Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Detta Frankrike har redan vunnit”

Headlines Blogg

ENGLAND eng1 

The Guardian möter fredagen med ”France get their final wish”, där dubbelmeningen går förlorad i översättningen ”Frankrike får sin sista önskan”. Men att Frankrike jublar går inte att ta miste på (2-0 mot Tyskland). Ett nytt namn lanseras också som efterträdaren till Hodgson: ”Mancini med i bilden till att bli Englands nya förbundskapten”.

Daily Mirror leker med sångtitel från musikalen Grease när man sätter samman semifinalrubriken ”Griez lightning” om tvåmålsskytten Griezmann. Svallvågorna efter den första semifinal har inte heller planat ut helt. I alla fall får den dansglade Joe Ledleys aningen bitta kommentarer om Cristiano Ronaldo utrymme. Walesaren menade att Portugals andra mål kom efter ett ”uselt” skott av CR7, och fortsätter: ”Nickmålet visade att han kan hoppa, men i övrigt gjorde han i stort sett ingenting i matchen. Han är en sådan spelar man blir frustrerad av. Han är aldrig riktigt med i matchen jämfört med Gareth (Bale). Gareth är alltid med i matchen, alltid ute efter bollen, vill alltid ha bollen, försöker alltid dribbla och göra någonting”.

Annons

Daily Mail delar som väntat ut högsta spelarbetyg i Tyskland-Frankrike till Griezmann, som får åtta av tio. Lägst betyg får Müller och Draxler med 5,5. Och samma betyg får domare Rizzoli, som tidningen anser delade ut en ”extremt hårt dömd straff” till Frankrike. Ex-domaren Graham Poll ger dock Rizzoli rätt. ”Kanske Rizzoli tvekade en aning, för att han själv tänkte efter eller för att han fick rådet från straffområdesdomaren. Men det spelar ingen roll, eftersom domslutet var det rätta”, skriver Poll.

Daily Telegraph trycker på att ”Mourinho vill ha snabbt avslut på Pogba-jakten”. Med det menas att Man United-tränaren vill se fransmannen klar för klubben innan Community Shield den 7 augusti.

The Sun hävdar att Davide Santon är på väg tillbaka till nordvästra England, men till ny adress. ”Exklusivt: Förre Newcastlespelaren Santon på väg till bittra rivalen Sunderland”, skriver tidningen.

Annons

ITALIEN ita1

La Gazzetta dello Sport väljer att lägga fokus på en Serie A-spelare efter EM-semifinalen. Under rubriken ”Pogbas dans” skriver tidningen att det blev ”dans och assist till Griezmann” och lägger sedan till ett ”Tyskland kaputt efter 2-0”. Griezmann får hela nio av tio i betyg. Näst högst får Lloris med 7,5 – samma som domare Rizzoli. På förstasidan, bredvid rubriken om Frankrikes seger, finns en mindre rubrik om ett ämne som behandlades i Headlines webb-tv i går: Cristiano Ronaldos spänst vid Portugals ledningsmål och han hoppade drygt 2,6 meter. Gazzettan har i dag rubriken ”Super CR7 hoppar högre än ribban” (alltså 2,44 meter). Under den gemensamma rubriken ”Mercato Boom” finns rubriker om att Pato är aktuell för Lazio, João Mário för Inter och att Napoli är i pole position för Candreva.

Annons

Corriere dello Sport hänger upp dagens förstasida på de fortsatt intresset Man City-intresset för en av det italienska landslagets stora stjärnor. ”Bouncci 60 miljoner euro”, dominerar förstasidan. ”Erbjuder backen 40 miljoner euro över fem år. Juve står för tillfället emot, men avancerar i förhandlingarna om Benatia”.

Tuttosport lanserar som ingen annan tidning uppgifter om Juve på jakt efter stjärnor. I dag är det Alexis Sanchez som gäller. ”De vitsvarta erbjuder 35 miljoner euro, men Arsenal vill ha mer”.

SPANIEN spa1

Marca finner inspiration i serietidningen Asterix och sätter rubriken ”Gallern Griezmannix”. Och så hittar tidningen ännu en Madridkoppling i underrubriken ”På söndag revanschmöte från Champions League: CR7 mot GR7”. Och liksom Gazzettan tar Marca upp Cristianos hopp, som man mäter till 2,61 meter. Nästan på centimetern som Daily Mail i går. På annat håll finns också rubriken ”Fler än 20 lag har förhört sig om Asenio”. Det är alltså antalet klubbar som är sugna på Real Madrids 20-åring talang. ”Spelaren vill stanna och ett slutgiltigt beslut tas efter Supercupen”.

Annons

Sport placerar Barças återvändare Denis Suárez med boll mitt på välkända avenyn Diagonal och till rubriken ”Jag är i Barça tack vare Ronaldinho och Pep”. Nedanför finns ”Kontraktsförlängning för Samper och a-lagsnummer”. Det handlar alltså om den 21-årige akademifostrade mittfältaren med förnamnet Sergi. Sport, liksom flera andra medier, skriver även att Amazon konkurrerar med ny Qatar Airways om att blir Barcas tröjsponsor.

Mundo Deportivo har fransklingande ”Allez” (”Heja”) på förstasidan, och två Spanienaktuella spelare. ”Griezmann avgör, Umtiti lovande”. Sistnämnde förstås Barças nyförvärv. Barças övriga mercado samlas med att Arda stannar, att Digne finns på listan över nyförvärv (från gårdagens L’Equipe) och att Chelsea är intresserad av Messi (från gårdagens The Sun).

Cadena Ser fångar upp Barças intresse för Atléticos Carrasco. Klubben letar anfallare och den belgiska landslagsspelaren är inringad. Enligt AS vill Carrasco inte heller förlänga med Atlético.

Annons

 

 

FRANKRIKE fra1

L’Equipe samlar alla känslor och tankar efter semifinaltriumfen (2-0 mot Tyskland) i ett ord: ”Extasen”. Underrubriken fyller på med ”oförglömlig match” och smeks av historiens vingslag i att det var första stora turneringssegern mot Tyskland sedan 1958. Extasen sträcker sig till betygen där Lloris får höga åtta av tio och Griezmann superhöga nio. Kontrasten finns på motståndarsidan. Müller får nöja sig med en trea. På transferfronten är L’Equipe lika övertygad som de engelska tidningarna om Man Uniteds Pogba-offensiv. Det ska ha varit huvudsamtalsämnet när Uniteds vd Woodward och Pogbas agent Raiola möttes i måndags. Mer England. ”Arsenal utmanar Monaco om Djibril Sidibé”. Den franska klubben ska ha varit överens med Lille om en övergång värd 15 miljoner euro. Men Londonklubben har nu varit i kontakt med den 23-årige backens representanter och erbjudit ett kontrakt.

Annons

Le Parisien använder uttrycket ”Mais quel pied”, som hjälpligt kan översättas med ”Vilken lycka”. Huvudrubriken inne i tidningen är däremot inte krånglig att sätta svenska ord på: ”Vi är i final!”. Även i Le Parisien får Griezmann nio och Lloris åtta i betyg.

La Provence, regionaltidningen i Marseille där semifinalen spelades, har en bild på spelarna med uppsträckta armar mot publiken på Stade Vélodrome. Ett enda ord kompletterar: ”Tack”. Tidningens sportbilaga har också spelarna på bild och ett ord som rubrik: ”Kolossalt”. Intill huvudrubriken på förstasidan skriver Jean-Michel Marcoul en krönika som avslutas med orden ”Söndag kan bli ärans dag. Men det här laget har redan vunnit: privilegiet att få oss att drömma så starkt”. 

Annons

 

TYSKLAND tys1

Bild har en deppig Schweinsteiger på bild och ändrar lagkaptenens smeknamn från Schweini till ”Weini”, efter ordet för ”gråta”. Tidningen tar också i rubrikform notis om att ”Jogi lämnar framtiden öppen”. Förbundskaptenen ville efter matchen inte svara klart på om han fanns kvar på sin position vid hösten VM-kvalstart. Hans kontrakt går ut 2018.

BZ undrar ”Var det Löwxit?”. Tabloiden kommenterar spekulationerna om förbundskaptenens framtid i underrubriken ”B.Z. tycker: Vi är för Remain”.

Kicker har en matchkrönika av Oliver Hartmann med rubriken ”Inte en fråga om tur och otur”. Hartmann skriver att ”det tyska laget var helt klart bättre i flera parametrar” men vänder sig mot landslagets kommentarer om att man inte hade någon lycka med straffen man fick emot sig och missade chanser. ”Faktum kvarstår att man den här gången inte lyckades påverka sin egen lycka”

Annons

 


ÖVRIGT ovr1

Morgonbladid (Island) noterar att ”Frankrike stal vikingaklappen från Island”, vilket i och för sig stämmer – även om själva företeelsen funnits längre i Frankrike (som i Lyon, Lens, Nice m fl). Tidningen uppmärksammar även att landet för närvarande har storfrämmande: David Beckham med familj befinner sig för närvarande på ön.

A Bola (Portugal) firar fortfarande semifinalsegern i onsdags. Tidningen tycker att hyllningarna av Cristiano Ronaldo utomlands ger anledning att sätta rubriken ”En portugisisk gud”.

De Telegraaf (Holland) har EM-rubriken ”Griezmann sköt hem Tyskland” på förstasidan, och lyfter därmed mer att landets äkrerival är ute än att Frankrike tagit sig till final. På sporten skriver De Telegraaf bland annat att ”AZ räknar med 22 miljoner euro för Janssen” som Tottenham är på väg att köpa.

Annons
Publicerad 2016-07-08 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto