Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Christian Eriksen: ”Jag ska inte se Sveriges matcher”

ENGLAND SportMirror

The Times använder den något udda matchrubriken ”Fyrkantiga klossar, runda hål” för Englands vinst i går kväll (1-0 mot Portugal). Förklaringen finns i ”Smallings sena segermål kan inte dölja taktiska blundrar, med Vardy och Kane i ’fel’ positioner”. Kyle Walker och Danny Rose får högst spelarbetyg, sju av tio, James Milner och Jamie Vardy får lägst, fem. ”Exklusivt: Chelsea kan välja Benteke i stället” är en spekulation om att Liverpools anfallare är alternativ om Londonklubben går bet i jakten på Evertons Romelu Lukaku.

ANNONS

Daily Mirror är också kritisk till det engelska spelet, ger högst betyg till Rose (åtta) men skildrar matchen med ”Kung Phew Kane”, som lättnad över att Tottenhamstjärnan inte fick någon allvarlig skada efter Bruno Alves kampsportsspark som gav rött kort. Under ”Exklusivt: Blues får honom”, uppger Mirror att Everton är övertygade om att man lockat Koeman till sig med löfte om lön på sju miljoner pund om året, samt en kassakista till spelarköp på 100 miljoner pund plus pengar från en eventuell försäljning av Lukaku.

Daily Telegraph fnyser ”Small comfort” (”klen tröst”) efter segerskyttens namn. Arsenals vd Stan Gazidis är intervjuad av tidningen och försäkrar, till säkert lika delar glädje som frustration bland fans, att det inte finns några som helst planer för Wenger att lämna. ”Han kommer självklart att stanna här kommande säsong, och vi både planerar och tar långsiktiga beslut”, säger Gazidis, och poängterar vidare att klubben har möjlighet att spänna musklerna på transfermarknaden, ”vi är i en position vi inte var i för fyra-fem år sedan, där vi inte behöver sälja våra bästa spelare. Samtidigt kan vi köpa världsklasspelare när och om tränaren ringar in dem”. Guardian ståtar också med att Carlo Ancelotti ansluter till tidningens EM-bevakning.

ANNONS

The Sun slänger fram ”Exklusivt: Josés bud på 60 miljoner pund för Pog”, som i Pogba. Enligt tidningen har United lagt en bud i veckan, efter att ha fått grönt ljus av nye tränaren. Budet preciseras till 48 miljoner pund plus 12 milj pund i bonusar. En annan uppgift tidningen lanserar är ”Exklusivt: Martin Skrtel redo att lämna Anfield för Besiktas” för sju miljoner pund.

The Guardian hoppar på transfertåget med ”Manchester City redo att betala 39 miljoner pund för Bilbaos Laporte”, vilket också är den 22-årige mittbackens utköpsklusul.

 

ITALIEN Italien

La Gazzetta dello Sport skriver att försäljning av Inter fått ”Morattis godkännandestämpel”, och illustrerar med just en stämpel med texten ”Inter till kineserna”. Zlatan gör comeback på tidningens förstasida, men i sällskap av Cristiano Ronaldo och till en mer allmän rubrik om ”Jakten på 315 mål – från CR7 till Ibra, dominoeffekt väntar för målskyttar”. Och så fyller Gazzettan på med ”PSG försöker med CR7, Lewandowski till Real. Även Juve bland klubbarna efter Benteke”. Som vanligt kopplas Zlatan till Milan, som vanligt hänger det på pengar från nya kinesiska ägare, som vanligt finns inga beskedet om det.

ANNONS

Corriere dello Sport skriver om ”Juves dubbel” på mercaton, vilket är Dani Alves och Jordan Ikoné, där sistnämndas uppbrott från Frankrike kom i L’Equipe i går. CdS understryker att ”PSG:s juvel kostar inget, som Pogba och Coman, den franska klubben är rasande” (men se även L’Equipe nedan). Fler spelare från PSG med destination Italien: ”Van der Wiel säger ja till Roma, kontraktet redo”.

Tuttosport menar nog, utan att skriva det, att The Sun och andra får komma med vilka uppgifter vad de vill: Pogba stannar. Och Dybala för den delen med. ”Inte ens för 200 miljoner euro” så säljer Juve sina två stjärnor, menar Turintidningen. Värdet på spelarna baserar Tuttosport på en ett par dagar gamla uppgift från fotbollsanalysföretagen CIES – av tidningen kallad ”Ceis”.

 

 

SPANIEN 

Marca vill kanske putsa på Pepes anseende. Det är i alla fall världens-inte-mest-populära-spelare som pryder förstasidan med brett leende till citatrubriken ”Real Madrid har lärt mig att aldrig ge upp”. Ett annat citat i samma anda och även det på förstasidan är från David De Gea, ”Mou är en vinnare som United och jag”. Mer spännande än så blir det inte.

ANNONS

spanien

AS menar att ”De Gea – strid med Mou. Tidningen påpekar att Real Madrid har den där klausulen i målvaktens kontrakt som gör det möjligt att värva honom för 50 miljoner euro före den 15 juni, men att Uniteds nya tränare gör vad han kan för att behålla spanjoren. Själv uppges De Gea vilja ha sin framtid klar innan EM börjar.

Sport snyftar ”Tack” till bild på Dani Alves, tillika den hashtag FCB använder #ObrigadoAlves (se tweet nedan). Och man kan nästan se framför sig redaktionens tårar till brasilianarens citat ”Jag ger mig av, men jag kommer tillbaka”. Det har knappast gått någon förbi att Messi dragits in i en rättslig process för skattebrott. Det känns inte självklart att Sport gör honom en tjänst genom att höja fram citatet ”Jag spelar bara fotboll”. Tidningen ser vidare en lösning för Bartra, ”Förlänger och lånas ut”.

Mundo Deportivo har Barças sportchef Robert i fokus med en lång rad citat. Som om Marquinhos: ”Jag har varken talat med spelaren eller med PSG”, om Mascherano: ”Han är viktig för laget och jag har inga tvivel på att han stannar” och om Neymar: ”Han är lycklig i Barça, det finns ingen anledning till oro”.

ANNONS

 

FRANKRIKE frankrike

Le Parisien har en intervju med Nasser Al-Khelaïfi, ”Exklusivt: PSG:s president lovar ’stora förändringar’”. Det mest iögonfallande är att han inte vill svara på om Laurent Blanc bli kvar, vilket också föranleder tidningen i underrubriken på sporten lägga till att den nya eran ”kanske blir utan Laurent Blanc”. Al-Khelaïfi nämner Cavani som ersättare till Zlatan, och på påpekandet att uruguayanen knappast är en stjärna av Zlatans dimension svarar PSG-presidenten ”Det är en förändring i projektet. Vi kommer att rekrytera spelare som tillför mer till laget. Till en början hade vi behov av spelare som kunde utveckla vår image. I dag, tack vare dem, är PSG känt över hela världen”.

L’Equipe tar helt fasta på bristen på stöd för PSG-tränaren i Le Parisien-intervjun. ”Laurent Blanc i fara?”, frågar sig tidningen på förstasidan, och påpekar att ”Nasser Al-Khelaïfi utesluter inte en förändring i sommar”. Man drar också ut citatet ”Om vi fortsätter så här kommer vi inte att nå fram, det är tid för förändring”, som belägg för att Blanc kan sitta löst. Men störst utrymme på L’Equipes förstasida får Giroud till rubriken ”Den oälskade”. Som svar till sina kritiker säger han: ”Det finns pro-Karim och pro-Giroud”. I går uppgav L’Equipe att Jordan Ikoné skriver på för Juventus, i dag att den 18-årige talangen övertygats att stanna kvar i PSG. Fler italiensk-franska förbindelser. Napolis ordförande Aurélio De Laurentiis själv har enligt tidningen varit i kontakt med Lyon om 21-årige mittfältaren Corentin Tolisso. Ett bud på cirka 16 miljoner euro lades på bordet men nobbades. Även Arsenal uppges intresserade.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Bild (Tyskland) lutar sig mot en BBC-intervju med Ancelotti för huvudrubriken ”Inga fler stjärnor till Bayern”, samt citatet ”marknaden är stängd för vår del”. Kicker ger kanske en Tottenhamfans en rysning med att kasta upp namnet Christian Gross. Ex-Spurs-tränaren (senast i Al-Ahli i Saudiarabien) ska enligt tidningen ta över som tränare 1860 München.

Ekstra Bladet (Danmark) har flera blågula inslag i bilagan Tipsbladet. Dels presenteras och analyseras Sveriges EM-lag under rubriken ”Hamréns största succé”, vilken är att ”ha gjort Zlatan lika bra för landslaget som för de stora europeiska klubblagen”. Dels har tidningen ett reportage om MFF:s Anders Christiansen. ”Tempot är högre i många av de svenska matcherna jämfört med de danska”, menar mittfältaren, och öser beröm över stämningen på svenska fotbollsarenor, och inte minst i Malmö. ”Jag är glad som ett litet barn var gång vi ska spela på hemmaplan”. Det finns också danskar som inte är lika förtjusta i Sverige. På sporten finns en intervju med landslagsstjärnan Christian Eriksen som efter EM-missen säger ”Det finns några matcher jag ska se, men också några matcher jag tänker hålla mig borta från. Jag ska inte se på Portugal, Albanien och Sverige”, säger Eriksen (med ett lömskt leende, tillägger tidningen), och syftar på nationer som la krokben för Danmarks EM-medverkan.

ANNONS

Irish Times (Irland) lyssnar till Robbie Keane som är ett eko av sin förbundskapten kring skadan. ”De säger ett par veckor, vilket skulle kunna innebära att jag är redo för matchen mot Sverige, eller om jag missar den, så definitivt till näst match”.

La Dernière Heure (Belgien) filosoferar kring landslaget inför EM (där bland annat Sverige väntar i gruppspelet). ”Trots de dåliga matcherna är landslaget inte oroade – och de har rätt!”, är slutsatsen.

Record (Portugal) har Alves spark mot Kane (0-1 mot England) och i skenet av EM rubriken ”Inte så här”.

record

Publicerad 2016-06-03 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto