Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Hamburg om EM: ”Svår fas för Ekdal - det blir tajt”

Headlines Blogg

ENGLAND

Cim3RAjWkAQDe_bDaily Telegraph tar avstamp Leicesters segerparad och blickar mot EM: ”Vi kan vinna som Leicester”, menar tidningen. ”Medan mästarna firade så uppmanade Hodgson England att fira triumfer i EM”. Inne i tidningen gör man en annan koppling. Den mellan Uniteds spanska stjärnmålvakt och Uniteds intresse för en svensk stjärna – för att sänka en tränare. ”Troligare att David De Gea stannar och Zlatan Ibrahimovic kommer om Van Gaal lämnar”.

The Sun gör samma koppling mellan Leicesters firande (en kvarts miljon människor uppges ha närvarat) och landslaget i putslustigheten ”Over to EU”. Från Silly Season kan noteras ”Exklusivt: Bournemouth nobbar West Hams bud på 25 miljoner pund för Callum Wilson och Matt Ritchie”.

Annons

Daily Mirror har på dagens team bild på förbundskapten Hodgson och orden ”Låt oss göra en Leicester!”. Mer Leicester blir det. ”Exklusivt: Miljoner tack – Leicestersstjärnor ute efter löner på 100 000 pund i veckan”. Sedan nämns en rad spelare som väntas förhandla om nya kontrakt – utan att någon binds till den påstådda summan i rubriken.

The Guardian frångår alla kopplingar mellan Leicester och England och har bara ”Hodgson försvarar risker med EM-truppen”, och förtydligar med ”Englands förbundskapten säger att det inte är någon risk med att bara plocka med tre mittbackar, och ger Rashford en utmaning”.

Daily Mail drar på ”Exklusivt: Mourinho i samtal med PSG”. Några detaljer finns (förstås) inte, tidningen skriver bara att Man United riskerar att gå miste om portugisen om man inte agerar snabbt.

Annons

Sky Sports expert Graeme Souness hoppas på Zlatan i United, och drar paralleller till andra av klubbens legendarer. ”Jag kollar på United och de behöver en gnista. De behöver något som kan lyfta dem om de missar Champions League. Jag blickar tillbaka till George Best och Willie Morgan på kanten, till David Beckham och Ryan Giggs. Det var spelare som fick publiken att kippa efter andan, och så har United inte varit på några år. Ibrahimovic skulle locka fram det. Jag tror han skulle kunna bli en katalysator för United att spela den typen av fotboll man associerar med Manchester United. Betala honom vad han vill ha, vilket skulle vara mycket, och man får ett fantastiskt år ur honom, kanske till och med två”.

  

ITALIEN

prima_pagina_xlLa Gazzetta dello Sport har en leende förbundskapten på förstasidan till rubriken ”Conte fri att överraska”, vilket syftar på att han friats i ett matchfixningsärende och kan ta med sig landslaget till EM ”utan någon skugga” över sig. Men en annan skugga vilar över landslaget. ”Bråk om Bonucci: Nej till läger, konflikt mellan Juve och förbundskaptenen”. Det italienska mästarlaget vill nämligen inte släppa backen med tanke på stundande cupfinal. Kring Inter finns rubriken ”Mancini-Thohir: vänskapligt samtal och nu stannar tränaren till ’100 procent’”. I samma intervju som Mancini sa det där om ”100 procent” tycktes han för övrigt sätta ungefär samma procentsats på att Zlatan inte hamnar i Inter.

Corriere dello Sport har feta rubrik ”Cavani-Juve: Vägen är fri”. Man kan undra hur väl underbyggd den slutsatsen är med tanke på att även Zlatan lämnar PSG och med tanke på att CdS som förklaring till rubriken ger ”PSG efter Ronaldo”. Även Corriere dello Sport lyfter citat från gårdagens intervju med Inters tränare, ”Mancini: Jag stannar här och vi har gjort klart med Banega”.

Annons

Tuttosport har cliffhangern ”Ni får Pjanic om vi får…” som rubrik. Men man kan stanna kvar på förstasidan för att få svaret på Romas krav på Juve. ”Utköpsklausulen på 38 miljoner euro eller en motsvarande typ av spelare: i de gulrödas blickfång Zaza, Ruggani, Sturaro eller Berardi”. Tidningen lyfter också på locket till Torino. President ”Cairo fryser Ventura”, tränaren. På det följer citatet ”Vi kommer att ha ett möte snart, jag måste vara på det klara om han fortfarande vill”.

 

SPANIEN

g1705.9d52ac07c80371dfd0ed357334658063Marca har en ohyggligt plottrig förstasida med fokus på den spanska EM-uttaginngen. I mitten finns ”Frågorna som 45 miljoner förbundskaptener har och som Vicente Del Bosque ska svara på i dag”. Och så börjar Marca rabbla frågor. ”Ska Diego Costa med?”, ”Ska De Gea eller Casillas stå?” o s v. Hela paktetet ramas in av ansikten på potentiella EM-spelare. Ovanför denna myriad av bilder finns andra rubriker. Som ”Till Milan med sju matcher mindre”. För tydligen har Real Madrid-spelarna 7 376 minuter mindre i benen den här säsongen än sina motståndare i Atlético. Om nu någon bryr sig. En annan rubrik riktar in sig på en annan final. ”Alberto Moreno: Jag kommer inte att fira mål…även om det är det avgörande”, säger Liverpoolspelaren inför matchen mot sin gamla klubb Sevilla.

Annons

AS uppger att ”De Gea väntar på Real Madrid”. Enligt tidningen finns en klausul i målvaktens kontrakt som gör att han kan lämna Man United för Real Madrid för 50 miljoner euro. En klausul som gäller till 15 juni. AS skriver också om att ”Fansen vill ha Torres i EM. Nej till Diego Costa”. Det är ett av resultatet av deras webbomröstning som tidningen uppger att 67 000 deltagit i. Saúl, Aduriz och Morata var andra namn som AS noterar kom med. Allra flest röster fick De Gea, Ramos, Iniesta, Koke och Busquets. En annan rubrik som AS har är ”PSG bjuder mer för James än Real betalade”. 80 miljoner euro, närmare bestämt, och den franska storklubben kan även tänka sig att bjuda upp till 100 miljoner euro. Om man nu vill tro tidningen. AS menar att PSG redan varit i kontakt med colombianen, ”som skulle få samma status som Ibrahimovic haft de senaste fyra åren. I och med svenskens avsked vill PSG att James ska leda deras projekt de närmaste sex åren”.

Annons

Sport har mjuka ”Drömmen om en dubbel”, med bild på Neymar och cuppokalen som hägrar. ”Neymar: Efter ligan vill vi nu vinna Copa del Rey. Vi är jättemotiverade”, är uttalandet som kommer att skaka en hel fotbollsvärld (eller kanske inte). Tidningen har förstås fler rubriker om laget från Camp Nou (snart Nou Camp Nou Camp Nou eller så). ”Barça erbjuder sju miljoner euro för backen Lemos”. En 20-årig uruguayan i Las Palmas med förnamnet Mauricio.

Mundo Deportivo är snarlik sin kollega Sport. Även här finns uppgiften om bud på Lemos, även här uttrycks förhoppningar om en dubbel för Barça. Men i MD är det Luis Suárez som får stå i fokus för ”Operation dubbel”.

 

FRANKRIKE

une_hdL’Equipe menar att ”L1 tror på landslaget”. Det följs upp med ”80 procent av spelarna i Ligue 1 tror att det franska landslaget, som leds av Antoine Griezmann, når minst semifinal i EM”. På frågan om vem som vinner EM har 28 procent av L1-spelarna Tyskland, 25,8 procent Frankrike. Närmast därefter följer Spanien (15,95), Belgien (14,3) och England (4,95). Och, nej, Sverige finns inte med på listan av de tio lag som fått röster.

Annons

Le Parisien skriver att Zlatan var med och satte ytterligare ett rekord i lördags. För enligt PSG var det 47 844 åskådare på plats för hans avskedsmatch, ett publikrekord för ligafotboll på Parc des Princes. I pappersupplagan har man annars fokus, helgens cupfinal mellan rivalerna PSG och Marseille. Gamle storspelaren Jean-Pierre Papin uttalar sig om chanserna för sitt OM. ”Ingen i Marseille är särskilt optimistisk, inte jag heller. Men det är en final, och man måste spela för att vinna. I en sådan här match har man inget att förlora, tvärtom kan man skapa något stort”.

France Football har maxat rivalernas möte med gigantiska bokstäverna ”OM-PSG”, och lagt till att det handlar om ”mer än buckla”. Lassana Diarra och Zlatan får bildmässigt symbolisera mötet. Zlatan, förresten. Svallvågorna har ännu långtifrån lagt sig efter hans avskedsmeddelande. ”Zlatan, är han en legendar?” diskuteras över ett uppslag med gamla PSG-trotjänare. Mer i Headlines webb-tv, ute vid 11-tiden.

Annons

 

ÖVRIGT

Hamburger Morgenpost (Tyskland) har en notis med stort svenskintresse. ”Ekdal tillbaka hos HSV – fortsatt oro kring EM”. Som rubriken antyder så har landslagsmittfältaren lämnat sjukhuset efter sin skärskada men EM-prognosen fortsätter att vara osäker. ”Såret är smärtsamt. Det är en svår fas för Albin. Till att börja med kunde han inte göra någonting, men inom de närmaste dagarna kommer han att börja löpträna. Det blir tajt”, säger HSV-tränaren Bruno Labbadia om tillstånd och EM-utsikterna. Deadline för EM-trupperna är 31 maj.

Ekstra Bladet (Danmark) firar FCK:s ligatitel med att bland annat sätta betyg på lagets spelare. Bland de fyra mest betydelsefulla spelarna, med fem av sex i betyg, återfinns Ludwig Augustinsson, eller ”24 hour pro” som Ekstra Bladet poängterar är hans smeknamn. Robin Olsen och Erik Johansson får fyra, Mikael Antonsson två och Per Nilsson ett. Från gårdagens matchrapporter kan noteras att Johan Larsson (ex-Elfsborg) enligt tidningen var Matchens lirare när Bröndby vann (3-2 mot Esbjerg). Samma ära till tvåmålsskytten Mikael Ishak (fostrad i Assyriska) i Randers seger (3-2 mot Viborg). I en artikel skriver Ekstra Bladet att två klubbar gjort förfrågningar om svensken, som var med och vann U21-EM. ”Jag kan bekräfta att intresset för honom är stort. Och jag kan berätta att en av de två klubbarna, som varit mycket konkret i sin förfrågning, är vad jag skulle kalla en av de stora klubbarna i Europa”, säger klubbens sportchef Ole Nielsen till Ekstra Bladet. Tidningen påpekar att Randers kan räkna med ”ett stort miljonbelopp” vid vad som ses som en trolig försäljning i sommar.

Annons

Till sist…
…bulgariske legendaren Hristo Stoitjkov, med ett förflutet i Barcelona, har retat upp Real Madrid-fans igen genom att på Instagram jämföra det vitklädda laget med grisar. ”Ha, ha så här tränar förlorarna på La Ligas andraplats”, låter retstickan hälsa.

Publicerad 2016-05-17 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto