Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Italien: ”Sudda ut skammen från 2012”

ENGLAND

England

Daily Telegraph bereder plats för en jublande glad Raheem Sterling på bild. Och inte undra på. ”Sterling är tillbaka” i startelvan till dagens åttondelsfinal mot Island, meddelar tidningen, och beskriver det som en ”chockcomeback”.

Daily Mirror har samma bild på storleende Sterling och skriver också om ett ”chockval” av Hodgson. Förstasidan har Brexit-influerade rubriken ”Sista chansen att hålla kvar England i Europa”. Själva sportsektionen kryddas sedan med lite Silly Season. ”Exklusivt: Chelsea lägger TREDJE bud på Radja Nainggolan – men Roma vill ha 31 miljoner pund”.

The Times vidareförmedlar ett landslagsbudskap. ”Gå ut på planen och var hänsynslösa, säger Hodgson”. Bilagan The Game toppar med bild på jublande Griezmann efter Frankrikes seger (2-1 mot Irland) och rubriken ”En EM-stjärna är född”.

Daily Mail uppmärksammar att tungviktsvärldsmästaren Tyson Fury hängde med de engelska fansen i Nice. Inte nog med det, han pröjsade för 200 shots till fans, och sjöng och hoppade (klipp här) – trots fotledsskadan som nyligen gjorde att han drog sig ur ett returmöte med Wladimir Klitschko.

https://twitter.com/Tyson_Fury/status/747122636459761664

 

ITALIEN

Italien

La Gazzetta dello Sport har förstås fullt fokus på åttondelsfinalen mot Spanien i kväll. Som en del i tidningens fortsatt tröjkampanj (inspirerad av bl a mötet med Sverige och ”den gula väggen” på läktarna), så finns massvis med bilder på fans i italienska tröjor och färger. Rubriken är ”Italiens längtan”. Tidningen konstaterar att ”Spanien är favorit”, men lägger till ”Conte: Vi är inte statister”, och GdS fortsätter sedan i samma anda med ”Buffon: Alla får lida mot oss”. Den taktiska sidan behandlas under rubriken ”Det gäller att få stopp på Iniestas genialitet”. Gårdagskvällens matcher summeras med ”Griezmann den franske kungen, Tyskland skrämmer, Belgien flyger: fyra mål”.

Corriere dello Sport finner inspiration i Storbritanniens EU-omröstning. ”Italia, remain”, skriver tidningen i stora bokstäver i en mix av italienska och engelska. Tidningen överdriver det hela lite med att klippa in en valurna med EU-emblem och skriva om att ”italienarna röstar på att stanna kvar”. Jo, vi har förstått, tack. Från Serie A finns ”Milan, kaoset tilltar” och fortsättningen ”Brocchi vill lämna”.

Tuttosport har en skrikande Conte på förstasidan och är ute efter ett stridsrop som får motståndarna att rysa. Ungefär så. Tidningen ser det som att Italien är ute efter att”sudda ut skammen från 2012”, då man finalförlorade mot Spanien med 0-4.

 

SPANIEN

Spanien

Marca ger en bra bild av skillnaden mellan det spanska och italienska synsättet inför kvällens EM-möte. Medan den italienska pressen försöker frammana en Braveheart-feeling så påminner den spanska pressen stillsamt om kvalitetsskillnader. ”Spanien, spela som vi vet att ni kan”. Tillägget är ”Om landslaget använder sitt kunnande är man bättre” och ”Italien litar till sin fysik och sitt försvar”. Angående själva laget skriver Marca att ”Del Bosque använder samma startelva för att nå kvartsfinal”.

AS ser Del Bosque ”Som ensam mot faran” och ser till den taktiska sidan att komma tillrätta med det italienska tremannaförsvaret.

Sport lutar sig mot de där bevingade orden från filmen ”Casablanca” (som aldrig sades), ”Play it again, Sam”, men här är namnet ersatt av ”Andrés”. Välkända fraser som spanskt ”positionsspel” och italiensk ”catenaccio” levereras därefter, och matchen ses som ”EM:s mest spektakulära”. Från transfermarknaden rapporter Sport med Barçaögon: ”Exklusivt: Marquinhos överväger att forcera fram en flytt från PSG”.

Mundo Deportivo ser Italiensmötet som ”Den första finalen”. Liksom Marca uppger den katalanska tidningen att Spanien kommer till spel med samma elva som senast. MD granskar också Barças ”Fem värvningar”, eller vad tidningen ser som blivande värvningar. På bilder syns Umtiti, Denis Suárez, Gameiro, Lemos och…Neymar, som man av någon anledning räknas som nyförvärv, då brasilianaren väntas skriva nytt kontrakt.

El Confidencial menar att Griezmanns nya utköpsklausul i Atlético på 100 miljoner euro knappast lär skrämma Paris SG. Eller Barcelona, om den katalanska klubben säljer Neymar. Tidningen menar att den franske anfallaren skulle passa perfekt i en tridente med Messi och Luis Suárez. Chelsea och Man United har tidigare också rapporterats intresserade av Griezmann.

 

FRANKRIKE

Frankrike

L’Equipe sätter ordet ”Frisläppta” på ett Frankrike som till slut vände och vann (2-1 mot Irland). Inte särskilt oväntat är det Griezmann som är matchen lirare med åtta av tio i betyg, och en egen artikel med rubrik på ett välbekant sångtema: ”Griezmann is on fire”. Pogba, som drog på sig ny kritik (se också tweet ovan), får till slut godkända sex i betyg. Tidningen uppger för övrigt att Umtiti väntas ersätta avstängde Rami i kvartsfinalen. Värt att lägga märke till i betygen från gårdagens andra matcher är ovanliga noteringen nio av tio, som Hazard får för insatsen i Belgiens segermatch (4-0 mot Ungern).

Le Parisien undrar ”Klickade det?” för franska landslaget på allvar i och med vändningen i går. Inne i tidningen slår en rubrik fast att ”De har ett jättestort hjärta”.

 

TYSKLAND

Tyskland

Bild jublar med Boateng i ”Booaa!” och fortsättningen, ”Äntligen EM-feber”, efter Tysklands säkra åttondelsfinalseger (3-0 mot Slovakien). Det hindrar inte tidningen från välja största nätrubrik på ”Är det över nu för Götze?”, sedan hans ersättare Draxler briljerat.

Kicker sätter engelskspråkiga rubriken ”Stop & Go”, med uppföljningen ”Vägen till kvartsfinal”, med bilder på spelare från aktuella lag. Kvällens möte mellan Italien och Spanien får ett enda ord som rubrik inne i tidningen ”Häxkitteln”. Den positiva EM-anda som sveper fram i Tyskland speglar sig också i svaren på webbfrågan, ”Har det tyska laget vad som krävs för att vinna EM-titeln?”. 85 procent har svara ”ja”. Som syns nedan så tycks det tyska fotbollsförbundet också njuta av situationen.

 

Publicerad 2016-06-27 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons