Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Zlatan, djävlarna väntar på dig!”

ENGLAND eng3

The Guardian har som de flesta engelska tidningar de omfattande förändringarna i den engelska startelvan inför matchen mot Slovakien i kväll i fokus. Rubriken ”Rooney vilas när Hodgson kastar tärningen” följs av ”Henderson kallas in som en av sex förändringar”. Tidningen lägger sedan också till att förbundsordförande ”Dyke sätter semifinal som mål för Englands förbundskapten”.

Daily Telegraph kallar det för ”Rooney-chansningen”, och att det är en ”jättelik risk” Hodgson tar, då ”England behöver en poäng för att vara säkra på avancemang, en seger för att vara säkra på att vinna gruppen och, i teorin, en lättare motståndare. Förlust skulle öppna upp för möjligheten att sluta trea och riskera ett möte med Tyskland eller Spanien”.

ANNONS

Daily Mirror kallar det för en ”Six bomb” och listar spelarna som får hoppa in, med bilder på Henderson, Wilshire, Sturridge, Vardy, Clyne och Bertrand. Från hemmafronten har tidningen med ”Exklusivt: Nya Aston Villa-tränaren Di Matteo vill ha Pantilimon som förstemålvakt”.

The Sun bjuder i stället på ”Exklusivt: Southampton närmar sig Italiens forne målvakt Walter Zenga som Ronald Koemans ersättare”.

 

ITALIEN ita3

La Gazzetta dello Sport ger ”Italienska skriket” ett ansikte genom Marco Tardelli, landslagsprofilen som i VM-finalen 1982 personifierade målextas. Underrubriken är ”Conte, jubla som jag”. Men med avancemanget redan säkrat ges lite mer plats än vanligt åt annat än EM. ”Inter – 50 miljoner euro på Berardi” bäddar för uppföljningen ”Kineserna utmanar Juve. 25 miljoner till Squinzi (Sassuolos president, min anm) och lika mycket till spelaren över fem år. En manöver kopplad till förhandlingarna om Candreva”, som Inter också vill ha. På annat ämne finns rubriken ”Milans tränabänk – utländska alternativ”. De tre möjligheterna är enligt tidningen Frank De Boer, Van Gaal och Villas-Boas.

ANNONS

Corriere dello Sport vill stilla Napolifansens oro med bild på Higuaín och citatrubriken ”Bara Napoli”. För argentinaren säger sig vilja vara kvar i klubben trots större klubbars påstådda intresse. Enligt CdS planerar klubbpresident De Laurentiis också nytt kontraktsförslag till anfallaren. Tidningen ger inte heller upp en mästarvärvning som tycks ha svalnat. ”Mascherano-Juve: Barcelona oroade”. Argentinaren är i alla fall enligt CdS fortfarande intresserad av en flytt.

Tuttosport ser till en annan potentiell Juvevärvning med ännu äldre rötter: Marek Hamsik. ”Spåret är fortfarande hett”, menar Tuttosport. Till det finns också en analys med rubriken ”Viss kärlek rostar aldrig…”.

 

SPANIEN spa3

Marca låter agenten Mino Riolas ord klä förstasidan, men det handlar inte om hans välbekanta svenska klient utan om en nästan lika välbekant och nästan lika lång fransman. ”Pogba gillar Real Madrid och Zidane”. Enligt Raiola befinner man sig i ”en inledande fas” av förhandlingar. Och prislappen nämns förstås också. ”120 miljoner euro? 140? Paul är värd så mycket som en klubb vill och kan betala”, säger Raiola, gissningsvis med ett brett leende.

ANNONS

Mundo Deportivo rasar mot Real Madrid Paris SG och Manchester United under rubriken ”Trakasserier”, och förklaringen att agenter för de tre klubbarna varit i Brasilien ”för att försöka förhindra Neymars kontraktsförlängning med Barça, och köpa honom”.

Sport hävdar däremot i en artikel i går kväll att ”Värva Neymar är omöjligt”, sett till Financial Fair Play, något som franska tidningar däremot tidigare hävdat inte alls är något problem för PSG. På förstasidan har Sport hur som helst en billig photoshop med Andrés Iniesta mot en gräsbakgrund och rubriken ”Stilväktaren”. Nästan alla svar som lyfts fram på förstasidan är trots brinnande EM knutna till Barça, men där finns också ”Det är goda nyheter att de inte längre visslar ut Piqué, han står för så mycket”. Gabriel Jesus, het brasiliansk anfaller som så sent som i går placerades i Man City, får förstasideutrymme med ”Att spela i Barça är en dröm”. Förstås.

Super Deporte kan vara värd att uppmärksamma då man ger damerna företräde på förstasidan. ”Ni är föredömen”, skriver tidningen stort, efter säkrad semifinalplats i cupen (3-0 mot Teneriffa).

ANNONS

 

FRANKRIKE fra3

L’Equipe använder sig av uttrycket ”Vivement Dimanche”, som välkomnar nästa söndag, att man ser fram emot åttondelsfinalen som spelas då. Gårdagens match (0-0 mot Schweiz) lägger man nog gärna snabbt till handlingarna, trots en fin första halvlek. Sissoko, Pogba, Koscielny och Llloris får alla sex av tio i betyg, men allra högst får motståndarnas mittback Schär, med sju. Från Ligue 1, eller snarare La Liga, meddelar L’Equipe att Ben Arfa redan den här veckan kan bli klar för Sevilla, men 29-åringen håller fortfarande dörren på glänt för andra klubbar.

Le Parisien skriker ut ”Frustrerande!” efter Frankrikes resultat, men har också rubriken ”Vivement Dimanche” inne i tidningen. Sissoko får högst betyg, sju av tio, Gignac och Coman lägst, 4,5.

 

TYSKLAND

Bild menar på sin förstasida att ”Özil slår tillbaka!”. Tidningen har en intervju med tysken som inte är överens med sina kritiker efter Polenmatchen, bland annat tv-bolaget ARD:s expert, gamla landslagsspelaren Mehmet Scholl. Bild noterar även att Leroy Sané spelade i förstauppställningen under träningen och väntas starta för det tyska laget mot Nordirland på tisdag.

ANNONS

Kicker låter Jerome Boateng pryda veckans första nummer till rubriken ”Boss och bastion”. Det leder sedan fram till ”Vad som gör Boateng så värdefull”. Några andra grepp i tidningen: ”Müller, Götze och det offensiva problemet” och ”Rooney & Co: Stjärnor som fått nya roller”.

 

EM-KOLL: BELGIEN bel3

La Dernière Heure (Belgien) tar ett grepp värdigt Hänt Extra. ”Adolphine Lukaku, mamma till vår hjälte: Romelu fick mig att gråta framför tv:n”. Sedan börjar man sakta mobilisera för matchen mot Sverige. I en rubrik just under finns ”Zlatan, djävlarna väntar på dig!”, inte nödvändigtvis helvetet men i alla fall Belgiens landslag, De röda djävlarna.

La Meuse kontrar med en snyftare med Romelu Lukakus pappa, ”Jag är stolt över mina två söner”. Tidningen har också talat med Christian Wilhelmsson, ihågkommen för sin tid i Anderlecht, men här finns inget citat om Sverige likt det i DN i går om att ” Det har låst sig. Man har samma gnista som andra lag”. I stället får man nöja sig med ett svar på varför det inte blivit några skott på mål. ”Det är inte ett kvalitativt problem, för vi har nog hamnat i den svåraste gruppen i EM”.

ANNONS

Het Laatste Nieuws blickar långt bortanför Sverigematchen och menar att ”Vägen till semifinal är öppen”.

Publicerad 2016-06-20 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto