Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sveriges motståndare ställer in träning – ”Märkligt”

ENGLAND england

Daily Mail drar stort på att ”Exklusivt: Vardy väntas petas” till Englands premiärmatch. Även James Milner har stått utanför startelvan på den hemliga träningen, påpekar Daily Mail. ”Stones nobbar Barcelona”, tränger sig också in på sportettan, med uppföljningen att den spanska klubben nu tror att den engelska landslagsbacken i stället valt Manchester United.

Daily Telegraph har under rubriken samma uppgifter som Daily Mail om den engelska startelvan, och lägger till att ”Hodgson väljer Sterling och Lallana i den mest offensiva startelvan under hans förbundskaptenstid”. På helt annat ämne: ”Chelsea kämpar för att behålla Azpilicueta” Barcelona uppges intresserad.

Daily Mirror har precis samma startelva som de andra tidningarna men med rubriken ”Roys ryska ROOlette” av att Rooney som väntat startar som mittfältare. Från hemmaplan i England skriver tidningen att Leicester visserligen fått sitt bud på 20 miljoner pund för Troy Deeney nobbat men ”Watfords lagkapten VILL flytta och få spela Champions League”.

The Guardian menar att ”Frankrike tar ett djupt andetag” inför EM-starten i dag. Det handlar förstås inte bara om landslagets premiärmatch, utan främst om säkerhetsaspekten. En annan rubrik på EM-tema är ”England upptäcker att Marseille är i partystämning – just utanför deras hotell”. Landslaget har natten inför premiären i morgon hamnat på ett hotell vid Marseilles fanzone vid Place du Prado, där upp till 80 000 människor kan delta. Den har öppet till kl 01 en farhågor finns att det är livat långt efter det i närheten. Även Ryssland bor dock nära. Noterbart är också att det var stökigt på stan i Marseille redan natten till i dag. Polis fick bland annat använda tårgas för att få situationen under kontroll.

ITALIEN italien2

La Gazzetta dello Sport dras med i drömmen om EM-framgång med grönvitröd trikolor i bakgrunden och önskan om en överraskning. ”Få tror på detta Italien men Del Piero säger: ’Jag satsar allt på Buffon och Conte’”. Trots att förstasidan är täck av små EM-relaterade rubriker tränger sig ett par från Serie A också in. Som dubbelrubriken ”Juve, nu är det Gomes som gäller” och ”Pjanic: Romafansen förbannade”. Gazzettan har också gjort en sammanställning över EM-spelare med utländska rötter. 141 spelare av 552, alltså ungefär en fjärdedel, har antingen en eller båda föräldrar som kommer från annat land, eller är själva födda utomlands.

Corriere dello Sport hittar fler röster för italiensk framgång bland de 100 ex-landslagsspelare tidningen talat med, tillräckligt för att i alla fall sätta rubriken ”Italien kan drömma”, tycker CdS, och lägger till att ”Frankrike är favorit, men minst semifinal för Contes lag”.

Tuttosport skrudar sig ännu en dag i den italienska färger men skriver som vanligt mest om Juventus. Enligt tidningen avsäger sig Pjanic en klausul som skulle gett sex miljoner euro, för att få komma till Juve i vad tidningen kallar ”En kärleksgest”. Men Juve är inte enda Turinklubb med värvningsplaner. ”Torino: Första värvningen i sikte: Henriksen”. Det handlar om AZ:s norrman Markus Henriksen, som enligt Tuttosport kan bli klar på måndag.

 

SPANIEN

Marca markerar EM-starten med ”Ridån öppnar sig och fram träder Pogba”. Bilden är på den franska stjärnan i profil med sin landslagstuppsfrisyr väl synlig.

AS har samma foto men helt annan rubrik och innehåll. ”Mourinho erbjuder 100 miljoner euro och Juve vill ha 120”, vilket leder fram till rubriken ”Krig om Pogba”. För Real Madrid är som bekant också ute efter den franska mittfältsstjärnan.

Sport menar (förstås) att Nolito längtar till Barcelona och hälsar på förstasidan också Denis Suárez välkommen till klubben. Barça har utnyttjat sin återköpsklausul från Villarreal och den 22-årige mittfältaren bli klar för FCB den 1 juli.

Cope uppger att ”Rudi García och Sampaoli är huvudkandidater till tränarbänken i Sevilla”.

El Confidencial lyfter fram en argentinsk legendars åsikt om en annan argentinsk legendar. ”Maradona: Messi är en fin person men han saknar personlighet att bara en ledare”.

 

FRANKRIKE frankrike3

L’Equipe kommer med uppmaningen ”Återskapa historien”. Frankrike vann EM på hemmaplan 1984 med Platini i spetsen. Frankrike vann VM på hemmaplan 1998 med Zidane i spetsen. Nu är det Pogba som är på bild och som förhoppningar knyts till. Tidningen har också en intervju med just Pogba, under rubriken ”Jag tycker inte om att var nummer två”. Av de många frågorna förefaller det klart att frågor om framtida klubbadress inte fick ingå. L’Equipe roar sig också med att introducera en Starometer, där 15 av EM:s på förhand hetaste spelare på och vid sidan av plan får delta i en liga med nu ”omgång” varje dag. Zlatan Ibrahimovic har tagit ledningen direkt med tre stjärnor efter ”show på träningen, en lektion i narcissism i 25 punkter i Le Monde och till och med omdiskuterad i Elyséepalatset”. Samtidigt påpekar tidningen att ”det svårast återstår, man måste (också) vara på topp på planen”. Cristiano Ronaldo (två) och Thomas Müller (en) var de andra som tilldelades stjärnor.

Le Parisien ser också till stjärnorna på sporten med rubriken ”Fem stjärnor vid startlinjen”, och så porträtterar tidningen Zlatan Ibrahimovic, Cristiano Ronaldo, Antoine Griezmann, Eden Hazard och Robert Lewandowski. På tidningens förstasida försöker man locka fram den positiva andan inför EM. med den stora rubriken ”Plats för fest”, och inne i tidningen med ”Nu börjar drömmen för landslaget”. Runt omkring är det annars många rader om strejker, bråk och missnöje.

ÖVRIGT

Independent (Irland) uppmärksammar att ”Irland ställer in träningen och alla medieaktiviteter tre dagar för matchen mot Sverige”. Beskedet kom sent på torsdag kväll och gäller för i dag. Ett beslut som Independent betecknar som ”märkligt”, då det knappast går att köra mer hårdträning inför premiären mot Sverige på Stade de France nu på söndag. Irish Times har summerat skadeläget med att Robbie Keane väntas kunna spela mot Sverige men att det finns ”betydande oro” för Jon Walters medverkan. Han deltog inte i den hårdare delen av träningen i går…och någon mer blir det alltså inte.

La Dernière Heure (Belgien) noterar å sin sida att ”Belgien skjuter på träning”. Den skulle ha genomförts kl 11 i dag men har skjutits fram till kl 18, ”kanske på grund av värmen”, spekulerar tidningen. HLN plockar upp att ”Supporterfederationen ordnat med 31 000 flaggor för att färga arenor röda”. Det kommer att finnas en röd flagga på varje stol som tilldelats belgiska fans i gruppspelet, där bland annat Sverige väntar.

Ekstra Bladet (Danmark) kanske inte har den mest positiva inställningen med rubriken ”Det här kan ödelägga EM”. Terror, strejker, väder och tidig sorti ur turneringen för franska landslaget, kommer Ekstra Bladet fram till. Bilagan Tipsbladet fokuserar på EM och har ett uppslag om att Sverige har med sex spelare från det EM-vinnande U21-laget, till en intervju med Oscar Lewicki. ”Även om vi sex känner varandra lite mer skulle jag inte säga att vi har ett särskilt band tillsammans, eller att vi hänger ihop. Men vi hade en fin upplevelse i Tjeckien (där U21-EM spelades, reds anm), och jag tror att de kommer till EM med samma positiva känsla som jag”.

Publicerad 2016-06-10 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons