Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Sverige springer minst – Italien mest

ENGLAND

England

Daily Mirror låter på nytt Gareth Bale-citat utgöra vedträ till brasan inför England-Wales i morgon. ”Ingen av er är värd att bära vår tröja”, summeras Real Madrid-stjärnans svar om att han inte kunde se någon engelsk spelare som platsar i Wales startelva.

The Times påpekar att ”Hodgson håller fast vid Kane”, som hade en svag EM-premiär. Tidningens särskilde moralpredikant Matthew Syed sprider sedan sitt evangelium under rubriken ”Vanliga supportrar har lika stor skuld till våldet som ligisterna i Marseille”, vilket handlar om det vardagliga uppträdandet kring fotbollen.

Daily Mail höjer, liksom The Sun, ögonbrynen för vad man anser kan avslöja Jamie Vardys framgångsrecept: snus. Den engelska landslagsstjärnan fastnade på bild med en dosa i handen. ”Källor i Leicester misstänker att Vardy använder portionspåsar, som är som är som mest effektiva när de placeras mot tandköttet, under matcher”, förfasar sig tidningen. Daily Mail kollar också med tidigare anställd på antidopningsbyrån WADA som bekräftar att snus varit på deras övervakningslista sedan 2012.

The Guardian uppger att ”Chelsea för samtal med Marseilles och franska landslagets målvakt Steve Mandanda”. 31-åringen lämnar den franska sydkusten och Londonklubben är ute efter backupmålvakt, då Asmir Begovic kan vara på väg bort.

 

ITALIEN

Italien

 

La Gazzetta dello Sport gör om filmen ”Inglorious bastards” till ”Glorious bastards”, eller som det heter på italienska ”Bastardi per la gloria”. Man utgår också från filmaffischen för att presentera Conte och hans elaka försvarslinje med Buffon, Bonucci, Barzagli och Chiellini, och tillägget ”Nu sätter de skräck i alla precis som Tarantinos hjältar”. Inne i tidningen finns rubriken ”Italien sprang mest av alla” i första omgången i EM. Sammanlagt var det 119,702 kilometer. Närmast efter följer Ungern, Tyskland och Island. I botten av tabellen? Där hittar man Sverige med 101, 466 kilometer, alltså drygt 18 km mindre än kommande motståndaren. Gazzettan uppmärksammar Portugals snopna resultat (1-1 mot Island) med att ”EM fortsättare vara ett tabu för CR7: inga mål, ingen seger”. Våldsamheterna i Frankrike får dubbelrubriken ”Nytt bråk mellan ryssar-huliganer”. Jo, sistnämnda tycks vara allmänna begreppet för engelsmän. Det följs av ”Isis: EM kommer att bli en kyrkogård”.

Corriere dello Sport ser ”Italia vIBRA”, alltså ett Italien som vibrerar och som ”är redo att ta sig an giganten Zlatan med ett superförsvar och Chiellini som mur”. Tidningen påpekar att svensken vunnit scudetton med såväl Inter, Milan som Juve – och påpekar också att en italiensk seger på fredag innebär säkrat avancemang från gruppen. En krönika intill har rubriken ”Vårt landslag även ett föredöme för landet”. Tidningen skriver vidare att ”Juve ger upp Berardi”, att anfallaren nu stannar i Sassuolo och att Turinlaget i stället hoppas på Cavani.

Tuttosport vill ge påskina att ”Morata allt mer Juve”, vilket syftar på att Real Madrid i avsaknad av konkreta bud från andra klubbar är beredd att släppa anfallaren tillbaka. Pengar kommer naturligt från affären med Berrardi, som inte blir av.

 

SPANIEN

Spanien

Marca försöker vara lustiga med bild på landslagsstjärnan Iniesta med en ram som man photoshoppat dit, samt rubriken ”En fotbollsspelare att rama in”. Ett mycket snällt omdöme till tidningens grepp är: sådär. Tidningen lägger också till raden ”Spanien ler, Europa darrar” om synen på Barça-mittfältaren. Från ligafotbollen finns rubriken ”Simeone bekräftar att han stannar i Atlético”.

AS har samma landslagsprofil i fokus och på liknande tema med rubriken ”Världen förundras av Iniesta”, och pekar på att ”rivaler, medspelare, journalister, tränare och analytiker ser honom som nyckelspelare till EM”…-bucklan, får man anta. En annan rubrik är ”Real Madrid dubblar Keylo Navas lön”, från 2,2 miljoner euro om året efter skatt till 4,5 milj euro. Det är en effekt av ett avtal som slöts i samband med den misslyckade övergången för De Gea förra sommaren. I en annan artikel skriver AS också att just De Gea stannar i Mourinhos Man United.

Sport pustar ut med ett ”Nytt kontrakt till slut”, och bild på Neymar. Enligt tidningen råder nu en ”fullständig överenskommelse” och avtalet presenteras ”de närmaste dagarna”. Kontraktet sträcker sig fram till den nu 24-årige brasilianaren är 30 år gammal och utköpsklausulen blir på 230 miljoner euro.

Mundo Deportivo ser en redan klar backförstärkning i Barça med rubriken ”Umtiti – fem år”. Men förhandlingar med Lyon måste först avslutas. Det stannar inte med Umtiti i dagens MD. Barça är på nytt också ute efter Sevillas anfallare Kévin Gameiro.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe fortsätter på gårdagens spår med Coman och Martial i stället för superstjärnorna Pogba och Griezmann mot Albanien i kväll, och sätter i dag rubriken ”En frestelse för Deschamps”. Det innebär också ett systemskifte till 4-2-3-1. Faktum är att L’Equipe också gör detta till sin förmodade uppställning, med Martial och Coman på varsin sida om Payet, med Kanté och Matuidi bakom sig, och Giroud framför sig. Tidningen har för övrigt en intervju med Matuidi, där den bland frågar om mittfältaren om han pratade EM med Zlatan. ”Ja, jag frågade var han skulle bo med landslaget någonstans, och han frågade mig om franska landslaget, om vilka som skulle vara med. Men jag visste inte så mycket…”. ”Som en chef”, brukar man tänka om Zlatan, nu snarare ”som en scout”. I tidningen är även Sven-Göran Eriksson intervjuad om några av lagen i den inledande omgången. ”Med Zlatan känns inget omöjligt. Dessvärre är Sverige inte bar nog att vinna ett EM eller ett VM. Jag skulle köpa honom direkt. ”Ibra!” (skratt). Han är en av de tre bästa spelarna i världen tillsammans med Messi och Cristiano Ronaldo”. Men rubriken på artikel är ett annat citat ”Frankrike-Tyskland, det vore en fin final, eller hur?”.

La Provence får sätta en rubrik man längtat efter oroligheterna som skakade staden i samband med England-Ryssland: ”Marseille i feststämning”. För det är där som det franska landslaget nu ska spela. Men efterdyningarna av huliganbråket har inte helt planat ut. En av underrubrikerna är ”40 ryssar anhållna sedan i går”.

 

TYSKLAND

Tyskland

Bild har som största rubrik på sin nyhetsetta ”EM-ångest”, där huliganismen åter är i centrum. Tidningen påpekar att 21 misstänktas tyska huliganer stoppats från att resa, men tar också det större perspektivet kring med ”därför kan det bli upplopp igen på torsdag”. Tidningen ställer sig också frågan ”Skickade Putin huliganerna till EM?”. Mino Raiola finns också med i rubrikflödet. Inte bland huliganerna, även om hans uppträdande närmast liknas vid det. Det gäller hans klient Henrich Mchitarjan. Raiola uppges rasande över att Dortmund sagt att man inte tänker sälja armeniern, som har ett år kvar på kontraktet och ett erbjudande från Man United.

SportBild lovar i veckans nummer ”Löw exklusivt: Min plan med Schweini”. Den skrevkliande förbundskaptenen menar bland annat att ”Schweinsteiger är vårt trumfkort”. Dessutom finns stor rubrik om att ”Bayern jagar Napolistjärna”. Spelaren på bild är Kalidou Koulibaly, som Chelsea uppgetts ute efter.

 

EM-KOLL: ISLAND, PORTUGAL och RYSSLAND

Övrigt1

Fréttabladid (Island) nöjer sig med ett enda ord på förstasidan: ”Hjältar”, efter landslagets skräll (1-1 mot Portugal). Morgunbladid är full av artiklar om bedriften. Mestadels av isländska kommentarer och utländskt beröm, men även Cristiano Ronaldos beska kommentar får en rubrik: ”En liten nation som aldrig kommer att vinna något”.

A Bola (Portugal) konstaterar att ”Portugal sprang in i muren”. Record har bild på en frustrerad Cristiano Ronaldo och rubriken ”Portugal frös”.

Izvestija (Ryssland) uppmärksammar inte oron för ryska huliganer nämnvärt, men däremot stort att ”Fransk polis släppte rysk journalist”. Enligt tidningens version så attackerade tre dussin britter fem ryska fans i Lille. Polisen stoppade det hela men ingen blev gripen. Däremot påstås ryska journalister ha gripits och fråntagits sina ackrediteringar, däribland en från Izvestija. Denne ska senare ha släppts och fransk polis bett om ursäkt. All enligt Izvestija, alltså. Sport-Express berättar att flera ryska fans i Lille fått sina pass konfiskerade. I en krönika skriver Maksim Maximov om huliganbråken att ”Jag är övertygad om att den största boven i dramat är Frankrike, som helt enkelt inte var redo att hålla ett så stort evenemang som EM”. Han menar att det undermåliga säkerhetsarrangemanget skapat en perfekt grogrund för upplopp.

Publicerad 2016-06-15 kl 08:10

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons