Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Zlatan behöver inte vänner - andra söker sig till honom”

ENGLAND

EnglandThe Sun kommer med nya idéer kring strukturen i Manchester United: Louis Van Gaal stannar och José Mourinho kommer. Enligt tidningen är tanken att holländaren får en roll i ledningen och att portugisen kliver in som tränare. Mourinho har tidigare påtalat att han har en vänskap med Van Gaal sedan de jobbade tillsammans i Barcelona. Tidningen roar sig också med att del ut ”The Radamel Falcao Award 2015/2016”, säsongens sju värsta transfers, där colombianen själv förstås är given. De andra är: Alexandre Pato (Chelsea), Henri Saivet (Newcastle), Seydou Doumbia (Newcastle), Juan Iturbe (Bournemouth), Oumar Niasse (Everton) och Adama Traoré (Aston Villa).

The Times drar stort på ”Radikal plan för fem divisioner på 20 lag”. Det är Football League som presenterat ett förslag om att utöka ligan med en League 3, och antalet proffslag från sammanlagt 92 till 100. Det minskade antalet lag i varje division har dock redan mött motstånd från en del mindre klubbar, som ser mindre publikintäkter som resultat.

The Guardian har den iögonfallande rubriken ”Tony Xia hoppas förvandla Aston Villa till en av världens tre bästa klubbar”. Jo, vi pratar om den nedflyttade Birminghamklubben och dess nya kinesiska ägare. Och rubriken har täckning i texten. ”Min ambition är att göra Villa till ett topp-sex-lag inom fem år, och jag hoppas den kan vara i topp-tre i världen – till och med den mest välkända i världen – inom tio år”, säger Xia till The Guardian. Xia bekräftade samtal med Di Matteo och Pearson som möjliga tränare, samt en transferbudget på 20-50 miljoner pund är aktuell. Det är en bit kvar till man slåss med Real Madrid, Barcelona & Co.

Daily Mirror klär sig i Roy Hodgsons kostym med rubriken ”Mitt drömlag”. För enligt tidningen har förbundskaptenen bestämt sig för att satsa på Vardy och Kane på topp i EM-uppladdningsmatchen mot Turkiet. Men det finns mer exklusiva uppslag och mer Vardy. ”Exklusivt: West Ham planerar ambitiöst försök att värva Leicesters anfallare”. Ingen anfallare går för närvarande säker från Londonklubbens planer.

Daily Mail har listat ”Premier Leagues maratonmän”, alltså de som sprungit mest den här säsongen. Listan toppas av Dan Gossling i Bournemouth, före James Milner (Liverpool) och Dele Alli (Tottenham). Bournemouth toppar också listan för lag, följt av Tottenham och Liverpool. I botten Aston Villa, med Manchester City snäppet ovan.

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport frågar sig ”Kan Banega förändra Inter?”, och kallar Sevillaanfallaren för ”Hoppets man”. Morgondagens Coppa Italia-final mellan Milan och Juventus skildras med en dubbelrubrik. ”Silvio laddar Milan: ’Ge mer än max, cupen kan ändra allt’” samt ” och för Juventus ännu ett dyk i mercatopoolen, ”Morata nu i Real – från Cavani till Berardi, Juve har rollbesättning”.

Corriere dello Sport har samma huvudperson på förstasidan som GdS: ”Banega tänder Inter”. Det fortsätter med ”Mancini entusiastisk över argentinaren som tagit Sevilla till en titel: vi blir ett scudettolag”. Entusiasm var ordet. Liksom GDS blir det också en dubbelrubrik, Milan-Juve. ”Berlusconi: Kom igen, Milan, ge mig Europaspel” samt ”Pogba: Kom igen, Juve, låt oss lyfta cupbucklan”.

Tuttosport återger Pogbas ord om Coppa Italia som blott en aperitif. Rubriken ”Champions League? Den ska jag vinna här”, följs av ”Först ska vi vinna Coppa Italia, sedan kommer vi tillsammans med min broder Dybala att erövra Europa”.

 

SPANIEN

SpanienMarca låter Atléticos målvakt Oblak torna upp sig på förstasidan till citatet ”Det räcker inte med att spela Champions League-final, man måste vinna också”. Ett mindre citat är ”Tränaren är den viktigaste i det här laget”. Stiltje i nyhetsväg och ständigt Real Madrid-fokus gör att ”Champions League-grillning”, att Real Madrids-spelarna med familjerna delat en måltid, hittar hela vägen till förstasidan.

AS uppger att ”Griezmann skriver på nytt kontrakt före EM”. Målet för Atlético är att infoga en utköpsklausul på 100 miljoner euro, för att avskräcka i alla fall de flesta intressenter (Paris SG är enligt franska uppgifter en av de hetaste). Även med Oblak, som tränare Simeone ringat in som nyckelspelare, hoppas Atlético få till en utköpsklausul på samma summa.

Sport bugar och bockar som vanligt för sitt Barcelona, i dag med ”Suárez – den ödmjuka kungen”. Men citatet är kul: ”Det finns två tuppar och en kyckling i omklädningsrummet, när Messi och Neymar förbereder sig för att spela drar jag mig undan för att inte störa”. Debatten om förbudet mot den nationalistiska katalanska flaggan (”estelada”) på finalarenan i Madrid fortsätter. Men Sport noterar att Barças klubbpresident ”Bartmeu kommer att närvara på finalen trots förbudet mot esteladas”.

Mundo Deportivo ser en ”Final mellan mästare”, och njuter av att kunna skriva om ”Barça och Sevilla, de mest betitlade klubbarna i Europa sedan 2006”. Inte ett Madrid i sikte.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe toppar med ”Deras sista duell”, Marseilles målvakt Mandanda och PSG:s målskytt Zlatan Ibrahimovic. Båda lämnar sina klubbar efter lördagens cupfinal. L’Equipe noterar att Zlatan för tredje dagen i rad inte tränat på grund av smärtan i vaden, men också att det fortfarande inte ska vara några problem med medverkan i finalen. Inne i tidningen finns sedan artikeln ”I Zlatans skugga”, där tidigare anfallskonkurrenter i PSG uttalar sig om svensken. ”När du heter Hoarau och Ibra anländer så vet du hur de kommer att gå, man kan inte kämpa mot den typen av spelare”, konstaterar den forne PSG-anfallaren, som fick leta ny klubb, och tidningen plockar även upp Kingsley Comans citat i slutet av förra året om att Zlatan inte bryr sig om de unga spelarna, men fortsätter annars med den mer nyanserade bild av Zlatan som bland annat Hoarau ger uttryck för, och den status svensken har. ”Han har inget behov av vänner, det är de andra som söker sig till honom”, säger Hoarau. Jean-Christophe Bahebeck, nu utlånad till Saint-Etienne: ”Han kan bli irriterad för han vill ha perfektion. Han kräver mycket av andra men också av sig själv”.  Och Hoarou minns halvtidspausen i en match mot Troyes 2012. ”Han sa ’Till och med mina barn spelar bättre än er!’. Han var förbaskad för han är en vinnare”, säger Hoarou, och lägger till ”när man spelar med honom så måste man höja sig till hans nivå”.

Le Parisien puffar på förstasidan för sitt helgmagasin med ”En idols fall”, om Platini. Men på sporten är det en annan idol som dissekeras på sporten, Zlatan Ibrahimovic. Lite som L’Equipe, men med ännu större grepp och rubriken ”Zlatan, till hälften ängel, till hälften demon”. Sedan finns respektive underrubriker ”Ett makalöst fenomen”, om hans spel, hans karisma hans professionalism och engagemang för barn, och ”Han har aldrig skapat en enhetlig bild”, om hans kontroversiella uttalande  och hur splittrade fransmännen är kring svensken.

 

TYSKLAND

Hamburger Morgenpost har notis med rubriken ”EM? Besked närmar sig för Ekdal”. Tidningen uppger att den svenska landslagsmittfältaren i dag lämnar Tyskland för att resa hem till Stockholm, där läkare kommer att bedöma om det blir en fortsättning på fotbollssommaren med landslaget i Frankrike eller ej.

Bild uppmärksammar med ”Alla firar Russ – utom Nürnbergs tränare” den dramatiska historien om Frankfurtbacken som först fick beskedet om tumör när han dopningstestades, sedan valde att ändå spela den viktiga kvalmatchen mot Nürnberg i går (1-1) – och så svarade han för ett självmål! ”Hur mycket olycka kan en människa bära på?”, inleder Bild sin artikel. Russ fick efter matchen stående ovationer, (även om motståndarnas tränare Weiler uttryckte sig klumpigt om situationen).”Hemlig operation på Gündogans knä”, skriver Bild vidare, men menar att Guardiola fortfarande är ute efter honom, och att förhandlingar fortsätter. Hoffenheims anfallare Kevin Volland kan enligt tidningen bli för Bayer Leverkusen redan i dag. Övergångssumman uppskattas till 18 miljoner euro.

 

ÖVRIGT

DanmarkEkstra Bladet (Danmark) undrar: ”Kan FCK ta nästa steg?”, med underrubriken ”Mästarklubben hotas av stjärnförsäljningar”. Tidningen jämför också laget position för position med det framgångsrika 2010-laget, som spelade CL. Två raka svenskjämförelser dyker upp. Ekstra Bladet ger 2016-års Erik Johansson fördel mot 2010-års Mikael Antonsson som mittback, medan det är ”liten fördel” 2010-års Oscar Wendet framför 2016-års Ludwig Augustinsson som vänsterback. Sammanlagt vinner 2010-års lag med 7-4 i jämförelsen.

Dagbladet (Norge) gör kliv över gränsen med rubriken ”Den norska målvakten ska rädda de svenska serieledarna”, en skrivning om Kenneth Udjus i Norrköping.

Publicerad 2016-05-20 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons