POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Cristiano frustrerad – kan missa returen

ENGLAND

England

The Sun har en av många tidningsrubriker i dag som anspelar på Man Citymålvaktens efternamn/hjärta. ”Big Hart” låg bakom resultatet (0-0 mot Real Madrid). En annan rubrik, men med geografisk hemvist i London, är ”Exklusivt: Arsenal planerar att stjäla Chelseas underbarn Dominic Solanke som kräver jättelön i Chelsea”. 50 000 pund i veckan, uppgavs det i går. Men det är möjligheten att spela a-lagsfotboll som framför allt uppges locka 18-åringen.

Daily Mail ger Joe Hart högst betyg i CL-matchen, tillsammans med gästernas Gareth Bale. Båda får 7,5. Lägst betyg: Karim Benzema med 5,5.

Daily Mirror tar fasta på den förestående returen och utropar på boxningsvis ”Let’s get ready to rumble”. Tidningen hävdar på annan plats att ”Chelsea är överens med Roma om Radja Nainggolan efter långa förhandlingar senaste 48 timmarna”. Enligt tidningen kostar den 27-årige mittfältaren 28 miljoner pund.

Daily Telegraph har rubriken ”Exklusivt: Comolli får roll i Aston Villa under kinesiskt konsortium” som kanske får Spurs- och Liverpoolfans att haja till. Jo, det är deras gamla omdebatterade värvningsansvarige som är på väg tillbaka. Om det tilltänkta övertagandet av Villa blir av.

Liverpool Echo ska bara ha en plats en dag som denna, dagen efter Hillsboroughdomen. Liksom de flesta engelska tidningar dominera uppgiften förstasidan, men biter förstås hårdast här. ”Änglar och demoner” sammanfattar förlusten av liv och de som nu till slut får bära ansvaret efter decennier av lögner och mörkläggning.


ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport har blicken stadigt fäst på Juventus framtid. ”Tre ess + Pogba” är hur man ser den sett till värvningar. Tidningen slänger sedan fram att ”Jakten på Cavani, Gomes och Mchitarjan har börjat. Lukaku och Kanté är alternativ”. Som vanligt dystrare i Milan och som vanligt bekymmersamt för dess tränare. ”Allt mot Brocchi, även spöket av Lippi”, skriver tidningen och lägger till ”Bara en Europaplats kan rädda honom”.

Corriere dello Sport ger sig ut i en ganska menlös poängexercis med ”768 poäng fler än rivalerna”. På fem år har Juve tagit 92 poäng mer än Napoli, 101 mer än Roma och så vidare. Dessutom är det inget nytt. Tuttosport gjorde en liknande samanställning för några veckor sedan. Milans kris och Nainggolans flytt till Chelsea är mer dagsfärska ämnen men finns redan på annan plats i bloggen.

Tuttosport gör tvärtemot Gazzettan och tar fram spegeln och blickar bakåt i tiden. På när Juve ett tag tycktes hopplöst efter i jakten på scuddeton. Innan man tog 24 segrar på 25 matcher. Evra berättare: ”Efter matchen mot Sassuolo påpekade jag för lagkamraterna att Inter och Fiorentina låg före…”. Kring känsla att kunna besegra dem samlades sedan spelarna.

 

SPANIEN

SpanienMarca tar liksom engelska tidningar fasta på bilden där Hart gör en spread eagle-räddning, men med ett helt annat budskap. ”På Bernabéu blir det här mål”. Man följer upp den optimismen med ”Ett fokuserat Real som skapade fler chanser kommer närmare finalen i Milano”. Däremot har man en varning. ”Cristiano-larm: Han kan missa även returen”. I den tillhörande artikeln skriver tidningen att han skadade sig på nytt i måndags, samt även att den portugisiska stjärnan är frustrerad och att situationen också ”kan ses mot bakgrund av omklädningsrummets allmänna missnöje med läkarteamets ledare Jesús Olmo”. Tidningen ger Real Madrids Pepe nio av tio i betyg, närmast efter kommer Man Citys Hart med åtta. Agüero får lägst, en fyra.

Cope har uppgiften att det kan röra sig om en muskelbristning för Cristiano Ronaldo och skriver också att matchen på Bernabéu om en vecka nu är i fara.

Sport blickar bortanför Champions League. ”Toppmöte om Marquinhos” följs av ”Sport avslöjar: Barça träffar spelarens agent och bror i Barcelona för att diskutera en övergång”. Champions League-matchen i Manchester viftar man bort med ”Medioker fotboll”.

Mundo Deportivo har lustigt nog Barça och en annan brasiliansk PSG-mittback i fokus. ”Thiago Silva skulle säga ja till Barcelona” (finns det någon spelare i världshistorien som inte skulle göra det enligt katalansk sportmedia?). Tidningen menar att brasilianaren ”känner att han kommit till slutet av sin tid i PSG” och att ”vid 31 års ålder vill brasilianaren vinna Champions League och vill spela tillsammans med Piqué”.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe lockar med ”Garanterad spänning” och bild från matchen i Manchester. Inte särskilt träffande just för gårdagen, men det ska ses som budskap inför returen. Inför kvällens andra CL-semifinal har tidningen en intervju med Thomas Müller under rubriken ”Vi ger oss aldrig ut i det okända”, en hyllning av Guardiolas minutiösa taktiska förberedelser.

RMC Sport hade i går en intervju med Tottenhams tränare som fått spridning. Anledningen finns i rubriken. ”Pochettino: Träna PSG? Det är en dröm jag har”. Dock är det inte aktuellt nu.

 

TYSKLAND

Tyskland

Bild levererar på förstasidan ”Peps segertaktik: Vidal mot 11 fulingar” (ungefär) som analys inför Bayern mot Atlético. Tidningen lanserar också tre scenarier för Hummels uppmärksammade flytt. 1/ Bayern betalar över marknadspris, ca 38 miljoner euro, Hummels skriver på för fyra år. Sannolikhet: 60 procent. 2/Dortmund stoppar transfern. Hummels lämnar på fri transfer nästa år. Sannolikhet: 25 procent. 3/ Hummels förlänger i Dortmund. Sannolikhet: 15 procent.

Sport-Bild har budskap till Pep: ”Trippel eller inget”, och uppföljningen ”Guardiola vet: bara Champions League gör honom odödlig i Bayern”. En annan stor rubrik är ”Poker om Hummels – så lockade Bayern Dortmunds kapten till sig”. Tidningen uppgav i går kväll att Hummels nu lämnat in en transferbegäran. I veckans Sport-Bild finns även ett uppslag om att ”Arsenal lockar Rafinha” med ett treårskontrakt.

Läs även Adam Nilssons blogg ”Rockstjärnan Vidal nyckeln i Guardiolas symfoniorkester”

 

ÖVRIGT

Ovrigt

Tipsbladet (Danmark) har rubriken ”Gent-spelare: Systemet fällde Erik Johansson”. Svensken har imponerat stort i FC Köpenhamn, sedan övergången i vintras. Johanssons tidigare mittbackskollega i Gent, Rami Gershon, har en förklaring till varför succén uteblev i den belgiska klubben. ”Socialt var det inte något problem med Erik. Han fungerade bra i gruppen. Men när man som spelare behöver extra tid för att vänja sig vid ett nytt spelsystem (Gent spelar med tre mittbackar, Tipsbladets anm), så riskerar amn att bli förbisedd. Dessutom blev han skadad vid en olycklig tidpunkt, när laget vann mycket och försvaret fungerade bra. Då blir det svårt att ta sig tillbaka in i startuppställningen, och med Eriks mål om att komma med till EM är det viktigt att få speltid”, säger Gershon till Sport/Voetbalmagazine enligt Tipsbladet.

TV2 (Norge) ger plats åt ”Rasande Hammarbyfans försökte storma planen när norrman blev utvisad”. Som ju kan tolkas som att de liksom blev förgrymmade att just en norrman blev utvisad.

De Telegraaf (Holland) har inför kvällens CL-semi roande ”Teater längs linjen” med bilder på grimaserande Siemone och Guardiola.  De Telegraaf påpekar också i rubrikform att det innanför de där sidlinjerna är en ”krock mellan två olika spelstilar”.

Publicerad 2016-04-27 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå