POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

Zlatan i basker – ”närmare United”

CjFyINzWgAAvpeoENGLAND

Daily Telegraph levererar som ett brev på posten ”Mourinho vill ha Zlatan i United”. Enligt tidningen kommer portugisen att presenteras som tränare ”inom 72 timmar” och ”Ibrahimovic väntas bli hans första värvning”. Någon mer precisering kring uppgiften förekommer inte, mer än att Zlatan uppges vilja ha 300 000 pund efter skatt i sin lilla veckopeng. En annan artikel i ämnet United har rubriken ”Till sist slutade spelarna läsa Van Gaals e-postmeddelanden”, om att holländaren kontrollerade och upptäckte att utskick med taktiska förklaringar förblev olästa av spelare, och hur hans ledarstil inte fick respons i omklädningsrummet. Och så spelade England en match (2-1 mot Turkiet). ”Kane och Vardy har fest” får anfallet som rubrik, fast det låter förstås bättre i engelsk ramsform, ”Kane and Vardy having a party”.

Daily Mirror uppger att ”Mourinho får krigskassa på 200 miljoner pund” att handla spelare för, och, jodå, ”United är också övertygade om att Mourinho kan säkra dem den vilda svenska anfallaren Zlatan Ibrahimovic” – liksom James Rodriguez, John Stones och Pierre-Emerick Aubameyang (hur många anfallare behöver United?).

The Guardian nämner inte ens Zlatan i sin sammanfattande artikel om Mourinhos potentiella värvningar, under rubriken ”José Mourinho har John Stones som mål när spelare för 150 miljoner pund ska värvas”. Portugiserna Gomes och João Mário är två andra spelare som ses som huvudmål. Liksom Telegraph är Guardian inne på stort spelarmissnöje i United, ”Van Gaals taktik gjorde att spelarna var nära myteri”.

Daily Mail fortsätter tråden om Uniteds spelare, men framåtblickande stället: ”Exklusivt: Manchester United-spelare oroliga över att tillsättandet av Mourinho”. Några uppges se honom som en potentiell ”Van Gaal Mk II”. Sportettans största rubrik är annars ”Josés jackpot”, om att United betalade honom fyra miljoner pund för att hindra honom från att skriva på annat lag, samt att han får ett femårskontrakt värt upp till 75 miljoner pund.

The Sun ser andra konsekvenser av det förmodade tränarskiftet: ”Exklusivt: Giggsy lämnar”. Att Ryan Giggs inte vill vara kvar ger utrymme för den som gillar vilda spekulationer, och som nu kan para ihop Giggs-påståendet med Aftonbladets ”uppgift som inte är bekräftad”, om att Zlatan kan bli assisterande tränare.

 

untitledITALIEN

La Gazzetta dello Sport skriver om ”Ett grönt Milan”, vilket syftar på att ”en revolution kan börja” i laget, och att ”Donnarumma, Romagnoli och De Sciglio är basen för att bygga om”. En annan rubrik är ”PSG satsar på Higuaín – och Mou håler ett öga” sticker ut. Higuaín-uppgifterna kring PSG är ett dygn gamla och från Le Parisien, men också för att ett Man United under Mourinho nu ses som intresserade.

Corriere dello Sport har också med Le Parisiens Higuaín-avslöjande från i går. På annan plats finns överrubriken ”I Sverige är de säkra” på vilken Aftonbladets uppgift följer i citatrubrik: ”Ibra i United som assisterande till Mou”. Så nu vet vi det, att ”vi” är säkra på det. Annars är Silvio Berlusconi och det kinesiska intresset för hans klubb Milan i störst fokus på förstasidan. ”Jag är knuten i försäljningen av Milan. Jag vill stanna i tre år, de motsäger sig det”.

Tuttosport låter en vädjan från Dybala om att Moratta ska stanna dominera förstasidan, men har också med ”Ibrahimovic assisterande till Mou – och i Uniteds anfall”. Här är inte hela Sverige säkra på sin sak i överrubriken, utan ”Röst från Sverige”. Bravo.

Calciomercato-journalisten Matteo Pedrosi skriver på Twitter att Qatarklubben Al Sadd gett Zlatan ett jättelikt erbjudande. That’s it. Inte bevisat, svårt att motbevisa.

 

p01cat-1463961103299SPANIEN

Marca lägger sig nästan lite oväntat platt för Barcelona efter cupfinalen (2-0 mot Sevilla). ”Kung Iniesta”, hylla man, och lägger till att ”Barça säkrade dubbeln efter en uppvisning av La Mancha-liraren” (”manchego” = regionen han har sitt urspung).

AS ger Ter Stegen, Piqué, Iniesta och Messi högsta cupfinalbetyg, tre på den fyrgradiga skalan (noll lägst). Även Sergio Rico i Sevillamålet får en trea.

Sport vet inte till sig av lycka. ”Hjältar”, skriker man ut, och följer upp med ”Barça säkrar en historisk dubbel efter en episk uppvisning”. Några andra rubriker finns det inte plats för på tidningens förstasida. Förutom reklam för försäljningen av en t-shirt som hyllar dubbla mästarna. Krönikören Ernest Folch kallar inne i tidningen Barças insats ”Den bästa den här säsongen”.

Mundo Deportivo vill visa att det katalanska hjärtat slår lika hårt på deras redaktion som på Sports. ”Episkt” i stora, feta bokstäver. ”Ett krigande Barça står emot över förlängning trots tidig utvisning på Mascherano och skada på Suárez”, förtydligar tidningen. Det oklart om Suárez kan spela Copa America nu, men spelaren själv är positiv, se tweet nedan (”Nu väntar tester i morgon. Jag hoppas det inte är något så jag kan vara med landslagset nästa vecka. Tack för stödet!!!!”)

 

une_23052016_v65FRANKRIKE

L’Equipe har efter avslutande cupfinalen på den franska klubbsäsongen glidit in på landslagets väl och ve. ”Utan försvar?”, frågar sig tidningen inför EM. ”Med Sakho och Debuchy redan borta, riskerar Didier Deschamps en ännu större huvudvärk: att Raphael Varane troligen inte kan vara med på grund av en lårskada”. PSG-målvakten Sirigu intervjuas, och han är ”bitter mot ledningen”. Petad av Trapp är han tveksam om framtiden i PSG. ”Även om den här erfarenheten fått mig att växa vill jag inte återuppleva en säsong som denna”. L’Equipe kastar sig också över Zlatans fortsatta öde med ”Ibra, närmare MU”. Uppgifterna om Mourinho i United har ”enligt flera källor i hans entourage de senaste timmarna” gjort övergången allt troligare. I slutet av artikeln lägger man till att ”MLS kan erbjuda honom plan B i business class, om United får kalla fötter”. Men de många amerikanska klubbarnas intresse hämmas som tidigare uppgetts av regelverk och lönetak.

Le Parisien konstaterar på förstasidan att ”Stade de France är inte redo för EM”, efter en rad problem i samband cupfinalen i helgen som fungerade som ett genrep. Tidningen berättar också efterfesten från cupfinalen. Spelarna mumsade på en tårta som dekorerats av de fyra vunna pokalerna (liga, cup, ligacup, Trophée des Champions). ”David Luiz och Salvatore Sirigu visade sina uppskattade danstalanger. Lucas sprutade champagne över massan. Zlatan Ibrahimovic, vanligen ganska kortvarig vid sådan här sammankomster, njöt av den sista stunden som PSG-spelare. Han satte även på sig en fransk basker och deltog i festen med ’Las Vegas-gänget’, som återförenades genom rugbyspelaren Martin Castrogiovannis närvaro”. Med andra ord läge för tidningar att plocka fram sina inköpta bilder från Las Vegas-resan igen.

 

19412_ewpvgrcmhdef9pimn_un2zpxkycdTYSKLAND

Süddeutsche Zeitung, av alla tidningar, uppger att ”Zlatan Ibrahimovic vill till USA”. Och, nej, det är inte en flera veckor gammal artikel. Den är färsk, och den är skriven av tidningens Los Angeles-korrespondent Jürgen Schmieder som skriver artikeln, utan att fördjupa sig i några detaljer kring påståendet, mer än att ”han förhandlar för närvarande med Los Angeles Galaxy”. I stället fokuserar artikeln på detaljer kring hur Galaxy kan förändra eller böja på MLS-regler för att få svensken med i laget trots att man redan har fullt i Designated Players-facket. Mystiken tätnar i och med att LA Times nästan samtidigt gör en artikel med rubriken ”Zlatan Ibrahimovic säger att han vill till MLS, men att få honom dit blir inte enkelt”. Temat i artikeln är närmaste identiskt. Dessutom med påståendet att ”Galaxy har öppet gett sig in i jakten”.

SportBild har ett eget avslöjande, ”Så ser Gündogans avtal med Manchester City ut”. Enligt tidningen kommer (den skadedrabbade) Dortmundstjärnan inom de närmaste dagar att skriva på ett fyraårskontrakt. Övergångssumman blir 26 miljoner euro plus bonusar.

Kicker hänger sig kvar vid cupfinalen med ”Pep lämnar med en dubbel” och ”Hummels avsked utan lyckligt slut”. I tidningens spelarundersökning röstas Mchitarjan (Dortmund) fram till bästa utesspelare (31,1 procent av rösterna), Neuer (FC Bayern) till bästa målvakt (23,8%), Dárdai (Hertha) till vinnare bland tränare (17,5%) och Schaaf (ex-Hannover) till förlorare bland tränare (33,2%).

Publicerad 2016-05-23 kl 08:10

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto