Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Milanoderby om Zlatan – Raiola: Kan gå ner i lön

ENGLAND

ChuQchXXAAQOyyUDaily Telegraph hyllar en ”Strålande Sturridge” efter Liverpools finalavancemang i Europa League (3-0 mot Villarreal). Mer Liverpool, mer final. ”Liverpool kommer att ta 100 000 fans med sig till finalen mot Sevilla”, säger tränare Klopp. Vilket skulle vara lite problematiskt, inte minst då finallagen endast väntas få 9 000 biljetter var till matchen i Basel. på St Jakob-Park tar 35 000.

Daily Mirror konstaterar ”Dan: I’m your man”. Tidningen hittar också en annan man för Anfield-klubben. ”Exklusivt: Liverpool jagar Charltons underbarn Ademola Lookman som värderas till sex miljoner pund”. Och Mirror hittar flera män för en annan klubb. ”Exklusivt: Arsenals tränare siktar in sig på Vincent Jansen – och kastar blickar på Alvaro Morata och N’Golo Kanté”.

The Times ”Avslöjar: Den verkliga kostnaden för Van Gaal”. Underrubriken är ”Åtta miljoner pund i lön och United måste betala fem miljoner pund om man sparkar honom”. Stackars Van Gaal måste dock överleva på blott sju miljoner pund nästa säsong om United missar Champions League – och om han blir kvar, förstås. Tidningen kastar också fram ”Exklusivt: Chelsea lägger till Ben Arfa till listan av värvningsmål”, något L’Equipe skrev om häromveckan (men har andra klubbar i bilden i dag, se nedan). På Chelseas shoppinglista uppges också Bonuccis och Ousmane Dembélés namn också stå, medan en överenskommelse redan finns på plats för Radja Nainggolan (31 miljoner pund till Roma, fyraårskontrakt och 100 000 pund/vecka till belgaren).

Daily Star har också en överenskommelse mellan Chelsea och en italiensk klubb, men en annan adress och spelarflytt i motsatt riktning. ”Exklusivt: Chelsea och Juventus överens om 20 miljoner pund för mittfältare”. Det handlar om Nemanja Matic.

Daily Mail sätter tillbaka ett leende på Tottenhamsupportrars läppar titelmissen med ”Exklusivt: Kane kommer att skriva på avtal om 100 000 pund”. I veckan, givetvis. Tidningen hävdar också att ”Louis Van Gaal beordrar staket på 26 fot för att hålla nyfikna blickar borta från träningsanläggningen”. 26 fot…det är åtta meter! Liverpoolmatchen då. Jo, Sturridge får visserligen finfina 8,5 i betyg men matchens lirare var Roberto Firmino med en nia.

Läs även Peter Hyllmans blogg ”Den gula ubåten torpederad av en röd storm rising”

 

ITALIEN

Chub1tJVEAAT22MLa Gazzetta dello Sport skriver med stora bokstäver ”Ibra”. Ett inte helt obekant smeknamn. Det följs av ”Derby made in China om att få Zlatan till Milano”. För enligt tidningen är det inte bara Milan som är intresserade av svensken utan även en annan av hans gamla klubbar, Inter. Båda kan ha kinesiska investerare i ryggen. Även om Zlatan själv viftat bort familjens inflytande över hans kommande klubbval, så håller GdS inte med, vilket skulle tala för just en flytt till Milano. Plus att tidningen har ytterligare ett citat från svenskens agent Mino Raiola från GQ (i går släpptes bara en rad om att Zlatan kan tänka sig att återvända till Milan – i dag kommer tidningen ut). Zlatan kan vara beredd att gå ner i lön. Raiola: ”Ibra har visat att han göra fantastiska gester. Till och med att avsäga sig många miljoner för att återvända till Milan. Han har ännu inte gjort sitt val”, det vill säga om framtida klubbadress. Det finns också en annan rubrik på Gazzettans förstasida med viss Sverigeanknytning, för en kommande motståndare har problem. ”EM-bekymmer: Verratti också i riskzonen”. Ljumskskadan uppges på nytt besvära PSG-mittfältaren, som bara anses ha 30 procents chans att spela EM.

Corriere dello Sport drar stort på dagens stora ämne i italiensk press. ”Allegri: I dag skriver han på” nytt kontrakt med Juventus, alltså (till 2018). Tidningen lägger också till ”Presenten är Isco”, som följs av ”Avtal med Real Madrid: om Morata lämnar så kommer trequartistan”. Mer mercato, mer Real: ”Milan i Madrid, målet är Kovacic”.

Tuttosport tar upp dagens ämne med ”Med Allegri skriver Juve på, med Conte förhandlar man”. Med den förre Juvetränaren handlar det om spelaröverenskommelser med Chelsea. Många sådana. ”Förbundskaptenen vill ha tillbaka Cuadrado och locka Bonucci och Cavani, men är beredd att släppa Oscar, Pedro och Matic”.

 

SPANIEN

Chuk4_wW0AE6FqvMarca hyllar Spanien på förstasidan med ”Bravo!” i solfärgad gul och fet stil, mot en tjur som skugga. Vid tjurens rygg träder tre klubbmärken fram, de spanska finallagen Real Madrid, Atlético och Sevilla. På tjurens mage finns texten ”Sevilla i sin femte final i Europa League och Spanien kan säkra tredje raka Europadubbeln”. Smolk i glädjebägaren anses vara antalet platser för finallagen på San Siro. ”Bara 19 000 biljetter för varje lag, och Real och Atlético vill ha 22 000”. Kan tyckas som ett lyxproblem jämfört med finallagen i Basel (se ”England”).

Punto Pelota, ett tv-program, har den med svenska ögon intressanta uppgiften ”Ramón Fuentes: Domaren i Champions League-finalen är Jonas Eriksson”. En uppgift som journalisten Isaac Fouto också har i radiokanalen Cadena Cope, där även serben Miro Mazic pekas ut som domare i Europa League-finalen.

Sport har ”Ett derby för Neymar” som väl är ett sätt att peppa brasilianaren inför helgens match mot Espanyol. ”Matcher som betyder mycket motiverar honom och han är övertygad om att detta är en sådan”. Gäsp.

Mundo Deportivo ringar in ”Framtidens ’Busi’”, alltså Busquets arvtagare i Barcelona. Tre spelare nämns och får sina ansikten tryckta på förstasidan: Julian Weigl (Dortmund), Sebastián Pérez (Nacional) och Renato Sanchez (Benfica).

Estadio Deportivo, Sevillatidningen, trallar glatt ”Ea, ea, ea, nos vamos a Basilea” (”…Vi ska till Basel”) efter semifinalsegern (3-1 mot Sjachtar).

El País låter en dyster och bitter Villarrealtraänare framträda efter gårdagens förlust (0-3 mot Liverpool). ”Marcelino: ’Liverpool spelade med en intensitet bortanför det tillåtna’”, lyder rubriken, som syftar på att domaren tillät för mycket. Även om Marcelino tycker att Liverpool förtjänade segern var han inte heller nöjd med sättet som hans kollega firade den. ”Klopp är som han är. Jag skulle inte vilja vara som honom I alla fall inte i seger”, sa Marcelino. Klopp svarar: ”Jag skulle inte vilja vara som honom (Marcelino) för en sekund”.

Läs även Adam Pinthorps blogg ”Derbyfina, Bale, Simeone och den totala dominansen”

 

FRANKRIKE

une_06052016_v65L’Equipe menar att ”En coach är född”, och syftar på Zinedine Zidane ”som tystat kritikerna av hans kompetens som tränare” och ”lett Real Madrid till möjligheten att vinna en dubbel, liga och Champions League”. På förstasidan lanserar L’Equipe uppgiften att ”Barça vill ha Ben Arfa”, som är fri att lämna Nice i sommar. Tidningen går längre än så i texten och hänvisar till en källa nära affären som säger att ”saker och ting är långt gångna”. 29-åringen ska i söndags ha varit i Katalonien för att träffa representanter för klubben. Mer Silly Season. Rennes ska ha nobbat Dortmunds första bud på Ousmane Dembélé, men den tyska klubben verkar bli slutdestination, trots att L’Equipe uppger att både Manchester City och Liverpool i veckan gjort klart för den franska klubben att man är intresserade. Även Paris SG är beredd att ge sig in i kampen, men 18-åringen vill utomlands.

Le Parisien har en intervju med Frankrikeprofilen David Ginola som anser att i och för sig kan PSG förlänga med Zlatan Ibrahimovic men på det stora hela så är det ”på kort sikt, Paris SG måste tänka på lång sikt” och värva ungt.

 

ÖVRIGT

coverBild (Tyskland) ger störst utrymme på sin förstasida åt en fotbollsnyhet, och det är ett bråk i kölvattnet på Bayern Münchens sorti ur CL-semifinalen. Tränare Pep Guardiola ska ha varit rasande på läkarteamet efter slutsignalen och ställt till en scen i omklädningsrummet. Det kan tyckas finnas paralleller till fjolåret, då flera personer i läkarteamet uppgavs ha lämnat klubben efter att ha fått skulden efter en CL-förlust. En krönika kring Guardiola, Bayern och eftermälet, signerad Alfred Draxler, bär rubriken ”Guardiola rörde aldrig vid våra hjärtan”.

Ekstra Bladet (Danmark) skriver efter FCK:s cuptriumf (2-1 mot AGF) bland sportsidorna om Köpenhamn som ”Leendets stad” (håller Bröndby med?). Ludwig Augustinsson och Erik Johansson får hyfsade tre (av sex) i spelarbetyg, medan Mikael Antonsson (som utgick skadad) får nöja sig med två. Högst betyg får en svensk i förlorarlaget, Niklas Backman, med fyra.

Publicerad 2016-05-06 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons