Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Premier League-klubb borde värva Forsberg”

ENGLAND

England

Daily Mirror får med Sveriges seger (3-0 mot Wales) i en mindre rubrik på sportettan, även om det snarare handlar om just motståndaren, ”Wales uppvärmningselände”. Bland fem punkter från matchen märks ”1. Ibrahimovic kommer att lysa upp Premier League” och ”5. En Premier League-klubb borde värva Emil Forsberg”. En annan svensk väcker också viss uppmärksamhet av helt annan anledning. Ringarna på vattnet efter Lagerbäcks citat i NRK om Cristiano Ronaldo, har nu nått Englands kust. ”Cristiano Ronaldo och Pepe stämplade som ’Hollywodskådisar’ av Islands förbundskapten inför EM-premiären”.

The Guardian plockar upp att Wales förbundskapten Coleman såg förlusten mot Sverige som ”ett litet slag i ansiktet”, men det är knappast rubriker som når sportettan. Där hittar man från fotbollens värld ”England kommer inte att filma eller spela skadade i EM, säger Hodgson”. Det är förbundskaptenens svar på att Kane försökte spela vidare trots Bruno Alves våldsamma huvudspark häromdagen. Hodgson påpekar att filmningar är något som måste läras och det pysslar inte han med.

The Sun slänger fram ”Exklusivt: Arsenal i samtal med Riyad Mahrez – Arsène vill ha både yttern och Jamie Vardy”. Det i sin tur skulle innebära slutet för Theo Walcott hos ligatvåan. Liksom flera engelska tidningar har The Sun i mindre form ”Zlatan Ibrahimovic berättar för Man United-fans om stort tillkännagivande på tisdag”, som baseras på luddiga uttalandet svensken gjorde för TV4 (se tweet nedan).

Daily Telegraph menar att Arsenal är övertygade om att Vardy kommer att vara klar för klubben innan EM, samtidigt som man för nervösa Leicesterfans vinklar rubriken på annat ämne: ”Leicester redo med bud på Deeney, medan Vardy förhandlingar pågår”. De nykorade ligamästarna är alltså ute efter Watfords anfallare. På sportettan får dock bara några mindre EM-notiser plats. Som ”Wales elände: Ännu en förlust men Bale i alla fall tillbaka”. Och så försäkrar man den engelska EM-truppen att det finns te och Marmite på spelarhotellet i Chantilly, som tidningen besökt.

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport ser måndagen som något av ett år noll för Inter, med ”Officiellt klockan 09 – det kinesiska Inter föds”. Spekulationerna om vad Sunings övertagande innebär kring själva laget kommer i två frågetecken: ”Mancini, på väg bort eller förlänga? Leo återvänder?”, där Leo är Leonardo. GdS slänger också dit starka ord från Romas sportchef, ”Chockintervju med Sabatini: Sex, självmord, Totti, Pallotta – jag berättar allt”.

Corriere dello Sport menar att ”Dani Alves känner sig vitsvart” och kommer därför fram till rubriken ”Ge mig Juventus” med bild på brasilianaren. Till det finns också citatet ”Jag kommer för att jag vill hjälpa till att vinna i Europa”, alltså Juves heliga graal numer, Champions League. Som uppföljning på den ambitionen fogar CdS också in ”Efter Götze, som lämnar Bayern”. Även Corriere delo Sport uppmärksammar ägarskiftet i Inter, och ser till spelarvärvningar: ”Lichtsteiner och Touré”, kort och gott.

Tuttosport lyftar fram den stundande övergången från Barcelona med ”Dani Alves dagar”, och menar att kontraktspåskriften är nära förestående. Dessutom menar tidningen att Lukaku flörtar med Juve.

BeINSPORT-reportern, Tancredi Palmeri, självutnämnde mercatoexpert och Thomas Wilbachers sidekick på Expressen, slog i går fast att Zlatan inte bara är nära eller överens med Man United, utan också skrivit på. Lönen på ettårskontraktet anges till 17 miljoner euro.

 

SPANIEN

Spanien

Marca kastar för dagen liga och Champions League åt sidan, och går all-in på EM. ”Vi intervjuar de 24 förbundskaptenerna”, med tillägget ”…och 24 av stjärnor”. Bland dem nämns De Gea, Özil, Arda, Rakitic…jo, ganska många av dem med klubbadress Spanien. Kring ersättare för Dani Alves skriver Marca att ”Den nye Alves blir Sergi Roberto eller Aleix Vidal”, alltså en spelare från egna led.

AS har fokus på Del Bosque. ”Morata kan bli en stor spelare”, är budskapet från Spaniens förbundskapten på förstasidan. AS påpekar även att han kommer att använda 4-1-4-1, ”men att det inte förhindrar att Busquets och Bruno spelar tillsammans”.

Sport lanserar ännu ett värvningsnamn, ”Operation Sanabria”, Romaanfallaren som varit utlånad till Sporting Gijon. Mest fascinerande med Sports förstasida är ändå att den i sammanhanget bjuder på en sådan där mening man inte trodde man skulle få läsa: ”Barça slåss med Leicester” om spelaren. Leicester, alltså. Leicester. Mindre oväntat känns kanske ”Strid Barça-Real-Dortmund om Guerreiro”, den 22-årige Lorientbacken.

Mundo Deportivo trummar på om ”MD-exklusiva foton” med Messi. Den argentinska stjärnan håller en landslagströja i händerna till rubriken ”Jag tycker om Copa America”. Känns spännande. Verkligen jättespännande.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe är dagen efter Roland Garros-final en orgie i tennis. Men assisterande förbundskaptenen Guy Stephanes upprörda ord tränger sig fram mellan grusbollarna. ”Få slut på lögnerna!”. Det handlar förstås om insinuationerna om att Didier Deschamps låtit sig påverkas av rasistiska krafter i valet av spelare, vilket Cantona och Deschamps låtit påskina. Stephane menar att ”Deschamps är väldigt stark, men hur skulle han inte kunna vara påverkad?”. Fast med blågula ögon lockar en annan intervju mer, den med Erik Hamrén under rubriken ”Zlatan är en omätbar källa till inspiration”. Som väntat följer en lång rad frågor om relationen med anfallsstjärnan. ”Om Zlatan inte är överens om något så säger han det. Men han kommer till mig, han säger det inte inför gruppen. Vi har haft några livliga diskussioner. Jag lyssnar på hans åsikt, men det är jag som är tränare”. På frågan hur Zlatan utvecklas svarar Hamrén bland annat apropå kaptensbindeln att ”Tillsammans har vi pratat mycket om ledarskap, kanske till och med mer än om fotboll. Hur som helst så kan jag ha något att tycka om position eller hur han kan användas, men det finns inget jag kan lära honom om hur han kan spela eller skjuta. Det finns i hans DNA, så begåvad är han”. I beskrivningen av Zlatans symbolvärde i ett land med många invånare med rötter i andra länder och de diskussioner som följt, gör Hamrén en jämförelse. ”Det är som med Zidane hos er: när man når den dimensionen får man acceptera att alla har en åsikt om dig”. Några nyheter om sin egen eller Zlatan framtid ger Hamrén inte. När L’Equipe frågar ”Detta EM kan vara Zlatans sista stora turnering. Har han sagt något till dig?”, svara Hamrén: ”Han kanske inte är färdig (ler)”.

Le Parisien frågar sig i stor rubrik på förstasidan ”EM 2016: Kan vi till slut få roa oss?”. Tidningen tar upp olika hotbilder, och åskådliggör också vad som är förbjudet att ta med sig in i fanzonerna. Inga vuvuzelur, kära landsmän, inga vuvuzelur. PSG:s dominans är kvävande. I lördags blev U17-laget mästare. I går var U19-lagets tur, något Le Parisien slår upp över helsida. Och passar på att fråga superheta Jonathan Ikoné hur det egentligen blir med flytten till Turin. ”Inget är påskrivet med Juve. Jag är fortfarande i PSG. Jag behöver tid att fundera”, svarar 18-åringen.

 

TYSKLAND

Tyskland

Bild försöker locka läsare på alla sätt möjliga. ”Nära landslaget” är en serie i fem delar inför EM. Den första handlar om kärlek, så på det följer en bild på Mats och Cathy Hummels. Tidningen ägnar sig också mellan nöjesvarven åt fotboll. En truppgranskning görs, där ”nio är i titelform” och ”nio måste höja sig”. En Bundesligarubrik är ”Dortmund ger Weigl kontrakt till 2021”. Det ses som förebyggande mot Bayern Münchens återkommande försöka att plocka spelare från klubben, en ”anti-Bayern-försäkring”, som Bild skriver.

Kicker utlovar ”Jogi Löw, EM-intervjun”. Den kretsar delvis kring Bastian Schweinsteiger, som den skadade och åldrande storstjärnan vars roll blivit ett hett diskussionsämne. ”De här offentliga debatterna berör mig inte längre”, säger Löw. Någon tydlig roll för United-mittfältaren är dock inte utstakad. ”Basti har inte spelat på ett halvår. Vi måste utvärdera mer först”.

 

ÖVRIGT

Övrigt

The Irish Sun (Irland) är bara en av flera irländska tidningar som är imponerad även Sveriges utskåpning (3-0 mot Irland). Bland sina fem punkter från matchen har man med ”3. Zlatan Ibrahimovic kan bli Old Traffords nya hjälte. Spelaren som Manchester United jagar visade upp en bollberöring som skulle gjort Eric Cantona stolt över, när han på egen hand skapade och spelade fram till öppningsmålet”. Irish Independent har förre landslagsspelaren Stephen Hunt som krönikör, och liksom Kilbane i lördags, är Hunt tveksam till assisterande förbundskapten Roy Keanes attack på laget efter förlusten mot Vitryssland. ”Roy borde ha behållit sina kommentarer innanför omklädningsrummets väggar, innerst inne lär en del spelare vara sårade”, lyder rubriken.

La Dernière Heure (Belgien) ger gott om utrymme åt Belgiens vändning (3-2 mot Norge). ”En karaktärsseger”, menar tidningen i sin stora rubrik på förstasidan. Het Laatste Nieuws är mindre imponerad. ”Nej, så här vinner vi inte EM”, står det i rubriken. 7sur7 tar fasta på Wilmots ord. ”Det är på nytt bänken som gör skillnaden. Spelarna som vill komma in är så dödshungriga. Jag kommer att ha lyxproblem”, säger förbundskaptenen.

BT (Danmark) fångar upp en dansk tränare i Sverige med ”Efter den dåliga starten: Nu är Allan Khungen av Malmö”. Han pekar på några smärre försvarsjusteringar som vändpunkten. Kring sommarens transferfönster svarar Kuhn. ”Min målsättning är förstås att behålla så många som möjligt, och det har man också bättre förutsättningar till när man är etta. Men jag vet också att det kommer ett EM som kan påverka utan att man kan göra något. Vi är redo att trycka på knappen, men om vi inte tappar någon kommer inte heller någon ny in”.

Till sist…
…någon som jobbar på University of Phoenix Stadium i Glendale tycks ha geografikunskaper i klass med Homer Simpson. När nationalsångerna inför nattens Copa America-match Mexiko-Uruguay spelades, så fick uruguayanska spelare i stället lyssna på Chiles nationalsång. Turneringsarrangören tvingades till snabb ursäkt. Inte tillräckligt, menade en uruguayansk sportjournalist på plats, ”Spelar USA någon gång i Uruguay borde vi spela upp Irans nationalsång”. Uruguay förlorade.

Publicerad 2016-06-06 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons