Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

”Betalar Arsenal halv miljard för Draxler?”

Headlines Blogg

ENGLAND  eng4

Daily Mirror har sannolikt soul och Sam & Dave i tankarna när man lanserar begreppet “Sam and Nev”, alltså Allardyce och Neville. Det är enligt Mirror en tilltänkt landslagsduo. Sam tar ton, Nev är bakgrundsstämma. I en annan del av England söker en annan sprakande scenartist förstärkning till sitt band. ”Exklusivt: Mourinho vill locka Fab”, som i Fabregas, inte Fab Four. Unitedtränaren uppges beredd att slå till om Conte ser spanjoren som överflödig.

The Sun ändrar välbekanta Rock of Gribraltar (Gibraltarklippan) till ”Shock of Gibraltar” för att beskriva tränare Brendan Rodgers chockpremiär med Celtic i CL-kvalet (0-1 mot Lincoln Red Imps). Inom en parentes dras genast parallellen ”Och du trodde Englands förlust mot England var illa…”. Kanske lite skillnad ändå. Särskilt med revanschchans i returmöte. Under rubriken ”Exklusivt: Henry jagad” uppger The Sun att West Ham och Watford är aktuella klubbar för Arsenallegendaren. Fransmannen fick som bekant inte vara kvar för Wenger i Arsenal men vill fortsätta som tränare.

Annons

The Times har samma uppgifter om aktuella klubbar för Thierry Henry som systertidningen The Sun, men med tillägget att lojalitet till Arsenal gör att rivalerna Chelsea och Tottenham per automatik faller bort som alternativ. Henry uppges helt inställd på att fortsätta sin tränarbana.

Daily Mail menar att Arsenal redan ringat in ersättare. ”Tony Adams tar över Thierry Henrys jobb med U18-laget”.

Liverpool Echo uppger att ”Exklusivt: John Stones har sagt till Everton att han vill till Manchester City”. En parallell till förra året, då landslagsbacken sa till sin klubb att han ville till Chelsea, men den gången fick nobben.

Daily Telegraph försöker bromsa in Silly Season-karusellen med ”Leicester höjer budet till Kanté för att hålla Chelsea borta”. Fast på sätt och vis snurrar den vidare. Enligt Telegraph har den franske mittfältaren tidigare nobbat en löneökning till 100 000 pund i veckan.

Annons


ITALIEN ita4

La Gazzetta dello Sport menar att det är ”Montella check-in” på transfermarkanden, och kommer med varken den första eller sista anspelningen på Milantränarens smeknamn ”Aeroplanino” (”Det lilla flygplanet”). Fyra spelare är aktuella. Musacchio (Villarreal), Sosa (Besiktas), Zielinski (Udinese) och en ”Mister X”. Inga namn som lär skaka om fotbollsvärlden. Om inte Mister X är typ en liten argentinare med skattebekymmer eller en atletisk portugis som redan gillar ordet ”si”. Dagens Wanda är ”Wanda: Juve och Napoli efter Icardi”. Mer från det svartblå Milanolaget. ”Inter pressar på för Witsel”. Tidningen håller också fast vid Arsenals stora intresse för Higuaín och enligt tidningen erbjuder Londonklubben anfallaren ett fyraårskontrakt värt 32 miljoner euro. Tidningen skriver också att Bologna på nytt är intresserade av Filip Helander. Veronasvensken ses som ett alternativ till Palermos costarican Giancalo Gonzalez.

Annons

Corriere dello Sport har Napolibudskap till Higuaín, som anses på väg bort från klubben: ”Har du sett, Pipita?”. För CdS påpekar att hans nuvarande klubb skriver treårskontrakt med Giaccherini och att det ”bara handlar om timmar” innan också Juves mittfältare Pereyra är klar.

Tuttosport tar upp Higuaíntråden med hjälp av ett Juvenyförvärv, ”Pjanic kallar på Higuaín”. På det följer komprimerade citatet ”Det skulle inte förvåna mig om Pipita kommer. Här vinner man. Och jag har redan förstått varför”.

 

SPANIEN spa4

Marca tar ett sommargrepp med intervju med Real Madrids reservmålvakt som dragplåster. ”Jag förbereder mig alltid som om jag skulle spela”, säger Kiko Casilla.

AS har rest till New York och intervjuat Raúl. Ärligt talat borde man fått med sig ett bättre foton hem. Hur som helst, ”I min klubbmodell finns en sportchef”, är citatrubriken från Real Madrid-legendaren. Andra småcitat som strösslas på förstasidan är ”Jag såg inte Zidane som tränare men nu…”, ”Vilken klubb som helst vill ha en spelare som Pogba” och ”Del Bosque skulle kunnat ha blivit Real Madrids Ferguson”.

Annons

Sport följer i spåret av franska uppgifter och sätter rubriken ”Digne klar!”. Tidningen lägger till att ”Barça kan i dag bekräfta värvningen av PSG:s vänsterback, som i år spelade för Roma” och ”Kostnaden blir 16 miljoner euro, inklusive bonusar, och kontraktet är på fem år”. Om nu någon undrar var Messi hänger någonstans, så har Sport viktiga upplysningen ”Leo kopplar av på Ibiza”.

Mundo Deportivo liknar sin lokalrival Sport med ”Digne, okej”, samtidigt som man påpekar att Umtiti nu är helt klar. Till Barças mecatolista upprepas vidare ”Vietto, nummer ett som fjärdeanfallare”.

 

FRANKRIKE fra4

L’Equipe har under rubriken ”Operation förförelse” ett väldigt inställsamt porträtt av PSG:s nye tränare Unai Emery. Enligt tidningen är ”hans träningsmetoder uppskattade av både spelarna och klubben”. På förstasidan finns också ”Benzema, ett tåg har gått”, vilket syftar på att förbundsordförande Noel Le Graët i ett uttalande inte gav så där jättemycket utrymme för en landslagscomeback för den kontroversielle Real Madrid-anfallaren. Störst transferrubrik är i dag ”Gameiro närmar sig Atlético”. Enligt L’Equipe har den franske Sevilla-anfallarens representanter haft ett möte med huvudstadsklubben. Sevilla pekar på utköpsklausulen på 40 miljoner euro, Atlético ser en övergångssumma på 20-30 milj euro för 29-åringen.

Annons

Le Parisien har en förstasida barskrapad på fotboll efter EM. Men på sportsidorna uppger tidningen att Chelsea och Leicester är överens om en övergång för Kanté. Priset anges till 35 miljoner euro, alltså något högre än utköpsklausulen på 26 milj euro. Ett femårskontrakt väntas den franske landslagsmittfältaren skriva på. Vad det gäller Dignes övergång till Barcelona har Le Parisien aningen andra siffror än de spanska (se Sport ovan). PSG uppges få ungefär 17 miljoner euro plus bonusar på tre milj euro, det vill säga aningen mer än PSG betalade Lille för vänsterbacken 2013.


TYSKLAND tys4

Bild visar hur man i tidningsvärlden fortfarande i viss mån kan särskilja en tabloid från övrig press: tabloider har fotbollsspelares bröllop i fotospread på sportsidor. I det här fallet är Schweinsteigers bröllop, som redan intog tidningens förstasida i går och även gör det i dag. Andra ämnen andas mer sport och mindre Hänt i veckan. ”Bojkottar Bundesliga OS?”, frågar sig Bild, och pekar på att ”tre klubbar har redan sagt nej till sina unga stjärnor resa att resa till Rio”. Bild ställer fler frågor. ”Betalar Arsenal 60 miljoner euro för Draxler?”, alltså motsvarande ca 550 milj kr. För det uppges vara vad Wolfsburg vill ha för sin landslagsstjärna. Sedan finns en intervju med Alexander Farnerud. ”Jag skulle gärna återvända till Stuttgart. Jag har väldigt goda minnen”, säger svensken till tidningen. Intervjun verkar mest gjord för att Stuttgart flera gånger tidigare haft återvändare, men Bild tror inte riktigt på denna.

Annons

Sport Bild lockar i veckans nummer med intervju under rubriken ”Hummels exklusivt: Min plan med Bayern”. En tillhörande rubrik är ”Jag vill vinna Champions League”. Så var det med det. En annan rubrik är ”Reus ny lagkapten i Dortmund!”. Tidningen skriver vidare att Wolfsburgs sportchef ”Allofs vill ha Zaza”, samt låter forne landslagsstjärnan Günter Netzer syna turneringen i Frankrike under rubriken ”Detta EM har inte rört vid mitt hjärta”.

Publicerad 2016-07-13 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto