Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Erikssons beslut ”rena katastrofen”

ENGLAND

CixOCrrXEAEGgdxDaily Mirror slår ihop matchvinnarens namn och Jürgen Klopps facit av fem raka cupfinalförluster till putslustiga rubriken ”Coke Zero”. Tyken vill efter Liverpools EL-förlust (1-3 mot Sevilla) inte lägga skulden på domaren Jonas Eriksson. Men att han inte var nöjd med svenskens insats framgick. ”Vi var inte så bra som vi borde varit, men alla säger till mig att det var två klara hands i första halvlek. Det var en del tydliga beslut som vi hade emot oss. När man spelar final och det är jämnt, då behöver man lite tur och det hade vi inte i dag”.

Daily Mail har ex-domaren Graham Poll som krönikör och han köper inte kritiken mot Eriksson, och menar att det var ”en utmärkt insats av Eriksson och hans svenska domarteam”. Rubriken till Polls krönika är: ”Liverpool griper efter halmstrån när man skyller på domaren – det fanns tre handssituationer, ingen av dem var straff”. En kontrast till tidningens egen betygsättare som ger Eriksson ljumma sex av tio med bland annat motiveringen ”missade två klara straffar”. Mariano Ferreira i Sevilla tilldelas högst betyg, en åtta, medan Liverpools Alberto Moreno får lägst, fem.

Daily Telegraph, som har rubriken ”Klopps flopp”, har en krönika signerad Paul Hayward med rubriken ”Jürgen Klopp måste bygga om Liverpool efter det att gamla värvingssynder förstör den stora kvällen”.

The Sun, som har identisk rubrik med Mirror om ”Coke Zero”, beskriver John Terrys kontraktsförlängning i Chelsea med ”Exklusivt: JT går miste om tio miljoner pund – kommer att tjäna 2,6 miljoner pund i Chelsea i stället för 12 milj pund i superrika Kina”. Den 35-årige backen ska ha gått med på att minska sin lön i Londonklubben från 150 000 pund i veckan till 50 000 pund. Slipper nog leva på skorpor och vatten ändå.

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport levererar ”Qui cominca l’avVENTURA” (”Här börjar äventyret”) som både fånga upp att EM-förberedelserna med förbundskapten Conte drar igång, och att överenskommelse finns för ny förbundskapten, nämligen just Ventura. ”Lapadula het på transfermarknaden, Napoli i pole”, är tidningens slutsats om Pescaras skyttekung, som får en fortsättning i ”Lazio och Genoa vill också ha honom”. Inte ett ord om Leicesters intresse som skapat gott om rubriker i England. Tidningen är hård i sin dom över Jonas Erikssons insats i EL-finalen. Han får låga betyget 4,5 och omdömet ”Nekade Liverpool två obestridliga straffar för hands. Rena katastrofen”. Övriga fyra svenskar i domarkvintetten får fem i betyg. Jodå, Gazzettan går grundligt tillväga. Sevillas matchvinnare Coke ses också som matchens lirare, och får åtta i betyg.

Corriere dello Sport ser också ”Napoli: Lapadula” och att ”avtal är nära”. Tidningen tycks också säker på sin sak i dagens störst rubrik: ”Juve, James – allt går framåt”. Fortsättningen är vagare. ”Redo att ge sig i jakten igen, han är målet om Morata försvinner. Möte med Real”.

Tuttosport skriver om ”Mihajlovic till Torino, underskrift på gång”. Sedan preciserar tidningen avtalet. ”Han kommer få ett tvåårskontrakt på drygt en miljoner euro med option till 2019”. Tidningen påpekar också att Pontus Jansson & Co har att se fram emot en tränare som ”kallas sergeanten och har en karaktär av stål”.

 

SPANIEN

SevillaMarca, tillbaka i handeln efter gårdagens strejk, firar Sevillas (3-1 mot Liverpool) med ”Ni är för evigt”. Det är klubbens tredje raka EL-triumf men, som Marca påpekar, också femte på elva år. På nätet har man helt enkelt gett turneringen namnet ”Sevilla League”. Men Marca ser också det större perspektivet, ”Spanska fotbollen från dubbel till dubbel”, skriver man på förstasidan. För det kommer att bli spansk vinnare både i Champions League och Europa League. Liksom förra året. Liksom året dessförinnan. Radio Marca har med tidigare domaren Andújar Oliver, vars bedömning tas med i rubrikform på nätet: ”Ingen straff, Carriço rör bollen med handen, men det var oavsiktligt. Han ger därmed Jonas Eriksson rätt i den situationen.

AS tar fasta på Sevilla som ”Femfaldiga mästare”. Inne i tidningen finns en krönika av ex-domare, Ildefonso Urizar Azpitarte. Han kritiserade redan i går valet av Eriksson till EL-finalen, och tycker att han fått vatten på sin kvarn. ”Sevilla måste tacka Eriksson som i första halvlek ignorerade tre händelser som kunde dödat matchen i Liverpools favör. Jag kan verkligen inte stödja den här typen av domarinsatser i en Europa League-final”, biter han ifrån, och beklagar Erikssons ”naiva misstag”, och slår slutligen fast att ”Domaren var på en mycket låg nivå för en Europafinal. Förutom straffarna, tillät han spelfördröjning”. AS följer vidare upp gårdagens uppgift om att Arsenal är beredda att betala 60 miljoner euro för Morata, men att även Paris SG är det. Klubbarna har varit i kontakt med Real Madrid, som i sin tur redan muntligen förklarat för Juve att man kommer att utnyttja återköpsklausulen för anfallaren på 30 miljoner euro.

Sport fångar upp Piqués senaste utspel mot Real Madrid, som anspelar på hur Real Madrid snackas upp. ”De kan fortsätta göra sina filmer, vi adderar nya pokaler till vårt museum”.

Mundo Deportivo skriver ännu ett kapitel i följetongen om en välkänd brasilianares kontrakt. ”Neymar, sex år”, heter det. Enligt dagens uppgifter så är nu anfallaren överens med Barça om att skriva på till 2022, ett år längre än vad som tidigare diskuterats, och utköpsklausulen landar på 220 miljoner euro (i dag är den 190 milj euro). Men mest av alt använder man förstasidan till att hylla Europa League-mästarna, ”Sevillas fest”.

Estadio Deportivo agerar förstås också jubelscen åt sin hemstads Sevilla FC. Men särskilt raffinerat är det inte. Spelare som lyfter bucklan och rubriken ”Femfaldiga mästare”.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe har en rubrik som bara hjälpligt kan översättas som ”Hysteri kring landslaget”. Och det handlar inte om intresset kring uppladdningen (9 000 åskådare på gårdagens träning) utan om att ”De största klubbarna i Europa är redo att värva landslagets stjärnor. Didier Deschamps vet att han inte kommer att kunna förhindra förhandlingar under EM”. Pogba (Barça, Chelsea, Man City), Griezmann (PSG, Barça), Kanté (Arsenal, Chelsea), Diarra (PSG) och Martial (PSG, Real Madrid) plockas fram som exempel. Tidningen har inte mycket till övers för Jonas Erikssons insats. Han får blott fyra av tio i betyg, och en egen artikel där man menar att svensken hade ”en komplicerad final”. Det syftar inte i första hand på att matchen var svårdömd, utan att Erikssons insats var tveksam. ”Minst två hands borde resulterat i straff”, skriver L’Equipe bland annat, och avslutar lätt syrligt med att nämna att ”den här säsongen har han redan utmärkt sig i samband med åttondelsfinalen mellan Bayern München och Juventus, när han dömde bort ett mål av Morata för en icke-existerande offside. Det blev han sista match i Champions League den här säsongen, till skillnad från de två senaste upplagorna då han fick döma fram till semifinal”. Det i tidningen vanligen mer gångbara namnet Ibrahimovic får i dag nöja sig med en notis. PSG-anfallaren fick nämligen för andra dagen i rad fick vila på grund av sin smärtande vad, men några farhågor för att han inte skulle kunna spela cupfinalen i övermorgon finns inte.

Le Parisien skildrar på förstasidan den stundande cupfinalen som ”Titelkriget”. På sporten illustrerar man det hela med tecknade versioner Zlatan och Marseilles målvakt Mandanda som slänger pokaler på varandra. PSG har nämligen 29 titlar mot Marseilles 27, men OM menar att den officiella räkningen är fel och räknar med fem till. Därmed anser man sig leda med 32-29.

 

TYSKLAND

TysklandBild drar på  ”Chock för Bundesligastjärnan Marco Russ: Tumör upptäcktes i dopningskontroll”. Frankfurtspelaren kommer att opereras på tisdag nästa vecka. Han har ändå för avsikt att spela kvalmatchen mot Nürnberg i dag. En tidig upplaga av Bild visar en annan sportrubrik på nyhetettan. ”Chelsea vill ha Dortmundstjärna”. Det handlar om Henrich Mchitarjan, rykten om det har förekommit tidigare, liksom att Londonrivalen Arsenal också är ute efter den 27-årige armeniern.

Kicker ser ”Det bästa till sist” av den tyska säsongen i och med helgens cupfinal mellan Bayern München och Dortmund. Ett liknande anslag som SportBild i går, där matchen sågs som ”Årets match”. Bland de många ingångarna i kampen mellan jättarna är Hummels förstås central. Ex-landslagsspelaren Jürgen Kohler skriver en krönika inför matchen med rubriken ”För Bayern en normalitet, för Dortmund en kröning”. EL-finalen får en rubrik: ”Ytterligare finalfrustration för Klopp”.


ÖVRIGT

De Telegraaf (Holland) har två bilder med texten ”I himlen” (2010) respektive ”I helvetet” (2016). Den första en påminnelse om när FC Twente vann ligan, den andra en påminnelse om dagens verklighet: Twente har tvångsdegraderas för att ha brutit mot ekonomiska regler.

Dernière Heure (Belgien) ser Europa League-finalen med svartgulröda ögon, ”Den historiska trippeln som får belgiska landslagsspelare att gråta” tar upp både Sevillas prestation och det faktum att Mignolet, Benteke och Origi fanns i det förlorande laget. På tal om landslaget. DH lanserar i dag sin EM-bilaga, och man gör det med en rubrik som rättelse, ”Redan en borta: Björn Engels missar EM”.

Publicerad 2016-05-19 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons