Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Gazzettan: ”Milan förhandlar med Zlatan”

Headlines Blogg

ENGLAND

englandThe Times konstaterar att ”United skakar hand med Mourinho på avtal om 36 miljoner pund”. Det gäller ett treårskontrakt på tolv miljoner pund om året. Tidningen drar sedan den inte alltför vågade slutsatsen att ”United vill använda Ibrahimovic som lockbete för andra stjärnor till Old Trafford”.

Manchester Evening News använder hela tidningsettan till en Mourinhobild som för tankarna till Obama. I stället för ett ”Yes we can” så finns här ”He’s the one”. Alltså inte ”The Special One”, inte ”The Happy One”, bara ”The One”. Oklart om rättigheterna är sålda ännu.

The Sun menar med ordleken ”No I’ll Show Blue” att Mourinho ”vill ha revansch på sin förra klubb Chelsea” som han fick sparken från. Mourinho är å andra sidan alltid ute efter revansch. På sportettan syns också ”Zlat is that”, om att Zlatan är mer eller mindre klar, och en ordlek som lär återkomma när anfallaren avgjort matcher. Tidningen roar sig även med att porträttera det förmodade nyförvärvet med ”Ess, ansikten och en krigsdrake: Zlatans otroliga tatueringar och vad hans häpnadsväckande kroppskonst betyder”. Och så går man igen genom tatuering för tatuering.

Annons

Daily Mail porträtterar också svensken, men på annat vis: Han är värd 26 miljoner pund, har en fru som är elva år äldre…och hans älskar att fjällvandra lika mycket som snabba bilar”. Hyfsat spretigt rubrik. På annan plats uppmärksammar man att Jaguar var först med att officiellt berätta att Mourinho var klar för United. Mourinhos sponsor trampade lite tidigt på gaspedalen och skickade ut gratulationerna redan i går kväll på sociala medier (som också Fotbollskanalen skrev om då). Senare raderade Jaguar meddelandet. Nytt lär komma i dag.

Daily Mirror har hyfsat mycket annat som inte är United på sin sportetta. Som ”Exclusive: Luk who is on his way to Chelsea”, vilken funkar bättre på engelska då det handlar om Lukaku. Londonklubben sålde honom till Everton för 28 miljoner pund för två år sedan, nu värderas han till 65 milj pund. Mirror har också ”Exclusive: Everton’s Overmars overhaul”, som också får förbli i sin engelska form. Den står för att Ajax sportchef ska plockas in för att se över förändringar i klubben. På tal om förändringar: ”Exklusivt: Pep säger till sina chefer att han behöver ÅTTA nya spelare till startelvan”. Det kan man kalla förändring.

Annons

 

Gazz ZlaITALIEN

La Gazzetta dello Sport försöker ställa alla uppgifter om att Zlatan är klar för Man United på ända. ”Milan-Ibra: Förhandlingar pågår”. Sedan filtrerar man svenskens presskonferens i går till citatet ”Italien är mitt andra hem. Jag har gjort mitt val och behöver bara trycka på knappen…”. Gazzettan lägger till att Milans ”Kinesiska partners är nyckeln till att övertyga svensken”. I själva artikeln menar GdS att man inte ska låta sig luras av den öppna flörten med United, att en dialog med Milan pågår och att Zlatan och hans familj gärna skulle vilja flytta tillbaka till Milano. Lönemässigt kan man bara erbjuda hälften mot vad han tjänat i PSG, där han haft 12 milj euro efter skatt, men lukrativa asiatiska sponsoravtal kan kompensera, menar tidningen.

Corriere dello Sport visar ingen tecken på någon upphetsning över Zlatan och Milan, i stället handlar det om en annan anfallare på förstasidan under rubriken ”Juve utan bromsar”. Berardi är på gång. Men det är också Dani Alves och kanske Macherano. Dessutom väntas Evra förlänga, och Turinklubben har också hopp om att behålla Morata. Från Milano rapporteras ”Thohir-Suning: redo – ”Vi ska investera i Inter”.

Annons

Tuttosport roar sig med en ordvits i ”Mascheranobal”, om spelet för att få argentinaren till Juventus.

 

MD-20160527-CAS_ARA-MDDIA-P001-CSPANIEN

Marca har språkligt börjat anpassa sig till landet där CL-finalen spela i morgon, ”Mamma mia!”. Till det finns bild på Fernando Torres och Karim Benzema och tillägget ”specialister på att spela finaler – och vinna dem”. Uppföljningen: ”Torres har spelat nio finaler och vunnit åtta av dem” samt ”Benzema ute efter att lyfta sin åttonde pokal med Real Madrid på sju säsonger”. Jämförelsen haltar  (liga dessutom medräknad på fransmannen).

AS ser ”Madridmästare” över hela förstasidan. Och så blir det ju förstås. Bland alla notiser inför finalen märks ”Extrem säkerhet kring San Siro: 2 000 poliser”, med tillägget ”multiplicera den siffran för Milano”.

Sport har smådramatiska ”Det finns ingen återvändo” till en jättelik bild på Dani Alves. Tidningen utlovar sedan ”Alla nycklar till affären Alves-Juve”. Bland annat nämns att ”Han vill inte följa med Mourinho till United och nobbade bud på 15 miljoner euro från Kina”, ”Barça förbannade för att man inte fick meddela” och ”Bellerín, den önskade ersättaren, kostar 40 miljoner euro”. En krönika bär också rubriken ”Alves uttåg är inga goda nyheter”, om att Barça räknat med att han skulle stanna en säsong till och att klausulen att han kunde lämna gratis var märklig.

Annons

Mundo Deportivo slänger fram ”Berardi – den fjärde anfallaren”. Enligt MD är Barcelona i kontakt med Sassuolos anfallare, som ju italienska medier med intensitet uppgett är på gång till Juventus.

 

frankrikeFRANKRIKE

L’Equipe utbrister i ett ”Bländande” över Lyons triumf i damernas Champions League (1-1 mot Wolfsburg, 4-3 efter straffar). Den enda svenska startspelaren, Nilla Fischer i Wolfsburg, får medelmåttiga fem i betyg. Från övergångsmarkanden uppger tidningen att ”PSG är efter Morata”. Det följs upp av ”Sportchefen Olivier Létang har vid två tillfällen de senaste tio dagarna träffat spanjorens agent”. Samtidigt skriver L’Equipe att förhandlingar pågår med Cavani om en förlängning. ”Deschamps gillade det inte” är en stor rubrik om att förbundskaptenen anlitat advokat för att slå tillbaka mot Deschamps tidigare landslagskollegan Eric Cantona, som antytt rasism bakom beslutet att inte ta med Ben Arfa och Benzema till EM.

Annons

Le Parisien ståtar med en intervju med just Ben Arfa. ”Sa han så? I dag?”, säger Ben Arfa när han får höra om Cantonas uttalande. Han tar över telefon emot Guardians intervju och kommenterar den med ”Jag ser att han säger att jag är en stor spelare, och den är smickrande, det berör verkligen. Det andra kan jag inte kommentera”. Intervjuns rubrik är annars ”Att komma ifatt Ronaldo och Messi är mitt mål”. Enligt Le Parisien är nu också ”Leonardo nära PSG”, det vill säga en återkomst i klubben som sportchef.

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) har den spekulativa rubriken ”Bayer-stjärna utpressad?”. Det handlar om turkiska landslagsspelare Calhanoglu i Leverkusen. En affär med en kvinna, en sexvideo och 250 000 euro nämns. Resten kan vi lämna därhän. På det mer idrottsliga planet tar Bild upp Götzes situation. För Bayern München räknar inte med honom, och stannar han blir han inte startspelare. Tidningen ser två lösningar. 1. Götze lämnar på fri transfer 2017 (Bayern gillar inte den idén). 2. Götze spelar EM och går det bra kan Bayern sälja honom till högstbjudande. Och som om inte nog med Dortmundstjärnor kopplats ihop med en flytt så uppger Bild att Atlético är ute efter backen Sokratis. Hans efternamn Papastathopoulos nämns av någon anledning sällan.

Annons

a bolaA Bola (Portugal) har en numera välbekant och välrakad svensk skalle på förstasidan. ”Ederson och Lindelöf kommer att stanna”. Det föregås av överrubriken ”Benfica står emot försöken att plocka klubbens yngsta pärlor”. A Bola lutar sig emot att Benficas svar till intressenter är att de är utköpsklausulerna som gäller, 45 miljoner euro för Ederson och 30 miljoner euro för Nilsson Lindelöf.

VG (Norge) vinklar förstås Lyons CL-seger på norska målskytten, ”Hegeberg gjorde en ’Solskjaer’”. Med det menas att segergesten, knäglidning med armarna utsträckta, var likadan som den gamle herrlandslagsstjärnan. Och det just på dagen 17 år efter att Solskjaer gjorde sitt segermål i CL-finalen för Manchester United mot Bayern München.
Till sist…
…det finns alltid folk som en dag som denna tänker ”äntligen helg, så jag kan fortsätta söka efter fotbollsstatyer runtom i världen. De förtjänar vår uppmärksamhet och respekt

Annons

Publicerad 2016-05-27 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto