Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

EM-reaktioner: ”Börja med film i stället, John”

Här följer ett axplock av internationella kommentarer på Sverige-Italien.
Gazzetta

La Gazzetta dello Sport (Italien) ropar ut ”Eder, vilken räddare”. Det följs av ”Ibra slagen, vi är i åttondelsfinal”. Just det, ”Ibra”, inte ”Sverige”. Och i intilliggande krönika av Luigi Garlando så kommer den obligatoriska referenspunkten. ”Det var en seger söt som en biscotto, hänvisningar till det nordiskt bakverket under EM 2004 är inte helt slumpmässiga”. Målskytten Eder får högst betyg av de italienska spelarna, 7,5 av tio. Bland de svenska plockar Gazzettan ut Martin Olsson som den bästa. Han får 6,5 i betyg, och påpekanden om att han bidrog med ”fart och fläkt” och tillsammans med Forsberg orsakade bekymmer för Candreva. Även Albin Ekdal får 6,5. Zlatan Ibrahimovic får sex, och slutorden ”Det vore kriminellt att låta honom tyna bort i USA”. Sämsta spelare i Sverige anser tidningen att John Guidetti var. Han får fem i betyg och omdömet ”Var har han utbildat sig? På Actors Studio i New York, den kända teaterskolan? Han försökte få andra (särskilt Chiellini) att flippa ut med alla möjlig knep” och så slutorden ”Börja med film i stället, John”.

ANNONS

Skärmavbild 2016-06-18 kl. 07.31.55

L’Equipe (Frankrike) har bortanför italienskt segervrål även en artikel med Sverige och Zlatan i fokus. Rubriken ”Zlatan i öknen” följs av ”Svensken har fortfarande inte fått till ett enda skott på mål i detta EM, en symbol för svagheten i den svenska offensiven”. Tidningen noterar att han var först av planen utan att tacka de svenska fansen. Vidare skriver L’Equipe att det visserligen var ett kollektivt haveri i försvarsspelet som ledde till det italienska målet, men att det inte får ta fokus ifrån att de verkliga problemen finns i anfallet. Mest besviken tycks tidningen annars vara med Forsberg, som man anser vara ”oigenkännbar från den spelare som snurrade med walesarna i genrepet”. Han får lägst betyg av svenskarna, tre. Zlatan får, liksom Granqvist, Johansson och Lindelöf fyra. Bäst betyg får Olsson och Ekdal med sex. Fem italienska spelare får också sex i betyg, ingen får högre än så. Matchen som sådan får blygsamma två av sex i betyg, samma som Sverige första match mot Irland. France Football utser Zlatan till sämsta spelare med blott tre av tio i betyg. ”Det verkade som han redan var på semester”. Forsberg och Ekdal får högst betyg av svenskarna, sex. Eder var matchens lirare med sju.

ANNONS

 

Skärmavbild 2016-06-18 kl. 06.29.15

The Sun (England) beskriver Sverige-Italien som ”en av de sämsta matcherna någonsin i EM” och den ”sämsta matchen” hittills i årets EM. ”Fram till Eders mål var matchens höjdpunkt en baguette i halvtid”, skriver The Sun, som ändå är mer generös i betygsättningen än de sydeuropeiska tidningarna. Lindelöf, Granqvist och Källström får alla sju i betyg. Berg fick sämst med fem. Matchens lirare var Bouncci med åtta. Daily Mail har faktiskt en svensk som Matchens lirare: Andreas Isaksson med 7,5 i betyg. Lägst svenskbetyg får Guidetti med 5,5. Tidningen kallar matchen för ”till stora delar tråkig”. The Guardian beskriver elakt matchen som ”mestadels tråkig, när den inte var ännu tråkigare”. Sveriges offensiv summeras med att ”Deras bästa målskytt är Självmål och deras bästa spelare, Zlatan Ibrahimovic, tillbringade alldeles för mycket tid långt bortanför målet. Även om hans bollberöring är imponerande så är farlighet begränsad”. Daily Mirror summerar matchen i fem punkter där tre mer direkt berör Sverige. ”2. Sverige saknar äventyrlighet och kvalitet”, där tidningen beklagar sig över bristen på chanser , och skriver ”man undrar hur Sverige ska klara sig på den internationella scenen när Zlatan till slut lägger av”. Den svenska anfallsstjärnan återkommer i nästa punkt. Under ”3. Zlatan träffar inte rätt” konstaterar Mirror att ”Trots allt snack har den svenska fixstjärnan ännu inte gjort något avtryck på EM 2016”. Slutligen: ”5. Tristaste matchen i EM 2016”.

ANNONS

Skärmavbild 2016-06-18 kl. 07.34.11

BT (Danmark) låter Sveriges insats symbolisera EM i sportredaktören Benjamin Munk Lunds ord. ”Sverige kan fortfarande nå åttondelsfinal trots att man efter två matcher ännu inte träffat mål med ett enda avslut. Det är dessvärre en perfekt bild av det EM vi just nu tittar på”. Vidare skriver han om ”ett svensk landslag som inte heller den här gången kunde annat än hoppas, hoppas, hoppas att bollen vid något tillfälle skulle nå Zlatan på en plats nära det italienska straffområdet, och att han då skulle göra något magiskt”. Dagbladet (Norge) ser det som att ”Zlatan gör Sverige till EM:s tråkigaste lag – två matcher INGA avslut på mål”, som det står i rubriken. Krönikören Morten Pedersen menar att Sverige är ganska så mycket i händerna på vilket humör Zlatan är på, och inte är det något målhumör så här långt. ”Sverige måste nu slå Belgien för att nå åttondelsfinal. Det är svårt att se hur. Inte bara för att Zlatan måste nå andra höjder för att inte åka ut, men för att hela laget har sina tydliga brister. För även om defensiven var lovande så länge Italien inte var så heta på gröten, och gav Sverige mer tid med bollen än Irland gjorde, så ser Sverige inte ut som ett bra fotbollslag. I alla fall inte tillräckligt bra”.

ANNONS
Publicerad 2016-06-18 kl 08:15

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto