Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Vieira: ”Arsenal saknar fysik och personligheter”

ENGLANDCqabEsmXEAEPkI9

Daily Telegraph går emot strömmen. De flesta engelska tidningar har i dag både nyhets- och sportettor som täcks av bilder på OS-guldmedaljsamlande långdistanslöparen Mo Farah och krav på tillägget ”Sir Mo Farah”. Men Telegraph låter Premier League få sportettan. ”West Hams historieskrivare” sätts rubriken till efter Londonlagets första match och första seger på London Stadium (1-0 mot Bournemouth). Andy Carroll tror han kan bidra med mer framöver (se tweet nedan). Här finns också domen från Patrick Vieira om sin gamla klubb, ”Arsenals brist på fysik och personligheter gör att de är allt annat än som ”The Invincibles” (De Oövervinnerliga) som det obesegrade Arsenal av årgång 2003/2004 kallades.

ANNONS

The Times låter några av sina profiler tycka till i fotbollsbilagan. Ex-spelaren Tony Cascarino: ”Sturridge saknar fart och självförtroende” och ex-domaren Howard Webb: ”För andra gången på en vecka borde Chelseas anfallare Diego Costa ha blivit utvisad”.

The Sun använder målvakten Claudio Bravos förnamn till ordleken ”Big Claud over Hart”, vars innebörd är att mörka moln hänger över Harts framtid sedan Barcelona bekräftat att deras målvakt är på väg till Man City. Hart tippas på nytt hamna i Everton.

Daily Mirror uppmärksammar att ”Fansen buar och Moyes varnar för kamp för överlevnad efter Sunderlands derbyförlust (1-2 mot Middlesbrough). Tidningen drar också på: ”Exklusivt: Valencia säger till Arsenal att Skhodran Mustafi kostar hela 50 miljoner pund”.

 

ITALIENuntitled

La Gazzetta dello Sport sätter strålkastarljusen på Milanolagens skilda öden genom Bacca med tre mål för Milan (3-2 mot Torino) och genom De Boer och ”katastrof för svartblå”, då det blev förlust direkt för nya tränaren och Inter (0-2 mot Chievo). Tidningen har också en intervju med Higuaín med rubriken ”Jag fet? Säg det till mig inför varje match så kommer jag att göra mål varje gång”. Hiljemark får sex av tio i betyg i Palermos hemmaförlust (0-1 mot Sassuolo), Quaison bara fem. ”Misslyckad kväll”, menar Gazzettan, men Ballardini försvarar Quaison i positionen som central anfallare. ”Han kan spela i den rollen, han har visat att han kvaliteten för den liksom andra positioner. Han behöver stöd från medspelarna, han kan inte göra så mycket alldeles själv”. I svenskmötet Bologna-Crotone (1-0) får Emil Krafth i Bologna sex och debutanten Marcus Rohdén i Crotone 5,5i betyg

ANNONS

Corriere dello Sport ser ett ”Inter i mörker”, ”En katastrofal start för De Boer” och ett lag ”utan kraft och idéer”. Ouch. Inters vicepresident Zanetti svarar samtidigt på transferrykten med ”Joao Mario och Sissoko? Det tror jag blir svårt”. Anledningen är Financial Fair Play.

Tuttosport drar liksom Gazzettan stort på Higuaíns svar på vikthån. ”Ju mer ni pratar om min vikt, desto fler mål gör jag”. En annan rubrik är ”Juves mål – Cuadrado snabbt”. Liksom Gazzettan och Corriere dello Sport, uppger Tuttosport att colombianens agent har möte med Chelsea i dag. Uppgifter om ett säsongslån för 3,5 miljoner euro har förekommit, och enligt Tuttosport vill Juve ha klart affären ”inom ett par dagar”.

 

SPANIENp01cat-1471818698069

Marca stannar kvar i spanskt medaljjubel från OS, men har ”Magikern Asenio”, som en liten extra förstasida på förstasidan. Den unge anfallaren slog till med ännu ett mål för Real Madrid gårdagens seriepremiär (3-0 mot Real Sociedad). Tidningen skriver också om ”Asenshow”.

ANNONS

AS har bild på tvåmålsskytten Gareth Bale och menar att Real Madrid visade ”Kraft”, och att ”Bale, Morata och Asenio – ett starkt anfall på Anoeta”. Däremot ser tidningen att ”Atletico fick betala för sina målmissar” (1-1 mot Alavés).

Sport, som länge viftade bort uppgifterna om att Cillessen var den utvalda målvakten för Barcelona, har ändrat tonläge. ”Välkommen, Cillessen” dominerar förstasidan, med tillägget att han skriver på ett femårskontrakt, anländer i morgon och därmed inte spelar Ajax CL-match på onsdag. Sport menar också att ”MSA briljerar i inledningen av säsongen”, alltså Messi, Suárez, Arda. Krönikören Lluis Mascaro skriver till och med om ”Neymar – från OS-guld till bänken?”. Han menar att ”Arda och den nya tridenten förtjänar några matcher ihop”, medan guldbrassen vilar upp sig.

ANNONS

Mundo Deportivo menar att vad som gäller är Cillessen ”så snart som möjligt”, utan att precisera tidpunkt. Tidningen håller uppe andan med ”Slutattack för att värva Alcácer”, den 22-årige Valenciaanfallaren.

Faro de Vigo har som väntat ingen plats i startelvan för John Guidetti inför kvällens premiär mot Leganes. Tidningen har tidigare skrivit att svenskens försäsongsmatcher inte imponerat, och nu finns även ny konkurrens i anfallet. Dagens anfallstrio väntas bli Orellana, Aspas och danska nyförvärvet Pione Sisto. Atlantico tror möjligen att Bongonda kan ta Sistos plats. La Voz de Galicia är också inne på Bongonda i startlevan. Guidetti har alltså alla på bänken.

 

FRANKRIKEune_22082016_v65

L’Equipe noterar på fotbollssidorna bland annat att Guingamp tog en tung skalp (2-1 mot Marseille), men nye svenska målvakten Karl-Johan Johnsson släppte in ett mål väl enkelt och övertygade inte. Han får lägst betyg i vinnarlaget, fem av tio. Från transfermarkanden rapporterar L’Equipe att Montpellier ser ut att behålla Ryad Boudebouz, trots intresse från Celta Vigo, Besiktas och framför allt Lazio. Den franska klubben har inga planer på att släppa den 26-årige mittfältaren, men öppnar för en försäljning i januari.

ANNONS

Le Parisien konstaterar att ”Det finns jobb kvar att göra” innan PSG är färdigt (3-0 mot Metz). Medan lagkamraterna ändå får sexor eller sjuor i betyg, Di Maria till och med 7,5, så får Cavani…två. ”En mardrömslik kväll”, är tidningens omdöme efter uruguayanens alla missade chanser.

France Football kom redan under gårdagskvällen med uppgiften att ”Moussa Sissoko och Inter – det är på allvar”. Enligt tidningen är Milanoklubben nära en överenskommelse med spelaren, och väntas lägga ett bud på 35 miljoner euro de närmaste dagarna. Tidigare har bland annat Juventus och Real Madrid uppgetts intresserade.

 

TYSKLAND

Bild ser ett ”Pinsamt Werder” som upplevde en cupsorti mot ett division tre-lag (1-2 mot Sportfreunde Lotte). Branimir Hrgota gjord Eintracht Frankfurts mål vid deras cupseger (1-1 mot Magdeburg, vidare på straffar). Men det är inte vad Bilds stora artikel handlar om utan om ”Supporterskam”. En synnerligen aggressiv artikeln om att Frankfurt på nytt lär drabbas av stängda läktare, men Bild och kräver att förbundet överväger poängavdrag.

ANNONS

Kicker uppger att Wolfsburg försöker värva Dortmunds Matthias Ginter, men även RB Leipzeig är ute efter den 22-årige backen.

 

ÖVRIGTwdiag

Ekstra Bladet (Danmark) är en orgie i OS efter att ha blivit främsta nordiska nation. Men bakom sidorna av rödvitt jubel ges en litet blågul applåd åt Johan Larsson (ex-Elfbsorg). I alla fall får Bröndbysvensken fem av sex i betyg efter två assist. Så blev det också storseger (7-0 mot AGF). Niklas Backman (ex-AIK) är en av åtta spelare i AGF som får blott en etta i betyg.

A Bola (Portugal) har Victor Nilsson Lindelöf på stor bild, men det har inte med några nya transferrykten att göra. I stället får svensken stå som symbol för Benficas oväntade poängtapp (1-1 mot Vitoria Setúbal) under rubriken ”Gul varningslampa”. Orsaken är att Lindelöf brände ett jätteläge i 90:e minuten med en ribbträff.

ANNONS

Dagbladet (Norge) beskriver det som att svensken Jakob Orlov (ex-Gefle och ex-Hammarby) ”svävade som en basketspelare” när han nickade Brann i tidig ledning mot Rosenborg. 1-1 slutade matchen.

De Telegraaf (Holland) menar, till skillnad från spanska Sport, att ”Cillessen med till Rostov” är troligt. Ajax är överens med Barcelona om en försäljning för 14 miljoner euro till Barça och målvakten om ett femårskontrakt, men själva slutförandet av affären väntas inte bli klart innan Ajax avfärd. Algemeen Dagblad har flera svenskar i betygssammanfattning från senaste omgången. Medelmåttiga 5,5 verkar gångbart på dem:  startspelarna Mikael Dyrestam (NEC), Simon Tibbling (Groningen) och Mattias Johansson (AZ) får alla det betyget.

Publicerad 2016-08-22 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto