Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

The Times: Arsenal vill förlänga med Wenger

Headlines Blogg

ENGLAND

England

The Times har uppgiften som kanske inte alla Arsenalfans hoppats på: ”Exklusivt: Arsenal kommer erbjuda Wenger nytt kontrakt”. Majoritetsägaren Stan Kroenke har enligt artikeln förberett ett nytt tvåårsavtal han vill att Wenger skriver under senast i början av nästa säsong. Det nuvarande kontraktet går ut nästa sommar. Stjärnkrönikören Henry Winters har kommenterat uppgiften under rubriken ”Arsenal är galna som funderar på att ge tränaren nytt kontrakt”.

Daily Telegraph uppger, som flera andra engelska tidningar att Everton har valt en holländsk ersättare till sparkade tränaren Roberto Martinez. ”Målet är Koeman”.

Annons

Daily Mirror är en av tidningarna med samma Koeman-uppgift, och uppger att Everton erbjuder den nuvarande Southamptontränaren 100 miljoner pund att spendera på nya spelare. Stjärnskottet Kelechi Iheanacho förväntar sig enligt Mirror en löneökning på sisådär tio gånger mer mot vad 19-åringen har nu. ”Exklusivt: Iheanacho vill ha 150 000 pund i veckan av City”, hävdar Mirror.

The Sun har en lång rad uppgifter. Som att ”Exklusivt: Chelsea kan behålla JT”. Klubben uppges ha ställt in en hyllningsdel i programmet spelargalan i kväll som sätter punkt för säsongen. Mer om klubben i sydvästra London. ”Exklusivt: Ancelotti säger till Chelsea: Ni får Mario Götze för 35 miljoner pund”. Nye Bayerntränaren har förstås inte sagt så, eller ens pratat med sin förra klubb. Men Chelsea påstås ha gett sig in kampen om anfallaren.

Annons

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport fortsätter med de dagliga spekulationerna om alla spelare de italienska mästarna ska köpa. I dag hävdar GdS under rubriken ”Juve agerar” (ungefär), att det vitsvartrandiga gänget skaffat sig ett övertag på Inter i jakten på brasilianaren Gabriel Jesus (Palmeiras) och ”på jakten efter en ny trequartista finns ett tungt namn: Özil”.

Corriere dello Sport blandar mercato och EM i två artiklar som också spelar mot varandra. ”Pogba: Jag stannar i Juve och Frankrike vinner” samt ”Radja: Jag stannar i Roma och utmanar Italien”. CdS uppger även att ”Juve är redo med 50 miljoner euro för André Gomes”. Budet till Valencia är 30 miljoner i övergångssumma plus 20 miljoner i bonusar.

Tuttosport frossar i Forbes lista över mest värdefulla klubbar som tidningen släppte igår. Under rubriken ”J-power”, med i ett guldfärgat ”j”, noterar tidningen att Juve värderas till 1,141 miljarder euro, en ökning med 55 procent. Med den summan ligger man nia på listan, som toppas av Real Madrid. Vidare påstår tidningen att ”Marotta, som väntas släppa Morata tillbaka till Real Madrid, vill ha ett ess som Modric, Isco, Danilo eller Kroos i utbyte”. Estetens öga fastnar annars kanske mest vid att Tuttosport (bara för dagen?) använder sig av utseendemässigt rundade artiklar på förstasidan.

Annons

Sky Italia kommer genom Alessandro Alciato med påståendet att ”Zlatan inom de närmaste timmarna kommer att meddela sitt farväl till PSG. Troligast destination: Los Angeles”, skriver Alciato på Twitter, och skjuter sedan från höften om ny klubbadress med procentsatser (se tweet nedan). Mer om detta påstående i Headlines webb-tv, ute vid 10.30-tiden.

 

SPANIEN

Spanien

Marca har en förstasida som är den tråkigaste i mannaminne. En presentation av pristagare vid en gala som Marca och Facebook presenterar. Länken finns här för den som möjligen är intresserad. Och, ja, Real Madrid är med nästan överallt.

Cope är en av många som använder sig av de bildmässigt tacksamma valet av tredjedivisionens CD Palencias nya dräkter, som presenterades i går (se tweet nedan). Med slagordet ”Vi sliter in på bara skinnet” kommer man att spela de avslutande playoff-matcherna i en ganska udda dräkt.

Annons

Sport har en något tafatta vinkling på Barcelonas titelmatch i helgen. ”Luis Suárez hämnd”. För uruguayanen ”förlorade titeln med Liverpool 2014”. Sport skryter också med exklusiva foton på Luis Suàrez, men förstasidans foto ser mest ut som man photoshoppat in random presentationsbild på anfallaren mot en oförklarlig bakgrund av en mur av träd. Tidningen påstår vidare att (det förmodade) nyförvärvet Denis Suárez ”Nobbade tre bud för att få spela för Barça”. De ska ha varit från Tottenham, Arsenal och Napoli.

Mundo Deportivo har också Luis Suárez på förstasidan men under rubriken ”Stolthet mot portföljer”, där portföljer (”maletines”) också står för mutor, som är en årligen återkommande diskussionspunkt inför avgörandet i spanska ligan.

Annons


FRANKRIKE

France

L’Equipe har ”De utvalda”, de 23 spelare som förbundskapten Didier Deschamps i går presenterade för att vinna EM-titeln på hemmaplan. En av dem dyker upp en andra gång på förstasidan. ”Griezmann lockar PSG”. Sedan potentiella värvningar av Cristiano Ronaldo och Neymar visat sig svåra så är ”Atléticos unga franska stjärna hädanefter prioritet”. Det handlar alltså om Zlatan Ibrahimovics ersättare. Kontakter uppges redan tagna med Griezmanns entourage. En övergångs beräknas till 70 miljoner euro. PSG-kontakter finns också med Eden Hazard och Alexis Sanchez. En mindre rubrik inne i tidningen är ”Optimism för Ibra”. Svensken ”fick behandling under gårdagen, men hans situation väcker ingen oro i PSG-lägret, och han kan vara aktuell för spel mot Nantes i morgon”. Phew. Vidare uppger tidningen att ”Guardiola vill ha Kanté”. Tillsammans med Chelsea är det klubbarna som pressar hårdast för att värva Leicester-stjärnan som värderas till 40 miljoner euro, men som har en utköpsklausul som gör honom tillgänglig för blott 25 miljoner. Även Arsenal är intresserade av den 25-årige defensiva mittfältaren.

Annons

Le Parisien konstaterar torrt på sin förstasida att det var en ”Trupp utan överraskningar” som Deschamps presenterade. På sporten står inte ett ord om klubbens svenskveteran. Däremot om klubbens franska talanger. ”Så ska PSG försöka behålla sina unga spelare”, är ett aktuellt ämne med konkurrensen i truppen och förlust av tidigare talanger (exempelvis lämnade Kingsley Coman och Moussa Dembelé utan att man fick någon ersättning). Genom tidiga proffskontrakt och bonusar hoppas PSG behålla guldkornen.

Ouest France gör vad jag kan minnas premiär i bloggen. Bakgrunden är som med CD Palencia nya tröjor. Men här handlar det om Angers och själva presentationen. En bisarr sådan. För, som tidningen noterar, så presenterades den i ”chevaleresk stil” på Grand Théâtre d’Angers.

https://twitter.com/Malik_Bes/status/730849815874179073

Annons


ÖVRIGT

Portugal

Bild (Tyskland) har på sin förstasida ”HSV-målvakt strejkar”. Veteranen Drobny är förbaskad över att han via medier sanarare än genom klubben fick reda på att han inte får nytt kontrakt, och Hamburgtränaren Labbadia medger inför ligaavslutningen att ”Drobny sagt till mig att Tom Mickel borde stå”. Tidningen uppger vidare att ”Liverpool är seriösa i jakten på Götze” men har konkurrens från Dortmund, dit spelaren själv gärna vill.

Ekstra Bladet (Danmark) menar i stor rubrik att Chelseas back Andreas Christensen ”Kan bli Danmarks dyraste” spelare. För Mönchengladbach uppges inte bara ute efter att låna 20-åringen ytterligare en säsong utan också att försöka köpa honom. 14-15 miljoner euro skulle Bundesligaklubben vara villig att betala. Det skulle göra Christensen till den dyraste danska spelaren någonsin. Tipsbladet noterar att Andreas Alm placerats i Bröndby, men uppger att enligt deras källor är AIK-tränaren inte aktuell.

Annons

Het Laatste Niuews (Belgien) väljer en kritisk vinkel på landslagsuttagningen. ”Men var är Chadli?”, frågar sig tidningen på förstasidan, syftande på Tootenhamspelaren. Rimligen inte för att Belgien direkt saknar offensiv kraft.

A Bola (Portugal) hävdar att det råder en ”Fullständig överenskommelse” mellan Benfica och Fulham om Mitroglu. Benfica, som hittills lånat anfallaren, köper nästa vecka greken för sju miljoner euro av Londonklubben. Tidningen skriver också att ”Leicester måste betala 30 miljoner euro för Slimani”, Sportings algeriske anfallare.

Publicerad 2016-05-13 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto