Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Zlatan? Det skulle behövas Monopolpengar”

ENGLAND

EnglandDaily Mirror slänger fram ”Jose: Hämta Rio”. Man Uniteds nya tränare uppges vilja förstärka tränarstaben med fotbollsexperten och tidigare Unitedprofilen Rio Ferdinand. Mer sensationell är ett annat påstående. ”Exklusivt: Kan det här bli sommarens värvning? Gonzalo Higuaín vill till Liverpool – även om de inte kvalificerat sig för Europaspel”. Napolis argentinske världsstjärna påstås vara ett Klopp-fan.

Daily Mail använder också ”José vill ha Rio” som dragplåster på sportettan. På nätsidan låter man i stället en CL-vinnare toppa. ”’Ni är bara avundsjuka för att jag fortfarande är nummer ett’ – Ronaldo slår tillbaka mot sina kritiker”.

Daily Express ger också Rio Ferdinands utrymme men av helt andra anledningar. ”Inget lag, inget hopp”, följs av ”Ferdinand suddar ut Englands EM-hopp under Roy Hodgson”.

The Times uppmärksammar U21-landslagets seger i Toulonturneringen över hela fotbollsbilagans förstasida med blicken mot EM: ”Så här gör man, Roy”. Roy, ja. Telegraphs stjärnkrönikör Henry Winter presenterar ett utdrag ur sin kommande bok (”50 years of hurt: the story of England football and why we never stop believing”) med en intervju med förbundskaptenen. Hodgson svarar bland annat på frågan om spelare som tänjer på gränserna, om gatusmarta spelare. ”Vad betyder gatusmart? Var är gränsen mellan gatusmart och fuskande? Gatusmart…ord kan vara farliga. Det handlar om sportsmannaanda”, menar Hodgson, och pekar ut tyska landslaget som ett lag som lyckats trots att man håller sig från fuskande. ”Jag ser inte Tyskland hålla på så. Är Bastian Schweinsteiger gatusmart? Är Philip Lahm gatusmart? Är Thomas Müller gatusmart? Är Manuel Neuer gatusmart? De råkar bara vara bra spelare som vet vad som behövs från dem, som gör sitt jobb och gör det bra”. Ex-domaren Howard Webb snuddar vid ämnet när han gör sin summering av CL-finalen och hittar någon som passerat gränsen för länge sedan: ”Toppbetyg till Clattenburg – Pepe var en skam”. Att Webb inte är Real Madrid-backens största supporter förtydligas sen med ”Pepe, vilket skämt han är! Hans löjliga skådespeleri riskerar att göra fotbollen till något att skratta åt. Men jag tror att de blickar av avsmak och misstro som Mark (Clattenburg) gav honom när han rullade runt och låtsades vara skadad, sammanfattade precis vad vi alla tänkte”.

The Sun gör sitt för pressens rutinmässiga försök att skrämma upp folk. Tidningens förstasida täcks av ”Exklusivt: IS planerar dåd mot Englandsfans”. Det baseras på vad polisen fann på en dator som tillhörde Salah Abdeslam, som ses som hjärna bakom terrordåden i Paris och Bryssel. ”IS planerar att använda självmordsbombare, vapen och även drönare med kemiska stridsmedel för att attackera Englandsfans i samband med matchen mot Ryssland i Marseille”, hetsar The Sun.

 

ITALIEN

ItalienLa Gazzetta dello Sport menar att ”Pellè är på– Italien är det kanske” efter Southamptonanfallarens segermål (1-0 mot Skottland). Bonucci utses till bästa italienska spelare (6,5 av 10 i betyg), Insigne till sämnsa (5/10). Och ta mig tusan om Gazzettan inte lyckas skarva in Zlatan på förstasidan igen. ”Zlatan-dagar” följs av ”Milan, Zlatan och kineserna: avgörande vecka”. Och det trots att GdS under rubrikerna också fogar in citat från klubbossen Berlusconi, som med en Zlatanmässig oneliner viftar bort möjligheterna. ”Zlatan? Det skulle behövas Monopolpengar”. Han sa sedan även att värvningen var ”omöjlig”. Skam den som ger sig. Gazzettan insisterar på att om de kinesiska investeringarna i klubben bara kommer på plats, så är Milan favorit till svensken.

Corriere dello Sport kör på en intervju med Inters ägare Thohir och en cliffhanger, ”Icardi blir kvar och Candreva kommer om…”. Det fortsätter på förstasidan med ”Mercato, Fair Play, kineser – Inters president berättar allt”. Bland annat ”Vi har en bra bas, det räcker med tre-fyra nyförvärv”, ”Maurito och Perisic stannar” och ”Vår superstjärna är Mancini”. Även CdS har fångat upp citaten om Zlatan från Milans ägare, ”Berlusconi: Ibra kostar löjligt mycket” (fritt översatt). Och så har tidningen ”Napoli bjuder 20 miljoner för Herrera”. Inte Man Uniteds Herrera, utan FC Portos med Hector i förnamn.

Tuttosport gör en jämförelse: ”Pogba är fotbollens Curry”, alltså den makalösa NBA-stjärnan. Tidningen lutar sig mot att det är två av sportvärldens mest åtråvärda marknadsföringsnamn, och menar att Pogba behövs ”för att vinna Champions League, och erövra USA och Kina”.

 

SPANIEN

SpanienMarca ser gårdagens jublande Bernabéu som ”Fotbollens Olympen”, en form av gudarnas boning. Firandet sträcker sig över både fram- och baksida av tidningen. Man får med Spaniens seger (3-1 mot Bosnien) på ett hörn under rubriken ”Nolito presenterade sig för Europa”.

AS firar på liknande vis Real Madrid med ”Här är den elfte och bild på Sergio Ramos med CL-bucklan framför fansen. Dessutom noterar tidningen också den senaste förfärliga terrornyheten, ”Ny dödlig attack mot Real Madrid-supporterklubb i Irak”.

Sport överträffar sig själv i småaktiga förstasidor, och det vill sannerligen inte säga lite. ”Barça vinner med 4-1” dominerar. På det följer bild på pokaler samt bilder från Barças respektive Real Madrids parader. Texten? ”All fakta som visar att Barça var bättre än Real Madrid 2015/2016”. Herregud. För att piska upp stämningen ytterligare finns också rubriken ”Florentino Pérez, med fingrarna i syltburken: ’Vi har elva, ni har fem’”. CL-titlar alltså. Okej, Sport skrev inte så mycket om just fingrar och syltburkar, men andemeningen var ungefär den.

Mundo Deportivo ser en möjlig värvning för Barcelona i Manchester United, ”Mata, inom räckhåll”, och pekar på att han redan tidigare vid två tillfällen varit nära att gå till Barça plus det sedvanliga om att Mourinho inte hade plats för honom i Chelsea. Som alternativ till Mata ser MD Götze.

 TYSKLAND

TysklandBild undrar som så många andra vad Ter Stegen pysslade med när Slovakien gjorde sitt sista mål (3-1 mot Tyskland), som han enkelt borde räddat. Men det är under normala omständigheter. I går kväll öppnade sig himlen. ”Jag såg inte bollen på grund av allt vatten”, förklara sig Ter Stegen. Förbundskapten Jogi Löw var förbluffade över de våldsamma skyfallen under för vid halvtidsvilan. ”Att kombinationsspela var omöjligt, särskilt i början av andra halvlek”, konstaterar han. Löw har för närvarande 27 spelare i sin EM-trupp. I morgon ska de vara slutgiltiga 23. Bild uppger också att Mönchengladbach hoppas köpa loss danska stjärnskotten Andreas Christensen från Chelsea för 20 miljoner euro till nästa sommar. Mittbacken kommer nästa säsong att spela sin andra på lån i den tyska klubben, som är villig att ge Chelsea en återköpsklausul.

Kicker drar på ett enda ord egentligen, ”Rummenigge”. Vicepresidenten får i veckans första nummer summera sina ”tankar om människan och tränaren Pep Guardiola, om framtiden för Hoeness, Lewandowski, Lahm, Robben och Ribéry”. Bland annat berättar Rummenigge att ”Pep sa att Lahm är den bästa spelare han någonsin jobbat med”. Han prisar också just både Guardiola och Lahm, och säger att Bayern vill behålla Lahm även efter det att hans aktiva karriär är slut (nuvarande kontrakt går ut om två år). ”Han är en gigant, inte bara för sina fotbollsmässiga kvaliteter, men också vid sidan av planen har han möjlighet att spela en stor och betydelsefull roll för kubben efter sin fotbollskarriär”.

 

ÖVRIGT

L’Equipe (Frankrike) klämmer in en fotbollsrubrik på den Roland Garros-färgade förstasidan, ”Deschamps satsar på Rami”. Det betyder att inkallade mittbacken fr spela bredvid Koscielny i kvällens träningsmatch mot Kamerun, snarare än Mangala.

Ekstra Bladet (Danmark) har ligatitelfirande FCK-spelare på bild till och rubriken ”Guldleenden”. Från just gårdagens match (2-1 mor AGF) höjs Ludwig Augustinsson (ex-IFK Göteborg) fram som en av de bästa. Ännu mer svenskprägel var det på Randers match (3-1 mot Esbjerg). Alla lagets mål hade blågul stämpel: två av Mikael Ishak (ex-Assyriska) och ett av Viktor Lundberg (ex-AIK). Sistnämnde blev också Matchens lirare.

La Dernière Heure (Belgien) spinner vidare på att Alex Witsel fick spela i ovan position med landslaget. ”Jag ser mig inte fortsätta som högerback”, är citatrubriken från Witsel på förstasidan.

Irish Sun (Irland) sätter rubriken ”EM-rivalerna har ingenstans att gömma sig, säger Irlands boss Martin O’Neill”. Fast vad han egentligen säger är att med dagens teknologi kan alla enkelt studera motståndare. Själv kommer O’Neill att vara på plats i Stockholm på Sverige-Wales. ”Jag har ett hum om hur de spelar, fast sen kan de förstås ändra saker och ting”, säger O’Neill. ”Men på det stora hela är Sverige ett lag som spelar lika starkt och hårt som vi själva. Och sedan finns Zlatan Ibrahimovic, som är av toppklass och som kan vända en match. När man spelar den här typen av matcher så vill man gärna ha en eller två spelare som är kapabla att vända en match”.

Publicerad 2016-05-30 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons