Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Barça efter Atléticos matchhjälte"

EnglandDaily Mirror är en av flera tidningar som fastnat för den givna Beatlesreferensen i smeknamn hos Liverpools motståndare i Europa League: ”Klopp is sunk by a Yellow Submarine” (0-1 mot Villarreal). Tidningen bjuder också på en saftig Silly Season: ”Exklusivt: Kineser vill ha Willian för 50 miljoner pund”. Det är Guangzhou Evergrande som uppges ute efter Chelseasstjärnan och beredd att dubbla den lön som Chelsea erbjuder i nytt kontrakt, vilken är på 120 000 pund i veckan, alltså strax ovan existensminimum. Mer Silly: ”Exklusivt: Spurs förbereder bud på Atléticos stigande stjärna Borja Baston”.

The Guardian med Yellow Submarine-referens? Check. Man erbjuder samtidigt Leicester tränare chansen till nytt smeknamn (i svåröversatta), ”Day that made Ranieri turn from Tinkerman to Thinkerman”. Referenspunkterna är taktiska dragen mot Monaco 2004 (med Chelsea), misslyckat, och Swansea 2016 (med Leicester), lyckat.

ANNONS

Daily Mail ger efter EL-semin i Spanien Bruno Soriano (Villarreal) och Kolo Touré (Liverpool) högst betyg, åtta av tio. Däremot ser man Roberto Firmino (Liverpool) som rätt misslyckad rollen som falsk nia, och ger brasilianaren en femma.

The Sun har vad man kallar en ”Old Trafford-exklusiv”-uppgift i ”United: Jobbet är ditt, José”. Har vi inte hört den sisådär hundra gånger förut?

Daily Telegraph har också en ganska vanlig uppgift men mer preciserad, ”Exklusivt: styrelsemöte på fredag, Roberto Martinez kan bli sparkad nästa vecka”.

Daily Star toppar hela tidningen med ”For Fox sake, I’ve lost £100k”, om en Leicester-supporter som 20 år i rad satsat 20 pund på Leicester som ligavinnare, men glömde det i år, vilket annars (med all sannolikhet) hade gett honom 100 000 pund.

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport tar ett elegant revolutionärt grepp med ”Commendante Simeone”, komplett med Atlético-tränaren som Che Guevara och underrubriken ”Cholismen är revolten mot tiki-takan”. Den ständiga stormen kring tränarposten i Milan har lett Gazzettan fram till att det finns ”Tankar på Pellegrini” inför nästa säsong. Mer klart tycks det vara i Roma om en annan profil, ”Totti förlänger, Pallotta ger sitt godkännande”.

ANNONS

Corriere dello Sport kontrar Gazzettans uppgift om Pellegrini med ”Milans kineser gör allt för Lippi”. Rubriken följs av ”Avtal med kolossen Evergrande. Den förre förbundskaptenen i en roll som Ferguson: på tränarstolen men bestämmer också övergångar”. Manager, alltså. Det hela fortsätter med ”Första värvningen säkrad: Jackson Martinez från Kina”. Det finns också upplysningar inför nästa säsong. ”En vändpunkt: spel i jul” och ”Klart med Boxing Day 26 december och uppehåll i januari”.

Tuttosport ser det som att Hummels flytt till Bayern München också öppnar vägen för en flytt från Bayern, ”Juve-Benatia – nu kan det bli av”.

SPANIEN

SpamnienMarca följer upp småskadade Cristiano Ronaldos kamp mot klockan för att vara redo för CL-returen nästa vecka med ”Nu springer han”. Okej… Och optimismen sprider sig även till den likaledes småskadade anfallspolaren, ”Benzema är också på rätt spår”. Villarreals triumf (1-0 mot Liverpool) uppmärksammas med ”Adrian gör ett mål värt guld”.

ANNONS

Sport sätter Barças på jakt kring Atléticos matchhjälte mot Bayern München, ”Efter Saúl” menar man. Tidningen hävdar sedan att ”Barça har första tjing på spelaren och utköpsklausulen är bara 45 miljoner euro”.

Mundo Deportivo, som liksom Sport är mån om att sprida goda nyheter till sina katalanska läsare, hävdar att Mascherano nobbat ett lukrativt kontrakt i Kina för att stanna i sitt kära Barça. Lika mån är tidningen om att sprida dåliga nyheter om Real Madrid. ”CR7 har en bristning på en och halv centimeter” är en rubrik som kommer komplett med ett måttband.

Estadio Deportivo har den på ytan lite motsägelsefulla rubriken ”En mästares lidande”. Men den syftar dels på Sevillas fina resultat (2-2 borta mot Sjachtar) och samtidigt dansken Krohn-Dehlis svåra knäskada.

ÖVRIGT

Frankrike

L’Equipe sprider ut tränarbilder på förstasidan och klistrar rubriken ”Det kommer att skaka” till dem. För en rad tränarskiften väntas efter säsongen. ”13 tränarbyten skedde den här säsongen, men de stora förändringarna väntas i sommar”. PSG är tillsammans med Lorient, Caen och Angers de enda som väntas ha samma tränare som förra sommaren. PSG, ja. Match i kväll (mot Rennes) och ingen förväntad extra vila för Zlatan. Han finns med i den förmodade startelvan.

ANNONS

Bild (Tyskland) sätter på sig höga hästar med ”Bild hjälper Pep: Det här måste Bayern ändra på nu”. Bild har också goda råd till Dortmund om att köpa nytt efter Hummels, och efter att ”Gündogan nått en överenskommelse med Manchester City och bara övergångssumman återstår att komma överens om”.

Ekstra Bladet (Danmark) slänger upp ”Bendtner i bråk med lagkamrat” på förstasidan. Händelsen ska ha inträffat när Wolfsburg flög till träningsläger i Sydafrika i januari och anfallaren var småberusad. Andra spelare fick ingripa. Ekstra Bladet hänvisa till tyska presskällor och fortsätter med fler smaskigheter. Väl på plats ska Bendtner också ha till med en scen när han vägrade dela rum med en ungdomsspelare och ska ha erbjudit hotellpersonalen att betala ur egen ficka för att bo själv.

Till sist…

…inget fel i att låta ett av de mindre kända svenska proffsen göra en EM-analys av Irland och Sverige. Men när Irish Examiner säljer in det hela med att Aganovic minsann spelat med Christian Wilhelmsson ”som är en förmodad EM-spelare tillsammans med Oscar Lewicki och Abdul Khalili, som Aganovic säger alla är tekniskt duktiga”, ja, då infinner sig en viss skepsis.

ANNONS
Publicerad 2016-04-29 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto