Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Zlatan kan få spela med Benzema”

ENGLAND

englandThe Guardian är en av flera tidningar som låter ryktena om Zlatan och Man United på nytt ta stor plats. ”Mourinho funderar på Ibrahimovicpå fri transfer som spets”. Liksom franska uppgifter häromdagen menar tidningen också att svensken själv vill återförenas med portugisen på Old Trafford. En annan rubrik sammanfattar Eric Cantonas funderingar om sin gamla klubb, ”Guardiola är i Manchester men i fel”. Unitedlegendaren önskar att Pep, som förvaltar av Johan Cruyffs arv, hamnat i United i stället, och välkomnar inte valet Mourinho. ”Jag älskar José Mourinho men vad det gäller hans fotbollsstil så tror jag inte att han är Manchester United”.

Daily Mail har i feta bokstäver ”Gör er redo för Zlatan”. Tidningen påpekar att Mourinho är klar för klubben inom de närmaste 48 timmarna och att han vill ha Zlatan som första värvning. Svenskens lönekrav anges här som lägre än tidigare nämnts, ”bara” 200 000 pund i veckan, plus sign-on-bounsen på åtta miljoner pund som faller ut vid ett andra kontraktsår.

The Sun menar att Zlatan ”är nära att skriva på ett ettårskontrakt”, sätter årslönen till tio miljoner pund och skriver även att anfallaren väntas få tröja nummer nio. Tidningen använder ett klassiskt kommentatorscitat som ordvits över hela förstasidan, ”They think it’s all sober”, vilket handlar om att Lens torrläggs under EM-matcher, bland annat England-Wales.

Daily Telegraph har kommentar från Bayerns blivande tränare Carlo Ancelotti på Mourinhos tillsättning. ”Jag tror United och Mourinho är ett bra bröllop för han kan Premier League. Han är en av världens bästa tränare och Man United behöver i denna stund någon som kan förbättra vad man gjorde under de två åren med Van Gaal”. Ancelotti kommenterar också Zlatans förmodade flytt till klubben. ”Han (Zlatan) är inte ung längre, men fortfarande i bra form. Kanske att United behöver den här typen av spelare, som har erfarenhet. De är ett ungt lag”.

The Independent, som inte längre finns som pappersutgåva, skiljer sig från de andra tidningarna med stora rubriken ”Mourinho vill att Benzema ska leda anfallet”. Men detta är inget hinder för Zlatan, menar Independent, då United behöver två anfallare.

 

italienITALIEN

La Gazzetta dello Sport drar paralleller till Juves smeknamn i landslagsrubriken ”En italiensk dam”. Det följs av ”Conte sammanför det gamla vitsvarta blocket: vill ha ett landslag som mitt första Juve”. För i 3-5-2-uppställning skulle det bli Barzagli-Bonucci-Chiellini, med Buffon i målet. Från mercaton lyfter tidningen ”Arsenal efter Morata” och Juves sportchef ”Marotta vill ha Berardi”.

Corriere dello Sport gör ännu mer mercato och inleder just med ”Berardi till Juve”, Juve får betala sisådär 25 miljoner euro, och det tilläggs att Cuadrado stannar. Som remsor över förstasidan fortsätter man med fler uppgifter. ”Napoli: Vrsaljko” och ”Touré för Inter”.

Tuttosport spekulerar vidare med ”Och om Morata….”, på vilket följer alternativen ”…stannar” respektive ”…lämnar”. Till förstnämnda skriver man att Zaza troligen lämnar, med Roma, Chelsea och Southampton som möjlig framtida adress. I sistnämnda fallet så är det Cavani som gäller som ersättare.

 

spaniaSPANIEN

Marca låter visdomsord från Sergio Ramos, ”hjälten när Real Madrid vann tionde CL-titeln”, täcka förstasidan inför stundande final: ”Att tro på att vinna är nummer ett”. Fler plattityder levereras av motståndarnas Cerezo, ”Atlético har allt som behövs för att bli mästare”.

Sport bjuder upp till mercatodans med just rubriken ”Låt dansen börja”. Enligt tidningen är ”Barça i kontakt med Guerreiro”, 22-årig back i Lorient. Åt andra hållet är det klart att Sandro lämnar, och Bartra är också på väg bort medan Bravo däremot förhandlar om en förlängning med Barça.

Mundo Deportivo sätter också strålkastarljusen truppförändringar. ”Försvaret i luften” syftar på att ”framtiden i Barça för Alves och Mascherano, av olika skäl, är osäker”, samt att de kan påverkas av vilka spelare Barça kan komma över.

El Desmarque har rubriken ”Offensiv av Swansea för Guidetti”. Den spanska tidningen skrev, några timmar före Expressen kom med liknande uppgifter, att den klubb som ska ha lagt ett första bud på svensken är just den walesiska Premier League-klubben. Budets storlek till Celta Vigo är densamma i båda tidningarna, tio miljoner euro, alltså cirka 90 miljoner kronor. Även Roma uppges intresserade av Guidetti, uppger El Desmarque, men det är tveksamt om den italienska klubben är beredd att betala vad Celta vill ha,.

 

l'equipeFRANKRIKE

L’Equipe skrämmer med bild på maskförsedd gendarm med automatvapen i helikopter ovanför Parc des Princes, och rubriken ”Under hot”. Tidningen syftar främst på terrorister men slänger in även huliganer och frågar sig: ”Är vi verkligen redo?”. 15 matcher har för övrigt klassats som riskmatcher i gruppspelet, Sverige medverkar inte i någon av dem. På förstasidan ha tidningen också med det för franska landslaget trista beskedet att ”Varane missar EM”.

Le Parisien hävdar att ”PSG ger inte upp Kanté”. Klubben ska ha meddelat Leicestermittfältarens rådgivare att man höjer löneerbjudandet, och 25-åringen ska denna gång vara beredd att lyssna. Sedan tidigare uppges Kanté ha en utköpsklausul på 25 miljoner euro. Arsenal och Chelsea är hetaste kandidater, med förstnämnda i pole position då Kanté lockas av CL-spel, skriver Le Parisien. Man City kan också blanda sig i leken.

 

tysklandTYSKLAND

Bild försöker skapa spänning med att ”Dortmund plockar in mini-Messi”. På nätet är fotot pixlat och artikeln bakom betalvägg. Men de initierade har redan läst om det i dansk och turkisk press tidigare. Det handlar om turkiska yttern Emre Mora, 18, med klubbadress FC Nordsjælland i Danmark.

SportBild greppar om hela Bundesligas med ”Den stora redovisningen”. Det följs av ”Vilka har nått sina mål?”. Med transferrykten i fullt sving bidrar tidningen med ”Pep och Bayern spelar poker om Sané”, Schalkes jättetalang, samt ”Plockar Dortmund Schürrle”, Wolfsburgs offensiva kraft.

 

ÖVRIGT

Tipsbladet (Danmark) summerar ett svenskavsked lite taskigt med ”Elmanders sista handling någonsin i Bröndby: en armbåge i huvudet på en motståndare”. Han lämnar klubben i sommar och avstängningen för förseelsen gör att 34-åringen som förväntat missar de två sista matcherna.

Metro Sport (Grekland) uppger, som flera andra grekiska källor, att övergångssumman för Robin Olsen till FC Köpenhamn är 600 000 euro, cirka 5,5 miljoner kronor, vilket ungefär överensstämmer med Fotbollskanalens uppgifter, där tidigare också lånekostnader på 100 000 euro också kan tillskjutas. Den svenska målvakten skrev igår på ett fyraårskontrakt med den danska klubben.

Diário de Notícias (Portugal) skrev redan i går förmiddag:”Mourinho har i dag skrivit på, får 350 miljoner euro för att få United att lyfta”. Det är alltså drygt tre miljarder kronor. Ibrahimovic och Varane nämns som primära mål.

Till sist…
…så kan man i Madrid rösta på om Real eller Atlético vinner CL-finalen – genom sin fimp. Bedömningen av röstresultat (säger det egentligen mer om antalet rökare till lagen?) och konsekvenserna av initiativet (håller det fimpar från gator? får det supportrar att röka mer?) lämnar vi därhän.

Publicerad 2016-05-25 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons