Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

”Zlatan hade varit gladare om han valt Kroatien”

ENGLAND 

Ck3Hi34XAAA5zi1Daily Mirror skruvar upp temperaturen på England-Wales ytterligare ett snäpp med ”Vi gillar inte dem och de gillar inte oss”. Ord och inga visor från Jack Wilshere. En annan rubrik är ”Payet? Han är ovärderlig”, en varning från West Ham till Chelsea om att hålla fingrarna borta i Mirrors tappning. Tidningens förstasida har ett helt annat ämne: ”Ultraelaka”, med bild på ryska huliganer och budskapet ”150 ryska ligister på fri fot – planerar att slå till mot England-Wales”.

The Sun menar att det engelska fotbollsförbundet är förbannat över sättet England pekats ut för oroligheterna i Marseille. ”Oskyldiga”, är den stora rubriken. Tidningen specialstuderade också Zlatan i Sveriges match och kom fram till ”Zlat’ll do, Mou”. Tillräckligt bra för United, med andra ord. ”Domen: Ibrahimovic är som gjord för United. Han funkar på varje punkt och kommer att göra ett starkt avtryck, även om han inte startar varje match. Skulle ta med sig mycket till Old Trafford”.

The Guardian kikade också extra på den långe svensken, men inte lika specifikt ur ett United-perspektiv och var inte lika imponerade. ”Trots en blek insats kändes det ändå oundvikligt att han skulle ha en stor påverkan på hur matchen slutade, och så blev det”. Även på sportettan omnämns Sveriges match, men då med ”Swede and sour for Ireland”. Störst rubrik får England-Wales, ”Lille bävar inför brittisk invasion”.

Daily Telegraph är inne på liknande ämne med ”Förbundet rasar mot Uefa och varnar för mardröm i Lille”. En rubrik på sporten på temat är ”Wales förbund: Supportrar utan biljetter bör hålla sig borta från Lens på grund av ’stor grupp av ryska ligister’”. Från Silly Season finns: ”Smäll för Guardiola då Laporte nobbar Man City”. Telegraph uppger också att ”Leicester erbjuder Riyad Mahrez nytt kontrakt värt 100 000 pund i veckan”.

 

ITALIEN 

Ck3THV9WgAAaZUJLa Gazzetta dello Sport skriver upprymt ”Dröm, Italien, dröm!”, efter gårdagskvällens triumf (2-0 mot Belgien). Matchen summeras med ”Giaccherini och Pellè välter oddsen och Belgien över ända. Landslaget gör perfekt insats och är redan först i gruppen”. Förbundskapten Conte representeras på förstasidan med citat ”Vi är bra på att lida, vi kan göra stora saker”. Det finns också med citat från motståndarmålvakten Courtois, ”Vi blev taktiskt utklassade”. Kvällens stjärnor var Bonucci och tränare Conte, som båda får åtta av tio i betyg. Darmian får sämst betyg, fem. I Belgien var Courtois bäst med sju medan De Bruyne och Lukaku får de lägsta betygen, 4,5. GdS skriver om Sverige-Irland att ”det bästa med den här matchen är att den lyckligtvis ingår i vår grupp. Och efter segern mot Belgien kan nu Italien säkra avancemang mot detta dåliga Sverige”. Jeff Hendrick som bästa spelare i Irland med sju av tio. Hoolahan får samma betyg. I Sverige är Isaksson i topp med 6,5. Även Martin Olsson får samma betyg. Larsson och Lewicki får lägst med fem. Om sistnämnde skriver Gazzetttan, ”Var det någon som såg till honom?”. Tränarmatchen gick i klar irländsk favör, O’Neill 6,5-Hamrén 5. Gazzettan ägnar också en artikel åt Zlatan som inleds med ”Hade han valt Kroatien, hans mammas hemland, så kunde han i dag i alla fall känt viss tillfredställelse med detta EM. Med Sverige däremot så måste Zlatan Ibrahimovic alltid göra allting rätt, fast i rollen som frälsare för ett lag som annars riskerar göra sig till åtlöje”. Något senare står det att ”Zlatan kan inte beskyllas för den mediokra nivå hans Sverige befinner sig på”.

Corriere dello Sport nöjer sig med ett stort ”Heja Italien” på sin förstasida. En krönika bär överst orden ”Ett mästerverk av Conte – med de modigaste slog man de starkaste”.

Tuttosport har överraskande begränsat utrymme för den italienska segern, med tanke på hur mycket tidningen de senaste dagarna slagit på trumman. Eller så slog de bara på trumman för att folk skulle köpa gårdagens tidning där en italiensk flagga medföljde. ”Så njuter man”, slår Tuttosport i alla fall fast efter segern. Tidningen uppmärksammar förstås också att Pjanic nu är presenterad som Juventusspelare, men har även Silly-rubriken ”Uppdrag i Madrid för Morata och Kovacic”.

 

SPANIEN 

spa200Marca har mjuka ”Pique säkrar segern i 86:e minuten för ett spännande Spanien” (1-0 mot Tjeckien). Sedan följer en massa puss-emoji.

AS andas ut med ett ”Tack, Piqué”, och tycks nästa i någon slags anpassningsprocess av Pique hålla fram citatet ”Min son fanns på läktarna i den spanska tröjan”. Kring Real Madrid tolkar tidningen Juventus köp av Pjanic och eventuella köp av Kovacic som ett sätt att förbereda sig och fansen för en försäljning av Pogba

Sport har hånfulla ”Och nu då?” som en utmaning till alla de spanjorer som tidigare buat ut Pique.

Mundo Deportivo har bild på när Gerard Piqué öppnar armarna för sin framrusande son i spansk landslagströja. ”Storartat Piqué”, lyder rubriken. Någonstans i myllret av EM-matcher försvann nästan en ganska anmärkningsvärd uppgift, som MD i alla fall plockar i upp med en mindre notis. ”Blatter erkänner ’varma bollar’” vid lottning.

 

FRANKRIKE 

Ck3fsRIXAAAf8nrL’Equipe funderar över ”Deschamps huvudvärk”, hur den franska förbundskaptenen ska formera laget mot Albanien. Pogba och Griezmanns platser är under hot, menar tidningen. Under gårdagens träning spelade Deschamps dels med 4-3-3, som mot Rumänien, men testade också 4-2-3-1 utan de båda superstjärnorna och med Coman och Martial i stället. L’Equipe ger Sverige-Irland som match blott två stjärnor av sex. Isaksson, Hendrick och Hoolahan är tidningens toppspelare, med sju av tio. De tre bottenspelarna är Berg, Lewicki och Clark, som alla får tre. Samma låga betyg får även Sebastian Larsson. Zlatan får fem och en egen artikel. L’Equipe konstaterar att ”Zlatan får vara nöjd”. Samtidigt skriver man i texten. ”Han undvek det värsta med Sverige. Men det räcker inte för att tillfredställa hans ego”. Liksom i Gazzetta dello Sport så ser L’Equipe bara en segrare i tränarmatchen, O’Neill 6-Hamrén 4.

Le Parisien skriver på förstasidan om ”Huliganer, den ryska faran”. De skildras i en längre artikel och bredvid finns en artikel om de dömda fansen i Marseille: sex engelsmän, tre fransmän och en österrikare – men ingen ryss. ”De var för snabba, för välorganiserade”, för att gripas, medger åklagarmyndigheten. En kvinna i rättssalen säger till tidningen ”Jag undrar vilken läxa detta ger. De verkliga huliganerna, de man såg på tv:n, finns inte här”.

La Provence dröjer sig också kvar vid våldsamheterna. ”Porträtt av robothuliganer”. På det följer ”analys”, ”reportage” och ”vittnesmål”. Tidningen frågar sig också ”Och nu?” inför de kommande matcherna i Marseille, bland annat högriskmötet Ukraina-Polen.

 

EM-koll: Irland 

irl200Irish Sun spelar upp Abba med ”Knowing me, knowing Hoo”, som en hyllning till irländske målskytten Hoolahan.

Irish Independent konstaterar att ”Irland får uppförsbacke efter bortkastad ledning”. Brian Kerr skriver i sin krönika att ”Vi handskades bra med Zlatan Ibrahimovic under stora delar av matchen. Det hade på förhand varit den stora oron. Men vi gjorde honom frustrerad, vi tacklade honom och vi störde honom”. Kerr konstaterar att ”Sverige till slut vaknade ur sin dvala” och kvitterade.

Irish Examiner är också i en krönika av Brendan O’Brien nöjd med hur landslaget handskades med Zlatan. ”Ibrahimovic blev aldrig ett svart hål för irländska backar”. O’Brien grämer sig sedan över att Irland tappade initiativet ”Efter att ha varit så målmedvetna och proaktiva hela kvällen, så hemföll Irland till ack så välbekant försiktighet efter ledningsmålet. Det öppnade vägen framåt för svenskarna och gav Ibrahimovic det ögonblick han behövde för att bekräfta sin status”.

 

ÖVRIGT bel200

La Dernière Heure (Belgien) konstaterar att ”Det börjar illa!” efter tunga förlusten (0-2 mot Italien). Tidningen höjer också upp ett citat från förbundskapten Wilmots, ”Det är svårt att spela mot ett lag med tio man bakom bollen”. Tidningen ironiserar sedan lite över att Sverige fick 1-1 utan ett skott på mål. ”Ännu ett rekord för Zlatan!”, skriver tidningen. DH menar att det var en match som var ”schizofren”, vilket syftar på att matchkaraktären skiftade så kraftigt från irländsk till svensk favör. Het Laatste Nieuws vill inte ta för höga toner efter Belgiens förlust. ”Tid för reflektion”, menar man.

TV2 (Norge) låter kanalens expert Jesper Mathisen sätta betyg på spelarna. Zlatan får fem av tio. ”Strålande prestation vid kvitteringen, men detta var en besvikelse från matchens stora stjärna”. Högst betyg i det svenska laget får Martin Olsson, sju, och lägst Sebastian Larsson och Marcus Berg, båda tre.

Bild (Tyskand) slår på stort på förstasidan med ”Bröllop vid finalen!”. Det handlar om Bastian Schweinsteiger och Ana Ivanovic. Enligt tidningens uppgifter ska samlingspunkten för gästerna vara Münchens flygplats 11 juli – dagen efter EM-finalen – där de ska flygas till hemlig ort. Själva vigseln är dagen efter. Stackars Marco Reus, som missade EM på grund av sina skadebekymmer, har inget kul att se fram emot. Enligt Bild kan Dortmundstjärnan bli borta sex månader. Det kan med andra ord vara slutspelat för i år.

Ekstra Bladet (Danmark) sätter orden ”Stoppa våldet” i stor stil på sin Tipsbladet-bilaga, och lägger till ”Tipsbladet tycker: Ryssland förtjänar inte VM, Uefa och arrangörerna svek, engelsk image söndertrasad”.

A Bola (Portugal) flörtar med en cykelklassiker i ”Tour de Força”, och beskriver kvällens premiärmatch mot Island som den första etappen.

Publicerad 2016-06-14 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons