Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Taxi till Joe Hart!”

ENGLAND

ANNONS

1

Daily Mirror låter ordet ”Vidrigt” stå i stora bokstäver över sportettan, till en bild på Man Citys målvakt Joe Hart, och med uppföljningen ”Jag förstår inte vad han gjort för fel, varför behandlas han på det viset?”. Bakom vreden ligger…Joey Barton. Varför Rangersspelarens åsikt ges så sådan tyngd är oklart. Tidningen påpekar på annan plats att Hart ”sagt till lagkamrater att han vill lämna i detta transferfönster”.

The Sun använder sig av rubriken ”Taxi!” till en bild på Hart på väg in i just en sådan, samt ”Arga Joe: Jag vill bort” som underrubrik. Everton, Dortmund och Sevilla uppges intresserade av den engelska landslagsmålvakten. Rubriken ”Ranieri-Wenger 2-0” syftar på att ”Mahrez skriver nytt avtal, efter Vardys nobb”. Mer Arsenalnobb. ”West Brom redo att nobba Arsène Wengers bud på 16 miljoner pund för Jonny Evans” är nog en rubrik få av flera anledninga kunnat gissa före transferfönstret öppnade.

ANNONS

Daily Mail kanske har lite hopp om Arsenalvärvning. ”Exklusivt: Arsenal förhandlar med Atlético om värvning av Gimenez för 40 miljoner pund”.

Daily Telegraph har en annan Londonklubb och ett annat jättebud i fokus. Tidningen hävdar nämligen att ”Chelsea är redo att slå sitt transferrekord med bud på 60 miljoner pund för Napolis Kalidou Koulibaly”.

The Times välkände krönikör Henry Winter frågar ”Guardiola gav andra tid, så varför inte Hart?”. En annan rubrik, ”Exklusivt: Conte kräver att Hazard lägger på sig mer muskler” känns som en hård dom efter belgarens imponerande säsongspremiär i Chelsea.

Yorkshire Evening Post uppger att Leeds hoppas göra klart med lånet av Pontus Jansson från Torino i dag. Läkarundersökningen klarades av under gårdagen.

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport tycks vara i svartvitt rus med ”Juventusfesten”, och fortsättningen ”Invasion av fans i Villar Perosa”, där man spelade en internmatch. Tidningen fyller på med mercatouppdatering för klubben i ”Zaza lämnar inte, Cuadrado nära”. Romas oavgjorda bortaresultat i CL-kvalet (1-1 mot Porto) summeras med ”Bra resultat med tanke på att man spelade nästan en timme med en man mindre”. Daniele De Rossi ses som Romas bästa spelare (sju av tio i betyg). Tidningen uppmärksammar också Quaison i en artikel med en rubrik om att svensken är ”I pole position”. Det syftar på att den ofta bänkade anfallaren plötsligt är aktuell för Palermos startelva mot Sassuolo i premiären. Trots det påpekar Gazzettan påpekar att om just Sassuolo eller Atalanta, som båda tidigare i somras visat intresse för Quaison, skulle återvända med ett bud så är det inte säkert att Palermobossen Zamparini viftar bort det. Quaison har bara kontrakt ett år till.

ANNONS

Corriere dello Sport noterar från Villar Perosa framför allt omfånget på en Juve-anfallare. ”Tjock i vems ögon?”, och till det ”Dieten fungerar: Higuaín gör mål under Juventusfesten”. En annan rubrik är ”Allt klart med Diawara i Napoli”. Det är Bolognamittfältaren med förnamnet Amadou. Ett avtal värt 15 miljoner uppges vara överenskommet.

Tuttosport döper till och med om anfallaren till ”GOLzalo” Higuaín. Enligt tidningen var 10 000 Juventusfans på plats i den lilla staden på knappt 5 000 invånare.

 

SPANIEN

3

Marca menar att ”Bale leder de vita på Anoeta”, det vill säga i Real Madrids premiärmatch borta mot Real Sociedad i helgen. Walesaren är tillbaka, men Cristiano Ronaldo och Benzema är fortfarande på skadelistan. En annan mindre notis är ”Messi får lyfta sin pokal”, efter Barcelonas seger i Supercupen (sammanlagt 5-0 mot Sevilla). Kanske syftar rubriken på att det är första pokalen han lyfter som lagkapten, i skadade Iniestas frånvaro, kanske på den missade Copa América-pokalen med Argentina i somras.

ANNONS

AS drar på en intervju med nya spanske förbundskaptenen Lopetegui i kölvattnet av schismerna med Casillas och Pedro i landslaget. ”Vi kommer att satsa på gemenskap”, blir därför rubriken. En annan, mindre, citatrubrik är ”Asenio, Saúl och Denis Suárez” finns i mina tankar”.

Sport skriver om ”Super-Messi” och om sitt Barça som ”Supermästare”. I ett hörn påpekar tidningen också att tvåmålsskytten ”Turan som återfödd”. En matchkrönika har rubrik på ännu en spelare, ”Claudio Bravo, lämna inte, snälla!”.

Mundo Deportivo nöjer sig helt enkelt med ”Show” för att beskriva Barças uppvisning. Gårdagskvällens stora Silly Season-nyhet på sajten får en mindre rubrik i dagens tidning: ”Tottenham förhandlar om ett lån av Pau López”, Espanyols målvakt.

Estadio Deportivo kommenterar efter Supercup-förlusten ”sitt” Sevilla i stor rubrik som ”För lättviktiga”, ungefär.

ANNONS

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe låter inte heller i dag fotbollen få någon framträdande plats på förstasidan, men har i alla fall med ”En bra affär”, sedan Monaco rest hem med seger från Spanien i CL-kvalet (2-1 mot Villarreal). En annan rubrik i tidningen är ”Remy föredrar London”. Chelseaanfallare väntas alltså inte till Lyon. L’Equipe uppger att fransmannen har ett låneerbjudande från Crystal Palace, den mest troliga destinationen, men att det även finns intresse från Everton.

Le Parisien frågar sig på förstasidan ”Finns du där, OS-anda?”, sedan den brasilianska publiken mer påminner om en fotbollspublik och buar ut deltagare. Men det finns fotboll ”på riktigt” inne i tidningen, där man frågar sig ”Kommer Cavani att nå nya höjder?”, och lägger till att ”uruguayanen har den tunga uppgiften att ersätta Zlatan Ibrahimovic”. Röster höjs både för och emot. Omar de Fonseca, tidigare anfallare i PSG och med kunskap om sydamerikansk fotboll, svarar: ”Kommer han att göra 40 mål som Zlatan? Jag är tveksam. Det är första gången han kommer att spela utan en annan anfallare vid sin sida, som med Suárez i Uruguay och Ibra i PSG, som båda underlättade för honom genom att dra backar med sig. Han kommer att göra mål eftersom PSG kommer att dominera. Kommer han att vara spelaren som avgör matcher som står och väger? Jag är inte så säker”.

ANNONS

 

TYSKLAND

5

Bild har rubriken ”Gomez till Wolfsburg”, en affär som den tyska klubben också bekräftade i går. Enligt tidningen ryckte också både engelska och spanska klubbar i den rutinerade anfallaren. Bild uppmärksammar också att ”Coman skrek av smärta” efter att ha skadat sig på träning. Bayern Münchenspelaren blir borta upp till åtta veckor. Mer Bayern. Lagkapten Lahm har snackat med Ribéry, som mot Dortmund kunde blivit utvisad för att slagit ut med armen mot Passlack. En typ av förseelse fransmannen gjort sig skyldig till förut. ”Jag har pratat med honom, och han förstod. Man kan inte förändra hans mentalitet, men jag hoppas att det inte händer igen, men jag kan inte garantera något”, sa Lahm.

Kicker har också ”Gomez till Wolfsburg” i fokus, och med uppföljningen ”Transfern. Konsekvenserna”. Strålkastarljusen hamnar också på ”En duell – två världar”, östtyska RB Leipzig kontra Dynamo Dresden. Ganska så givet är också att OS tilldelas en rubrik. ”Två lag slåss om tyskt guld”. Både herrar och damer är framme i final.

ANNONS

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) har rubriken ”Kaptenen stiger av”, om att Thomas Delaney lämnar FCK för Werder Bremen i vinter, vilket blev officiellt i går. 24-åringens kontrakt skulle gått ut ett halvår efter övergången, men enligt Ekstra Bladet har FCK i alla fall lyckats får 15 miljoner danska kronor, motsvarande ungefär 18 milj kr, för 24-åringen. BT har samma uppgift om priset, och påpekar att det bara är hälften av vad Delaneys utköpsklausul var på.

A Bola (Portugal) ser ett Porto som ”Riskerar miljoner” efter CL-kvalbesvikelse (1-1 mot Roma). Tidningen uppmärksammar sedan att Sporting, liksom Anderlecht, påstås ute efter Nicklas Bendtner. Man hänvisar till belgiska Het Laatste Nieuws – som hänvisar till ”portugisiska källor”

Zero Hora (Brasilien) har ”United, Liverpool och Juventus ute efter Luan”. Tidigare har också Barcelona uppgetts intresserad. Gremio uppges vilja ha minst 30 miljoner euro för sin 23-årige OS-mittfältare vid en försäljning i januari och minst 45 milj euro vid en försäljning nu.

ANNONS
Publicerad 2016-08-18 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto