POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS

”Chelsea vill ha tiotals miljoner för Mourinho”

ENGLAND

EnglandThe Times har ”Exklusivt: Chelsea vill ha miljontals pund för Mourinho” som dragplåster. Det handlar enligt tidningen om flera miljoner pund, alltså tiotals miljoner kronor, som Chelsea är ute efter från Manchester United för de sedan i går uppmärksammade varumärkesrättigheterna för namnet ”José Mourinho” som Londonklubben äger. Inne i tidningen finns också ”Exklusivt: Özil skjuter upp beslut om nytt kontrakt”, till efter EM. Det är andra gången som Arsenalstjärnan skjuter på förhandlingar, och det ses av tidningen som en indikation på att han vill hålla alla dörrar öppna.

The Guardian menar som The Times att det handlar om ett sjusiffrigt belopp United kommer att betala Chelsea för Mourinhos namn. Men det största nedslaget i siffror är ”Premier Leagues-klubbarnas intäkter stiger till rekordhöga 3,4 miljarder pund”, motsvarande drygt 30 miljarder kronor. 14 av 20 klubbar gjorde en förtjänst under 2014/2015, visar sammanställningen. Chelsea, Sunderland, Queens Park Rangers och Aston Villa var klubbar som gjorde större förluster.

Daily Mail, som menar att Mourinho kan presenteras av United redan i dag sedan varumärkesproblematiken ses som avklarad, tar sikte på transferplanerna. ”Exklusivt: United redo att lägga 54 miljoner pund på Atléticos stjärna Saul – som har band till Mourinhos agent Mendes”. Jo, det är samma Saul som häromdagen skrev nytt kontrakt med Atlético. Men utköpsklausulen är just motsvarande 54 miljoner pund. Dessutom påstås United ute efter Romas back Kostas Manolas, som kopplats samman med Chelsea tidigare.

The Sun ser fler beröringspunkter mellan Mourinhos United och hans gamla klubb Chelsea. Rubriken ”Exklusivt: 60 miljoner pund för Willian” är den fetaste på sportettan, och följs av ”Mourinho tar sikte på återförening i United”.

Daily Star menar med ”Exklusivt: Josés fem miljonerpundsbonus” att portugisen utöver lönen på tio miljoner pund per år i sitt treårskontrakt, även har en hög vinstbonus. Fem miljoner pund för Champions League och halva den summan för Premier League. Tidningen hävdar också att Mourinho själv ringt Gonzalo Higuains bror, och tillika agent, för att sondera terrängen kring en värvning av Napolianfallaren.

Manchester Evening News tror på ett Manchesterderby mellan rivalerna i sommar: ”Mourinho och Guardiola är redo att slåss om Stones”, Evertons landslagsback.

One World Sports anlitar liksom The Times journalisten Duncan Castles, med goda känningar i Mourinhos agent Mendes läger. Där hävdade han häromdagen i en obetydligt uppmärksammad artikel att Mourinho nobbade intresseförfrågningar (inte nödvändigtvis jobberbjudanden) från fem klubbar i väntan på United. Klubbarna som anges: Real Madrid, Roma, Inter, Arsenal och Everton. United ska å sin sida har gjort tre förfrågningar hävdar Castles, till: Pep Guardiola, Carlo Ancelotti och Mauricio Pochettino.

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport har Pelé på sportettan med sitt sedvanliga breda leende (är det varumärkesregistrerat?) och med Gazzettan i händerna. Man lockar med andra ord med en intervju med fotbollslegendaren. Svaren är på ettan är uppdelade i ytters knapphändiga uppgifter: ”Champions League? Jag gillar anfallsfotboll”, ”Hade jag spelat nu hade jag spelat i Barça”, ”Totti är stor, han förtjänar sin nummer 10”. Den kan på de hela taget vara en de tristaste förstasidorna Gazzettan haft i mannaminne.

Corriere dello Sport ser liksom många andra nu ”Mascherano och Dani Alves” i Juventus. Tidningen frossar i mästarklubbens försök att värva de båda Barça-profilerna, där ”kontrakten är klara, man arbetar med att komma överens med Barcelona”. CdS ger också plats för ”Galenskap i Bari: Låg under med 0-3, kom tillbaka – men förlorade”. Det handlar om Serie B-playoff och Novara som tappade hela sin ledning, men ändå vann i förlängning, trots en man utvisad.

Tuttosport skiljer Barça-spelarna åt med ”Juve: Alves klar, sedan Mascherano”. Tidningen uppmärksammar också att Torino tar farväl av Ventura och välkomnar Mihajlovic på tränarstolen.

 

MD-20160526-CAS_ARA-MDDIA-P001-CSPANIEN

Marca fortsätter med sina mjuka vinklingar inför CL-finalen. ”Jag drömmer om ännu ett finalmål” är visst det mest intressanta man pressat ur Real Madrids walesare inför finalen. På förstasidan tränger sig också ”Dani Alves med ena foten i Juventus” in. Betydligt mer om den övergången i katalansk press.

Sport skriker i frustration ut ”Alves går gratis till Juve”. Minns ni förstasidan för en vecka sedan? ”Dani Alves stannar”. Sport gör det säkert, för man skriver att backen nu ”tänkt om” (sure…) och ”skriver på ett treårskontrakt med Den gamla damen”. Tidningen tillägger också att ”Barça får inte en euro och klubben funderar nu på Bellerín som ersättare”. Nedanför Alves-paketet finns dessutom ”Och Mascherano kan följa honom”, med tillägget ”Exklusivt: Han har en överenskommelse med Juventus men Barça vill inte sälja”. Kanske också Barça ”tänker om” till nästa vecka, Sport?

Mundo Deportivo fullföljer steget vidare från fasan över Alves till ersättare, med ”Bellerín i stället för Alves”. Sportchefen ”Robert har redan varit i kontakt med den katalanska backen, då Dani enligt sitt kontrakt kan lämna gratis. Återstår att förhandla med Arsenal”. Vidare påpekar även MD att ”Mascherano inte är till försäljning” samt har ”Kontakt med Reina, om Bravo lämnar”.

Cope uppger att ”Real Madrid plockar tillbaka Morata och säljer honom för 70 miljoner euro”. Det uppges Arsenal vara beredda att betala. Förhandlingar påstås dock inte långt gångna, och det finns fler Premier League-klubbar som är intresserade. Real Madrid hade i kontraktet med Juventus en återköpsklausul på 30 miljoner euro för anfallaren.

 

 

TysklandTYSKLAND

Bild ger ”Netzer akut hjärtopererad!” en stor del av förstasidan. Det handlar förstås om den nu 71-årige gamla landslagsstjärnan med förnamnet Günter. Transfermarknaden betas av med bland annat ”Dortmund beredda att betala upp till 20 miljoner euro” för Leverkusens Ömer Toprak. Han ses enligt tidningen som tränare Tuchels favorit som ersättare till Hummels.

Kicker lockar med ”Sanningen om Götze”, och skriver därunder ”Han var nästan i en ny klubb”. Klubben som åsyftas är Liverpool, som trodde sig ha klart med en värvning för 25 miljoner euro, skriver Kicker, men Bayernspelaren vände dem ryggen tidigare i veckan, efter att ha brutit med sin agent Volker Struth. Bayerns vicepresident Rummenigge uttalar sig också om Götze: ”Mario har gett ett tydligt besked. Han vet hur klubben och den kommande tränaren tänker”. Liksom SportBild i går uppger också Kicker att ”Tuchel vill ha Schürrle” till Dortmund.

 

ÖVRIGT

FranceL’Equipe (Frankrike) låter ”Puel: Det var bättre att sätta punkt där” vara den enda fotbollsrubriken på förstasidan. I en intervju med tidningen säger den förre Nicetränaren nämligen att det var hans beslut att sluta. L’Equipe tillägnar damernas Champions League-final en sida, har med att Lotta Schelin är en av tre Lyonspelare som tar sitt avsked i och med kvällens match, men ser ingen plats för henne i den. Hon väntas start på bänken till förmån för Ada Hegerberg, som i sin tur hyllar Schelin. ”Jag är ledsen över att hon lämnar, hon har varit min idol sedan jag var liten”, säger den 20-åriga norskan. Hos finalmotståndaren Wolfsburg är Nilla Fischer lagkapten.

A Bola (Portugal) skriver inget om det på förstasidan, men med blågula hittar den på webben:  Årets lag i Portugal, enligt portugisiska upplagan av Uefas hemsida. I den finns tre Benficaspelare, en av dem är Victor Nilsson Lindelöf. ”21-åringen ko in i laget genom skador på andra spelare, men gav inte vika för trycket och har genom en oerhörd jämnhet visat sig vara avgörande i den defensiva balansen med Jardel”, skriver Uefa bland annat.

La Dernière Heure (Belgien) summerar med ”51 procent tro på semifinal” svaren i en större undersökning om hur belgare ser på landslagets möjligheter i EM. Var femte, 20 procent, tror på final. Det är en markant skillnad från VM för två år sedan. ”Förväntningarna har höjts. Supportrarna vill ha mer än i Brasilien”, säger Jérôme Bouchat som är vd på Repucom Belgium, som genomfört opinionsundersökningen.

 

Publicerad 2016-05-26 kl 08:10

Senaste tweets

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto