Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Zlatan bad lagkamraterna om ursäkt”


ENGLAND

ChZmuuQWIAAQzAVDaily Mirror bjuder på ”Mamma mia” efter Leicesters uppskjutna titelfirande (1-1 mot Man United). För om det blir titelfirande i kväll (om Tottenham tappar poäng mot Chelsea), så blir det visst utan Claudio Ranieri. Tränaren har lovat att åka och hälsa på sin 96-åriga mamma i Italien. Tidningen skruvar också upp temperaturen inför kvällens Londonderby med ”Hiddink: Spurs har inte nerver för den här fajten”, vilket förstås inte är ett citat utan en tolkning.

The Times blickar just framåt mot matchen på Stamford Bridge med bild på jublande Leicesterspelare och ”Er tur, Tottenham”. Ex-domare Howard Webb ger sin syn på matchens kontroversiella ögonblick under rubriken ”Huth skulle haft rött kort för att han drog i Fellainis hår – och det skulle varit straff”. Webb lägger till att även Unitedmittfältaren borde åkt ut.

Daily Mail ger Leicesters målskytt Morgan högst betyg på Old Trafford, åtta av tio. Även Rooney och Martial i United får höga betyg, 7,5. Hemmalagets Rojo, Fellaini och Lingard får lägst, fem.

Daily Telegraph har dåligt besked för de som hoppats på förändring i klubben som haft tränare längst tid i sträck i Europa. ”Arsène Wenger behåller kontrollen över Arsenal”, men lägger till ”fast kan det vara hans sista?”. Tidningen är en av lite förvånansvärt få som använder Unitedtränaren Van Gaals tabloidvänliga jämförelse mellan hårdragning och masochismsex på sin sportetta. Man kallar det för ”Van Gaals bisarra utbrott till försvar för Fellaini.

The Sun har på tidningens förstasida en snaskig historia om Ryan Giggs skilsmässa, men också bild på Ranieri och ett ”Come on you Blues” till sin ex-klubb Chelsea.


ITALIEN

På grund av helgdag utkommer inga sporttidningar.


SPANIENChZ4qbXWYAETBuR

Marca menar att ”Kanonen är redo” och visar bild på Cristiano Ronaldos ben. Efter benets form löper en text: ”Portugisen känner ingen smärta i sin skakade muskel”. Det finns också en mindre rubrik med orden ”Cristiano euforisk”. Kort sagt: räkna med CR7 mot Man City.

AS skiner ikapp med sin Madridkollega Marca. ”Cristiano full av optimism”, och lägger till ”i går spelade han med boll och hoppas spela på onsdag”. Tränarveteranen Trapattoni får en plats på förstasidan efter ”rätt” uttalande. ”Simeone gillar jag, tiki-taka får mig att somna”.

Sport slår till med ”Den stora ilskan”, i vad som påstås vara exklusivt om hur Barça-tränaren Luis Enrique ska ha skällt ut sina spelare i halvtid mot Betis. ”Vill ni vinna ligan, ja eller nej? Det verkar som nej! Ni spelar utan intensitet, utan snabbhet, utan något alls. Det verkar som vi inte har något att spela för. Antingen kliver vi fram eller så kastar vi bort ligan. Upp till er”. Under rubriken ”Bravo säger hej då till ligan” skriver Sport att den skadade målvakten blir borta två veckor.

Mundo Deportivo har bredvid rubriken ”Brutalt upplopp” dels en liten text om att Barça får klara sig utan Bravo i de två avslutande matcherna, och dels en liten krok om att läsa tidningens analys av Barça-rivalerna Atlético och Real Madrid inför nämnda omgångar. Man har också en ”Top secret”, ett avslöjande: ”Nolito har en principöverenskommelse med Milan”, alltså Celta-anfallaren som Barça ryckte i under januarifönstret. Celta Vigo vill dock ha utköpsklausulen på 18 miljoner euro.


FRANKRIKE

une_02052016_v65L’Equipe bullar redan upp inför Lyon-Monaco, kampen om andra plats (eller om franska titlen, om man som Lyonordförande Aulas ser PSG som qatarisk klubb). ”Under press”, menar man att båda klubbar är. ”Marseille andas ut” efter seger (1-0 mot Angers) är en annan rubrik på förstasidan. Zlatan Ibrahimovic är för trettonde gången den här säsongen med i veckans lag.

Le Parisien har en (liten) sportrubrik på sin förstasida: ”Zlatan närmar sig sin sorti”. Några exakta nya besked lämnar tidningen inte, men en hel del uppgifter och spekulationer. Tidningen skriver att det är pokerspel mellan parterna som ”väntas få en upplösning vid ett möte i slutet av maj början av juni, då PSG-ledningen å ena sidan och Ibra och hans agent Mino Raiola å andra, måsta visa korten”. Le Parisien nämner sedan omklädningsrummet och hänvisar till samstämmiga källor vars röst summeras under citatet ”Det känns som han lämnar”. Därefter läser tidningen in mycket i svenskens uppträdande i samband med CL-mötena med Manchester City. ”Vanligtvis avslappnad och snacksalig, så höll han i stället en låg profil och bad till och med ursäkt i omklädningsrummet för straffmissen mot Joe Hart. Även om det inte är det huvudsakliga skälet, så har det misslyckandet tillsammans med ännu en besvikelse till prestation i returen, utan tvekan stärkt honom i önskan att avsluta kapitlet PSG”. Le Parisien menar att PSG är mer intresserade av en fortsättning, men ”dessvärre för PSG-ledningen, så är bollen inte längre riktigt hos dem. Som så ofta så är det Ibracadabra som håller i taktpinnen och är spelets herre”.

 

TYSKLAND19406_ic2vd_oideybmg4vxmipafxrcjoi

Bild menar på ettan att det är ”Träta om Hummels, alla mot Hoeness”. För samtidigt som Dortmundkaptenen fick utstå en del smädelser från klubben fans i samband med match (5-1 mot Wolfsburg) efter att ha begärt en flytt till Bayern, så hamnade Bayerns ex-ordförande och starke man i blåsväder efter att ha antytt att det var Hummels som kom och knackade på Bayerns dörr. ”Bayerns största problem är Atlético, dess näst största ett uttalande från Ul Hoeness”, inleder tidningen artikeln med.

Kicker påpekar att det är ”Oro för Peps hattrick”. Tidningen blickar förstås mot Champions League-returen mot Atlético i morgon. Karusellen kring Hummels flytt sammanfattas under rubriken ”Hoeness, Hummels och miljonpokern”. Tidningen har också en intervju med landslagskoordinatorn Oliver Bierhoff som medger att det inte är idealiskt med Bayern München i en CL-final, med tanke på att spelarna då ansluter sent till EM-förberedelserna. ”Självfallet vill vi Bayern-spelarna så snart som möjligt, deras erfarenhet är betydelsefull för landslaget. Planeringen blir lidande, det måste man erkänna”, säger Bierhoff.

 

ÖVRIGT

tm37Ekstra Bladet (Danmark) har lekfulla ”Då festar vi bara i dag i stället” och bild på Leicesterfans på en pub. Inte lika kul för Johan Larsson (ex-Elfsborg) som var en av flera spelare i Bröndby som tilldelades en etta (av sex) i betyg efter gårdagens förlust (0-3 mot Ålborg). Han är i alla fall inte en av de Bröndbyspelare som ligger i botten av tidningens snittbetygsliga för hela serien. Det gör däremot Magnus Eriksson (bl a ex-MFF) med 2,24 (sjua från slutet) och Robin Söder (Esbjerg, ex-IFK Göteborg) med 2,27. Roligare då för Erik Johansson (FC Köpenhamn, bl a ex-MFF). ”Bara” tre i betyg efter gårdagens segermatch (5-3 mot Midtjylland) men sammanlagd sjua på listan med snittet 3,55. Lagkamraten Thomas Delaney toppar med 4,04.

De Telegraaf låter Ajaxspelarna jubla på förstasidan under rubriken ”Vi är nästan där” efter gårdagens seger (4-0 mot Twente). Amsterdamlaget leder ligan före PSV Eindhoven bara på målskillnad, men den är stor (16 plusmål fler) och bara en omgång återstår. De Telegraaf har fler nyheter: ”Kluivert återvänder till Ajax”. Den gamle landslagslegendaren ska träna äldsta akademilaget och är överens om ett tvåårskontrakt. Han anses nu kunna ta samma väg som nuvarande huvudtränare Frank De Boer som också började som ungdomstränare.

 

Till sist…
…tv-profilen och ex-Leicesterstjärnan Gary Lineker har sedan tidigare lovat att presentera klassiska fotbolls-tv-programmet Match of the Day i bara kalsongerna om Leicester skulle vinna titeln.

Publicerad 2016-05-02 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons