Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Irland hoppas: ”Vi kan kväva Zlatan”

ENGLAND eng1

Daily Mirror framför Uefas varning till England (och Ryssland) med rubriken ”Uppför er, eller så kommer vi bli utkastade” ur EM. Tidningen har även en uppmaning från förbundskapten Roy Hodgson till en kommande motståndare. ”Visa oss respekt, Bale – engelsmännen har lika mycket stolthet som ni”. Det är ett svar till Wales fixstjärna, som häromdagen just påstod att Wales känner mer stolthet och passion än England.

Daily Mail binder ihop de två ämnena, Uefas varning och matchen mot Bale, med ”Vi kommer att sparka ut er” och sidorubriken ”…Om inte den här mannen hinner före”. Noterbart är att Zlatan får en rad på sportettan: ”Zlatan lovar: Jag kommer att leverera”.

The Guardian vilar tryggt i samma ämnen som de andra tidningarna men har också lite Silly Season i ”Liverpool lägger bud på 9,5 miljoner pund för Piotr Zielinski men har konkurrens från Napoli”. Den italienska klubben ska ha fått ett bud accepterat av Udinese, men den polska landslagsspelaren föredrar en flytt till England och Liverpool.

Daily Star bjuder på mer Silly Season, ”Exklusivt: Arsenal planerar på bud på 15 miljoner pund för Albaniens stjärna Elseid Husaj”. Även Barcelona, Man United och Chelsea påstås intresserade.

The Sun å sin sida kopplar samman Man Uniteds intresse för Verratti med den förväntade värvningen av Zlatan. ”United planerar bud på 79 miljoner pund för Marco Verratti…en nära vän till stora målet Zlatan Ibrahimovic”.

 

ITALIEN ita1

La Gazzetta dello Sport välkomnar Italiens inträde i EM-turneringen med ”Vi är Italien”. Under den rubriken fortsätter Gazzettan i ”vi”-form. ”Med vårt försvar av stål, med kollektivet och anfallsduon Eder-Pellè utmanar vi belgarnas jättetalang”. Sedan lägger GdS kort till ”I den andra matchen i gruppen möts Ibra och Irland”. En intilliggande krönika har hoppfulla rubriken ”Att inte vara favorit är bra”.

Corriere dello Sport formulerar Italiens chanser i ”Beslutsamhet och hjärna”. Det är så man tolkat förbundskapten Contes ord om att Italien ska vara ”aggressiva och taktiska, belgarna har massor med talang”. Tidningen har också en stor rubrik om att ”Ryssarna och engelsmännen riskerar att bli utkastade” ur EM.

Tuttosport uppmanar: ”Italien använd hjärtat”. Tidningen fångar upp Contes order ”Jag vill ha en trupp av krigare”. Till paketet finns en krönika som sänder ut varma toner, ”Det finns en romantisk historia att skriva”.

 

SPANIEN 

spa1

Marca har en sparsmakad förstasida med blott en fotbollsplan och glad Iniesta med bollen. ”Återkomsten” är rubriken inför premiären mot Tjeckien. Den följs upp av ”Spanien inleder sin väg mot tredje raka titeln”. Men det finns en större tanke bakom valet av bild och rubrik. För när Spanien åkte ur VM för två år sedan hade man rubriken ”Slutet”, och en ensam Iniesta med böjt huvudet som vandrar av planen. Elegant, Marca.

Sport använder en rubrik som känns en dag försent: ”Fotbollens skam”. Med engelska fans, förstås. Under rubriken samlar man dock Uefas varning till England och Ryssland samt alkoholförbudet. Det finns även ytterligare en spelare i Barcelonas sökljus. ”Målet: Gabriel Jesus, Brasiliens senaste juvel”, vilken är en 19-årig anfallare i Palmeiras.

Mundo Deportivo har för en gång skull EM-fokus. ”Och nu mot trippeln”, är landslagsbudskapet. Tidningen lägger till att ”Gruppens sammanhållning gör att landslaget efter ’De Gea-fallets” kantring hamnar på rätt köl”.

 

FRANKRIKE fra1

L’Equipe försöker hitta problem med det egna laget och gör det med ”Oro för Griezmann” som var blek i EM-premiären. Inne i tidningen finns bland annat ett porträtt av Zlatan – ur svenskt perspektiv. Artikeln bär rubriken ”Man kritiserar inte en gud”, och är taget från Roger Magnusson, kultspelare i Marseille, som summerar den svenska relationen till Zlatan med ”I Sverige är han en gud, och man kritiserar inte en gud!”. Anders Svensson är en annan av de tillfrågade och han menar att ”Tidningarna är lite rädda. De vet att om de inte visar honom respekt, så visar inte han dem respekt”, menar Svensson. ”Han struntar i vad man säger om honom, men passerar man en gräns, så reagerar han”.

Le Parisien oroar sig över en annan fransk stjärna. ”I landslaget märks inte Pogbas genialitet”, är den stora rubriken bortanför våldsamheterna i Marseille, vars efterspel skildras över ett uppslag. På förstasidan trycker man på just dessa två ämnen med ”EM: Frankrike behöver en stor Pogba” och ”Huliganism: Myndigheterna underskattade hotet”.

La Provence listar efter våldsamheterna i Marseille i lördags de senaste åtalade: tre engelsmän, en österrikare, en marockan och en fransman. Två ryssar kommer att utvisas. Antalet är ointressant. Det kommer att stiga. Men mixen av nationaliteter speglar en del av den komplexa bild huliganism är anno 2016.

 

TYSKLAND tys1

Bild ser det som att ”Jogi vann med svett och Schweini” efter premiärsegern (2-0 mot Ukraina). Där finns också en elegant passning från förbundskapten Löw i citatet och rubriken ”Det är inte så dumt att ha Boateng som granne i försvaret” efter backens makalösa mållinjesräddning. Citatet är ett svar på en populistisk politiker som försökte dra en poäng av att påstå att tyskar inte vill ha Boateng, som har en ghanansk pappa, som granne. Bild reagerar i övrigt kring gårdagens match på att det fanns högerextremistiska tyska fans på plats i Lille, med en flagga från tyska kejsardömet som hängde ostört utanför en bar. En incident inträffade också när tyska huliganer attackerade ukrainare.

Kicker låter EM-guldåren 1972, 1980 och 1996 växa fram på förstasidan, och sluta i ett ”2016 – drömmen om titeln”. Inne i tidningen finns också suggestiva ”Det var en gång…” som en hyllning till hemma-VM för tio år sedan. Även i Kicker lyfts målskytt nummer två i går fram. ”Schweinsteiger fick skälvan att släppa”.

 

EM-KOLL: IRLAND irl1

Irish Sun  ser en utmaning för landslaget inför kvällens EM-premiär mot Sverige. Med en bild på Triumfbågen och omskrivningen ”Marc de Triumph”, så tar tidningen fasta på förbundskaptenens uppmaning om att lämna sitt ”framgångsmärke”, alltså sätta sitt framgångsavtryck, på turneringen.
Irish Independent har i Stephen Hunt en krönikör som vet allt om att sätta avtryck. Det var hans knä som träffade Peter Cechs skalle en gång i tiden och gör att den där skyddshjälmen sitter på Arsenalmålvaktens huvud. Men det är andra avtryck han letar efter nu. ”Vi kan kväva Zlatan” är inte bokstavligt menat, den forna irländska landslagsspelaren ser till bollspelandet. ”Jag är inte så säker på att han är så bra som hajpen gör honom”, skriver Hunt om Zlatan, och fortsätter: ”Missförstå mig inte. Han är en strålande spelare. Hans intelligens är uppenbar, men jag tror inte han är kvick nog att springa ifrån oss och på det viset förgöra oss. Det handlar mer om hantverk, och det kan O’Shea fixa”.
Irish Examiner har en annan ex-spelare som ser andra Zlatan-problem. ”Liam Brady: Jag är orolig att fokus på Zlatan Ibrahimovic innebär att Wes Hoolahan inte startar”, lyder rubriken. Brady tror att O’Neill kommer att avsätta en spelare för att plocka bort Zlatan;  James McCarthy, Jeff Hendrick eller Stephen Quinn, och Hoolahan kan då missa en plats i startelvan. Brady skriver senare i krönikan ”Om vi spelar till vår potential så kan vi helt klart vinna den här matchen, men vi måste för allt i världen inte förlora den”, skriver Brady, och lägger till: ”Jag tror inte bara vi kan gå ut på planen och försöka hålla tätt och radera ut Ibrahimovic; vi måste spela också”.

Publicerad 2016-06-13 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons