Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Zlatans skada - känning flera veckor

ENGLAND

CiNKEj_WUAACzFyDaily Telegraph kallar Sunderland för ”De stora överlevarna” efter gårdagens seger som på nytt håller laget kvar i Premier League (3-0 mot Everton).

Daily Star döper om Sunderlands arena till ”Stadium of Delight” och lämnar ett bidrag till Silly Season, ”Exklusivt: Varane kommer bara att flytta till Man United om Mourinho anställs”.

Daily Mail bjuder på precis samma Sunderlandrubrik men också på en uppföljning om Chelsea, som plötsligt brutit med Adidas som dräktsponsor (fr o m nästa säsong), sex år tidigare än planerat och betalar Adidas 40 miljoner pund för det. ”Chelsea vill ha 50 miljoner pund om året av nya dräktsponsorn”, skriver tidningen, och menar att Nike är troligaste alternativ, men har sedan två i europeiska sammanhang udda alternativ: japanska Uniqlo eller kinesiska Li Ning.

The Guardian har mer fokus på konsekvenserna av resultatet på Stadium of Light med ”Sunderland skickar ner Newcastle och Norwich”. Inne i tidningen uppges att ”John Terry får besked om att hans Chelseakarriär är över”. Det är vad klubbledningen vid dagens inplanerade möte kommer att meddela den 34-årige lagkaptenen. På annan plats skriver The Guardian att ”Liverpool slåss med Dortmund om Ousmane Dembélé”, som kan kosta 28 miljoner pund. Det nya är att tränare Klopp själva ska ha pratat med Dembélé i telefon.

The Times menar att ”United är förbannade på polisen efter bussattack”. Manchesterklubben anser att skyddet var undermåligt, liksom kommunikationen.

The Chronicle, lokaltidningen i Newcastle, tar ett ovanligt grepp. Först publicerade man en etta med uppmaning till klubbordföranden: ”Charnley, du har bara EN uppgift…” och sedan i stor stil ”Behåll Rafa…eller försvinn”. Men efter fansreaktioner ändrade man under natten till ”Charnley, du har bara TVÅ uppgifter…” och sedan i stor stil ”Behåll Rafa…och försvinn sen”.

 

ITALIEN

La Gazzetta dello Sport har ”I huvudet på Icardi”…vilket många undrat. Från intervjun är det dock CiNVJ2GUYAA6fs6Interstjärnans tankar om fotbollen som är i fokus. ”Det måste vara sista gången i Europa League. Det får vara slut på missarna, vi måste spela i cupen som räknas”. Sedan tar tidningen avstamp i kontraktsförlängningarna för Buffon, och går vidare i ägaren Agnellis tankar om att vinna Champions League, ”En dröm som kan uppfyllas”. Tidningen är sedan på defensiven om Zlatan och Milan. Nu finns rubriken ”Plan B utan Ibra, och det skulle vara Dzeko.

Corriere dello Sport stannar också upp vid Agnellis ambitioner, ”Mitt Champions League-Juve”, men beger sig sedan geografiskt söderut under överrubriken ”Stora skeenden i huvudstaden”. På det infogas rubriker om Roma respektive Lazio. ”Högljudda kineser även för Roma”, med uppföljningen ”Efter Milan och Inter så är även den rödgula klubben i sikte”. Bredvid finns ”Sampaoli äter middag med Lazio”, med uppföljningen ”Lotito träffar den förre förbundskaptenen för Chile, som är favorit att för tränarposten”.

Tuttosport beskriver Dybala som ”Hjärter ess”, eftersom Juves argentinska stjärna bidragit med kläder och material till sin förra klubb Laguna Larga. Tuttosport menar att det visar att 22-åringen är ”speciell även utanför planen”. Tidningen uppger vidare att det är en ”Blitz för Pjanic och Gomes: Juve närmar sig”, att affärer alltså är nära förestående för Roma- respektive Valenciaspelaren.

 

SPANIEN

g1205.ddec50120b1459137dc67747dc3def6aMarca sätter sitt hopp till Barcelonas motståndare i sista ligaomgången. ”Granada dras till flamencon”, med bild på tre ex-Madridpelare i laget som klappar takten och citatrubriken ”Hoppas Real vinner ligan”.

Cope uppger att ”James Rodríquez vill lämna Real Madrid, men klubben vill att han stannar”. Ett möte väntar med hans agent Jorge Mendes. Radiokanalen uppger också att de förnyade ryktena om Cristiano och PSG är just bara det, rykten. För den spanska klubben och portugisen är överens om att han kommer att avsluta sin karriär i klubben, bara kontraktets lön och längd diskuteras.

Sport hävdar att ”Denis Suárez blir första köp” för Barcelona. Enligt tidningen kommer Barça att ”på tisdag meddela att Villarreal att man utnyttjar spelaren återköpsklausulen”. Barça uppges betala 3,25 miljoner euro och den 22-årige mittfältaren skriver på för fyra år.

Mundo Deportivo följer ”Messis spår” i form av en fotbollsplan där hans målpass markerats med streckade linjer. ”Leo gör inte bara mål, han är lagets metronom med 21 assist”, skriver tidningen beundrande.

 

FRANKRIKE

L’Equipe har ”Den stilla kraften” som en beskrivning av att förbundskapten Didier Deschamps inte kommer att une_12052016_v65leverera några överraskningar i samband med kvällens presentation av EM-truppen. ”Han kommer att vara trogen den grupp som spelade mot Holland och Ryssland i mars”, skriver tidningen. Zlatan får en hyfsad sexa (av tio) i betyg efter gårdagens match (1-1 mot Bordeaux), men ur svenskt perspektiv ligger mer intresse vid att han byttes ut småskadad. Enligt tränare Laurent Blanc plockades Zlatan av mer i förebyggande syfte och ”varken han eller vi vill ta några risker”. So far, so good. Sedan är det ändå lätt att haja till vid ett ord. ”Det rör sig om en liten ihållande smärta i vaden”, säger Blanc”Ihållande”. I matchrapporten skriver också L’Equipe: ”Om Ibra vill byta så måste det betyda att skadan känns, han som är en sådan omättlig jägare av personliga och kollektiva rekord. Enligt Laurent Blanc har han besvärats i flera veckor. Det är säkert så att han vill spara sig till de två sista klubbmatcherna (Nantes i avslutande ligamatchen och Marseille i cupfinalen den 21 maj), samt framför allt med tanke på EM”.

Le Parisien bereder bara plats för stundande mästerskap på förstasidan, ”EM allt längre bort för Ben Arfa”. Men på sporten finns desto mer PSG. Vad det gäller Zlatan skriver tidningen i första han om att han inför sista matchen är ett mål från ”det enda rekord han har kvar i klubben som ännu undgått honom”, de 37 mål som Carlos Bianchi gjorde under en säsong (1977/1978), och lägger sedan flyktigt till ”om inte smärtan han ådrog sig i vaden i går hindrar honom”. Här nämns alltså inte tidigare känningar. Le Parisien skriver också om att ”Lo Celso är första värvning” för PSG. För ett avtal ska i går ha skrivits mellan PSG och Rosario Central. Övergångssumman för den 20-årige mittfältaren anges till tio miljoner euro, plus tre miljoner i bonusar. Kontraktet är på fem år.

 

TYSKLAND

Süddeutsche Zeitung uppger att ”Bayerns nya tränare Ancelotti rått Götze att byta klubb”. Götze är missnöjd med den begränsade speltiden i Bayern. Enligt SZ hade Ancelottit och Götze ett telefonsamtal där italienaren 19409_apst9pk4f40wfsmiqyok_zexcjxwhw__meddelade att han inte kan lova någon förändring. Liverpool uppges redan ha förhört sig om möjligheter att värva 23-åringen.


Bild
hävdar att ”Nytt anfall för 50 miljoner euro” är aktuellt för Albin Ekdals Hamburg, uppger Bild. Betrand Traoré (Chelsea) och Carlos Mané (Sporting) är namn det talas om.

Kicker har det nog mest använda namnet i tyska medier de senaste veckorna som ensam rubrik: ”Hummels”. Tidningen synar situationen med underrubriken ”Den explosiva övergången: Följderna för Bayern, planerna i Dortmund”. Liksom SportBild i går har även Kicker en analys av ”Nedflyttningsstriden” mellan Stuttgart, Bremen och Frankfurt. Vidare kikar Kicker på spelare som kan vara på väg bort från Bayern och kommer fram till att Thiagos framtid är oklar, att Benatia lär säljas, att köpklausulen på Tasci inte kommer att utnyttjas samt att Höjbjerg och Rode har klubbar efter sig.

 

ÖVRIGT

De Telegraaf (Holland) låter skeenden i Ajax ta plats stort på förstasidan. ”De Boer och Ajax Skärmklippskiljs åt” innebär att tränaren nu lämnar klubben, som missade ligatiteln i sista omgången.

Ekstra Bladet (Danmark) blickar åt den danska landslagsuttagningen till Kirin Cup och ser i feta bokstäver ”Zanka i landslaget”. Eller rättare sagt tv-experten Morten Bruun gör det. FCK-spelare dyker upp på fler håll i tidningen, även i form av tre svenskar. Under ”Försvarskris i FCK” noteras Mikael Antonsson, Erik Johansson och Per Nilsson. ”Antonsson opereras på fredag, men har förmodligen spelat klart för säsongen”, ”Det blir en kamp mot klockan att ha Johansson klar till matchen mot Nordsjälland (16 maj)” och ”Nilsson är på väg tillbaka men långt från matchform”.

La Dernière Heure (Belgien) såg på Liverpool-Chelsea med ett leende. ”Suveränt mål av Eden Hazard, i form innan EM – Benteke kvitterade”. På annan plats beskriver man den kommande EM-motståndaren Sveriges trupp som ”utan större överraskningar”.

Publicerad 2016-05-12 kl 08:15

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons