POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”PSG ville locka Mourinho från United”

ENGLAND

CjK8PlEWsAA27ifDaily Mirror hävdar ”Exklusivt: Moyes tillbaka i bilden som Evertontränare”. Men de stora rubrikerna handlar förstås om en annan numera fd Man United-tränare. ”Ledsen, Louis, du har fått sparken” rekonstruerar ett samtal mellan Mourinho och Van Gaal. Nu var det knappast vad portugisen sa, men Mirror uppger att holländaren fick ett samtal av den förre Chelseatränaren för ett par veckor sedan där denne medgav att han haft samtal med United. Då förstod Van Gaal.

The Times menar med ”Exklusivt: Van Gaal hade lämnat gratis” att United kunde ha sluppit betala avgångsvederlaget på 4,55 miljoner pund om man handskats bättre med situationen. Van Gaal var beredd att lämna klubben utan ersättning, men blev så upprörd över hur han avskedades att han krävde full betalning. Mer United, mer exklusivt. ”United förbereder kontraktsförlängning med Carrick” behöver inte så mycket mer förklaring. Medan Mirror nämnde Moyes på en niomannalista, som också inkluderar Pellegrini, till den vakanta tränarposten i Everton, så skriver The Times om att ”Everton närmar sig Sevillas tränare Emery”. Och så kommer journalisten Duncan Castles, som bland annat jobbar för The Times, med ett uppseendeväckande påstående på Twitter nu på morgonen – att PSG försökt kapa Uniteds Mourinho-tillsättande, men fått nej (se tweets nedan).

Daily Telegraph hävdar att ”Giggs är nära att lämna” efter att för andra gången ha blivit förbisedd som huvudtränare. Telegraph preciserar för övrigt Mourinhos kontrakt till tre år och värt 36 miljoner pund.

The Sun, som redan påstått att Giggs lämnar, hävdar att ”Englands hjälptränare Gary Neville och Manchester Citys assisterande tränare Brian Kidd är skrällnamn i Mourinhos revolution”, att de både har jobberbjudanden att räkna med. Från Silly Season-svepet finns ”Exklusivt: Ambitiöst Everton ringar in Joe Hart för 40 miljoner pund i sommar”.

Daily Mail har fler transferuppgifter. Som att ”Mourinho funderar på räd i förra klubben Chelsea för att plocka Matic”. Drygt 25 miljoner pund vill Londonklubben i så fall ha. ”Exklusivt: Leicesters anfallare Jamie Vardy tillgänglig för 20 miljoner pund”, skriver Daily Mail också, och hävdar att 29-åringen har en sådan klausul i sitt kontrakt – om en Champions League-klubb knackar på dörren.


ITALIEN

italienLa Gazzetta dello Sport tar med ”Gomorra på planen” upp att en spelskandal är under uppsegling i Serie B. Tio personer ska ha gripits för inblandning i vad uppges vara två köpta matcher med Avellino 2013/2014. Tidningen har också ett alternativ för Balotelli, som inte har någon plats i Liverpool eller Milan. ”Crotone till Balotelli: Kom till oss och bli kapten”. I en intervju inne i tidningen tycks Thiago Motta framföra kritik mot PSG. ”Det saknas en sportchef i PSG, som Leonardo, och en effektiv struktur, modell Juve”, och på tal om Zlatans farväl säger mittfältaren ”Vi förlorar en verklig ledare, på topp, jag är förvånad att man inte kunde hitta en överenskommelse om en fortsättning”.

Corriere dello Sport använder den där vita röken, som anammats av fotbollsjournalistiken från påveval. Grönt ljus är dess motsvarighet, från desto fler trafikorienterade skribenter. Den här gången gäller det ”Prandelli till Lazio”, och efter möte med med Lazio-basen Lotito är det dags att hålla utkik efter den vita röken från skorsten i Rom. CdS skriver vidare att det ännu råder konkurrens om förbundskaptensstolen efter Conte. ”Landslaget, inte bara Ventura”, påpekar tidningen, ”Torinotränaren är favorit, men Montella och och Di Francesco med i rejset”.

Tuttosport har intervjuat Juventus sportchef Marotta. Inför mercaton säger han ”Först Morata, därefter försvar och anfall”. Enligt Marotta ”klarnar spanjorens framtid och vår mercato kan börja”. För Torinos mercato finns rubriken ”Förhandlar med Iago Falque, även Rincon med i bilden”.

 

SPANIEN

MD-20160524-CAS_ARA-MDDIA-P001-CMarca vilar ögonen på den stundande Champions League-finalen, ser på de två Madridlagen och utbryter drömskt ”Från Milano till himlen”. Men man släpper inte blicken från ex-Real Madridtränaren José Mourinho. ”250 miljoner euro att handla för”, skriver tidningen och pekar på portugisens plånbok i Man United.

AS gör sitt bästa för att vara en motvikt till Tuttosports påpekanden om att Morata minsann vill stanna i Turin. Rubriken ”Morata har beslutat sig för att inte spela för Juventus nästa säsong” är svår att feltolka. Anfallaren gillar inte att han fått mindre speltid. Sedan tidigare har tidningen skrivit att Real Madrid har för avsikt att utnyttja sin återköpsklausul på 30 miljoner euro för vidareförsäljning. PSG, Arsenal, Dortmund, Man City och Chelsea uppges alla intresserade.

Sport firar dubbeln med Barcelona under rubriken ”Familjefest”. På bilden syns spelare med barn på Camp Nous gräsmatta i går. En obligatorisk ”Neymar-stannar-i-Barça”-rubrik finns också på förstasidan.

Mundo Deportivo tar det ett steg längre med att kalla det för ”Babyfest”. Tidningen bildsätter också med både lagbild och enskilda spelarbilder med barn. Sedan missar MD inte chansen att sparka lite på Real Madrid, den här gången via en intervju med Arrigho Sacchi. ”Real Madrid spelar en mycket vardaglig fotboll”, lyder omdömet, som hittar sin plats nedanför Barças fest på förstasidan.

Estadio Deportivo är också i firandetagen med ”Det kommer fortsätta…” och bilder på Sevillafans. För även om det inte blev någon Copa del Rey att fira så dög en femte Europa League mer än väl. ”Nu siktar vi på Champions League!”, är budskapet.


FRANKRIKE

frankrikeL’Equipe har en förstasida som endast ger utrymme för två mindre fotbollsrubriker. ”Diarra ’fri’ att lämna OM” och ”Varane, värre än väntat”. Den första baseras på en intervju med Marseillestjärnan som understryker att kontraktet med klubben gör det möjligt för honom att lämna. Den andra rubriken syftar på att EM är i fara för den skadade Real Madrid-backen, som väntas missa EM-premiären mot Rumänien (10 juni) och matchen mot Albanien (15 juni). Koscielny-Mangala lär bilda mittbackspar. Från transferfronten rapporteras ”Villarreal funderar på Mandanda”. Marseillemålvakten intresserar också Everton, och även Liverpool nämns i förbigående. Zlatan drygar ut bankontot med 800 000 euro i bonus, drygt sju miljoner kronor. Det är nämligen vad varje PSG-spelare får i bonus efter säsongen. 40 000 euro för varje inhemsk cuptriumf, 250 000 euro för kvartsfinalplatsen i CL samt 470 000 euro för ligatiteln.

Le Parisien noterar ”Rami kallad till landslaget efter Varanes skada”. Man noterar också att Van der Wiel lämnar klubben långt ifrån någon kung-och-legendar-känsla. ”Han (Blanc) förklarande aldrig för mig varför jag var andra val. Det hade gjort det enklare att förstå hans resonemang”, menar holländaren, och fortsätter: ”Jag kände mig emellanåt väldigt olycklig i PSG, jag var ledsen för att jag hade kvaliteterna att spela Champions League, men saker och ting blev inte som jag hade velat”.

France Football har Z tryckt på förstasida, men det handlar inte om Zlatan utan ”ZZ”, som i Zinedine Zidane. ”Den gudomliga överraskningen” inleder en hyllning som sedan också blir till ett frågetecken ”Blir han första franska tränare att vinna Champions League?”. Men plats för Zlatan finns alltid på en fransk förstasida. ”Ibrahimovic-Mandanda: Ett farväls kontraster”. Två legendarer i sina respektive klubbar, men bara svensken råder blandade känslor för. Emmanuel Petit, den förre landslagsstjärnan, påpekar dock om Zlatan att ”Han framkallar kärlek och hat, men vi har behov av rock’n’roll-typer. Tack vare honom har Ligue 1 fått fin publicitet runt om i världen. Hälften av alla artiklar om PSG handlar om honom. Visst, han är uppfylld av sitt ego, men för att glänsa på högsta nivå i 15 år, så får man ha ett överdimensionerat ego. Hans styrka är att han kunnat balanserat det med resultat, även om Champions League förblir en svart sten i hans trädgård”.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) har på sin nyhetsetta ”Frankfurt firade sin överlevnad” (1-0 mot Nürnberg), men fler lockas säkert av ”Götze: Jag hade ett bra samtal med Ancelotti”. Bayern-stjärnan bekräftar nämligen att han vill stanna i klubben och Klopp och hans Liverpool får därmed se sig om efter andra spelare.

Record (Portugal) lockar med ”Townsend och Sandro i Lissabon”. Enligt tidningen fiskar Sporting i England och förhandlar med Newcastle- respektive WBA-spelaren.

De Telegraaf (Holland) ser ett ”Grymt slut på karriären” för Van Gaal. Algemeen Dagblaad använder sin förstasida till Van Gaal och med engelsk text, ”But I was the best one”.

La Dernière Heure (Belgien) beklagar sig över skadeproblemen för landslaget med ”Jinxen fortsätter! Lombaerts missar Schweiz-Belgien”.

BT (Danmark) tilldelar en Bröndbysvensk en rubrik: ”Elmander fruktar avstängning: Vill säga farväl i klubbtröjan”. Oron kommer efter gårdagens röda kort (Viborg 0-1). ”Det vore förfärligt om de ger mig två matchers avstängning. I så fall var det min sista match på Bröndby Stadion och för Bröndby, och det var inte så jag ville säga farväl till klubben och dess fantastiska fans”, säger svensken till Bröndbys hemsida.

Publicerad 2016-05-24 kl 08:10

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto