Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons

Pochettino: ”Jag ville döda mina Tottenhamspelare”

ENGLAND

1

Daily Mirror är en av få engelska tidningar som hittar plats för fotboll på sin sportetta. Här är det stackars Hart som har ett brustet hjärta, ”Hart Broken”. Anledningen är att ”Englands nummer 1 fruktar för sin framtid i City då Guardiola kastar lystna blickar på Barças Ter Stegen”. Citytränaren uppges vilja ha en sweeper-keeper. Tidningens krönikör John Cross synar Wengers gäng: ”Om Arsenal inte gör någon stor värvning kommer man inte att ta någon topp-fyra-plats”.

The Times lockar på sportettan bara med en PL-guide i morgon, men inne i tidningen finns”Pochettino: Jag ville döda min Tottenhamtrupp”. Tränaren berättar att han i samband med försäsongsturnén till Australien berättade för sin trupp om tankarna efter att de spelat bort ligaguldchanserna. ”Jag förklarade mina känslor – att jag ville döda dem, men inte hade chansen att göra det!”.

Daily Star ser ”Ranieri på en annan planet”, sedan Leicestertränaren levererat suveräna citatet ”Det är större chans att ET landar i London än att Leicester vinner ligan igen”.

The Sun ser ett ”Slag om brasilianare” mellan Manchester United och Chelsea, som båda uppges ute efter Gabriel Barbosa och Thiago Maia.

Daily Telegraph har roat sig med att ranka PL-lagens hemma- och bortadräkter. I topp har Telegraph Crystal Palace bortadräkt, följd av Middlesbrough hemma (obegripligt) och Tottenham borta (snygg). Sist är Chelseas bortaställ.


ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport meddelar att ”Inter fixar Joao Mario”, följt av ”Europamästare är första present till De Boer”. Portugisiska uppgifter gjorde i går gällande att Chelsea lagt ett bud, och Liverpool har uppgetts intresserade, men Gazzettan är bestämd om Inter. ”Mittfältaren från Sporting skriver på ett femårskontrakt och kostar 40 miljoner euro plus fem i bonusar”. Inter uppges också hoppas på Gabriel Barbosa, som The Sun skriver United och Chelsea slåss om.

Corriere dello Sport ser också Inter med i bilden kring Gabigol men menar att det är en ”Superkamp mellan Inter och Juve”. Enligt tidningen föredrar Gabriel Barbosas pappa Turinalternativet, samtidigt lurar också Real Madrid. Ett Napolifokus finns också i ”Maksimovic bara intresserad av Napoli, avgörande timmar för Icardi”.

Tuttosport undrar, ”Juve, vill ni ha Fabregas?”. Tidningen summerar Turinklubbens mittfältsjakt med att Chelseatränaren ”Conte släpper inte Matic, men öppnar dörren för spanjoren: Juve tänker på det, men vill satsa på Matuidi. Namnet Rabiot dyker upp igen. Witsel: Jag stannar i Zenit”.

 

SPANIEN

3

Marca ägnar hela omslaget till spanska OS-guld. Nästan i alla fall. En pytteliten rubrik tillägnas Real Madrid. ”Carvajal och Marcelo, Zidanes spetsar”. Tidningen noterar också att Bale och Kroos är tillbaka i träning.

AS tillåter en aning större fotbollsrubrik om James situation i Real Madrid. Tidningen menar att matchen mot Sevilla visar hur lågt colombianen status sjunkit. Trots skador på Cristiano Ronaldo, Bale och Kroos var han bara avbytare. Real uppges nu beredd att för första gången på allvar lyssna på erbjudanden från andra klubbar.

Sport låter spanska OS-guld spela en undanskymd roll. Här är det Barça och ”Ter Stegen KO” som gäller. Målvakten, som City sägs intresserad av, är skadad och förväntas bli borta två till tre veckor.

Super Deporte skiljer sig från många andra. Medan engelska och tyska tidningarna allt mer övertygat skriver att det bara handlar om timmar innan Shkodran Mustafi är en Arsenalspelare, har Valenciatidningen en helt annan ingång. ”Vi känner inte till något om Arsenal”, lyder den stora citatrubriken. Orden är från Shkodrans pappa. Han ska själv ha ringt upp Valencia för att förklara situationen.

 

ÖVRIGT

4

L’Equipe (Frankrike) har ett starkt OS-fokus, men klämmer in Ligue 1-start och även lite silly season. Stambouli väntas slutligen lämna PSG på lån till Real Betis med en utköpsklausul på åtta miljoner euro. Monaco har lagt ett bud på 12 milj euro för Watfords Doucouré, som dock helst stannar i Premier League.

Kicker (Tyskland) har förbundskapten Jogi Löw som huvudnyhet i tidningen. Men det har inte med fotboll att göra. I stället är det att Löw ska separera från sin fru Daniela, som han varit tillsammans med i 36 år. Hamburger Morgenpost har däremot svenskrelaterade fotbollsnyheter. Albin Ekdal fick en fotledsskada i samband med matchen mot Cagliari. Men gårdagens resultat från undersökningen var positiva, och mittfältaren väntas vara i träning med HSV redan nästa vecka.

A Bola (Portugal) pryder förstasidan med ”Arrivederci” (”hej då” på italienska) och bild på Joao Mario, och är därmed på Gazzettans linje om att portugisen flyttar till Inter. Skillnaden är i övergångssumman som sätts till 50 milj euro, aningen högre än den italienska tidningens uppgifter.

Politiken (Danmark) nämner att ”40-årig målvakt kan få stå för AGF”. Det handlar om Lee Baxter, med en lång rad svenska storklubbar på sin cv. Han är numera målvaktstränare i AGF i danska superligan, men på grund av skador sitter Baxter på bänken i mötet med Lyngby i kväll.

Publicerad 2016-08-12 kl 08:00

Senaste tweets

Annons
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons