POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Zlatan lindrar PSG:s smärta

ENGLAND

england

Daily Mirror benämner Newcastles poängtapp i bottenstriden (1-1 mot Man City) som ”Stölden på St James’”. Agüero var offside vid gästernas mål. Tidningen drar också stort på ”Exklusivt: Roman vill ha tillbaka Rom”, alltså Lukaku, och hävdar att Evertonanfallaren kan tänka sig en comeback på Stamford Bridge efter att han ska ha sagt att han har ”oavslutade affärer” där.

Daily Telegraph använder också ordet ”stöld” för Citys poäng, och tar liksom Mirror också upp uppgifterna om Chelsea och Lukaku. Fast ur ett annat perspektiv. ”Exklusivt: José Mourinho kan kosta Chelsea miljontals pund efter att ha gett klubben rådet att inte ha med någon återköpsklausul i Lukakus Evertonkontrakt”. Tidningen noterar också att ”Arsenal tvingas släppa biljetter till allmän försäljning sedan fans tappat intresse efter haltande säsong”.

The Sun skriver om ”Rafas vrede” över Citys kvittering (även om Telegraph hade med citatrubriken ”Jag är inte arg över Agüeros kvitteringsmål”…). Här finns också ”Exklusivt: Poch panik”. För Tottenham uppges oroade över att Man United ska plocka deras succétränare efter uppgifterna om att PSG är ute efter Mourinho. För Arsenalfansen har tidningen ”Exkusivt: Mahrez är Wengers prioritet nummer ett i sommar och Walcott kommer att släppas”.

Daily Mail drar på ”Exklusivt: Flores kan få sparken efter Watfords formtapp”. Tidningen utser Andros Townsend till Matchens lirare i Newcastle-Man City, med 7,5 av 10 i betyg.

The Times gör en tabloiddragning med ”Offsidemålet som kan kosta Newcastle 60 miljoner pund”, vilket är beräknade pengar som Newcastle skulle gå miste om vid nedflyttning. I samma artikel tar man med expertkommentatorns Thierry Henrys häpenhet över den uteblivna domarsignalen, ”Han (Agüero) stod offside i 30 sekunder!”.


ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport synar Romalegendar under rubriken ”Totti totem”. Deta ringas in av överrubriken ”Fenomenologi över en besvärlig myt” och avslutningen ”Tottismen i Rom har levt 23 år i Rom. Sjukdom eller filosofi?”. GdS konstaterar också att ”Sarri känner doften av Champions League” efter gårdagens storseger för Napoli (6-0 mot Bologna).

Corriere dello Sport skriver om ett ”Turbo-Napoli” och om ”Gabbiadini och Mertens show”, där förstnämnde svarade för två mål och sistnämnde för tre. Napoli är nu, med en match mer spelad, åtta poäng före trean Roma. ”100 miljoner? Jag behåller Pogba”. Det är Allegris fasta svar på de ständiga ryktena om andra klubbars intresse för Juvestjärnan.

Tuttosport väljer för dagen att skildra Juventus överlägsenhet i ett femårsperspektiv. ”89 poäng mer” än tvåan, summerar tidningen, och lägger senare till att ”Närmaste lag efter Juventus är Napoli men där är ett jättelikt gap”.

 

SPANIEN

spanien

Marca slår för andra dagen i rad till med en elegant och kittlande förstasida. I dag med klockor som tickar mot de tunga matcherna i titelstridens tre tunga matcher, alla med olika avsparkstid. Till det finns rubriken ”En kväll fylld av löften”. Om respektive match står sedan kort ”Luis Enrique, som är mycket upprörd, startar kvällen med en klurig match på Riazor” (Deportivo-Barça), ”Fara för Atlético, San Mamés” (Athletic-Atlético) och ”Isco från start mot ett Villarreal som spelar för Champions League” (Real Madrid-Villarreal). Guidetti når för övrigt blott upp i betyget fem av tio efter sitt 20-minutersinhopp för Celta (1-1 mot Espanyol).

Sport har ett liknande anslag som Marca, om än inte lika elegant, med ”Ligan på fyra timmar” och klockslag för de tre stora matcherna. Men man antyder också en attack mot Barcelona under rubriken ”Grumliga vatten”. Dels tar man upp att ”Barcelona demonterar kampanj mot Neymars image” och dels citaten från Luis Enrique till pressen, ”Jag bryr mig inte ifall ni inte gillar min stil”.

Goal, i den spanska upplagan, sänker France Footballs omskrivna uppgifter i går om ett möten mellan Cristiano Ronaldo och Paris SG:s ägare Nasser Al-Khelaïfi. ”Det finns ingenting mellan PSG och Cristiano Ronaldo”, säger en källa nära spelaren. Enligt Goal var Real Madrid-spelaren i Paris men för andra affärer, PSG-ägaren ska inte ens ha varit staden vid tillfället.

Cope är inne på samma linje som Goal. Cristiano Ronaldos besök i Paris hade inget med PSG att göra, utan var ett reklamuppdrag. Rubriken på artikeln är ”Cristiano vill avsluta karriären i Real Madrid”.

 

FRANKRIKE

frankrike

L’Equipe sätter med ”Inga fler ursäkter” ner foten kring turerna kring Marseille och sätter fokus på kvällens cupsemifinal mot Sochaux. Gårdagens cupsemifinal som PSG vann (1-0 mot Lorient) får också plats på förstasidan under rubriken ”Zlatan lindrar smärtan för PSG”. Ungefär så. För tidningen menar att parisarna ”plågsamt” nådde den där finalplatsen. I matchrapporten skriver L’Equipe att ”Svensken älskar att dra på sig hjältedräkten som den som räddar sitt lag. Han gör det så bra och så ofta i nationella turneringar, betydligt mindre i internationella, som insatsen mot Manchester City blev en påminnelse om”.  Zlatan får sju av tio i betyg, liksom Aurier, Sirigu och Lorients Mesloub. Det finns ytterligare en fotbollsrubrik på förstasidan. ”Zidane ser dubbelt”, det vill säga både ligan och Champions League.

Le Parisien har också OM-krisen i fokus på sin förstasida, men under rubriken ”OM: Tapie till Margarita Louis-Dreyfus undsättning”. Där finns också en liten blänkare om huvudstadslagets match. ”PSG till final utan att glänsa”. Tidningen konstaterar att ”Zlatan förblir det bästa medlet att nå nationella mål”. Som vore han ett politiskt redskap. Le Parisien nöjer sig med att ge svensken 6,5 i betyg. Sirigu får åtta, Thiago Silva sju. Tidningen avfärdar, liksom spanska medier, uppgifter om att Cristiano Ronaldo träffat Al-Khelaïfi. Det gör man också med ryktena om Mourinho och PSG. ”I detta skede har inga kontakter tagits mellan de båda parterna, berättar folk kring både tränaren och klubben” för tidningen.

 

TYSKLAND

tyskland

Bild noterar Bayern Münchens finalavancemang (2-0 mot Werder Bremen) under rubriken ”Müller-kritik mot Vidals filmning” som gav en straff. För till och med lagkamraten Thomas Müller menar att så var fallet. ”Det var en filmning. Inget snack om annat. Om det hade hänt oss hade jag stått här och pratat i ett annat tonläge”, ska Bayern-spelaren ha sagt till tv-kanalen ARD.

Sport Bild lockar med ”Den hemliga försäljningslistan”, och bilder på Mario Götze (FC Bayern), Christoph Kramer (Leverkusen), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke) och Pierre-Michel Lasogga (HSV). En annan rubrik är ”Dortmund snuvar Bayern på megatalang”, med bild på Rennes eftertraktade anfallare Ousmane Dembélé. Enligt Sport-Bild flyttar 18-åringen till Dortmund i sommar för blygsamma fem miljoner euro (påstådd klausul i France Football nyligen), trots att, förutom Bayern, även Man City, Man United, Liverpool och Barcelona uppgetts intresserade.

 

ÖVRIGT

Dagbladet (Norge) skriver om gårdagens Stockholmsderby. Men rubriken är kanske inte den man önskar: ”Bråk i svenskt derby”. TV2 skriver om ett annat bråk. ”Riise straffas för domarkritik” berättar att ex-Liverpoolspelaren får två matchers avstängning för sitt uppmärksammade utbrott på planen.

Tipsbladet (Danmark) har med en svensk i Veckans lag efter 25:e omgången i danska ligan, FC Köpenhamns Erik Johansson (ex-Malmö FF). ”Svensken har varit en markant förstärkning för FCK-defensiven. Han är hur stabil som helst, säker och strålande i uppspelen. Han kan utvecklas till en stor profil i Superligan och ser ut som en EM-spelare för Sverige”.

Publicerad 2016-04-20 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå