Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Förvånad om Leicester blir topp-tio nästa år”

ENGLANDChj_0exXIAAjfa8

The Times har ”Ranieris varning till sina mästerspelare i Leicester” som underrubrik till ”Lämna och ni kommer att ångra det”. Ett genomgående Leicestertema på de engelska sportettorna i dag.

The Sun uttrycker det mer som en vädjan med ”Please don’t N’GOlo”, som också syftar på lagets mest eftertraktade stjärna, N’golo Kanté. ”Exklusivt: Tio matchers Dembélé-avstängning” pekar ut vad Tottenhamspelaren riskerar efter att ha rivit mot Diego Costas ögon i det temperamentsfulla Londonderbyt mot Chelsea i måndags.

Daily Mirror har en nyhetsetta där Leicester City på nytt tränger sig in. Och trängas får de verkligen. Bilden är på spelarbussen som sitter fast i en stor folkmassa till rubriken ”A pizza history” (ordlek på ”A piece of history”). På det följer ”Leicesters hjältar får staden att stanna när de åker på lunch till en italiensk restaurang”.

Daily Star har inne bland sportsidorna rubriken ”Exklusivt: Nottingham Forests triumf var större än Leicesters, säger Viv Anderson”. Backen var med och vann ligatiteln 1978, med den då nyuppflyttade klubben.

Daily Telegraph låter två CL-rubriker spela mot varandra. ”Over and out” om Peps misslyckande med Bayern, och ”Real deal?” som följs av ”Manchester City vill gå ett steg längre än sin nya tränare och nå final”.

 

ITALIENChkJhmWXIAAbCd6

La Gazzetta dello Sport låter efter snälle kung Ranieri på förstasidan i går ännu en tränare för en utländsk klubb men med helt annan karaktär hamna i fokus, Atleticos Diego Simeone. Rubriken ”Den hänsynslöse” följs av ”och Cholos lag: fula och elaka sparkar man ut Guardiola, vacker och omöjlig”. Men Ranieri finns med i en egen rubrik. Och som kung igen. ”Viva Claudio!” byggs på med ”Kung Ranieri, i dag och i morgon: ’Det är en större upplevelse att vinna som gammal’”.

Corriere dello Sport går all-in på filmtema kring filmproducenten som leder Napoli. En filmrulle rullas ut vid hans huvud. Till det finns ”De Laurentiis lovar ett ännu starkare Napoli” och huvudrubriken med ny anspelning på vita duken, ”Klappa – och så vinner man”. Som i filmklappa alltså. Och efter det ”Presidenten lovar Oscar-säsong. ’Champions League-plats sedan en fantastisk mercato’. Två första värvningarna redan klara, Klaasen och Herrera, mexikan i Porto”. Och det är massor med mercato. ”Juve erbjuder 25 miljoner euro för att köpa loss Morata från Real Madrid”, ”Lazio efter Ben Arfa, avtal på fem år” och ”Milan gör klart med holländska talangen Vilhena”.

Tuttosport skriver om ”Ett furstelikt Juve”, då mästarklubben är ute efter Monacos Bernardo Silva. Men mycket vill ha mer. ”Intresse även för talangerna Lemar och Bakayoko”, två andra Monacospelare, påpekar Tuttosport. Dessutom lägger tidningen till att tränare Allegri skriver på det nya kontraktet på fredag.

 

SPANIENChkOe6NWkAAvc6K

Marca firar Atléticos triumf (1-2 mot Bayern München) med ”Vi är otroliga!” och lämnar därefter över stafettpinnen till vitklädda Madridlaget ”Och nu är det er tur!”. Tidningen noterar att ”CR7 leder Real” ut i strid, men att det inte blir spel för Benzema och Casemiro.

AS menar att ”Detta Atlético är legendariskt”. Tidningen ser målvakten Oblak som matchens lirare. Inför kvällens semifinal på Bernabéu finns rubriken ”Cristiano och tio andra”. Det finns också ”Engelsk invasion: nästan 10 000 City-supportrar i Madrid”. Man lägger till ”3 900 med biljett, 5 500 utan”.

Cope uppger sig ha ord som Simeone peppade sina spelare med i halvtid på Allianz Arena. ”Att vi fortfarande är vid liv är av en anledning, och den anledningen är hur ni jobbar. Om ni fortsätter så här så går vi vidare”. Liknande ord uppges Siemone ha peppat med i samband med mötet med Barça i kvartsfinalen också.

Sport sjunker ner i filosofiska funderingar. ”Sådan är fotbollen”, suckar tidningen, med bild på en deppande Guardiola och jublande Simeone. Nedanför finns en rubrik om att det är slutsnackat, ”Ter Stegen stannar” i Barça.

Mundo Deportivo beskriver Atlético som ”Hämnarna”, och syftar på att Madridlaget tog revansch på Bayern för förlusten i Europacupfinal 1974.

 

FRANKRIKEune_04052016_v65

L’Equipe-rubriken ”Feroces” kanske bäst kan översättas med ”Vildsinta”. Det är en beskrivning av Siemones lag. Till det finns också en rubrik som blickar mot grannen Real Madrid., ”Zidane vill ha sitt derby”. Att notera inne i tidningen är att L’Equipe vänder sig till fyra gamla profiler för att värdera Marseillestjärnan Batshuayi. Förutom Papin, Dugarry och Ravanelli finns en svensk: Roger Magnusson. Han ger intryck av att se det mesta med sin gamla klubb och kommer till slutsatsen att man måste behålla anfallaren. ”Det är för tidigt att säga att han skriver in sig i OM:s historieböcker som en Drogba, men har framtiden för sig”.

Le Parisien låter redan rubriken ”N’Golo Kanté säger nej till PSG” smyga sig in redan på förstasidan. Klubbens sportchef Olivier Létang ska ha träffat representanter till den 25-årige mittfältaren, men spelaren vill stanna i England. Arsenal, Chelsea och Man City pekas ut som hetaste klubbadresser, utköpsklausulen anges till 25 miljoner euro, men Le Parisien nämner också en kontraktsförlängning i Leicester som alternativ. En annan spelare som inte kommer till PSG är målvakten Thibault Courtois, som avfärdar rykten om en flytt med att ”det är 100 procents chans att jag stannar i Chelsea”.

 

TYSKLANDChjf0IvXIAA22Ea

Bild konstaterat att det blev en ”Bitter seger för Pep” (2-1 mot Atlético). Under rubriken ”Duellen vid sidlinjen” tar tidningen upp hur Simeone rök ihop med Ribéry och Bayerns assisterande tränare Hermann Gerland. Ex-domaren Thorsten Kinhöfer menar att de båda tränarna skulle visats upp på läktaren, men tycker inte Ribéry inte begick något övertramp. I följetongen Hummels är det senaste avsnittet i Bild ”Kommer Rode att ingå i affären med Hummels?”. Dortmund uppges kräva 36 miljoner euro för sin lagkapten och Bayern vill inkludera den 25-årige mittfältaren i affären för att minska summan med åtta miljoner euro.

Sport-Bild toppar med ”Bråket om Hummels” och frågan ”Kan övergången spricka i sista stund?”. Tidningen ställer sig fler frågor. ”Saknar Stuttgart karaktär?” och ”Har Darmstadt ett mentalt problem?”.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) bär på uppmaningen ”Njut av nuet, Kasper”, som en inledning till att en fotbollsexpert (Morten Bruun) menar att Leicesters triumf inte kommer att upprepas. FCK:s tränare Ståle Solbakken är ännu tydligare. ”Jag skulle bli förvånad om Leicester hamnar bland topp-tio nästa säsong”, säger han. Solbakken har svårt att sätta ord på skrällen och kommer till slutsatsen att ”Det är en helt otrolig historia och jag tror inte det någonsin kommer att hända igen”.

A Bola (Portugal) uppger att ”Kina bjuder 20 miljoner euro för Jonas”, Benficas brasilianska anfallsstjärna.

Voetbal International (Holland) kommer ut med sitt nummer i dag som domineras av Leicester, vad annars? ”Det är som ett filmscenario, säger holländska legendaren Marco Van Basten. Och så är det nog mer konkret. Det är svårt att tänka sig att sagan Leicester inte blir film.

Publicerad 2016-05-04 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons