Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Två ska ersätta Zlatan i PSG

ENGLAND

EnglandThe Times bryr sig inte nämnvärt om segern för Man United (3-1 mot Bournemouth), utan fastnar vid ”Halvtomt Old Trafford när matchen spelades”. Den officiella publiksiffran var 74 363. Gissningsvis sisådär 20 000 mer än vad som verkligen var på plats. Sedan är det inte bara Zlatan som gör anspråk på legendarstatus. Liverpools tränare menar att ”Mitt lag kan bli legendarer”, med seger i Europa League-finalen i kväll som språngbräda.

Daily Mirror försäkrar sig om att ingen missar det där legendaruttalandet genom att sätta ordet i ensamt majestät och i jättelik storlek på sin sportetta. En annan, men betydligt längre rubrik är ”Exklusivt: West Ham i samtal med tre andra klubbar efter att budet på 31 miljoner pund för Lacazette nobbats”. Flera andra tidningar uppger just att West Ham fått ett jättebud på Lyonstjärnan bortviftat, nyheten här är främst att Londonklubben skulle vara i dialog med Liverpool om Christian Benteke, med Marseille om Michy Batshuayi och med Bournemouth om Callum Wilson.

Daily Mail sätter strålkastarljusen på Van Gaal och Rooney efter matchen på Old Trafford. Tränaren blev utbuad av en del av hemmapubliken efter matchen, anfallaren fick högst betyg (åtta av tio). ”Rafa överens om att stanna i Newcastle” kanske skänker lite glädje för hårt prövade svartvitrandiga fans. ”Lukaku förväntar sig en 65 miljonerpundsflytt från Everton innan EM, med Man United, Chelsea, PSG och Juve ute efter hans kontraktssignatur”, skriver Mail också. Det är anfallarens far Roger Lukaku som ligger bakom rubriken till den ögonbrynshöjande övergångssumman, i en intervju med belgiska tidskriften Humo. ”Everton vill ha 65 miljoner pund och jag tror att en affär kan bli klar för EM”, säger Roger.

Daiy Telegraph har en rubriksättare som bestämt sig för att värja sig för Klopps slagkraftiga ord om ”legendarer” och ”hjältar”. I stället blir det…”Klopp: Det är dags att bli cupfinalvinnare”. Oh well. Tidningen har sedan förklaringen till varför Chelsea betalar ut saftiga 40 miljoner pund till Adidas för att avsluta kontraktet i förtid (nästa sommar). ”Chelsea överens med Nike om sponsorkontrakt på 60 miljoner pund om året”. Det är dubbelt vad Londonklubben hade inskrivet i avtalet med Adidas. Kontraktslängden är oklar, men vanligen på tio år. 

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport ser i Milan ”En bänk för tre”, och sätter namnen Giampaolo, Garcia och Montella som alternativ. Klart att man sedan också sätter procentsatser på vem som leder Milan nästa säsong. Giampaolo 40 procent, Garcia 25, Montella 10, Brocchi 10 och någon annan 15. En mycket exakt vetenskap. Tidningen har också synat Serie A-statistik och kommit fram till att ”Allegri är guld värd, och Napoli vackert”. Nedanför står ”Bollinnehav, skott, försvar: Sarris siffror är de bästa, i en serie som håller på att förlora trequartistan”.

Corriere dello Sport håller sig till mercaton. ”Inter efter Dzeko”, skriver tidningen i stor still, och menar att han kan ersätta Icardi, alternativt att Icardi ingår i ett byte med Roma. Bredvid finns rubriken ”Juve vaksamma på Simeone, vill ha Cavani”. Om PSG-anfallaren kan den italienska mästarklubben få konkurrens av Atlético, påpekar CdS.

Tuttosport har förstås positiva Juvenyheter. ”Bara Juve”, är citatrubriken till en bild på Dybala, och tidningen skyndar att lägga till ”Säger nej till Real Madrid”. Om ett av Juves transfermål skriver Tuttosport också: ”Mer än 20 miljoner euro för Gabriel Jesus, den nye Neymar”.

 

SPANIEN

SpanienAS lovar Sevilla inför Europa League-finalen ”Här är vi med er”. Tidningen väljer också lite udda att beskriva mötet med Liverpool som ”Hymnernas final: El Arrebato mot You’ll never walk alone”. Från presentationen av EM-truppen i går tar AS med sig att ”Del Bosque lämnar Niño Torres och Diego Costa utanför”.

Sport slår fast att ”Alves stannar”. Det finns liksom inte så många frågetecken i uppföljningen ”Han är nöjd i Barça, känner att han är viktig i laget och Luis Enrque vill att han fortsätter”. På hemsidan har man färskare och mer kontroversiella uppgifter. ”8TV: Bråk mellan Piqué och Burgui efter ligafirandet”. Det är en journalist från tv-kanalen som uppger att flera Barçaspelare, bland dem Pique, Neymar, Barta och Mathieu, trillade in på ett ställe där flera spelare från rivalklubben Espanyol också uppehöll sig. Piqué ska ha konfronterat Burgui för hans ord i januari om att ”Pique lämnar mycket i övrigt att önska som person”. Bråk utbröt men ska snabbt ha avstyrts. ”Enligt 8TV var det väldigt spänt mellan spelarna, men att man befann sig i offentlig lokal förhindrade att det urartade”, avslutar Sport.

ARA sätter Chelseas nya Nike-kontrakt i perspektiv (se Daily Telegraph ovan). Enligt den katalanska tidningen är nämligen Barça nära att sluta ett nytt sponsoravtal värt upp till 100 miljoner euro om året. Inom två till tre veckor väntas det presenteras. ARA säger sig ha uppgifterna från flera av varandra oberoende källor. Avtalet överträffar i så fall Man Uniteds på 96 milj euro/år och blir det högsta i världsfotbollen.

Estadio Deportivo, Sevillatidningen, ser ett förestående bröllop. Det mellan Sevilla och Europa League. ”För evig kärlek” klär förstasidan till en bild på bucklan. På det följer tränaren Unai Emerys ord, ”Det är den andra kvinnan, den andra flickvännen, för Sevillafans ”.

Ingen Marca i dag på grund av strejk.

 

FRANKRIKE

FrankrikeL’Equipe basunerar ut ”PSG närmar sig Lacazette”, vilket passar bra med dagens engelska uppgifter om att West Ham gett upp Lyonanfallaren. Den franska tidningen skriver vidare att ”För att vända på Ibra-bladet, så drömmer PSG om en dubbel. Det är ute efter Lyons anfallare, men utan att släppa tanken på att värva Neymar eller Griezmann”. Samtidigt påpekar L’Equipe inne i tidningen att Lacazette i så fall får finna sig i att spela på en kant eller vara reserv på topp. För längst fram kommer Cavani att ersätta Zlatan.

Le Parisien ägnar en artikel åt ”Därför sa Dembélé nej till PSG”. Slutsatsen skulle i stort ha kunnat sammanfattas i en mening: större chans till speltid i Dortmund.

TYSKLAND

TysklandBild för med rubriken ”4 Super-Bubis für Jogi” tankarna till något nytt barnprogram, men den syftar på förbundskaptenens uttagning av talangerna Julian Brandt, Joshua Kimminch, Leroy Sané och Julian Wiegl i EM-truppen. Sedan är det så mycket Bild att man drar stort på ”Hummels köper redan flyttkartonger”, med en halvsuddig bild på Dortmundbacken i hatt, som packar in kartongerna i sin bil. ”Mittbacken köpte 15 flyttkartonger (ungefär två euro styck)”, upplyser Bild.

SportBild trycker på ”Årets match”, som förstås blir cupfinalen Bayern-Dortmund. 13 sidor lockar tidningen med. Och för att lämna flyttkartongerna en stund, ”Hummels: Den svåraste matchen i hans liv”, menar SportBild. Men även om man saknar flyttkartonger här finns liksom i Bild potential till en barnprogram, kanske en uppföljare till Jogi och hans Super-Bubis, nämligen ”Die neuen Super-Bubis von Bayern und vom BVB” (det vill säga ”De nya talangerna i Bayern och Dortmund”).

ÖVRIGT

OvrigaEkstra Bladet (Danmark) låter en bild på Bröndbys Daniel Agger och rubriken ”På Fenerbahçes lista” täcka sportens etta. Enligt tidningen ”letar turkarna en rutinerad mittback som kan spela tillsammans med Simon Kjaer – Daniel Agger är toppkandidat”. På tal om Bröndby. Med ny tränare, Alexander Zorniger, hamnar två svenska spelare på Ekstra Bladets lista över ”De kan få det svårt i framtidens Bröndby”. För Magnus Eriksson skriver tidningen ”Det är svårt att se att han har en framtid på Vestegnen” och för Johan Larsson ”Är han tillräckligt bra i presspelet? Ofta kommer han försent när Bröndby pressar”.

Tribuna (Ukraina) har några citat från landslags- och Sevillastjärnan Jevhen Konopljanka, som visar att det spanska laget knappast kommer oförberedda till Europa League-finalen mot Liverpool. ”Vi har koll på motståndarna. Det är något vi lägger stor vikt vid. I två timmar varje dag studerar vi varje spelare”, säger Konopljanka.

A Bola (Portugal) lanserar kontroversiella ”Porto försöker med Jesus”. Det är alltså inte något desperat religiöst påbud av krisklubben, utan den nuvarande Sporting- och tidigare Benficatränaren, med Jorge i förnamn. Enligt A Bola är Porto beredd att betala tio miljoner euro för att få loss Jorge Jesus, samt ge honom 150 miljoner euro (!) till nya spelare.

Till sist…
…NFL-stjärnan Josh Norman har redan tidigare uttryckt sin beundran för Zlatan Ibrahimovic, om hur han blev ett fan under sin tid i Carolina Panthers efter att ha träffat svensken. Norman, nu i Washington Redskins, reste till Paris för PSG:s avslutande ligamatch mot Nantes och hängde med laget på träningen och ett klipp med Zlatan har nu dykt upp – där Zlatan minsann kallar sig ”den falska kungen”.

Publicerad 2016-05-18 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons