Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Barcelona är helt ”Lost”

Headlines Blogg

ENGLANDCf88gDgXIAE4dby

The Times summerar Man Uniteds FA-cupsemifinaltriumf (2-1 mot West Ham) med ”Magisk Rashford skjuter Van Gaal till Wembley”. Det är också just Rashford samt målvakten De Gea som får högst spelarbetyg, åtta av tio. På sportettan finns också ett helt annat fotbollsämne, ”Exklusivt: Var tredje Premier League-spelare inte dopningstestad”. Siffrorna gäller fjolårssäsongen.

Daily Telegraph nöjer sig med ”Tonårssensation” som huvudrubrik, och påpekar att Rashfords mål ”lättar på trycket för Van Gaal”. Tidningens spekulerar sedan i att ”Man United kan få konkurrens av PSG om José Mourinho”, efter besvikelse mot Laurent Blanc i kölvattnet på CL-uttåget.

Annons

Daily Mail har bild på Rashford med tungan långt utanför munnen och rubriken ”We’ve got it licked”, vilket är ett uttryck för att man vunnit. Man har också ”Exklusivt: Domare utbytt för sina Leicestersympatier”. För Kevin Friend skulle ha dömt Tottenham-Stoke, men har nu fått annat uppdrag (Newcastle-Man City).

Daily Mirror utmärker sig mest med att inte ha Rashford i fokus. Man vill helt enkelt bara kunna använda ordvitsen ”Saved by the Fell”, Fellaini alltså, Uniteds andra målskytt för kvällen.

 

ITALIENCf9HLrcW4AAs9Q9

La Gazzetta dello Sport har blicken stadigt mot Spanien. ”Jordskalv i Champions League” är överrubriken till ”Messi får stanna hemma”, efter Barças uttåg. Man lägger också in ett Italienfokus i texten under, domaren. ”Dålig Rizzoli, för många misstag”, skriver Gazzettan, som också har en krönika som gör paketet sällskap. ”Cholos lektion – Messi ett mysterium”. Men det är inte bara jordskalv i fotbollsvärlden, utan också potentiellt ”Mourinho-revolution på transfermarknaden: nej från United – blir det Real eller PSG i stället?”. Mer: ”Ibra-Cavani, en ger sig av, Juve vid skyltfönstret”. Det handlar dock mer om att Juve står beredd med 40 miljoner euro om chansen finns att värva uruguayanen än att svensken skulle återvända.

Annons

Corriere dello Sport låter också mötet i Madrid dominera förstasidan med ”Omskakande: Barça ute” med en bild på det katalanska lagets spelare som hänger i en stor klunga över domare Rizzoli. Här finns också gott om utrymme för De Laurentiis att breda ut sig med citatrubriken ”Jag behåller Higuaín”. För Napolibasen meddelade i går att både den argentinska stjärnan och tränare Sarri minsann blir kvar till Europasatsningen nästa säsong. Tillkommer gör dessutom, om man vill tro CdS, Caceres och Klaasen. Tidningen har också med Berlusconis hårda dom över Milan, och därmed sparkade tränaren Mihajlovic: ”Jag har aldrig sett Milan så dåligt” och ”Det är det sämsta under mina 30 år”.

Tuttosport vill framställa Juvespelarna Bonucci och Mandzukic som tuffa. Den förstnämnde svarar sturskt ”sina belackare: ’Det kan vissla åt mig, jag sjunger’” och den andra spelar minsann brutet näsben men spelar med mask mot Palermo. Okej.

Annons

 

SPANIENesta-portada-sport-1460590651443

Marca har bara ett ord att säga över hela förstasidan, ”Atleti!”. Så tog också Madridlaget en rejäl skalp i CL-kvarten (2-0 mot Barcelona). ”En perfekt match på ett kokande Calderón”, lägger Marca till, samt skriver att segern kom mot ett Barça ”som rasade ihop”. Lite Real Madrid får också tränga sig in på förstasidan, lite drömmar om La Undécima, en elfte CL-titel. ”Arbeloa i omklädningsrummet efter Wolfsburgmatchen: Tre matcher, det är bara tre matcher kvar för oss’”.

AS sätter ”Förälskade i Atleti…” som huvudrubrik, och har med ett citat från tvåmålsskytten Griezmann, ”Jag är stolt över detta lag”. Man kritiserar också domarinsatsen med ”Rizzoli såg inte en straff av Gabi i 91:a minuten och borde visat ut Luis Suárez och Iniesta”.

Sport ser förstås domarinsatsen som mer ensidig och menar att Barça ”förlorade mot Atletico och domaren”. Men det tillhör bara överrubriken. För ettan baseras helt på en bild från tv-serien ”Lost” med vågor i bakgrunden, där de strandsatta ersatts av Barçaspelare till just rubriken”Perdidos. Det finns också med en rad från en krönika på förstasidan, ”Man kan förlora en match, men inte sin identitet”. En annan krönika inne i tidningen bär rubriken ”En oväntad knock med stöld inkluderad”, och, ja, det handlar förstås om ”domarstöld”.

Annons

Mundo Deportivo leker med bokstäverna och där man vill skriva ”Campeón” (”mästare”) så har ”-on” ersatts med de fallande bokstäverna ”off”, så ”Campe-off”. Tidningen skriver om ”ett frånkopplat Barça som spelade utan övertygelse”.

Cope, radiostationen, uppger att Messi spelat med och besvärats av en muskelskada i flera veckor. Det skulle vara en anledning till hans bleka insats.

 

FRANKRIKEune_14042016_v65

L’Equipe dröjer sig kvar vid gårdagens besked om att Frankrike inte kommer att ta ut Benzema till EM. ”Ett starkt val”, skriver tidningen på förstasidan. L’Equipe menar att Deschamps och förbundet ”tagit sitt ansvar. Till slut”. Tidningen dröjer sig också kvar vid PSG:s uttåg ur CL. ”Blanc förlorade stort”, menar man, men ser honom stanna. Tills vidare. Bernard Lama, den forne PSG-målvakten, ser som flera tidningar ett kapitel stängas i spelartruppen. ”Ja, det är slutet på en cykel. Thiago Motta, Ibra – det funkar inte. Maxwell tar det slut med men han presterar. David Luiz får man sätta frågetecken för”. På frågan om Zlatans uttalanden om PSG föddes med qatarierna svarar Lama. ”Ibra, han kommer att stanna hos oss för sina kvaliteter på planen, men inte nödvändigtvis för personen han är”. På förstasidan uppmärksammas också CL-mötet i Madrid i går ur det franska perspektivet ”Griezmann 2, Barcelona 0”.

Annons

Le Parisien låter också landslagssituationen ta plats på sin förstasida med ”Därför får Benzema inte spela EM”. Och liksom L’Equipe menar le Parisien också att ”Blanc har för närvarande inget att frukta”. Även förändringens vindar i PSG:s omklädningsrum berörs, och i Zlatans fall med att ”med några veckor kvar på sitt kontrakt har svensken aldrig tidigare så starkt symboliserat styrkan och svagheten i PSG”. Le Parisien fortsätter: ”En förlängning av hans kontrakt i PSG, som de senaste veckorna fortfarande sett ut som en möjlighet, verkar nu mycket hypotetisk”. Tidningen uppger vidare att PSG förhandlar om Giovani Lo Celso, 20-åring från Rosario Central i Argentina. 10-12 miljoner euro väntas den offensiva mittfältaren kosta, och i så fall ansluta i januari 2017.

 

TYSKLAND19401_0qoqgl8hdvxgb7kftzfg_wi1jzm_

Bild summerar CL-spelet i tidningens så kallade vänsterkryss med ”Bayern vidare, Messi ute”. Sedan ställer man sig inför lottningen frågan ”Får Pep sin nya klubb nu?”, förstås med syftning på Manchester City. Annars är det mycket bilar. För ”Schalke-stjärnan Sané kraschar in i vägräcke” och ”Lewandowski var med om bilolycka”. Ingen av spelarna kom till skada, men Bild antyder att sistnämndas olycka kan ha varit anledning till bänkplatsen mot Benfica i går.

Annons

Kicker synar Bayern i ”Kampen för en trippel” efter gårdagens säkrade avancemang (2-2 mot Benfica). Tidningen har också en intervju med Claudio Ranieri. ”I en tid när bara pengar betyder något, så ger vi folk hopp”, filosoferar Leicesters succétränare, och berättar om sitt segerrecept baserat på sammanhållning och motivation. ”Jag lovade spelarna två fria dagar varje vecka, det var vår pakt. Jag sa, ‘Jag litar på er, ni kan få inspiration bortanför fotbollen, bara ni ger allt’”. Och Ranieri vill stanna i Leicester. Länge. ”Jag tror Leicester blir min sista klubbadress. Jag hoppas de ger mig ett långt kontrakt – sex, sju år. Och så slutar jag här”.

 

ÖVRIGTwdiag

Ekstra Bladet (Danmark) skriver om ett ”Bröndby Light”, och menar att klubbens sänkta målsättningar är ”o-bröndbyskt och oambitiöst för en klubb med sådan potential”. Ekstra Bladet ifrågasätter också om Agger nu kommer att förlänga kontraktet. På ett uppslag skriver tidningen också om ”Den nationella kompromissen”, vilket syftar på att ”OS-landslaget blir utan spelare från klubbar som kvalificerat sig för Europaspel”. Noterbart i övrigt är att svensken Niklas Backman var en av två spelare som fick fina fem i betyg efter AGF:s bortaseger (2-0 mot Ålborg) i första semifinalmötet i cupen.

Annons

A Bola (Portugal) tröstar sig med ”Ett beundransvärt farväl” som beskrivning av Benficas kvartsfinalsorti (2-2 mot Bayern München). Många scouter fanns på plats (se ovan), kanske någon för att spana in Victor Nilsson Lindelöf. Samtidigt noterar Correio da Manhã att Jesus kanske inte går på vatten men att ”Jesus gick till Bayerns hotell”. Nu handlar det om tränaren Jorge Jesus, men det anses ändå anmärkningsvärt att Sporting-tränaren, tidigare i just Benfica, och som är en beundrare av Guardiola, tillbringade tid på hotell Ritz där Bayern bodde. Oh well.

De Telegraaf (Holland) har den andra CL-kvarten i blickfånget. ”Messi miste magin” är tre ”m” man inte ser var dag i samma mening.

Publicerad 2016-04-14 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto