Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Den här gången får Pogba mer än Zlatan

Headlines Blogg

ENGLAND

E

The Guardian låter som de flesta engelska tidningar i dessa tider Wimbledontennisens stjärnor härja på sportettan. Fast Pogbas prislapp bollas också fram och tillbaka i pressen. ”Mourinho redo för kamp med Real Madrid om Pogba för 84 miljoner pund”, sisådär 900 miljoner, skriver Guardian. Noterbart: United uppges villigt att tillgodose Pogbas lönekrav på 250 000 pund i veckan. Det är i så fall mer än Zlatan får (enligt uppgift 220 000 pund i veckan). Den minnesgode kanske kommer ihåg att just Pogba ville ha högre lön än Zlatan när PSG var ute efter honom för ett drygt år sedan. Den gången blev det ingen affär. Kanske blir den av nu.

Annons

Daily Telegraph returnerar uppgiften om fransmannens prislapp med ”100 miljoner pund för Pogba: United nu redo att slå transferrekord för att värva den franske mittfältaren”. Miljardvallen i kronor är därmed under hot, trots svag Brexit-pund. Tidningen lockar också med ”Avslöjat: Hur Wales tagit sig till topp tio i världen”, där rubriken på nätet är ”Milkshakes, burgare, pussel och en galactico – Wales recept på framgång”. Gissningsvis har kocken Coleman några fler ingredienser.

The Sun, tidningen som i går utan att blinka kallade tennisstjärnan Simona Halep för ”breast reduction ace” i en nyhetsartikel, trallar glatt vidare. ”Exklusivt: Harry kan tjäna 25 miljoner pund”, är en av dagens fotbollsrubriker. Den handlar om Kane, Tottenham och ett nytt femårskontrakt. Rivalen från norra London får också en fet rubrik. ”Exklusivt: Arsenals boss Wenger i samtal med Lacazette och Lukaku”. Prislappen för endera spelare väntas landa på cirka 40 miljoner pund, även om Everton försöker få mycket mer för sin belgiske stjärnspelare.

Annons

Daily Mirror placerar en annan belgisk stjärna i en annan engelsk klubb. ”Koeman nära värva Axel”. Det är Witzel det. Kostnaden är 28,5 miljoner pund. Annars är det en bild på Wales härförare Bale och budskapet ”Ingen rädsla”, inför den stundande EM-semifinalen, som tar upp störst plats.

Manchester Evening News häller kallt vatten över de som planerat inköp av Uniteds tröja med ”Ibrahimovic” och nummer 8. Uppgifterna har förekommit de senaste dagarna, men MEN (se där en oanad ordkrock) understryker att det inte är det nummer svensken kommer att få.

 

ITALIEN

I

La Gazzetta dello Sport gillar att spegla Milanoklubbarna i dubbelrubriker. Den här gången är det under rubriken ”M-faktor”, som syftar på tränarnas namn, Mancini och Montella, och tillsammans med krönikan ”Att återfinna stoltheten”. Rubriken för Inter är ”Mancini: Tiden för att vinna har kommit” och ”Nära ett ’ja’ från Gabriel Jesus”. För Milan gäller ”Montella: Jag är redo att göra flygplanet igen” (målgest som blev synonym med honom under spelarkarriären). Montella längtar enligt tidningen efter att plocka upp Kovacic (Real Madrid) och Paredes (Empoli) på vägen.

Annons

Corriere dello Sport menar att det snarare är Kovacic och Musacchio (Villarreal) som ska ta Montella och Milan till nya nivåer. Även CdS har Milanoklubbarna i en dubbelrubrik och för Mancini och Inter handlar mercaton enligt tidningen för närvarande främst om Teixeira (Jiangsu Suning) och João Mário (Sporting). Men störst rubrik får ”Milik till Napoli!”. Ajax anfallare är inte där ännu, men enligt CdS är det nära. Milik och hans agent uppges förhandla med den syditalienska klubben.

Tuttosport släpper inte blicken från sitt svartvitrandiga lag. ”Juve: Pjaça-avtal”. Enligt tidningen vill Napoli också ha den kroatiska talangen, som dock vill till Turinlaget. ”Här är budet till Dinamo Zagreb”, lovar Tuttosport också att presentera inne i tidningen.

Sky Sport hävdar, via mercatojournalisterna Gianluca Di Marzio och Manuele Baiocchini, att Milan håller ett öga på Victor Lindelöf. Tillsammans med Musacchio och Tah (Leverkusen) påstås svensken vara alternativ till Benatia (Bayern München), som ser ut att hamna i Juventus.

Annons

 

SPANIEN

S

Marca ser det som att ”André Gomes är den eftertraktade”. Både Real Madrid och Barcelona uppges ute efter den 22-årige Vlenciamittfältaren.

AS dröjer sig genom en Real Madrid-stjärna kvar vid EM. ”Bale: Vi har satt Wales på kartan”. Det kan man i och för sig säga om Brexit också. På tal om EU. Tidningen fångar också upp gårdagens tunga beslut. ”Bryssel kräver sju La Liga-klubbar på 68,6 miljoner euro”. Det handlar om böter för otillåtet statsstöd. Klubbarna är Real Madrid, Barcelona, Athletic, Osasuna, Valencia, Elche och Hércules. I Reals fall handlar det om böter på drygt 18 miljoner euro i samband med en förmånlig marknadsaffär.

Sport tycks ta fasta på en devis om ”ny dag, nya rykten”. I dag är Barcelona ”Uppmärksam på Lucas Pérez”, vilket är att antyda en sak utan att egentligen säga något. Sport menar i alla fall att Deportico-anfallaren är aktuell som fjärdeanfallare i Barça, samt påpekar att 27-åringens utköpsklausul är på 20 miljoner euro men attett bud på 12 milj euro bör räcka.

Annons

Mundo Deportivo har liksom Sport förstås tagit notis om att Denis Suárez är tillbaka i klubben, men som nyförvärv siktar tidningen in sig på ett annat namn: mittfältaren André Gomes. Luis Enrique uppges ”gilla honom” för hans ”kvalitet och mångsidighet”.

 

FRANKRIKE

F

L’Equipe ser det som att Frankrike är ”Törstar efter revansch”. För att symbolisera det hela har tidningen på bild på dels när Giroud tröstar Griezmann efter VM-uttåget 2014 och sen på när samma spelare firar tillsammans under pågående EM. L’Equipe har också tagit ut sitt lag för kvartsfinalomgången, enligt följande: Neuer (Tyskland) – Gunter (Wales), Pepe (Portugal), Williams (Wales), Hector (Tyskland) – Sanches (Portugal), Pogba (Frankrike) – Ramsey (Wales), Griezmann (Frankrike), Bale (Wales) – Giroud (Frankrike).

Le Parisien försöker tänka positivt. ”Jo, Frankrike kan slå Tyskland”. Inne i tidningen finns också rubriken ”58 år får räcka!”, vilket syftar på hur länge sedan det är sedan Frankrike senast slog Tyskland i ett mästerskapsslutspel. Från PSG:s presskonferens i går har Le Parisien fokus på att det blir en kamp mellan Trapp och Areola mellan stolparna. Sirigu tycks borta ur bilden.

Annons

France Football har i veckans nummer Ben Arfa på förstasidan under rubriken ”Jag kommer hem”. I en intervju inne i tidningen ser han ett ett PSG som lämnar eran av en stjärna till förmån för kollektivet och är noga med att distansera sig från Zlatan Ibrahimovic (se artikel på Fotbollskanalen från i går kväll). FF hävdar vidare att Areola inte bara är en utmanare till Trapp, utan också att Emery ser honom som nummer ett.

 

ÖVRIGT

Ö

SportBild (Tyskland) tar som flera utländska tidningar notis om listan över kvarvarande spelare och deras klubbadresser i EM. Under rubriken ”Den (överraskande) klubbrankingen” är det knappast ettan Bayern München som sticker ut med sina åtta spelare. Tvåan däremot…Crystal Palace! Fem spelare finns kvar från klubben, Wayne Hennessey, Joe Ledley och Jonathan Williams i Wales, sedan även Yohan Cabaye och nyförvärvet Steve Mandanda i Frankrike. Palace har därmed lika många spelare kvar som Real Madrid och Barcelona tillsammans.

Annons

La Dernière Heure (Belgien) påpekar att Wilmots är borta från förbundskaptensposten före den 14 juli. ”Nej till MPH, Van Gaal ett spår”, är rubriken på tidningens förstasida. Det syftar på att Michel Preud’homme, som pekats ut som ersättare, inte är den Bert Verhaege, som leder jakten på en ny förbundskapten, vill ha. Van Gaal ses som ett alternativ.

De Telegraaf (Holland) menar att ”Gala vill bli av med Sneijder”, sedan den turkiska klubben bötfällt mittfältaren med drygt två miljoner euro som ett disciplinstraff för att ha dragit på sig för många gula kort, tio stycken under gångna säsongen. Bland annat Everton har ryktats ute efter den 32-årige holländaren.

Publicerad 2016-07-05 08:10

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto