POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Vill se Ranieri adlad – ”Sir Claudio? Jag gillar det!”

ENGLAND

Ëngland

Daily Telegraph konstaterar att Leicesters stjärna ”Vardy kan straffas av förbundet för snacket efter röda kortet” (2-2 mot West Ham). En matchs avstängning kan bli två. Tidningen drar också på en intervju med Leeds kontroversiella ägare under rubriken ”Massimo Cellino: En dag kommer Leeds att vara bäst i Europa”.

The Times låter ex-domaren Howard Webb säga sitt om utvisningen på Vardy: ”Det var en filmning och utvisningen var rätt”, samtidigt som tidningens stjärnkrönikör Henry Winter har förståelse för upprördheten kring domare John Moss överlag, Domarinsatser som denna är pinsamma för Premier League”, är rubriken på krönikan.

Daily Mirror har förstås också med Vardys arga ansikte och pekande mot domaren på bild, men i textform också ”Carrolls ilska mot ’dålig och oacceptabel” insats av Moss”. I en annan rubrik från en match: ”Wenger: Jag fruktar för vår CL-plats” efter Arsenals senaste bakslag (1-1 mot Crystal Palace). Man Citys tränare är inte heller nöjd. ”Pellegrini: Läckan om Pep förstörde vår säsong”. Inte för att han sa just så, men Pellegrini medger för första gången att uppgifterna om att Guardiola skulle ta över som så mycket annat påverkade laget i februari.

The Sun och sportettan: Vardy, pekandet mot Moss, extra avstängning. Check. Men det finns annat som rör Leicester också. Eller vad sägs om ”Ranieri bör adlas om Leicester vinner ligan”. Det är ingen stollig lokalkrönikör som kräver det. Det en partiöverskridande parlamentarikergrupp från staden som uppmanar premiärminister David Cameron om det. Nedan finns också Ranieris egen kommentar på det hela (och här som klipp). Kanske förtjänar också tidningen ett omnämnande för att man använder ”El Collapsico” om Barças senaste bakslag (mer om Barcelonas förlust längre ned).

The Guardian påpekar att ”Kämpande Leicester håller drömmen vid liv”, men har liksom The Sun också utrymme för tankar på mer handfasta titelhyllningar. Dock inte om Leicester. ”Mauricio Pochettino: Spelarna förtjänar statyer om Tottenham vinner titeln”.

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport låter två rubriker från två olika matcher spela mot varandra. ”Vilken tåga, Juve, scudetto”, om ännu en seger (4-0 mot Palermo), samt ”Vilket bråk, Totti, Spalletti”, om att de båda Roma-profilerna ska ha råkat i luven på varandra efter matchen i Bergamo (3-3 mot Atalanta). Och så får man jubla över att ”Milan fixar första”, det vill säga en premiärseger för nya tränaren Brocchi (1-0 mot Sampdoria).

Corriere dello Sport ger också gott om plats åt ”Juventus triumf”, men med tillägg i citatform ”Marchisio, det är för dig”, efter att mittfältsstjärnan dragit sönder korsbandet och förstås inte bara missar Serie A-avslutningen utan också EM. Sex månaders vila väntar.

Tuttosport tar ett liknande grepp med ”Scudetto för Claudio”. Man slår också ett slag för Torinos Andrea Belotti i EM-truppen, ”Det finns en tupp som vill Frankrike”. Man skriver vidare att ”Under 2016 finns ingen italienare som varit bättre än Torinos anfallare, nio mål sedan januari”.

SPANIEN

Spanien

Marca roar sig på Piques bekostnad och påpekar samtidigt att ”Ligan brinner som aldrig förr” efter Barças senast fiasko (1-2 mot Valencia). Man slänger fram både ligatabellen och Barças, Atleticos och Real Madrids kvarvarande matcher.

Cope låter Barça-tränaren Luis Enrique komma till tals med försök till lugnande ord, ”Om vi vinner de fem avslutande matcherna, är vi mästare”.

Sport har liksom Marca en nedslagen Piqué på förstasidan. Eller i det här fallet golvad Piqué. Rubriken är dock en uppmaning till hela Barça: ”Ni måste resa er upp”. Man summerar läget med ”Barça tappar hela försprånget och har nu en dramatisk uppgörelse att se fram emot med fem matcher kvar”. Tidningens tummen-upp efter matchen mot Valencia får Mascherano, tummen-ner går till Neymar. Den brasilianska stjärnan får tillsammans med Bravo och Busquets med katalanska mått mätt för Barça-spelare ytterst blygsamma fyra av tio i betyg.

Mundo Deportivo har mage att sätta rubriken ”Vilken orättvisa”. På det följer ”Barcelona hade ingen tur, hade fler än tio stora möjligheter, förtjänade inte att förlora och kan skylla självmålet av Raktic för mycket”. Man fyller i tidningen ut den skönmålningen med penseldrag från Piqué, ”Om vi spelar så här så vinner vi ligan”. Tidningen noterar även, säkert med gnisslande tänder, att den till Valencia utlånade Real Madrid-spelaren Denis Tjerysjev (skadad) lagt ut en bild på firande Valenciaspelare med hans tröja (se nedan). I alla fall har många skadeglada Real Madrid-fans det.

Super Deporte behöver inte luta sig mot någon skadeglädje men lite hämndlystnad. ”Där fick ni!”, skriker förstasidan på den Valenciabserade tidningen ut efter segern mot Barça. Underrubriken är ”Hämnden”, och syftar på utskåpningen man åkte på på Camp Nou i cupen i februari (0-7).

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe menar att ”Monaco paralyserade OM” (2-1 mot Marseille), och skräder inte orden om gästerna när man påpekar att Monaco tog tillbaka andra platsen i ligan ”mot ett patetiskt Marseille”. Inne i tidningen frågar man sig ”Var slutar fallet för OM?”. På tio omgångar har man rasat från åttonde till femtonde plats. På annan plats i tidningen skriver L’Equipe att ”PSG är intresserade av Ben Arfa”, Nice-stjärnan vars kontrakt går ut efter säsongen. I texten tillägger L’Equipe dock att ”representanter för flera utländska klubbar kontaktat spelarens entourage, särskilt från en mycket stor klubb”, utan att nämna vilken.

Le Parisien ser ett PSG som söker Europarevansch genom Youth Legue. En helsida ägnas åt U19-finalen som spelas senare i dag mot Chelsea.

Canal+ indikerar att Liverpools bön till gudarna om att någon ska ta sig an Mario Balotelli kan vara på väg att få gehör. Enligt kanalen har Monacos ägare Dmitry Rybolovlev i dagarna träffat den till Milan utlånade anfallaren för att snacka adress i furstendömet.

 

TYSKLAND

Tyskland

Bild har på sin förstasida med att ”Pep gnäller” och ”Dortmund vinner”. Vad det gäller Bayern-tränaren så påpekar Bild att det är slutsnackat från spanjoren om ”super, super, super” kring laget, och att Guardiola nu försöker sätta press på laget trots 3-0-segern mot Schalke i lördags. ”Vårt kroppsspråk var inte bra. Vi måste arbeta hårdare i träning och ge allt i varje match. Jag hoppas det är en bra läxa inför semifinalen mot Bremen”. Bayern har fortfarande chansen på en trippel. ”Supertalang suddar bort Klopp-frustrationen”, är tidningens matchrapport från Dortmunds seger (3-0 mot Hamburg), och syftar på första målskytten Christian Pulisic, 17 år, samt minnet av den tunga förlusten mot Liverpool i Europa League förra veckan. Bild låter på nätet också sin uppgift om att Ilkay Gündogan är överens med Manchester City om ett femårskontrakt fortsätta att ta stor plats. Övergångssumman väntas landa på cirka 30 miljoner euro.

Kicker skildrar Mönchengladbachs framsteg. Tajmingen kanske inte är hundraprocentig efter ny förlust i går, men det är det större perspektivet som Kicker är ute efter i ”Revival statt revolte”, som låter bättre än översättningen, typ ”Nyvaknande i stället för revolt”. Det handlar hur som helst om var klubben var för fem år sedan och var den är nu.

 

ÖVRIGT

Danmark

Ekstra Bladet (Danmark) skriver om ”Guldraketen” Nicolai Jörgensen som med sina två mål fixade derbyseger (2-0 mot Bröndby) och att FCK kommer allt närmare ligatiteln. Erik Johansson, ex-MFF, fick fina fyra av sex i betyg. Ludwig Augustinsson och Robin Olsen kvitterade ut treor. Värre då för förre ex-Elfsborgaren Johan Larsson i Bröndby, som blott fick en etta.

TV2 (Norge) har bilderna på en ursinnig John Arne Riise som motas bort från domaren av sin bror Björn Helge (John Arne och Björn Helge…bara det) efter Ålesunds förlust (1-2 mot Viking). Den gamla Liverpoolprofilen avreagerar sig sedan med arga ord och en spark i väggen.

De Telegraaf (Holland) skriver om ”Skrämselhicka för Ajax” efter bara oavgjort på hemmaplan (2-2 mot Utrecht). Amsterdamklubben toppar fortfarande ligan men nu på samma poäng som PSV Eindhoven. Algemeen Dagblad uppmärksammar för övrigt Sam Larsson (Heerenveen) och Rasmus Lindgren (Groningen). De blev av tidningen utsedda till Matchens lirare i sina respektive matcher, Larsson mot Excelsior (1-1) och Lindgren mot Feyenoord (1-1).

La Dernière Heure (Belgien) slår i stor stil på tidningsettan fast: ”Anderlecht mästare – Det närmar sig”, efter tung seger i går (1-0 mot Brügge).

Publicerad 2016-04-18 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå