Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Marseilles legendar till Zlatan: ”Visa respekt”

ENGLAND

CghEKJxWwAAOxehThe Times sammanfattar Liverpoolderbyt ur Evertonperspektiv: ”Eländig Martinez förödmjukad” (0-4 mot Liverpool). Liksom de flesta andra engelska tidningar denna morgon så fångar Times också upp den engelske förbundskaptenens kommentar om en omdiskuterad utvisning i helgen: ”Hodgson: Vardy filmade inte”. Mer ensam är Times om en annan uppgift. ”Exklusivt: Tottenhams arenakapacitet kan landa på under 30 000”. I samband med arbeten med nya arenan uppges upp till 8 000 platser från en läktarsida få tas bort.

The Sun har två stora rubriker som spelar mot varandra. ”Skyldig”, om Evertons Funes Moris fula tackling på Origi som gav rött kort, och ”Oskyldig”, om Hogdsons åsikt i fallet Vardy. I tidningens återfinns även ”Exklusivt: Liverpool i sensationell jakt på Callum Wilson och Aaron Cresswell”. 35 miljoner pund skulle Bournemouths anfallare och West Hams back gå på.

ANNONS

Daily Mail låter ett citat från gamla Evertonprofilen Peter Reid beskriva Funes Moris tackling i en fet rubrik: ”Skandalöst” (det finns fler som reagerade, se tweet nedan). Liverpools James Milner blir däremot hyllad med tidningens högsta matchbetyg, 8,5 av tio. Enligt Mail är ”Giggs chockval till Celtics tränarpost”, men väntas tacka nej.

Daily Mirror har ”Exklusivt: Spurs jagar ensamvargen Schürrle” som en av de stora rubrikerna på sportettan. Varg för att ex-Chelseapelaren lirar i, ja, ni vet, Wolfsburg, Mirror hävdar också att man genom direktiv till scouter och agenter kring spelarvärvningar luskat rätt på att Antonio Conte redan bestämt spelsystem för Chelsea: 4-2-4. På sportettan tittar också Wengers nuna fram till en osmickrande jämförelse. ”Därför påminner Wenger mig om Thatchers sista dagar”. Ouch.

ANNONS

The Guardian har största bild från en annan av gårdagskvällens matcher, Uniteds seger (2-0 mot Crystal Palace), och sammanfattar den med ”Darmian avfärdar slappt Palace och ser till så att United flåsar topp-fyra i nacken”.

Daily Telegraph bjuder i sin EM-guide på Sverige den här gången. Nationalsången. Check. Surströmming. Check. Zlatan. Check. Check. Check. Och så kommer tidningen med en läglig påminnelse i allmänhet och till Zlatan i synnerhet. Det var Martin O’Neill, premiärmotståndarens förbundskapten, som i samband med VM 2006 kallade den svenska landslagsstjärnan för ”den troligen mest överskattade spelaren i världen”. Buss på dem, Zlatan.

Läs även Peter Hyllmans blogg om Wenger och Arsenals bekymmer

 

ITALIENCghnoaGXIAAy5ck

La Gazzetta dello Sport frågade sig på förstasidan igår om Totti var en besvärlig legend för Roma. Klubblegendaren svarade med ett smått osannolikt inhopp som gav två mål på tre minuter i slutet av matchen, vändning (3-2 mot Torino) samt dagens aningen kortare rubrik: ”Totti du är en legend”. Gazzettan utser också Totti till matchens lirare med superhöga betyget nio av tio. Juventus, känd som ”Gamla damen”, blir i dagens GdS ”Scudettodamen”, efter ännu en seger (3-0 mot Lazio). Tillägget är ”På måndag kan Juve säkra femte titeln i rad”. I Inter är det däremot dystert efter förlust (0-1 mot Genoa). ”Gasperini spräcker Inters drömmar”, skriver tidningen. Inter är nu sju poäng efter Roma och en Champions League-plats. En kvalificerad gissning är att Milanoklubbens ägare Thorhir är allt annat än nöjd (se tweet nedan med en vecka på nacken).

ANNONS

Corriere dello Sport instämmer förstås också i Tottis hyllningskör. Romupplagan sjunger upp i ”En kapten, finns bara en kapten”. Man menar också att ”Totti slår Torino och Spalletti”. En krönika bredvid bär på rubriken ”Be nu om ursäkt”.

Tuttosport har föga slagfärdiga rubriken ”Målherrarna” och bild på Dybala och Mandzukic. Kanske till och med hemmatidningen tröttnat på Juves ständiga segrar och sina egna dagliga superhyllningarna.

Läs även Lorenzo Medicis blogg ”Legenden om Totti lever ännu”


SPANIENg2104.f7876b5dfd46cb5cbd8e981d01ce78b4

Marca menar att ”Nu ger sig ingen” i titelstriden. En sammanfattning efter segrar för Barça (8-0 mot Deportivo), Atlético (1-0 mot Athletic) och Real Madrid (3-0 mot Villarreal). ”Ligan lever fortfarande”, slår Marca fast. Möjlig smolk i glädjebägaren för Real Madrid: ”Skrämselhicka över Cristiano”, som såg ut att vara skadad på slutet.

ANNONS

El País fångar upp Zidanes oro: ”Jag ångrar att jag inte plockade bort Cristiano för att undvika problem”. Tidningen påpekar att portugisen vill spela varje match.

Sport ser mest till sig själva, det vill säga Barcelona. ”Vid liv!” och en galet jublande Luis Suárez får symbolisera att Barça lämnat bekymren bakom sig. ”Suárez (fyra mål och tre målpass) frigör Barça, som visar sin auktoritet i ligan”. På hemsidan på morgonen blickar man framåt i kalendern och konstaterar ”Fyra hjärtinfarktsframkallande omgångar kvar!”.

Mundo Deportivo skriver om ”Mästartakter” från Barça och skriver ut ”0-8” i stora, feta bokstäver.

 

FRANKRIKE

une_21042016_v65L’Equipe skriver att ”OM tillåter sig att drömma” efter att krisklubben mitt i allt kaos säkrat en finalplats mot PSG i franska cupen (1-0 mot Sochaux). Tidningen skriver också om en annan final med PSG, ligacupfinalen. ”Verratti hoppas på lördag”. Den tidigare skadade italienaren uppges aktuell för en bänkplats.

ANNONS

Eurosport 2 trissar upp stämningen inför Marseilles final mot ärkerivalen PSG genom att damma av Zlatan Ibrahimovics kommentarer om att PSG just inte var något innan qatariernas ankomst. Frågan om det skickades nämligen mitt i gårdagens OM-segeryra till Basile Boli, uppväxt i Paris förorter med ett förflutet som stjärna i OM, och ny som sportslig samordnare i klubben. ”PSG har en historia. Jag var bollpojke där, jag såg Dahleb, Susic…fantastiska spelare. PSG var mästare under Gérard Houllier. Dessa människor förtjänar lite respekt”.

RMC Sport uppger att Liverpool, Milan och Atlético alla lagt bud på Hatem Ben Arfa, men att Nicestjärnan, vars kontrakt går ut i sommar, nobbar den spanska klubben. PSG uppges fortsatt intresserad men har inte lagt bud.

Foot Mercato är en källa den här bloggen sällan finner anledning att uppmärksamma. Men nu har de pratat med superheta supertalangen Ousmane Dembélés agent. ”Jag dementerar kategoriskt något som helst avtal med Dortmund”, säger Me Badou Sambague till sajten. Svar som heter duga på gårdagens välspridda uppgift från Sport Bild om att Dembélé flyttar till Dortmund i sommar. Sambague upprepade också senare svaret till en lång rad andra franska publikationer.

ANNONS

 

TYSKLAND

Bild klistrar ”Drömfinal” på sin förstasida, med tillägget ”Tuchel mot Pep”, sedan Dortmund säkrat sin 19403_patn6ptzrno1ijwajcortfuoooz_z5u_cupfinalplats i går (3-0 mot Hertha Berlin). Bayern München säkrade sin plats redan i förrgår men skapar fortfarande svallvågorna inne på Bilds redaktion. ”Videobevis måste användas – och Vidal borde bli avstängd!”, skriver krönikören Alfred Draxler, som tycker att chilenarens filmning är ytterligare ett bevis för att teknikens roll som hjälpmedel till domaren måste utökas.

Kicker skriver också om ”Perfekt drömfinal!” med Dortmund mot Bayern. I en intilliggande rubrik finns ”Ännu inte på toppnivå” om Bayern München, och uppföljningen ”Sökandet efter trippelformen”. I veckans sista nummer synar Kicker också nedflyttningsstriden, som halva ligan är inblandad i, Inuti tidningen finns över ett uppslag rubriken ”Ångesten för plats 16”, kvalplatsen, som man menar sju klubbar kan känna (Köln, Darmstadt, Hamburg, Hoffenheim, Augsburg, Stuttgart och platsens nuvarande innehavare, Bremen).

ANNONS


ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) menar i en krönika efter FC Köpenhamns derbyseger (1-0 mot Bröndby) att ”FCK sticker iväg”, både sportsligt och ekonomiskt. FCK:s Erik Johansson tilldelas fina fyra av sex i betyg (”Svensken visade igen att han är en bra bollspelare och solid försvarare”) och Ludwig Augustinsson fick tre. Bröndbys Johan Larsson fick bara två (”Hans offensiva pondus syntes inte till”). Johan Elmander svarade endast för ett inhopp (”Utan avsedd effekt…”). BT noterar att just Elmander och FCK:s Mathias ”Zanka” Jörgensen rök ihop strax före slutsignal. ”Han tog provocerandet till en lite annan nivå, och då provocerar man tillbaka”, säger Jörgensen till tidningen. ”Om du kommer in och trampar mig på fötterna redan innan spelet är igång – och fortsätter med det resten av matchen, då får jag allt retas när du sparkar snett”.

ANNONS

Record (Portugal) bereder plats på förstasidan för en fet rubrik: ”Arsenal vill ha Mitroglou”, Benficas 28-årige anfallare. Redan för en dryg vecka sedan skrev A Bola om Arsenals intresse för den av Fulham utlånade spelare. Nu ska Wengers klubb ha varit i kontakt med grekens agent.

Och till sist…

…Djibril Cissé, en gång anfallare i Liverpool, gillar inte bara kläder, frisyrer och tatueringar. Han gillar också att vända plattor. Nu meddelar han att han ska göra det som förband till Mariah Carey i Paris i kväll.

Publicerad 2016-04-21 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto