Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Rooney överviktig och långsam”

ENGLAND

ANNONS

1

The Times beskriver Man Citys CL-kvalseger (5-0 mot Steaua Bukarest) som ”Agüeros berg och dalbana”, sedan argentinaren först missat två straffsparkar och därefter svarat för ett hattrick. Krönikören Tony Cascarino hittar också en annan Cityspelare att uppmärksamma, ”Guardiola pressar det bästa ur Sterling”.

Daily Telegraph sätter stor rubrik på ”Fantastiske Agüero”. Lika fantastisk tycker inte fotbollsexperten Paul Parker att Wayne Rooney är: ”Överviktig och långsam – Rooney gör inte skäl för sin plats, menar tidigare United-spelare”.

Daily Mirror pekar på att alla inte är jublande glada i Guardiolas trupp. ”Joe Hart lämnar Man City den här månaden”, skriver tidningen. City uppgavs i måndags kväll ha gjort klart med Barcelona om en värvning av Claudio Bravo.

The Sun lanserar sin vana trogen en rad Silly Season-uppgifter. En är ”Exklusivt: José Mourinho erbjuder Southampton Marcos Rojo som delbetalning för Jose Fonte”. En annan är ”Exklusivt: Man United erbjuder inte Rooney något nytt kontrakt på åtminstone 18 månader”…vilket kanske känns rimligt. 30-åringens nuvarande kontrakt löper till 2019.

ANNONS

Manchester Evening News har blicken fäst på fredagens Man Unitedmatch: ”I vilken position debuterar Paul Pogba mot Southampton?”, frågar sig tidningen, och ser på fransmannens olika roller. Tidningen noterar också att Pogba kommer att väl synlig av andra skäl – sin nya frisyr (se nedan).

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport lanserar en intervju med Inters nya tränare Frank De Boer under rubriken ”Kära Juve, ni skrämmer inte Inter”. Inne i tidningen uppges också att ”det handlar om detaljer” innan Joao Mario är klar för de blåsvartrandiga. I en mindre rubrik på förstasidan uppges Juan Cuadrado åter aktuell till Juventus från Chelsea. Enligt uppgifter i Sky Italia i går kväll är det aktuellt med ett säsongslångt lån för 3-4 miljoner euro, utan köpoption. Turinklubben väntas ta kontakt redan i dag.

ANNONS

Corriere dello Sport tror inte på Witsel ELLER Matuidi, utan ”Witsel och Matuidi”. Under rubriken skriver tidningen att ”med utlåningen av Zaza och Pereyra, och Bayerns utnyttjande av Comans utköpsklausul, så får Marotta 60 miljoner euro: pengar som kan användas till mittfältarna”. CdS dröjer sig också kvar vi Chelseas seger i måndags. ”Conte är redan kung, Premier League älskar honom”, menar tidningen.

Tuttosport har ”Juve: På nytt efter Cuadrado” som huvudnummer. Dessutom uppges förutom Matuidi också en annan mittfältare, Bolognas Amadou Diawara, aktuell för det svartvitrandiga laget.

 

SPANIEN

3

Marca har den märkliga konstellationen av fyra omslag i ett. Ett av dem är ”Morata gör redan mål”. Den hemvändande anfallaren svarade för ett av målen när Real Madrid vann Trofeo Santiago Bernabéu (5-3 mot Reims). Även numera bänkspelaren James, som ryktas på väg bort, gjorde ett mål.

ANNONS

AS beskriver Real Madrid-matchen som ”en fest” och att det var ”Åtta mål som hedrade Kopa och Gento”. Det finns också en rubrik för Zidanes svar på transferrykten: ”James stannar och jag tror inte någon anländer…”. Han avfärdar uppgifter om Cesc Fábregas. Tidningen ger på förstasidan också utrymme för att Barça har ”Första titeln i sikte”, med retur i Supercupen i kväll, där katalanerna har en 2-0-seger på bortaplan att gå på.

Sport ser en ”Makrooperation i fyra delar” som är i rullning för Barça på transfermarknaden. Man illustrerar den med en biljardkö och bollar. ”Intensiva förhandlingar Barça-Valencia” är i fokus. Ena bollen är just Valenciaspelarna Alves och Alcácer, på väg till Barça, och en annan Munir och Samper, på väg i motsatt riktning. En tredje boll är Bravo till Man City medan Napolimålvakten Reina dyker upp på den fjärde, som ett alternativ till Alves som Bravos ersättare i Barça.

ANNONS

 

TYSKLAND

4

Bild njuter åt att ”Gladbach promenerar mot Champions League” efter gårdagens kvalseger på bortaplan (3-1 mot Young Boys). Från Silly Season finns ”Gnabry eller Esswin – bara en av dem kan komma till Hertha”. Det handlar alltså om Berlinklubbens intresse för Arsenal respektive Augsburgs anfallare. På annat håll uppges ”Wolfsburg åter intresserad av Ginter”, det vill säga Dortmunds back.

Sport-Bild lockar denna vecka med ”Så regerar Ancelotti” och ”SportBild avslöjar elva av den nye Bayerntränarens hemligheter”. För den nördiga delen av läsekretsen medföljer också en magnettabell för de två högsta divisionerna.

 

 

ÖVRIGT

5

L’Equipe (Frankrike) saknar helt fotbollsinslag på förstasidan, men ägnar stort utrymme åt de franska lagen i Europaspelet (Monaco och Sinat-Etienne) inne i tidningen. Och så synar man PSG-talangen Jean-Kévin Augustins situation. Trots en plats i skuggan av laget uppges den 19-årige anfallaren beredd att slåss om en plats, men inte om det blir fler anfallsförstärkningar. Tottenham, Queens PR, Sporting, RB Salzburg och Wolfsburg är några av de utländska klubbar som visat intresse. PSG vill förlänga kontraktet.

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) ser det som att ”FCK tog ett steg mot Champions League, men inte tillräckligt stort”, efter hemmaseger i går kväll (1-0 mot Apoel Nicosia). Inför returen pekas svenske målvakten Robin Olsen ut som en av tre nycklar för att det ska bli avancemang. Till hans kvaliteter lägger tidningen till ”Han kan dessa nervpirrande kvalmatcher från tiden i Malmö”. Tränare Ståle Solbakken bjuder för övrigt på ett skönt citat när frågan om cyprioternas eldiga publik lyfts. ”Jag spelar hellre för 20 000 galna människor än 100 pensionärer”. Randers Amtsavis har en intervju med Randers sportchef Ole Nielsen, som inte förstår Mikael Ishaks kritik mot klubben, sedan affären med Panathinaikos gått i stöpet. ”Mikael Ishak kan vara besviken på Panathinaikos, men inte på Randers”, säger Nielsen, och förklarar vidare: ”Vi var överens om ett pris, men det var vissa betalningsvillkor som Panathinaikos inte kunde uppfylla, och därför stoppades förhandlingarna”.

ANNONS

Lance (Brasilien) är förstås bara en av flera brasilianska tidningar som analyserar Brasiliens OS-nederlag mot Sverige i damfotbollsturneringens semifinal. Landslagsspelaren Cristiane vill dock inte hemfalla åt kritik mot det svenska spelet, som amerikanska målvakten Hope Solo gjorde. ”Jag ser det inte så. De handlar om taktik. I det här fallet var det en taktik att ha tio spelare vid målet, de använder vad de har. Det var en taktik som fungerade mot USA och som de kommer att använda till slutet av turneringen. De spelade med ett 4-5-1, drog sig tillbaka och ville inte föra spelet. De siktade på straffar”, säger hon.

Publicerad 2016-08-17 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto