Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Världens sämsta” vill ha Zlatan

ENGLAND

Mirror

Daily Mirror flörtar med gammal James Bond-film i rubriken ”Diamonds AREN’T forever” (”Diamanter är inte eviga”), en ”exklusiv” uppgift om att England ruckar på mittfältsdiamanten och att Wayne Rooneys plats i premiären mot Ryssland inte är garanterad (men Mirror skriver sen att han ändå med sannolikhet startar). En stor rubrik om ”PogBACK” anmärker att United får betala 78 miljoner pund för att köpa mittfältsstjärnan, som klubben släppte till Juventus för 800 000 pund för fyra år sedan.

The Guardian påpekar att ”Mourinho ensam i jakten på Pogba, sedan City hoppat av” (tyska och italienska medier påpekar att det finns tyngre konkurrens än så, se nedan). Ett elegant reportage om Lagerbäcks EM-landslag presenteras stort under rubriken ”Fotball, eld och is: Islands fascinerande framgångar från insidan”.

Daily Telegraph hittar någon som definitivt anser att Rooney hör hemma i Englands startelva. ”Rooney är fortfarande Englands bäste”, är en rubrik som tar avstamp i uttalande från spelarens nya klubbtränare José Mourinho. Tidningen presenterar sedan sitt EM-team av krönikörer med ”271 landskamper, 38 inhemska pokaler, 18 internationella pokaler”. Det handlar om Carlo Ancelotti, Alan Smith, Steven Gerrard, Casey Stoney och Jamie Redknapp. Hyfsat tung kvintett.

The Sun trycker till och med ett hjärta för Mourinhos ord om Rooney, och lägger till att Unitedveteranen ”säger att han inte kommer att spela för en annan Premier League-klubb”. The Sun kan sin vana trogen inte låta bli att hålla sig från bisarra, nationalistiska grepp, och har hyrt in Jamie Vardys dubbelgångare, klätt på honom en amiralsuniform som Lord Nelson och satt honom i en båt full med engelska flaggor på jakt efter en rysk ubåt…

 

ITALIEN

Gazzeta

La Gazzetta dello Sport stämplar ”Zizou vill ha honom” på ett bildmontage av Real Madrid-tränaren som ser ut att prata i Pogbas öra. Och så sätter man en pratbubbla till Zidane: ”120 miljoner euro för Pogba” och lägger även till att ”Det finns ett jätterbjudande från Real Madrid”. I artikeln påpekas att det är summan som den spanska storklubben sägs villig att lägga, att möten ska ha ägt rum samt att en potentiell övergång underlättas av att relationen mellan klubbarna är ”utmärkt”. Som ett litet tillägg till det stora dragplåstret finns en annan Juve-rubrik: ”Samtidigt är det klart med Pjanic”. För Turinklubben uppges ha säkrat Romas stjärna. EM-favoriter diskuteras under rubriken ”Italien är en outsider – Tyskland, Belgien och Frankrike i topp”.

Corriere dello Sport har betydligt större rubrik om den stora italienska övergången: ”Pjanic kommer spela för Juve”. Budet är 32 miljoner euro. ”Affären kan bli färdig i juni. Marotta i Rom i går”. Till den potentiellt tunga förlusten finns en annan: ”Nainggolan: Jag har pratat med Conte, han vill ha mig till Chelsea”. Och så uppmärksammas två tränarnamn och två klubbar: ”Lazio i möte med Bielsa” och ”Pellegrini anländer till Milan”.

Tuttosport fortsätter på inslaget spår med den italienska trikolorens färger som bakgrund. Men intresset är som vanligt vitt och svart. ”Pjanic-Juve: Det funkar för alla”, följs upp med ”Efter två möten i Rom är avtalet nära. 30 miljoner euro plus bonusar. Spelaren har sagt ja”.

 

SPANIEN

AS

Marca släpper inför EM inte Real Madrid-kopplingen. Man färgar bara spelarna i landslagsfärger, i Modrics fall i de kroatiska, till rubriken ”Schackbrädets kung”. Från intervjun plockar Marca ut ”Från Spanien skulle jag köpa Ramos, han är världens bästa back” och ”I min karriär saknas något stort med Kroatien…och att vinna spanska ligan”. I en rad långt ner noteras ”Atlético: överenskommelse om förlängning ett år: till 2021”.

AS skönjer som Gazzetta dello Sport en framtid för Pogba i Real Madrid. Den spanska tidningen ser Real som ”Uppmärksamma på Pogba”, och pekar i artikeln ut fransmannen som ”Real Madrids huvudmål i sommar”. Tidningen menar att Real Madrid också kan kasta in Isco eller Kovacic i en eventuell affär.

Sport ser Barça i en ”Offensiv för Nolito”, Celtas anfallare, som klubben kopplats ihop med sedan i vintras. Omklädningsrummet uppges stå bakom Luis Enriques önskan om 29-åringen.

Mundo Deportivo har blicken stadigt på en annan potentiell Barça-värvning. ”Ok från Lyon för Umtiti”. Priset anges till 20-25 miljoner euro.

La Sexta har inga som helst tvivel om framtiden för Sevillas tränare. ”Överenskommelse helt klar mellan Unai Emery och PSG”. Det uppges handla om ett treårskontrakt värt sex miljoner euro om året. Affären kan bli klar redan i dag. I Sevilla är för övrigt ex-Roma-tränaren Rudi Garcia favorit att ersätta.

 

FRANKRIKE

Parisien

L’Equipe har det franska landslaget på förstasidan och rubriken ”Favoriter” i stora bokstäver. L’Equipe backar upp sin rubrik med att man använt sig av en jury med representanter från alla 24 EM-nationer. För Sverige svarar Thomas Ravelli, som tippar Belgien som slutsegrare och på frågan om vem som blir turneringens stjärna svarar ”Någon vi ännu inte känner till! Kanske en belgare?”. Ingen av de 24 tillfrågade ex-spelarna har med Zlatan som turneringens stjärna. Pogba får sju röster, Hazard sex. Kring övergångar noteras att ”Emery har informerat Sevilla” om att han förhandlar med PSG (se även under Spanien). Det som fördröjer tränarskiftet i PSG är enligt L’Equipe förhandlingar om kompensation till Blanc och hans hjälptränare. Samtidigt uppges Atlético oroade att Simeone-spåret ännu inte är helt avslutat. Liksom Marca uppger även L’Equipe att Griezmann förlängt kontraktet med Atlético till 2021, vilket medför att utköpsklausulen på 80 miljoner euro höjs.

Le Parisien låter budskapet ”Välkomna till Frankrike!” pryda förstasidan. Men den är hyfsat ironisk. För i stället för fans med flaggor syns demonstranter med flaggor. Texten under bilden är ”I morgon börjar EM och turister från hela världen kommer till ett Frankrike i social röra”. På själva fotbollsfronten har tidningen en intervju med landslagsmålvakten Lloris under rubriken ”Det är upp till oss att skapa historia”. Om det förväntade tränarskiftet i PSG ställer tidningen frågan ”Emery, är det bättre än Blanc?”.

TYSKLAND

Kicker

Bild uppger att Manchester City inte bara är ute efter Aubameyang från Dortmund utan också Leroy Sané från Schalke. City uppges erbjuda 50-60 miljoner euro, något Bundesligaklubben lär acceptera då 20-åringen har en utköpsklausul i kontraktet på 37 miljoner euro som börjar gälla nästa sommar.

Kicker har full fokus på ”EM 2016”. Precis så tråkigt utformad både i text och bild är förstasidan. Inne i tidningen finns en mer intressant intervju med Dortmunds nyförvärv från Bayern, Sebastian Rode. Rubriken: ”Bayern ger inte spelare möjlighet att utvecklas”, och med tillägget ”I Bayern är det bättre att komma som erfaret proffs”.

 

ÖVRIGT

Abola

Independent (Irland) vidareförmedlar ”Green Army uppmanas att vara vaksamma på falska biljetter”. Enligt tidningen väntas 10 000 irländska fans utan biljett. I premiären väntar som bekant Sverige på Stade de France. Irish Eaxminer har snackat med lång rad profiler som får bedöma Irlands chanser, bland dem Emmanuel Petit. Den forna franske världsmästaren påpekar ”att första matchen är mot Sverige är den perfekta möjligheten för Irland att inleda turneringen bra”. Han menar, som många andra att Sveriges chanser är helt knutna till Zlatan, och inte bara rent spelmässigt. ”Om de irländska försvararna kan hålla honom i schack så kontrollerar man det mesta av den svenska offensiven och också andan i laget”.

La Dernière Heure (Belgien) uppmärksammar att ”Wilmots hyllades, Michy buades ut” under landslagets träning i Bordeaux, inför 10 000 åskådare. Bakgrunden är att Wilmots själv spelat för Bordeaux, medan Michy Batshuayi spelar för rivalen Marseille. ”Michy, som trots allt inte gjort några av sina 17 mål mot Bordeaux, verkade inte förstå varför han utsetts till måltavla”.

A Bola (Portugal) slår sig för bröstet och tar till Obamas ord efter Portugals storseger i går (7-1 mot Estland): ”Ja, det kan vi”, alltså drömma EM-triumf.

Till sist…
…det har snackats om Man United och Milan, men det är ett annat lag med svart, rött och vitt i klubbfärgerna som utåt sett är tydligast med sitt intresse: Íbis Sport Club. Den brasilianska klubben från Pernambuco brukar stolt kalla sig ”Världens sämsta klubb”, ett smeknamn de tilldelades efter att ha spelat nästan fyra år utan seger mellan 1980 och 1984. Men klubben utlovar inget kungadöme som Rott-Weiss Oberhausen nyligen. Tvärtom finns en rad restriktioner i kontraktsförslaget. Lagets enda stjärna är och förblir Mauro Shampoo, som gjort ett mål i karriären. Så hans tröja nummer 10 kan Zlatan glömma. Zlatan får heller inte göra mål. Däremot utlovas bonusar som sannolikt inte finns i kontrakt från United eller andra kubbar, bland annat löneökning för varje förlust. Íbis försökte på liknande vis värva José Mourinho i vintras. Stalltipset förblir att portugisen och svensken återförenas i Manchester.

 

Publicerad 2016-06-09 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons