Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Revolterar mot Mourinho

ENGLAND

1

Daily Telegraph har bland de små fotbollspuffarna på förstasidan med ”Min Unitedförödmjukelse: Januzajs avskedsord efter att ha blivit utfryst”. Tidningen hänvisar till källor nära belgaren om att Januzaj känt sig utfryst av Mourinho sedan han placerats med U21-laget. Upprörd över detta ska 21-åringen ha vägrat att byta om i U21-lagets omklädningsrum, och i stället kommit ombytt till träningen eller bytt om på en toalett. Januzaj uppges vilja lämna United helt men ett säsongslån till Sunderland är mest aktuellt.

The Times har under rubriken ”Mata och Januzaj vill lämna United” samma uppgifter som Telegraph om Januzajs upprördhet, och hänvisar också till källor. Tidningen drar även paralleller till fallet Schweinsteiger, även om tysken handskats mer behärskat med situationen. Från transferfronten uppger The Times att ”Arsenal är nära Mustafi för 20 miljoner pund”. Londonklubben ska ha haft ett genombrott i förhandlingarna med Valencia om mittbacken.

The Sun fortsätter på tema Arsenal med två rubriker. ”Jack okej med buande”, om att Wilshere har förståelse för att landslagsspelare kan bli utvisslade efter Englands EM-fiasko. Inne i tidningen finns också ”Exklusivt: Arsène Wenger köper bara anfallare som är ’superstjärna’, och har ögonen på Lewandowski och Griezmann”.

Daily Mirror ger Arsenal ytterligare en stor rubrik, ett budskap från Wenger till sina spelare, ”You’ll play, I’ll stay” (i grov översättning ”Om ni levererar stannar jag”). En hård vinkling av att Wenger sagt att ”Mitt kontrakt går ut efter säsongen. Vad som sedan händer beror lite på hur säsongen går”. En svensk får också en ”exklusiv”-stämpel…Pontus Kåmark. ”’Zlatan måste vara nummer 1’ – United förvarnade om ett världskrig om Ibrahimovic inte får styra och ställa”. Det är rubriken Mirror sätter ihop efter en intervju med ex-landslagsspelaren, numera expertkommentatorn.

Daily Mail drar också in Zlatan i en rubrik. Men det är i en krönika signerad ex-Chelseanfallaren Chris Sutton och om Citys tunga backvärvning. ”John Stones är inte fysisk nog att klara av spelare som Zlatan Ibrahimovic”.

The Guardian skriver att ”Riyad Mahrez accepterat att inte lämna Leicester i detta transferfönstret”. En kontrast till budskapet i franska L’Equipe, se nedan under ”Övrigt”.

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport ser en ”Stor duell” mellan Inter och Napoli genom att ”Inter satsar på Insigne och är nära Joao Mario, Napoli försöker med Icardi igen”. Insigne ses som Inters plan B, då ett köp av Gabriel Barbosa ser ut att gå om intet. Tidningen skriver vidare att ”Milan växer men förlorar mot Sassuolo” (2-3) i en försäsongsturnering (Trofeo TIM), som Guidettis Celta Vigo vann. Fler Milanrubriker: ”Satsar allt på Bentancur, bud på 15 miljoner euro till Boca” för den 19-årige mittfältaren. I tidningens sicilianska upplaga finns en artikel om och med Haitam Aleesami. Av den framgår att ex-IFK Göteborgaren väntas debutera för Palermo i cupspelet mot Bari i morgon.

Corriere dello Sport drar på snarlika transferuppgifter som Gazzettan. ”Inter – Joao Mario, Milan – Bentancur” är den största rubriken på förstasidan. Den dagliga avrapporteringen av Juves jakt på Pogbaersättare leder i dag fram till ”Det går framåt med Matic men Witsel närmare”.

Tuttosport menar att ”Zaza knuffar Gabigol mot Juve”. Det syftar på att anfallaren gått med på att bli utlånad, vilket banar vägen för Juve att värva Gabriel Barbosa.

 

SPANIEN

3

Marca ser Sergio Ramos som ”Skyddsängeln”, och lyfter fram att lagkaptenen efter sitt mål mot Sevilla i Supercupen nu ”gjort mål i fyra finaler för Real Madrid” och att han är ”sjätte bästa finalmålskytt i klubbens historia”.

AS dröjer sig också kvar i Real Madrids Supercupseger, men med fokus på att de spanska spelarna i laget gjorde starkt ifrån sig. Som att ”Lucas Vazques sprang mest (15,6 km)”, att nya förbundskaptenen ”Lopetegui var imponerad av Asenio och Carvajal” och förstås ”Ramos nu den back som gjort flest mål i europeiska cupfinaler”. Sju av elva startspelare var spanska landslagsspelare.

Sport tar till engelskan för rubriken ”Dream Messi”. Tidningen ser Gamper Cup-matchen (3-2 mot Sampdoria) som att ”Leo gjorde comeback på Camp Nou med en uppvisning, två mål och en assist”.

Mundo Deportivo ser matchen på Camp Nou som ”Festen med Messi”. Liksom övriga spanska tidningar så klämmer också MD in en mindre rubrik om den uppseendeväckande tränarförändringen i Villarreal, ”Marcelino avsatt”.

Faro de Vigo summerar spelarintryck i Celta Vigo efter försäsongsturneringen i Italien i går. Det är ingen rolig svenskläsning. För slutpunkten i artikeln är ”Det mest oroande var avsaknaden av gnista hos Guidetti”.

 

TYSKLAND

4

Bild uppger att Philip Lahm väntas ersätta Matthias Sammer som sportchef i Bayern München och följer upp det med rubriken ”Hur bra passar Lahm för Sammers jobb?” bakom betalvägg. En annan artikel är ”Kolasinac stannar i Schalke”, trots påstått intresse från Roma och West Ham.

Kicker har siktet inställt på helgens Supercupmatch mellan Bayern München och Dortmund med ”Tuff test med titelchans”, och presenterar troliga startelvor som inkluderar Dortmunds kontroversiella hemvändare Götze och Bayerns kontroversiella Dortmundköp från Hummels. Tidningen har också en intervju med Hamburgs lagkapten Djorou, ”Jag tror på detta projekt”, säger han hoppfullt.

 

ÖVRIGT

5

L’Equipe (Frankrike) har en fotbollsrubrik på förstasidan, ”Mangala haltar vidare”. Enligt tidningen har fransmannen tagit värvningen av John Stones hårt. Mangala är nu aktuell för en flytt, och Valencia är enligt L’Equipe intresserad. Milan är en annan möjlighet. Vidare skriver tidningen att ”Arsenal har lagt ett bud på 41 miljoner euro för Mahrez”, och hävdar med hänvisning till ”en källa nära situationen” att 25-åringen är beredd att ta strid för att få till en flytt till Londonklubben.

Ekstra Bladet (Danmark) har med anledning av Rafael van der Vaarts övergång till FC Midtjylland listat andra stora namn som värvats till Superligan genom åren, danska som utländska. Bland de tio namnen finns två svenska, Olof Mellberg och Johan Elmander.

VG (Norge) skräder inte orden efter Sveriges förlust i natt (0-1 mot Japan). ”Fotbollsfiasko för Sverige i OS”, lyder omdömet i rubriken. ”Det svenska laget har varit deprimerande”, säger norska TV2-experten Jesper Mathisen.

De Telegraaf (Holland) har redan under tidningens logga på förstasidan en fotbollsnyhet, ”Ajax fixar drömanfallare Traoré”. Det är Chelseas anfallare med förnamnet Bertrand, som många trodde skulle ta plats i Contes trupp. Nu lånar Amstedamklubben in 20-åringen som ersättare till Arkadiusz Milik, som sålts till Napoli.

Publicerad 2016-08-11 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons