POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Zlatan ser ut som han fortfarande är i sorg”

ENGLAND

englandDaily Telegraph låter jublande Tottenhamspelare breda ut sig till rubriken ”Nu kommer vi efter dig”, som en varning till serieledande Leicester efter Spurs storseger (4-0 mot Stoke). Den enes bröd den andres död, måhända, för hos rivalen i norra London och tidigare titelutmanaren är det stökigare. ”Exklusivt: Arsenals spelare ’förbryllade’ över Wengers laguttagning”. Även de extra ledighetsdagar man plötsligt fått uppges förvåna. Fler glädjeämnen för Tottenhamfans. ”Leicesters titeldrömmar under hot då Vardy riskerar två matchers avstängning”.

Daily Mirror har samma rubrik som Telegraph om Tottenhams seger, men ett annat besked om Leicesterstjärnans avstängning. ”Vardy fruktar tre matchers avstängning”. Liksom Telegraph har man också Wenger i fokus, men inte från spelare utan fans. ”Wenger skakad av supporterilskan” efter 1-1-matchen mot Palace. Två ”exklusiva” Silly Season-uppgifter slänger Mirror in. ”Jakten på Michy Batshuayi allt hetare, Liverpool nu ute efter 30 miljonerpundsspelare” samt ”Chelsea intensifierar jakten på Griezmann, vägrar ge upp Atlético-spelaren”. Alltså inga uppgifter med tyngd.

The Sun döper den ena av de två tvåmålsskyttarna på Britannia Stadium till ”Harry Potter” och kunde använt Ibracadbra om man velat matchat en rubrik om Zlatan på sportettan. Nu dyker den upp på annan plats under rubriken ”Zlatan Ibrahimovic visar varför Man United vore galna om man nobbade superanfallaren”. På det följer statistik över mål och målpass jämfört med andra världsstjärnor. Dessutom hävdar tidningen att ”Bud på Renato Sanchez, John Stones och Zlatan Ibrahimovic sanktionerade av Mourinho”. Det skulle alltså vara Uniteds plan i sommar.

The Times fyller på ilskan som riktats mot domaren i Leicester-West Ham från alla håll med ”Exklusivt: Leicesterfans ’slängde drickor’ på domare Moss”. Och här finns också fler dåliga nyheter för Arsenalfans. ”Exklusivt: Arsenal i kamp om att hålla kvar Sánchez och Özil”. Londonklubben påstås ha försök vilja inleda förhandlingar om nya kontrakt men fått besked om att vänta till sommaren. Krönikören Henry Winter kommer med nytt alster under rubriken ”Premier League planerar att förklara domarbeslut efter matcherna”. Så kanske det blir färre ilskna kommentarer och drickor som riktas mot Moss och hans vänner.

Daily Star slänger fram ”Exklusivt: Shejk ute efter Liverpool”. Exakt vem det är är oklart, men denne shejk tillhör samma familj som shejk Mansour, som äger Manchester City, och Daily Star skriver att ”en trolig kandidat är shejk Khalifa, president i Förenade Arabemiraten”.

BBC Football uppmärksammar uttalanden i Sky Sports av Cesc Fabregas om Mourinhos avsked i Chelsea. ”Det största problemet var att han litade på oss för mycket, gav oss mer ledigt för att vi var mästare, och så svek vi honom”. Den forne Arsenalspelaren sa också att han hoppas att Tottenham inte vinner ligan.

 

ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport ser ljuset i tunneln för i alla fall ett Milanolag och lanserar ”Inter, fem skäl att tro på dem”, i kampen om att nå tredje plats. Och, jo, man hittar också ljusglimtar i Milan efter tränarskiftet. ”Så har Brocchi fått Balotelli att vakna”. Kring Juventus är det mesta rosaskimrande, inte bara för den senaste Palermo-skalpen. ”Cavani med Pogba, Juve vill förlänga omedelbart med Allegri”. Som för att runda av förstasidans alla mjuka besked finns även bild på Totti och Spalletti till rubriken ”Vapenvila, Spalletti och Totti ler tillsammans”, sedan Romatränaren i går också sagt att föreställer sig klubblegendaren stanna många år till.

Corriere dello Sport menar att ”Juve plockar Cavani och Oscar för Champions League”, för att vinna turneringen alltså. Ingressen lyder ”Marotta bekräftar intresse för uruguayanen och håller kvar Pogba. Till Conte säger han: Jag hoppas göra affärer med Chelsea”. Även i CdS finns budskap från Rom. ”Pallotta lugnar Roma: ’Jag ska prata själv med Totti”.

Tuttosport tror mer på ”Brasilianskt Juve”, och följer upp den rubriken med ”Efter värvningen av Alex Sandro vill Marotta göra klart med Matheus Pereira, ett 18-årigt fenomen”, en trequartista från Corinthians. Det finns även intresse för Walace i Gremio.

 

SPANIEN

spanienMarca presentera elegant den pånyttfödda titelstriden med ”Sätt att vinna” och tre par ögon i form av Mascheranos, till citatet ”Om vi spelar som i söndags kommer vi att klara det”, Torres till ”Titeln är realistisk” och Zidanes ”Grabbar, vi är lugna”.

Sport har lugnande ord till Barçafans från…eh, Ranieri. ”Barça är inte i kris”. Leicesters tränare ges också lite utrymme att prata om sitt eget lag, ”Vi har gett en röst åt de små lagen”. Sport har gjort en statistisk jämförelse sett till återstående matcher. Om resultaten mot samma motstånd tidigare under säsongen upprepas vinner Atlético, om resultaten för motsvarande möten förra säsongen upprepas vinner Barça och om de historiskt vanligaste resultateten i motsvarande möte upprepas vinner Barça. En ganska meningslös statistisk exercis men så god som någon annan gissning.

Mundo Deportivo har rubriken ”Vi är skyldiga dem det” till photoshoppad bild av Barça-spelare och publik. På det följer sliskiga texten ”Spelarna, rörda av gensvaret från fansen på Camp Nou, vill vinna ligan för att kunna tillägna den till fansen”. MD kan även med att stämpla nonsenstexten med ”Top secret”. Jisses.

Cadena Ser ger utrymme år tränarveteranen Fabio Capellos svar på vad som saknas i Barça: ”En kapten som kan ta dem i kragen”.

El Confidencial har en artikel som bär på den hårda rubriken ”Neymars kollaps påminner om värsta versionen av Ronaldinho”. Brasilianaren får stå som symbol för Barças sammanbrott.

Faro de Vigo har, till skillnad från La Voz de Galicia, Guidetti i startelvan igen när ”Celta vill säkra Europaspel”. För i kväll väntar match mot Espanyol.

 

FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe fortsätter att peta i den infekterade härd som kallas Olympique de Marseille. ”Giocanti ersätter Labrune” som president i klubben. Tidningen tar också upp PSG, som i dag spelar semifinal i franska cupen mot Lorient och på lördag final i ligacupen mot Lille, men med fokus på att ”spelarna ännu inte smält elimineringen från Champions League”. L’Equipe skriver vidare att ”Stämningen är dyster och inga skämt hörs. Zlatan Ibrahimovic, som vanligen är en sådan skämtare, håller låg profil. Som om PSG-stjärnan, medveten om sitt ansvar i förlusten, fortfarande är i sorg”. På annat håll tittar en annan PSG-svensk fram, Caroline Seger. Hon finns på bild som lagkapten och till rubriken ”PSG spelar på Parc de Princes”. Det är endast tredje gången som damlaget spelar där, och anledningen är semifinalen i Champions League mot Lyon den 1 maj.

Le Parisien har inför kvällens match intervjuat Lorients Raphaël Guerreiro, som menar att PSG:s uttåg ur CL ”främst är en dålig nyhet för oss (Lorient). Nu har PSG inte råd att missa mer”. Liksom L’Equipe har Le Parisien Zlatan i startelvan inför kvällens match.

France Football låter Premier Leagues oväntade topplag leta sig ända fram till veckans förstasida under rubriken ”Leicester, i hjärtat av ett mirakel”. I fokus för tidningens nedslag är en intervju med tränaren Claudio Ranieri under citatrubriken ”Seger och förlust är två bedragare”, som italienaren fångat upp från ett poem av Rudyard Kippling. Och Ranieri fortsätter vara filosofisk på frågan om hur det kommer sig att han mönstrar samma elva och hur man lyckats hålla den skadefri. ”Det är en speciell årgång. Det är som med vin. Varför är vissa årgångar så exceptionella?”. Ranieri avfärdar på nytt helt spekulationer om honom som Italiens nästa förbundskapten. ”Nej. Jag såg hur det var med Grekland. Jag har ett treårskontrakt med Leicester och jag har för avsikt att fullfölja det”.

 

ÖVRIGT

ovrigtBild (Tyskland) menar att ”Nu är de på allvar!”, Barças intresse för Mats Hummels. Tidigare har snacket mest gällt engelska lag (Man United, Arsenal och Chelsea), men den spanska storklubben ska redan ha förmedlat sitt intresse, och 27-åringen ”måste bestämma sig inom de närmaste veckorna: nytt kontrakt med Dortmund eller att efter åtta år lämna i sommar”. Hummels kontrakt sträcker sig i dagsläget ett år till. Tidningen ger vidare Albin Ekdal liten chans, ”tio procent”, att hinna bli spelklar till helgens match mot Werder Bremen. Svensken har en sträckning i låret.

Ekstra Bladet (Danmark) låter ”Kampen om Liverpool”, alltså det stundande derbyt, täcka sportbilagan Tipsbladet. Men bland de ”fem saker som vi ser fram emot”, så återfinns ett annat derby, ”Stockholmsderbyt”, Djurgården-Hammarby.

VG (Norge) har ”Norska Celticfans skojade om att de var från Sverige…”. Orsaken var att norske tränaren Delia är hårt ansatt av den skotska klubbens fans, så några tillresta norska fans såg det som bäst att uppge annan nationalitet. ”Henrik Larsson är från Sverige, så det kändes tryggt”, säger Jan Frode Trondsen till VG.

Algemeen Dagblad (Holland) hävdar att ”Ajax jobbar på att få hem Klaas-Jan Huntelaar”. Schalke uppges medvetna om att Amsterdamklubben är intresserade av den 32-årige anfallaren, som har kontrakt ett år till.

Publicerad 2016-04-19 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå