Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Budskapet: ”Nu väntar myglar-Sverige”

ENGLAND

England

The Sun kan inte låta bli att ge en känga åt motståndarnas superstjärna efter Englands vändning (2-1 mot Wales), ”Vad säger du nu om stolthet, Gareth?”.

The Times, The Suns systertidning, går på liknande linje, men med mer finess ”Supersubs-Superstjärna 2-1”. En uppgift bortanför EM-spelet kommer under lite väl tama rubriken ”Mourinho på sin vakt mot Giggs”. Av den framgår att nye Man United-tränaren sagt till klubbledningen att han inte vill ha kvar den assisterande tränaren, och det för att portugisen ser en potentiell rival i United-legendaren.

Daily Mail låter ex-Arsenalspelaren Martin Keown sätta betyg på spelarna i England-Wales. Wayne Rooney får högst betyg med 8,5 av 10, följd av Kyle Walker med åtta – och domare Felix Brych med samma notering. Sämst betyg får faktiskt också en engelsman, målvakten Joe Hart, fem.

Daily Telegraph har inne i tidningen rubriken ”Hodgson: Jag har ingen sympati för Wales”. EM-krönikören, och tillika nya Bayern München-tränaren, Carlo Ancelotti har en rubrik med svenskintresse: ”När Zlatan Ibrahimovic säger att han blir bättre, då menar han det”. I krönikan kan man läsa: ”Grejen med Ibra är att det är en spelare som alltid vill vinna. Jag hör en del som säger att han i vissa matcher inte ser ut som han bryr sig. Tro mig, den här killen skulle jaga den sista bollen i sista minuten under ett träningspass i juli om han trodde den kunde leda till sista målet i en liten internmatch. Det är bara så att olika spelare arbetar på olika vis, Ibra vet att han måste spara sig själv för de stora ögonblicken”, skriver Ancelotti, och lägger till ”Jag vet att han är 34 år, men vem som helst som jobbat med fotbollsspelare, och som vet lite om fysik och uthållighet, kan se att Ibra inte är någon vanlig 34-åring. När han säger att han håller på att bli bättre, då menar han det. Han är helt klart den bästa 34-årige fotbollsspelaren jag känner till”. Sverige motståndare berör Ancelotti under en annan rubrik: ”När jag behövde en ledare var Antonio Conte det självklara valet”. Telegraphs bidrag till Silly Season-cirkusen är ”West Ham lägger bud på åtta miljoner pund för Bournemouths ytter Matt Ritchie”.

Daily Mirror får agera sluttext på Engalndssvepet och Englandssegern: ”Vågar man inget så vinner man inget”.

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport sviker inte, för visst är han där i dag igen på förstasidan, Zlatan Ibrahimovic. Den här gången med bister min tillsammans med en skrattande Gianluigi Buffon till rubriken ”Du skräms inte”. Det som verkligen är ovanligt är att den här gången omnämns också att det finns fler spelare i svenska landslaget. ”Från Källström till Guidetti, resten av armadan…att sänka”.

Corriere dello Sport har också den långe svensken med: ”Ibra, dags att ta betalt för gammal ost” som det skulle kunna bli i en fri översättning. För här är vi långsinta. Och konspiratoriska. Det handlar om EM 2004, Zlatan sena kvittering mot Italien och framför allt det oavgjorda resultatet mot Danmark, som ur italienskt perspektiv var uppgjort. ”Hämnas biscotton från 2004” (”biscotto”, kaka, är ett begrepp för uppgjord match), det är vad som står på menyn för Italien. Det följs också upp av att ”Conte förbereder ’en bur’ för att stoppa svensken. Och Buffon påpekar att ”Vi är fula, skitiga och elaka”, en referens till en kultrulle.

Tuttosport kör på samma tema som Corriere dello Sport, med Zlatan i ensamt majestät till rubriken: ”Italien, låt honom svälja biscotton” (kakan, alltså). Det fortsätter med ”Nu väntar Sverige med Ibra, som myglade bort Italien i EM 2004”.

 

SPANIEN

Spanien

Marca kanske förvirrar ivriga läsare av internationell sportpress med namnet på en annan tidning som fet rubrik: ”L’Equipe”. Men det betyder ”lag” på franska, EM spelas i Frankrike och Spaniens landslag, ja, det är minsann ett lag i Marcas ögon, som till rubriken har ett stort lagfoto. I kväll väntar Turkiet och förhoppning om ny seger.

AS låter citat från Del Bosque landa på förstasidan: ”Fotbollen straffar den som inte är ödmjuk”. Tidningen fyller på med mer förbundskaptenscitat i ”Jag förväntar mig ett djärvt Turkiet som inte kommer be om ursäkt”. Ur ett Real Madrid-perspektiv uppmärksammas England-Wales med ”Bales mål räckte inte till”.

Sport tycker dagens Spanienmatch är en gäspning jämfört med truppspelare i Barcelona. Största rubrik på förstasidan är ”Dilemmat med nummer 9”, det står mellan Nolito och Gameiro att bli ”nye Larsson”, även om man just för dagen inte använder det begreppet. Jo, EM-matchen får ändå en liten rubrik, ”Del Bosque ställer upp med samma elva med Barça-DNA”.

Mundo Deportivo skriver i alla fall om ”Röd passion”, men då med Barçaspelare ur vardera rödklätt lag, Arda Turan och Andres Iniesta.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe menar att Pogba är ”På gränsen till ett nervsammanbrott”, om man hårdrar rubriken en aning. Mittfältaren ses som frustrerad över att han inte kommit tillrätta i spelet, och påståenden om att han gjort en ful gest, skapar ringar på vattnet. Inne i tidningen blickar man mot Sveriges match genom att liksom italienska tidningar ta upp EM 2004. Men här är det inte konspirationsteorier som gnager i minnet. I stället frågar sig den franska tidningen ”Blir det en konstspark som i Porto?” med syftning på det magiska kvitteringsmålet. Artikeln avslutas med att ”På nio timmar i klubb- och landslag har Zlatan bara hittat nätet en enda gång mot Buffon – i Porto 2004 – men på vilket sätt!”.

Le Parisien ägnar en helsida åt ”Pogba, gesten som stör”, även om mittfältsstjärnan redan hunnit dementera att det var en ful gest (som tidningen också nämner). Vad det gäller Sveriges match skiljer sig tidningen från andra, för trots att Zlatan nyss var husgud så är han inte längre PSG, och därmed heller inte i tidningens fokus inför dagens match. Det är i stället en annan PSG-spelare, ”Thiago Motta, en nummer 10 som rör upp stämningar”. Det handlar om debatten om att han knappast är den bollvirtuos som en del förväntar sig av det smått heliga numret.

RMC Sport uppger att Adam Ounas i Bordeaux har sex kontraktsförslag på bordet. Från Man United, Stoke, Southampton, Napoli, Red Bull Salzburg och en ännu icke-namngiven klubb. Enligt radiokanalen är de beredda att betala tio miljoner euro för den 19-årige offensiva mittfältaren.

 

TYSKLAND

Bild frågar sig ”Varför plockade Jogi inte in Schweini?”, sedan Tyskland fått nöja sig med en poäng (0-0 mot Polen). Tidningen roade sig också med en Jogi-cam, men kommer nästan lite besviket fram till ”Han drack vatten åtta gånger men inga händer innanför byxorna” (ungefär).
Der Spiegel är en av flera tyska tidningar som skriver om en rysk huliganattack på spanska turister i Köln (!). De sex förövarna hade biljetter från den beryktade Marseillematchen och var på väg mot Moskva. Enligt vissa uppgifter hade de som blev attackerade Antifa-symboler. Uppgifterna om tillståndet för de skadade, två män och en kvinna, varierar mellan tidningar, från lindrigt till allvarligt, men minst en fördes till sjukhus. Händelsen har också fått stor uppmärksamhet i spansk press.

 

ÖVRIGT

Övrigt

Ekstra Bladet (Danmark) frågar sig på förstasidan av sportbilagan Tipsbladet ”Floppar Zlatan i stora matcher?”, med uppföljningen ”Stor analys av superstjärnans karriär”. Sista meningen i den tre sidor långa analysen är ”Det är två stora matcher, för Zlatan och för Sverige, och som statistiken visar, han har bevisat att han kan slå till i de stora matcherna”.

La Denière Heure (Belgien) menar att ”Wilmots skämtar inte längre: skakar om sitt lag!”. Förbundskaptenen var tydligen adrenalinstinn på sista träningen. Tidningen har också en annan rubrik: ”Wilmots: Vinna eller dö”, som ett förbundskaptensbudskap inför matchen mot Irland.

Irish News (Nordirland) menar att ”Alla borde hylla Michael O’Neills hjältar”, som om nu inte alla gör det. Men som målskytten McGauley påpekar. ”Folk gav oss kanske inte någon chans, och sa att vi inte skulle klara av att plocka någon poäng, så det är alltid skönt att ge igen på en del. I mina ögon, är det det här Nordirland handlar om, att vara underdog, den som fajtas till sista ögonblick”.

Publicerad 2016-06-17 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons