Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Guidetti kan få chansen - mot Real Madrid

Headlines Blogg

ENGLAND

1

The Guardian skriver att ”Sturridge hittar rätt ton igen – skjuter Liverpool vidare”. Den skadebenägne anfallaren gjorde två av målen i gårdagens ligacupsegern (5-0 mot Burton Albion). Tidningen deltar också i flödet av dystra rubriker kring engelska landslagets förstamålvakt. ”Hart står inför karriärsdilemma med Bravo som Guardiolas nummer ett”. Hart, som också har Caballero framför sig och därmed kan ses som tredjemålvakt i Man City, har heller ”inget konkret erbjudande” att ta ställning till. Samtalen med Everton strandade då Liverpoolklubben ser hans lön (135 000 pund i veckan) som för hög.

Annons

Daily Telegraph förstärker bilden av Harts dilemma med ”Förkrossad: Guardiola gör klart för Hart att hans tid i City är över”. Telegraph uppger vidare att ”Terry står emot lockropen från landslaget för att fokusera på Chelsea” samt att ”United förklarar för Jones att hans framtid är på Old Trafford trots intresse från Arsenal”. José Mourinho ska ha tillbakavisat alla tankar om att sälja spelare till sin nemesis Arsène Wenger.

Daily Mail har ”Exklusivt: Hart rasande på City då sent besked tvingar honom att slåss mot klockan för att hitta ny klubb”. Enligt tidningen så är Hart övertygad om att Guardiola bestämt sig för att ersätta honom redan innan han tog över i sommar. Daily Mail spekulerar i att Liverpool kan bli en aktuell destination för Hart.

Daily Mirror sätter exklusiv-stämpel på att ”Arsenals tränare medger vad fansen sagt i åratal, ’Jag använder klubbens pengar som om de vore mina egna’”. Wengers ”medgivande” kommer i en biograf och understryker att det är fransmannens val att vara så sparsam på transfermarknaden.

Annons

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport konstaterar att ”Roma sparkar ut sig själva” efter två utvisningar i avgörande CL-kvalmatchen (0-3 mot Porto). Roligare då att mercato-spekulera. ”Sju spelare på åtta dagar”, skriver tidningen om, med fokus på João Mario (troligen Inter), Cuadrado (Juve), Gabigol (Inter/Juve), Zaza (Napoli/Wolfsburg), Mangala (Napoli), Balotelli (klubb i PL) och Obiang (Milan/Torino/West Ham/Fiorentina).

Corriere dello Sport låter lag och tränare dela på skulden med ”Roma och Spalletti: Vilken katastrof!”. Den delade skuldbördan understryks i en intilliggande krönika, ”Många fel av tränaren och för mycket galenskap”. Från mercaton finns ”Juve-Matuidi: möte. Napoli funderar på Zaza”. Inter behöver tröst i dessa dagar och det har CdS med ”Kineserna i Milano med presenten Gabigol”. Den är dock långt ifrån inslagen och klar. I stället handlar det om att ”Den avslutande ansträngningen för att knyta ihop affären har inletts”.

Annons

Tuttosport menar att ”Det blir en av dessa” som förstärker Juves mittfält, och har bild på Matuidi, Sissoko, Witsel och Luiz Gustavo. Med andra ord absolut inget nytt att rapportera, men ändå största rubrik. Tidningen menar vidare att ”Sprickan är total mellan Cuadrado och Chelsea”. Yttern fanns inte med i Chelsea trupp ens till gårdagens ligacupmatch, och colombianen själv vill bort. ”I morgon är avgörande möte för att hans återkomst i Juve”.

 

SPANIEN

3

Marca lägger tyngdvikten vid att ”Bale är vit i hjärtat”, och har förlängt kontraktet med Real Madrid till 2021. ”Han blir klubbens mest välbetalda spelare efter Cristiano”, lägger tidningen till. Lönen uppges vara densamma som lagkaptenen Sergio Ramos, tio miljoner euro netto om året. Från transfermarknaden kring huvudstadslaget skriver Marca att ”Real Madrid har nobbat två bud för Casemiro värda miljontals euro”. En opinionsundersökning tidningen gjort visar att 59 procent av läsarna är positiva till en försäljning av James.

Annons

AS hävdar att ”Isco säger nej till Juventus” och vill stanna i Real Madrid. På annan plats på förstasidan kan man läsa att skadade ”Cristiano är tillbaka mot Osasuna den 10 september”.

Sport kör vidare på temat målvakter, men den här gången inte om Cillessen eller Bravo. ”Exklusivt: Ter Stegen förlänger kontraktet”. Barça har erbjudit tysken ett kontrakt till 2021.

Mundo Deportivo levererar en intervju med Barças ofta kaxige landslagsback under rubriken ”Piqué kör hårt”. Den följs av små citatrubriker som ”Vi är laget att slå. Barça är det klart bästa laget i Spanien”. MD menar också att man har en exklusiv uppgift i att Barças och Valencias bossar är överens. ”Bartomeu-Lim: Skakar hand på Alcácer”. Bredvid den rubriken finns den senaste datumuppdateringen på en viss Ajax-målvakt, ”Barça presenterar Cillessen på fredag”.

Annons

Faro de Vigo uppmärksammar att Iago Aspas fick en smärre höftskada i förlustmatchen mot Leganés och vilar de närmaste dagarna. Trots att klubbläkare tror sig få honom klar till lördagens stormatch mot Real Madrid på Santiago Bernabéu, så skriver Faro de Vigo att han är ”ett frågetecken”. Det kan bana vägen för ni-vet-vem. ”Om det blir bekräftat att Aspas inte kan spela så är John Guidetti den främsta kandidaten att ersätta honom mot de regerande CL-mästarna”, skriver tidningen om den svenske anfallaren, som varit allt annat än het den senaste tiden.

Cope ”Real Madrid har inte fått några erbjudanden” för James, med tillägget att Real Madrid varken har några planer att värva eller släppa några spelare innan transferfönstret stänger om en dryg vecka.

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe ser Monacos säkrade CL-avancemang i kvalreturen (1-0 mot Villarreal) som ”Uppdrag utfört”. En transfernyhet tar också plats på förstasidan: ”Matuidi mycket nära Juve”. Efter möte i går är Juventus, Matuidi och hans agent, sommarens transferkrösus Mino Raiola, överens. Även förhandlingarna mellan PSG och Juve går framåt, och priset väntas landa på runt 30 miljoner euro, plus fyra i bonusar. Fler övergångar. Under rubriken ”Sirigus övergång förestående”, skriver L’Equipe att ”den italienske målvakten är överens med Sevilla om ett lån, men PSG måste betala en del av hans lön”.

Annons

Le Parisien uppger redan på sin förstasida att ”Matuidi lämnar för Juve”. Tidningen har ungefär samma uppgifter som L’Equipe, och nämner att PSG tränaren Unai Emery har gett sin välsignelse. Däremot ser man samtalen mellan klubbarna som lite mer komplicerade. Hittills har PSG nobbat bud på 25 och 30 miljoner euro, och vill ha 40 milj euro. För mycket, tycker Juve och Matuidis närmaste, skriver Le Parisien. Dagens fetaste rubrik är annars ”En check på 175 miljoner euro!”. Det är vad QTA, Qatars turistbyrå, enligt tidningen kommer att betala PSG i sponsorpengar denna säsong enligt ett nytt avtal. Det är lika med ungefär 30 procent av PSG:s preliminära budget för denna säsong.

 

TYSKLAND

5

Bild tar i en sammanfattning över transferläget i Bayer Leverkusen upp att ”Hakan Calhanoglu funderar på en flytt till Tottenham”. Leverkusen vill ha 25 miljoner euro för sin turkiske landslagsmittfältare. Även grekiska landslagsbacken Kyriakos Papadopoulos söker enligt tidningen en flytt till England.

Annons

SportBild fäster blicken på en Bayernstjärna. ”Storm kring Ribéry” handlar om fransmannens armbågar och uppträdande på planen. Tidningen ställer sig frågan om han är ”Förövare eller offer?”. Bildvalet på en vredgad Ribéry tycks ge en viss indikation åt vilket håll tidningen lutar. Några andra rubriker: ”Bayern jagar 20 rekord den här säsongen” och ”Aubameyang: Jag vill göra 25 mål”.

 

ÖVRIGT

Ekstra Bladet (Danmark) ser ”200 miljoner goda skäl” till att FC Köpenhamn bör slå ut Apoel Nicosia i CL-kvalet i dag. Det handlar alltså om danska kronor. Fanatiska cypriotiska fans skildras över ett uppslag till rubriken ”Apoel-fans är redo att dö för klubben”. Något hånfullt tar Ekstra Bladet sig också an Bröndbys motståndare Panathinaikos under rubriken ”PANIKaikos”. Det grekiska laget ska ha begärt extra säkerhet hos Uefa, och delvis fått igenom kravet, inför returmatchen på det infekterade mötet i Aten. Förra veckan var det stökigt på plan och rasismanklagelser kom från båda lag, bland annat mot Marcus Berg. Mer om matchen i Headlines webb-tv, ute vid 11-tiden.

Annons

Scottish Sun (Skottland) leker fram ”A phew good men” som knappast låter sig översättas i ett par ord. Den syftar på att ”Celtic fick svettas” när man förlorade i CL-kvalet (0-2 mot Hapoel Be’er Sheva), men ändå gick vidare sammanlagt. Mikael Lusig är tillsammans med Kolo Touré den spelare som får högst betyg, sju av tio. ”Han kunde ha startat som högerback – och Celticfans önskade troligen det – men den svenska stjärnan gavs en nyckelroll som mittback och gjorde inte illa ifrån sig. Läste spelet bra och vann de flesta höjdbollarna”, skriver tidningen.

A Bola (Portugal) gör en målande beskrivning i ”Draken satte Rom i brand”, som syftar på Portos smeknamn (Dragões) och den tunga segern i Italien (3-0 mot Roma)

De Telegraaf (Holland) menar att det är klart nu, ”Ajax lånar Tim Krul en säsong”, från Newcastle. Målvakten ersättare Jasper Cillessen, som lämnar för Barcelona.

Annons
Publicerad 2016-08-24 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto