Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Zlatan: ”Ni borde älska mig”

ENGLAND

Daily Telegraph menar att ”City står nu för inför den ultimata mardrömmen” efter gårdagens match (2-2 mot Arsenal): att tappa fjärde och sista Champions League-platsen och det till lokalrivalen United.

Ch9tLvlXEAIhpoA

Daily Mirror är inne på ett liknande tema när de bänder på orden till ”Heaven & Pell”, där förstnämnda är platsen Ranieri befinner sig på och sistnämnda platsen Pellegrini håller på att skapa.

The Sun tar fasta på hur mycket fans som lämnat arenan när Pellegrini höll sitt avskedstal efter årets sista hemmamatch, och sätter rubriken ”Emptyhad”.

The Guardian lyfter fram ”Welbecks skada orsakar EM-rädsla”. Arsenals anfallare har skadat knäet. I nästa vecka presenteras den engelska truppen.

Daily Mail har såväl Citys mardröm och Wellbecks mardröm på sportettan, men uppmärksammar på annan plats också att ”West Ham bekräftar att man sålt 52 000 säsongsbiljetter” till nästa säsong, då man flyttar in på Olympiastadion. Bara Man United säljer mer (55 000). West Hams vice vd Karen Brady säger också att ambitionen är att bli ”en av Europas tio mest framgångsrika klubbar”.

 

ITALIEN

Ch95g5LWEAATsgpLa Gazzetta dello Sport sätter strålkastarljusen på ett svenskt rekord i Serie A som är under hot med en omgång kvar. För ”Kung Higuaín” är efter gårdagens mål (2-1 mot Torino) bara två mål från Gunnar Nordahls på 35 mål på en säsong från 1950. Stackars Pontus Jansson är en av tre Torinospelare som får låga 4,5 i betyg (på tiogradig skala). Nog tusan lyckas GdS också få med Zlatan Ibrahimovic på ett hörn på förstasidan också. ”Sassuolo sexa, Milan behöver Inters hjälp, Ibra flörtar”. Den spretiga rubriken syftar på att Milan behöver Interpoäng från Sassuolo för att Milan ska kunna ta ett kliv uppåt. Zlatan då? Tja, han släppte ifrån sig några hövliga fraser om Milan som Gazzettan ser som en möjlig bekräftelse på tidningens tidigare spekulationer om en Milanoflytt. Ergo flört. Gazzettan får också med Zlatans skämtsamma påpekande om fransmän (se slutet av klipp i tweet nedan): ”När ni ser mig säger ni att jag är arrogant, när jag ser er så är ni också arroganta…så hur kan ni inte gilla mig? Ni borde älska mig, för jag är precis som er”.
Corriere dello Sport hylla Napoli med ”Napoli olé, olé” som största rubrik och fyller på med ”Applåder till Sarri och Higuaín” i rubriken till en krönika. På annan plats noterar tidningen det oväntade: ”Juve kan förlora” (1-2 mot Verona). Helander fick för övrigt fina 6,5 i betyg för sin insats – fast det var i Gazzettan.

Tuttosport struntar helt i sitt Juves förlust. I stället gör man ordleken ”Pjanic, pjanic si avvicina”, där spelarnamnet står för ”sakta” (”piano”) och rubriken betyder ”Sakta, sakta närmar det sig”. Romastjärnan var i Tuttosports ögon lite svävande i svaren på en eventuell flytt och ”Allegri vill ha honom”, därav rubriken.

 


SPANIENspa

Marca konstaterar att det är ”Ända till slutet” som gäller innan det står klart vilket lag som är spanska mästare. ”Real Madrid håller kampen vid liv till sista matchen” påpekar tidningen efter gårdagens seger (3-2 mot Valencia), och har även ”88-87” som en liten mellanrubrik för poängställningen Barça-Real. Men ”Atlético säger hej då till ligan efter förlust i Valencia” (1-2 mot Levante).

Sport ser ett Barça som ”Flyger mot ligatiteln” (5-0 mot Espanyol), och understryker att laget ”blir mästare på lördag vid seger i Granada”.

Faro de Vigo låter firandet av Celtas Europaplats efter gårdagens seger (1-0 mot Malaga) inta tidningens förstasida med stor bild och rubriken ”Celta och fansen i Europaklass”. Guidetti har en ganska undanskymd plats på bilden, men stod som väntat inte direkt och gömde sig i kulisserna när laget stod på scenen (klipp nedan).

Super Deporte är upprörs tillsammans med sitt Valencia över ett rött kort till Rodrigo i förlustmatchen mot Real Madrid. Rubriken är ”Du är en fjant”, för det medger Valenciaspelaren att han sa till domaren.

 

FRANKRIKE

fraL’Equipe sätter dit ”L’OL voit loin”, alltså ”Lyon blickar långt framåt”, vilket syftar på att klubben efter säkrad Champions League-plats ”förbereder nästa säsong med stora ambitioner” och ”för att stanna på topp”. Tidningen är verkligen på lekhumör och rimmar fram ”Barça et Real, quel final!” (”Barça och Real, vilken final!” rimmar inte lika bra på svenska). Inne i tidningen får gårdagens fotbollsgala rubriken ”Ibrahimovic och Blanc, förstås”. L’Equipe menar att Zlatans ord föll väl när han redan innan galan på frågan om ett ord för att beskriva ligasäsongen svarade ”PSG” och sedan rundade av kvällen med att på frågan om han blir kvar i PSG svara ”Las Vegas!”. På annan plats, men också med mästarlaget i fokus, uppger L’Equipe att ”PSG är intresserade av Trémoulinas” som ersättare till Maxwell, som liksom Zlatan väntas lämnas klubben nu. Mer transfermarknad. ”Ranieri ringde Dembélé”, skriver L’Equipe. Och det var inte för att säga ”Dilly ding, dilly dong”. Leicester är angelägna om att värva Rennes jättetalang, med förnamnet Ousmane. Det är också Liverpool, Man City och PSG. Men 18-åringen har enligt L’Equipe redan bestämt sig för Dortmund.

 

Le Parisien noterar att ”Ibrahimovic förlänger sin regenttid” med att på nytt vinna priset som årets spelare, och har en stor bild på den leende svensken på sporten. Le Parisien knyter där under an till en annan spelarprofil, Marquinhos, med inledningen ”Mindre mediaaktig än följetongen Ibrahimovic”. För brasilianaren är enligt tidningen PSG:s val bredvid Thiago Silva nästa säsong och den unge mittbackens vara eller inte vara i PSG är därmed inte längre än fråga. Det lär däremot Thiago Silvas tidigare kollega David Luiz framtid bli nu. 

 

TYSKLANDty

Bild uppmärksammar på tidningens förstasida att ”Nu är Leipzig i Bundesliga”, och det bland annat tack vare ett mål av Emil Forsberg (2-0 mot Karlsruhe). På sporten märks annars ”Fansen vill störta Schalkebasen Tönnies”, och Bild lägger till ”trots 150 miljoner euro-avtal” med Gazprom för de nästkommande fem åren. I följetongen Mats Hummels ställer sig Bild frågan ”Kan lagkamraterna i Dortmund övertala Hummels”. Citat från Marcel Schmelzer följer: ”Vi väntar alla på Mats beslut och försöker övertyga honom att välja oss”.

Kicker speglar Bundesligas bottenstrid med ”Hopp, oro, förtvivlan”. I fokus är tre ”klassiska klubbar”; Stuttgart, Werder Bremen och Eintracht Frankfurt. Roligare för FC Bayern som firar ”historisk triumf” med fjärde raka ligatiteln och den sammanlagt 26:e.

 

https://twitter.com/football_oranje/status/729341155884830720

ÖVRIGTövrigt

Ekstra Bladet (Danmark) tar liksom i går (löner) ett grepp på FC Köpenhamn, i dag under rubriken ”Maktbasen”, som visualiseras med FCK:s klubbmärke som större än de andra lagens på sportettan. För FCK har en överlägsen ekonomi och krönikören Alla Olsen frågar sig ”Skapar Ståle ett danskt Bayern?”. Noterbart från Superligan i går: Ekstra Bladet utsåg Ålborgs svenska mittfältare Rasmus Jönsson till matchen lirare (2-0 mot Viborg).

 

De Telegraaf (Holland) ger fotbollen större delen av tidningens förstasida med rubriken ”Bisarr upplösning”, när PSV Eindhoven snuvade Ajax på ligatiteln. Fast egentligen var det ganska enkelt. Ajax fick bara oavgjort (1-1 mot De Graafschap) och PSV vann (3-1 mot PEC Zwolle). Och det var ju hur tungt som helst för Amsterdamlaget som räknat med titel (se tweet ovan).

A Bola (Portugal) ser ett Benfica som visar ”Mästares själ”, sedan man vunnit (2-0 mot Marítimo) trots utvisning på stjärnskottet Renato Sanchez redan i första halvlek. Lindelöf spelade som vanligt från start.

Publicerad 2016-05-09 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons