Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

De kan ta över efter Hodgson

ENGLAND eng4 

Daily Mirror klistrar ”Down South” i stora bokstäver på sportettan, som ett uttryck för att Southgate ger tummen ner till förbundskaptensjobbet. Inte ens ett jobb som interimtränare lockar. Tidningen kastar sig också lustfyllt in i Silly Season-karusellen med ”Edens 75 miljonerpundsdeal med Real”. Enligt tidningen vill den spanska storklubben byra Morata och 35 miljoner pund mot Chelseas lilla belgiske stjärna.

The Times menar att ”Wenger är intresserad av Englandsjobbet om förbundet kan vänta ett år”. Till det finns Matt Dickinsons krönika ”Att vänta ett år på Wenger vore farligt”. Han menar att den som ska ta över det sjunkande skeppet måste göra det nu.

Daily Telegraph menar att det är ”Pinsamt för förbundet när Southgate tackar nej – Glenn Hoddle, Slaven Bilic och Laurent Blanc nu med i bilden”.

Daily Star kör ett eget rejs. Största rubriken på tidningens förstasida i dag är ”Becks nästa förbundskapten för England”. Underrubriken är ”oddsen sjunker samtidigt som fans lanserar en kampanj”. Gäsp.

The Guardian uppger att ”Tottenham och Leicester är intresserade av Islands Ragnar Sigurdsson”. Den forne IFK Göteborgsspelaren har kontrakt med Krasnodar till 2018.

Daily Mail kommer med den senaste lilla justeringen och påpekandet kring Zlatan Ibrahimovics kontraktsskrivande. I dag är som bekant sista kontraktsdagen med PSG. Därefter betalas en fet lojalitetsbonus från Paris SG ut till honom (och Mino Raiola), enligt både Daily Mail och tidigare engelska uppgifter. I morgon väntas Zlatan sedan skriva på kontraktet med Man United. Själva presentationen kan vänta några dagar till.

 

ITALIEN ita4

La Gazzetta dello Sport låter Christian Vieris stämma höras via tidningens trycksvärta. ”Stolt över er”, lyder budskapet från ex-anfallaren till landslaget. På det följer smått extatiska ”Buffon är galen, Pellè är suverän, Conte är allt. Jag ser på landslaget med passion, det har berört mitt hjärta. Jag är galet i det”. Avbräcket i att De Rossi lär missa kvartsfinalen mot Tyskland för troligen med sig att ”Parolo spelar, innanför Sturaro”, skriver Gazzettan, men uppger också att ett spelsystemsskifte till 4-4-2 kan bli aktuellt.

Corriere dello Sport har bild på Diego Simeone och rubriken ”Han vill ha Higuaín för att vinna Champions League”. CdS hävdar att Atlético-tränaren ”är beredd att göra allt för att få Gonzalo och göra honom till symbol för ’cholismen’”, alltså Simeones spelfilosofi. Napoli är dock inte det minsta pigg på att släppa honom. Däremot uppges den syditalienska klubben pigg på att köpa in Witsel.

Tuttosport fortsätter att kasta ur sig populära mercato-namn med en Juve-stämpel på sig. I går var det Higuaín, i dag är det ”Kanté önskas”. Den franske mittfältaren ses som en ersättare till långtidsskadade Marchisio. Mara skrev i går att Real Madrid anslutit sig till den långa raden av engelska storklubbar, plus Paris SG, som suktar efter Kanté.

Corriere della Sera hävdar att ”Chelsea, PSG och Atlético köra för Hamsik. Den slovakiska stjärna imponerade under EM, men också tidigare gjort klart att han vill stanna i Napoli.

 

SPANIEN spa4

Marca menar att ”Atlético går på offensiven” och visualiserar det med bilder på anfallarna Aubameyang, Diego Costa och Higuaín. Enligt tidningen har Simeones klubb lagt bud på alla tre spelarna. ”Mellan 50 och 60 miljoner euro erbjuder den rödvita klubben för att kontraktera en av de tre anfallarna”.

AS hävdar att ”Cristiano känner doften av ett rekord”. För portugisen är ett mål ifrån Platinis rekord på totalt nio mål i EM. På förstasidan finns också uppgiften att ”Real Madrid höjer budet på Bayerns Alaba till 65 miljoner euro”. Ett tidigare bud ska ha varit på 50 milj euro. ”Bayern, som vill ha 80 miljoner euro, har ännu inte svarat” på det senaste budet, skriver AS, som hänvisar till källor nära spelaren. Samtidigt uppges som bekant Ancelotti vilja ha Varane till Bayern.

Sport är tvärsäker på Umtiti-affären. ”Värvad”, lyder den stora rubriken. Sedan följer siffrorna. ”30” som i miljoner euro som spelaren kostar. ”2021”, som i kontraktslängd. ”22”, som i…eh..åldern.

Mundo Deportivo har samma fokus, ”Umtiti första värvningen”. På förstasidan finns också gårdagskvällens stora, ”exklusiva” nedslag från MD: ”Mourinho vill ha Neymar till varje pris”. Samtidigt som Barça har representanter i Brasilien för att försöka färdigställa en kontraktsförlängning, agerar superagenten Pini Zahavi för Uniteds sida. Sedan tidigare har United uppgetts beredd att betala utköpsklausulen på cirka 200 miljoner euro. Enligt MD är Barça övertygade om att Neymar blir kvar, och litar även på brasilianaren och hans familj ord om att han vill stanna.

El Confidencial hävdar att ”Pep-Pere Guardiola-bandet påskyndar Manchester City-affär”. Den brasiliansk-spanske mittfältaren representeras av Man City-tränarens bror Pere, och väntas nu följa Pep från Bayern till City.

 

FRANKRIKE spa1

L’Equipe lämnar EM för Silly Season på förstasidan. ”Ben Arfa helt nära PSG” är den största rubriken. Nicestjärnan var på väg till Sevilla men skriver nu på för tre år med PSG. ”Ett samtal från Unai Emerry förändrade allt”, skriver L’Equipe. En annan rubrik på temat är ”Mourinho vill ha Pogba”, vilket mest baseras på engelska uppgifter, men understryker att den franske landslagsmittfältaren hållit dörren öppen för en comeback i både United och Premier League. Umtitis övergång från Lyon till Barça är också nära. Klubben är överens med Lyon om en övergångssumma på 30 miljoner euro, inkl bonusar, och väntas förhandla om ett femårskontrakt med den franske landslagsbacken efter EM-kvartsfinalen mot Island. Slutligen väntas Batshuayis övergång från Marseille till Chelsea presenteras i dag och lagkamraten Mandanda väntas blir klar för Crystal Palace ”inom de närmaste timmarna”. Från EM har L’Equipe jämfört värdet mellan startelvorna i Frankrike och Island och kommit fram till 345 miljoner euro mot 22 milj euro. Tidningen tror trots den isländska succén inte på någon boom i priserna på spelarna. Dels för att framgången ses som kollektivets framgång, dels för att spelarna i startelvan är relativt gamla. Arnason i Malmö värderas till 0,8 milj euro, Saevarsson i Hammarby till 0,5 milj euro.
Le Parisien gör ett nedslag bland de franska spelarnas aktiviteter vid sidan om träningen under EM. Man konstaterar exempelvis att Pogba är överlägset bäst i pingis, Lloris och Koscielny i biljard, att Griezmann släpar runt på PlayStation 4 och att den troende (katolik) Olivier Giroud just nu läser ”Un moment avec Jesus” (”Ett ögonblick med Jesus”) av Sarah Young. I en marknadsundersökning av SportMarket, presenterad i Le Parisien, hamnar Zlatan Ibrahimovic på fjärde plats bland mest omnämnda EM-spelare. Listan toppas av Cristiano Ronaldo.

 

TYSKLAND tys1

Bild tar över stafettpinnen från Le Parisien kring spelarnas sidoaktiviteter med ett tyskt nedslag. ”Det lyssnar Jogis unga spelare på i lurarna” är den enda sportrubriken på tidningens förstasida. Men artikeln är låst bakom betalvägg på nätet, och stor hunger att veta vad Sané lyssnar på när han går mellan sovrum och matsal har inte den här bloggen. Som brukligt är bland tabloider dessa dagar så ha Bild skickat en reporter till Island. Han kommer fram till att ”ölen kostar 10,30 euro, och vattnet stinker”. För att understryka nivån på reportaget har reportern också låtit sig fotograferas i det karga landskapet, i klädd vikingahjälm och med svärd i handen, till rubriken ”Bild erövrar Island”. Tidningen lyfter också på locket på den allt mer infekterade situationen mellan Mchitarjan och Dortmund. Under rubriken ”Detta skrev han i ett sms till Tuchel” skildras hur mittfältaren bland annat gjorde klart sin ståndpunkt med just ett mess till tränaren, ”Jag flyttar till Man U”.
Kicker kategoriserar Tyskland-Italien som ”Giganternas kamp”, och det är det svårt att invända emot. Det står lite i kontrast till dagens Polen-Portugal som här, liksom i de flesta andra europeiska medier, ses som ”Lewandowski mot Cristiano Ronaldo”.

 

ÖVRIGT portugal6

Frettabladid (Island) berättar att Islands landslagströja blivit en storsäljare och är nästan slutsåld i butiker runt om i världen. Nästan 30 000 replikatröjor har sålts sedan turneringsstarten, cirka 20 000 på Island och över 5 000 utomlands. En representant för tillverkaren Errea säger att intresset exploderade efter segern mot England, och att det är svårt att möta efterfrågan runt om i världen. Island kommer för övrigt att spela i den vita bortatröjan mot Frankrike på söndag.

La Dernière Huere (Belgien) menar att ”Våra Röda Djävlar spränger banken”, och hänvisar till försäljningarna av Batshuayi till Chelsea för 40 miljoner euro och Meunier till PSG för sju milj euro.

A Bola (Portugal) hämtar inspiration i ord och layout från ”Amelie från Montmartre” och filmens originaltitel ”Le Fabuleux Destin d’Amélie Poulain” (ung ”Amélie Poulains fantastiska äventyr”). Här bli det till ”Cristiano Ronaldos fantastiska äventyr”. I dag med Polen som kvartsfinalmål och ”Ett landslag och dess kapten på jakt efter lyckan”.

Publicerad 2016-06-30 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons