Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Reaktioner utomlands: Spjutkastare och ”Mad Mats”

ENGLAND

EnglandDaily Star har uppmaningen ”Ta chansen” till Liverpool inför semifinalen mot Villarreal, och tar sedan ifrån tårna med uppföljningen ”Vår tid är nu, vrålar Klopp”. Tar i gör tidningen också med ”Exklusivt: Arsenal förbereder häpnadsväckande försök att värva Zlatan Ibrahimovic”. Det sägs överhuvudtaget inget mer i texten som ger kött på benen till den uppgiften. Däremot hävdar tidningen att ”Klubbledare i United har berättat för Daily Star att man är villiga att erbjuda honom ett tvåårskontrakt värt 250 000 pund i veckan”.

The Guardian fångar upp ”Det är rätt av Liverpool att plocka bort Sakho”, säger Klopp”.

ANNONS

The Sun menar under exklusivstämpel att ”N’Golo Kanté och Granit Xhaka finns på Arsène Wengers önskelista”. I nätupplagan finns en hyfsat stor rubrik om händelserna i Göteborg. ”Svensk match stoppades sedan spelare träffats av fyrverkeripjäs och kastar hörnflagga in i publiken”.

Daily Mirror ordvitsar fram ”Goodison Spark” om att Everton vill ha Stokes tränare Mark Hughes, även kallad ”Sparky” som spelare, att ersätta Roberto Martinez.

The Times drar på ”Exklusivt: Cahill har fått startgaranti inför EM”, vilket inte är så pjåkigt för den annars så formsvaga Chelseabacken.

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport har en stenhård bild Berlusconi i solbrillor och armarna i kors. ”Hur gör Silvio – försäljning eller omstart?” är frågan som ställs till ”Gåtan Milan”. Sedan skriver GdS att ”Det kinesiska konsortiet vill ha ett snabbt svar. Erbjudandet är på 700 miljoner euro”. På förstasidan finns också rubriken ”Cholissimo”, en hyllning till Siemone efter Atléticos CL-seger, som följs av ”Nu darrar Guardiola”. Sedan är det inte en dag utan rykten om Juventus på mercaton. I dag: ”Sirigu bakom Buffon”.

ANNONS

Corriere dello Sport är ännu säkrare på sin sak kring Milan och Kinaspåret. ”Ja till kolossen Evergrande”. Enligt tidningen kan en affär värd 720 miljoner euro bli klar redan till helgen. CdS har också en Juve/mercato: ”André Gomes till Juventus – möte redan bokat”, till vilket sedan läggs till ”Agenten till Turin: affären kan bli av”.

Tuttosport håller fast vid att ”Cavani är främsta mål” för Juventus, men lägger också till att ”vägen är öppen för André Gomes”. Däremot anses Juve ”vid ett vägskäl om Morata”.

 

SPANIEN

SpanienMarca jublar med Atlético (1-0 mot Bayern München) till rubriken ”Så här skrivs en legend”. Sedan har tidningen ”Cristiano och Real Madrid andas ut” och huvudrubriken ”Det är ingen muskelbristning”. Den portugisiska stjärnan tror sig nu kunna spela semifinalreturen mot Man City nästa vecka.

ANNONS

El Confidencial är av en helt annan åsikt och menar att för Cristiano ”blir svårt, nästan omöjligt, att spelar returen”.

Sport har en annorlunda bild på marknivå mot en byggnad. Till det finns bilder på Barça-spelare i sina bilar och rubriken ”Vi kan”. Denna kryptiska blandning får sin förklaring i underrrubriken. ”Sport avslöjar: Barcelonas spelare samlades på sin lyckorestaurang och gaddade ihop sig inför dubbeln”.

Mundo Deportivo slår till med kioskvältaren ”Exklusivt: Messi hemliga diet”. Rubriken skriven ovanpå bilden på en tallrik. Mer fotbollsmässigt ger man Atlético lite kredd. ”Ett supermål av Saúl avgör elektrisk match”.


FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe beskriver på förstasidan Atlético som ”knappast spelmässigt förförande, men formidabla i beslutsamhet”. Tidininen har fler spanskinfluenser i ”Är Lacazette en joker för MSN i Barça?”. För enligt tidningen så har visserligen Gameiro och Batshuayi nämnts i Barcelonas jakt på en spelare som kan avlasta Barcelonas stjärntrio på topp, men det är Lyons 24-årige anfallare som är förstavalet. Tottenham och framför allt West Ham är också ute efter Lacazette, påpekar L’Equipe

ANNONS

Le Parisien gör ett nedslag vid ingången till PSG:s träning i går, och skriver att Zlatan Ibrahimovic var först dit och möttes av tillrop från fans som ”Zlatan, skriv på för två år till!” och ”Zlatan vi vill vinna Franska cupen” (mot Marseille 21 maj). Tidningen noterar vidare att svensken ”till och med stannade till och skrev autografer, vilket är ovanligt”. Endast i förbigående i texten nämns bråket med Rabiot bara som ”Han visade att han redan är på hugget efter sin USA-resa, och hade till och med en dust med Adrien Rabiot efter en situation innan de separerades av lagkamrater”. Inga braskande rubriker eller flashar här inte.

TYSKLAND

TysklandBild skriver på förstasidan om ”Nervkring” efter Bayerns CL-semiförlust (0-1 mot Atlético), och lägger till ”Bayerns finalplats i gungning”. I en matchtext agerar tidningen sedan olyckskorp när man kraxar ”Oj, oj – de senaste fyra åren har alla åtta lag som hade returen borta gått vidare…”. På annan plats fnyser Bild i stället för kraxar. ”Skämtbud för Gündogan”, menar tidningen, och hänvisar till engelska uppgifter om att Man City bara erbjuder 18 miljoner euro för Dortmundstjärnan.

ANNONS

Kicker undrar, ”Kommer det att lösa sig i returen?”, och lägger till ”Peps tredje raka semifinalkollaps i Spanien”. Inte heller en dag utan att Mats Hummels eventuella flytt till Bayern München är i rubrikerna i tysk press. ”Dortmund vill snabbt ha klarhet”, menar Kicker.

Der Westen uppger att läktarfavoriten Neven Subotic lämnar klubben, trots att även mittbackskollegan Hummels alltså tycks på väg bort. Subotic har under tränare Tuchel fallit i turordningen till mittbacksplatser och är i dag fjärdeval. Enligt Der Westen ”leder det hetaste spåret till England och Liverpool där Klopp är tränare”.

ÖVRIGT

DanmarkVG (Norge) låter hela sin sportetta täckas av hockeyspelaren Mats Rosseli Olsen, som sprang in på planen under kaosmatchen på Gamla Ullevi. ”Mad Mats” lyder rubriken. Ett uppslag inne i tidningen täcks av rubriken ”Fördöms av Frölunda”. Dagbladet har en intervju som visar att inte alla i grannlandet tar särskilt allvarligt på den händelsen. ”Ha, ha, jag måste bara skratta åt det. Han är galen”, säger Espen ”Shampo” Knutsen som varit Rosseli Olsen tränare, och som har ett mångårigt förflutet i Djurgården hockey. ”Jag hade inte trott att han skulle kunna göra något sådant. Men det är kul. Han har ju precis vunnit SM-guld, och det är ganska stort där, så detta lät kul”. Knutsen lägger glatt till att Rosseli Olsen inte bara är duktig med puck utan också boll. ”I den femte SM-finalen var det en från IFK Göteborg som frågade vem som var hockeylagets bästa fotbollsspelare. ’Norrbaggen Mats’, hade de fått till svar”.

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) tar i kölvattnet på att Wolfsburg kickade Bendtner ett snack med tidigare landslagsspelaren Lars Jacobsen under rubriken ”Då jag gjorde ’en Bendtner’”. Man följer inne bland sportsidorna upp rubriken med ”Livet som arbetslös fotbollsspelare”. Matchen i Göteborg får rubrik över nästan en halv sida, med bild på Tobias Sana. ”Kastade hörnflagga på publiken”, bildar rubrik. BT skriver om ”Danskmatch i Sverige avbruten: spelare träffad av banger, svarade med spjutkast”. Tidningen påpekar att det var fyra danska som spelade; Jakob Ankersen, Mads Albaek, Sören Rieks och Anders Christiansen plus dansk tränare i Allan Kuhn. Bold.dk intervjuade Ankersen på sent på kvällen. ”Jag tror dessvärre matchen inte kommer att spelas färdigt, utan att vi döms till förlust. Det är inget jag vet, vi vet inte mer än andra, men jag tror det blir så”.

ANNONS

Diário de Notícias (Portugal) uppger att ”Lindelöf kommer att få höjd lön i slutet av säsongen”, vilket borde vara typ…nu. Därmed understryker tidningen uppgifter som förekom i O Jogo tidigare. Mönchengladbach, Paris SG, Newcastle och Roma, alla sedan tidigare bekanta namn i rykteskarusellen, nämns av Diário de Notícias som intresserade. O Jogo hävdar att ”Vieira förhandlar om Sanches”, att Benficas president varit i Manchester för att tillsammans med Man Uniteds vd Ed Woodward och mittfältarens agent Jorge Mendes diskutera övergången. United påstås beredd att acceptera Benficas prislapp på 60 miljoner euro.


Till sist…
…i dag kommer George Weah att officiellt presentera sin kandidatur till presidentvalet i Liberia.

Publicerad 2016-04-28 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto