Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Zlatan frestas allt mer av tränarroll”

ENGLAND

England1

The Sun placerar som flera tidningar det retroaktiga lagfotot på EnglandsEM-trupp på flygplanstrappan väl synligt. Men man gör det med det viktiga tillägget att ett goselejon syns i Smallings händer, till synes en maskot för honom och/eller laget. Unitedbacken kanske behöver något att trösta sig med då huvudrubriken är ”Roy till attack mot floppförsvar”. Liksom flera andra tidningar, tabloid som morgontidningar, uppmärksammar The Sun också med bild Eva Carnerio, ex-Chelsealäkaren som stämmer klubben och José Mourinho, med bild på tidningens förstasida. Varför hon finns med på stor bild på de flesta förstasidor kan man låta folk gissa. Carneiro ska för övrigt ha nobbat ett förlikningserbjudande på 1,2 miljoner pund från Chelsea.

The Guardian har förstås också stor bild på Carneiro på förstasidan. Men där finns också en svensk representerad, ”Zlatan Ibrahimovic – om Mourinho, mode och vad som händer härnäst”. Det är förstås bara en slump att den artikeln sammanfaller med lanseringsdagen för hans nya klädkollektion. En viss svenskanknytning finns också i rubriken ”Martin O’Neill ber om ursäkt för ’olämplig’ kommentar innan EM”. Förbundskaptenen för Sveriges premiärmotståndare skämtade för några dagar sedan att han och assisterande förbundskaptenen Roy Keane tog med sig Steve Guppy och Steve Walford till Super Bowl så att folk inte skulle tro att de var ”queer”.

Daily Mirror har ”Exklusivt: Conte wants Kante”. Att Chelsea är ute efter Leicestermittfältaren är knappast en nyhet, liksom att Paris SG också är med i bilden. Men någon såg troligen möjligheten till ett rim, och påståendet att Londonklubben erbjuder en tredubbling av fransmannens nuvarande lön på 35 000 pund i veckan är i sig iögonfallande.

Daily Telegraph spelar hellre på skräcken inför EM. ”Dubbla hotet mot England” syftar på ”Aldrig tidigare skådad säkerhetsmobilisering för att slåss mot terrorism och huliganism i Frankrike”.

The Times fokuserar på ”Vardy måste bestämma sig nu, säger Hodgson”, en uppmaning till Leicesteranfallaren att fatta beslut om eventuellt klubbyte (Arsenal) så att han kan fokusera på EM.

 

ITALIEN

Italien1

La Gazzetta dello Sport har ännu en gång det kinesiska övertagandet av Inter i fokus. Den här gången mot bakgrund av att Suning i går också presenterade det hela, därav rubriken ”SunInter”. Löftet är svulstiga ”Vi ska skapa ett fantastiskt lag som ska få glansdagarna att återvända”. Enligt Gazzettan är Zanetti aktuell som klubbpresident. Med viss lättnad skriver tidningen vidare om att ”Italien är bra till slut” efter seger i genrepet (2-0 mot Finland). De Rossi utses till bästa italienska spelare (sju av tio i betyg), Thiago Motta till sämsta (fem). Finlands tränare, Hans Backe, får för övrigt samma låga betyg, fem. Gazzettan har en intervju med Radja Nainggolan med citatrubriken ”Chelsea är med i bilden, men det är upp till Roma”. Ungefär. Det finns även en intervju med en tidigare sportchef Leonardo. Han har kopplats både till comeback i PSG och till Inter, säger i en intervju att han för närvarande håller alla dörrar öppna och att han är ”redo att börja igen”.

Corriere dello Sport sätter ännu större rubriker på Gli Azzurris seger, ”Italien är med”. Bredvid finns också en puff för italiensk flagga som medföljer lördagsnumret av tidningen. Nu är det Forza Italia som gäller. Budskapet från Suning sammanfattas i rubriken ”Inter ska bli stort och vinna allt”. Ta det lugnt nu.

Tuttosport har som CdS också ett väl synligt löfte om flagga med lördagens tidning, och påpekar att det i dag blir officiellt att Ventura tar över som förbundskapten efter EM. Men i fokus är som oftast Juves mercato. Pjanic är nämligen ”första mål” och ”budet för att övertyga Roma är redo”. Med andra ord inte mycket nytt. En kombinerad italiensk-engelsk rubrik kan man säga att den om Leicester är: ”Tappar Vardy och Mahrez, Ranieri vill ha Lemina”, Marseillemittfältaren som varit på lån hos Juventus.

 

SPANIEN

Spanien1

Marca bjuder på en intervju med Carvajal vars krok är ”Jag har överkommit många svårigheter”. På den feta rubriken följer sedan små citat som ”Zidane har gjort rätt: de som förtjänat att spela har spelat”. På den nivån.

Sport är en synnerligen pålitlig leverantör av goda nyheter till Barcelonafans. Dagens är ”Förlängning på gång!” och bild på klubbikonen Messi. Enligt tidningen kommer att Barça de närmaste dagarna att skicka över ett kontraktsförslag. Det hela sammanfaller (förstås) med att ”Messis önskan är att avsluta sin karriär som elitspelare i Barcelona och skriva på tills han är 35 år”, det vill säga om lite drygt sex år.

Mundo Deportivo verkar redan räkna in ett franskt förvärv för han presenteras med ”Så här lirar Umtiti”, och alla sina förtjänster som back. Självfallet finns också citatet ”Barça är en klubb alla spelare vill spela för” med.

El País uppmärksammar som flera andra spanska tidningar kampen mellan De Gea och Casillas om vem som ska stå i mål för Spanien. Under rubriken ”Den slutgiltiga testet” skriver tidningen att förbundskapten Del Bosque inte bestämmer sig förrän efter turneringsstarten.

 

FRANKRIKE

Frankrike1

L’Equipe försöker efter hotbilder, skandaler och skador, skapa lite EM-stämning. Med ”Blått hjärta” och bilder på supportrar poängterar tidningen att landslaget faktiskt har folket på sin sida igen. På transferfönstret pockar Ben Arfa ständigt om uppmärksamhet. Enligt L’Equipe har nu även Fenerbahçe de senaste dagarna gjort en offensiv och presenterat ett erbjudande till Nicespelaren, som är kontraktsfri vid månadsskiftet. Ben Arfa uppges dock vara ute efter CL-spel kommande säsong, vilket den turkiska klubben inte kan erbjuda. L’Equipe skriver också att Nice kan gå miste om Nampalys Mendy. Leicester har lagt ett bud på 10-15 miljoner euro, och diskussioner pågår. Även Sunderland, West Ham och Wolfsburg är intresserade av den 23-årige mittfältaren.Med blågula ögon finns en intressantare notis om Zlatan och hans besked. L’Equipe skriver som de flesta att det mesta pekar på ettårskontrakt med Man United, plus option på ett andra. Fast tidningen poängterar att svensken ”de senaste dagarna privat anförtrott” att en tränarroll frestar allt mer. L’Equipe gläntar på nytt på dörren som Aftonbladet slog upp häromveckan om en fortsättning i en roll som assisterande tränare i Manchester United. Artikeln avslutas med att man kan förvänta sig att Zlatan fortsätter spela mot bakgrund av den senaste säsongens toppform, men lägger spekulativt till ”Men då Zlatan alltid sagt att han vill ’sluta på topp’…”.

Le Parisien å sin sida har en artikel med rubriken ”Ibrahimovic i Manchester i dag” där man märkligt nog inte håller sig till ett förmodat besked om United, utan också spekulerar i att Inter, med sina nya kinesiska ägare är aktuellt igen. Sedan avslutar man artikeln abrupt med ”Oavsett val så kommer Zlatan Ibrahimovic inte att spela Champions League igen nästa säsong, då varken Manchester United eller Inter är kvalificerade”. På tidningens förstasida finns annars två EM-relaterade små rubriker: ”Hur man följer EM på Ile-de-France” och ”Vapensmuggling: Vad gjorde den gripna fransmannen i Ukraina?”, där sistnämnda handlar om personen som greps misstänkt för stora mängder sprängmedel att attackera EM med. Le Parisien frågar sig om det var ”En terrorist eller en vapenhandlare?”.

 

ÖVRIGT

Övrigt1

Ekstra Bladet (Danmark) låter bilagan kläs i blågult med Zlatan i bild och citat från Erik Hamrén, ”Han är en fantastisk person”. Till skillnad från L’Equipes initierade långintervju med den svenska förbundskaptenen i går (som borde fått ännu fler citat och större genomslag), så är det mest rutinfrågor kring EM i Tipsbladet. FC Köpenhamnsbacken Erik Johansson är också intervjuad, och på frågan om uppmärksamheten kring Zlatan kommer att störa så svarar Johansson ”Det påverkar inte honom, han är van vid uppmärksamhet. Och vi är också vana, så det kommer inte att spela någon större roll. Det kommer att bli roligt att se alla journalister snubbla över varandra för att fånga allt han säger. Vi andra sitter ibland och ler när de blir som galna”. Tidningen skriver vidare på sporten att ”Schmeichel kan fördubbla sin lön” hos Leicester. Han har för närvarande 35 000 pund i veckan. Målvakten säger att ”Dialogen är positiv. Jag har ingen tidsfrist och det får ta den tid det gör”.

La Dernière Heure (Belgien) har landslagets flygplan på förstasidan till texten ”Välkomna till Bordeaux!”. I Het Laatste Nieuws är det ett annat flyg som stjäl rubrikerna, eller rättar sagt den spelare som missade det. Anthony Vanden Borre. Anderlechtbacken blev aggressiv och ska bland ha hotat personal och även använt ord som ”bomb”.

Till sist…
…Zlatan Ibrahimovic har visserligen kontrakt med Paris SG till 30 juni, men kan nu sägas var officiellt bortstädad. På hemsidan har PSG inte längre kvar svensken i truppen, som nu uppdaterats inför kommande säsong.

Publicerad 2016-06-07 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons