Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

”Sturridge: Jag är missnöjd med min roll”

ENGLAND

ANNONS

1

The Times ger som flera tidningar en fet rubrik åt en Liverpoolanfallare, ”Sturridge: Jag är missnöjd med min roll”. Det handlar inte om hans roll som robotdansande målskytt utan om hans roll som ytter. Han klämmer dock ur sig ett ”jag gör det för laget”.

Daily Telegraph har ”Min speciella afton”, med bild på en rörd Joe Hart som tackar publiken efter Citys CL-avancemang (1-0 mot Steaua Bukarest) och hans sannolika farväl. En underrubrik är också ”Målvakten kallar sin transfersituation ’en cirkus’”. På tal om spelare som tvingas bort från sina klubbar: ”Uniteds mittfältare Schweinsteiger söker en flytt till MLS”, är en annan rubrik i tidningen. Kina är också ett alternativ för tysken.

Daily Express har en annan vinkel. Rubriken ”Bastians hämnd värd 20 miljoner pund” syftar på att tysken minsann tänker stanna i United till hans kontrakt löper ut.

ANNONS

Daily Star ger Wales förbundskapten Chris Coleman ordet: ”Wenger har förstört Rambo”. Okej, det är inget exakt citat om Aron Ramsey, men en tolkning av Colemans ifrågasättande av att Arsenal skyndat på mittfältaren från skada, vilket lett till ny skada.

The Sun uppger att ”Man Uniteds boss José Mourinho uppmanat Anthony Martial att skärpa till sig efter att ha tappat formen”. Tidningen hänvisar till en klubbkälla, och den tappade formen sammanfaller med ett rörigt privatliv.

Sunderland Echo ger 17-årige svensken Joel Asoro sju av tio i betyg efter debuten i Sunderlands startelva (1-0 mot Shrewsbury). ”Han oroade Shrewsbury med sina löpningar. Lovande insats, men Sunderland hittade honom inte med tillräckligt många bollar. Fick ett skott räddat i andra halvlek, och borde fått en straff med sig”, är tidningen omdöme.

ANNONS

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport fångar upp gårdagens franska uppgifter om att Juve är överens med Matuidi, och lägger till att ”möte med PSG väntar i Montercarlo i dag” för att komma överens om övergångssumman. Till skillnad från Le Parisien och L’Equipe i går, så hävdar Gazzettan att Juve betalar 20 miljoner euro (plus bonusar) och inte 30 milj euro. En annan fet mercatorubrik är ”Milan satsar på Pasalic”, den till Monaco tidigare utlånade Chelseaspelaren. Ett lån väntas bli officiellt i dag. Ytterligare en transfer: ”Bye, bye Zaza – West Ham köper honom för 25 miljoner euro”.

Corriere dello Sport lanserar med stora bokstäver ett byte: ”Kalinic i Napoli, Gabbiadini i Fiorentina”. Eller, ja, egentligen var det Sky Italia som lanserade det i går. Förslaget uppges hur som helst komma från Napolis sportchef Giuntoli och ”Fiorentina står emot men stänger inte dörren”. En liten puff för en krönika kring Chelseas intresse för Milans Romagnoli tränger sig också in på förstasidan, ”Att sälja Alessio vore galenskap”.

ANNONS

Tuttosport har siktet inställt på Juventus och den stundande CL-lottningen. ”120 miljoner skäl att vinna”. Euro, alltså. För det är vad tidningen menar att Juve kan dra in på att erövra bucklan, som också finns med på stor bild. I ingressen finns också piken ”De vitsvarta tjänar ännu mer tack vare att Roma åkte ut”, vilket blir fallet som Italiens enda CL-representant.

 

SPANIEN

3

Marca ser ”Fyra skålar och tre stjärnor” inför CL-lottningen. På det följer att ”Real Madrid, Atlético, Barça och Sevilla får i dag veta sina motståndare” och att ”Cristiano, Bale och Griezmann slåss om att bli bäste spelare i Europa”. Marca uppger också att ”Arsenal betalar Lucas Peréz klausul på 20 miljoner euro”. Enligt tidningen kom Londonklubben överens med Deportivo i går. Det är nu upp till Deportivo-anfallaren, som väntas skriva på ett kontrakt på tre eller fyra år. Tidigare har också Everton varit ute efter 27-åringen.

ANNONS

AS har också ”Vem av de tre?”, med bild på Cristiano Ronaldo, Bale och Griezmann som kan få Uefas utmärkelse. Alla lagen i CL-lottningen finns spaltade vid sidan av.

Sport drar på ”Paco Alcácer klar”. En överenskommelse mellan Barcelona, Valencia och den 22-årige anfallaren är nu på plats, skriver tidningen som ett avslöjande, och lägger till att bara oförutsedda händelser i Valencia kan stoppa övergången. Barça uppges betala 30 miljoner euro plus fem i bonusar. Kontraktet är på fem år, med årslön på två miljoner euro.

Mundo Deportivo menar också att Alcácer är nära Barça, men saknar detaljer om avtal. I stället har MD bara ”Alcácer bad i går Valencia om att få bli såld till Barça”. Från CL-lottningen fångar tidningen upp att det för Barça kan bli ett möte med Manchester City, där Barça-bekantingarna Guardiola och nyligen sålda målvakten Bravo finns.

ANNONS

Faro de Vigo har dåliga nyheter för John Guidetti, om man vill vara krass. La Voz de Galicia skrev i går att det fanns en stor möjlighet att svensken skulle få starta mot Real Madrid på grund av Iago Aspass skada. Men Faro de Vigo skriver i dag att anfallaren är tillbaka en dag tidigare i träning och därmed väntas kunna spela på lördag.

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe skriver om ”Miljonvalsen”, vilket är ett nedslag inför den sista veckan innan transferfönstret stänger och en analys av läget i samtliga Ligue 1-klubbar. På de nästföljande sidorna nämns bland annat ”Lille agerar tufft kring Boufal” och underrubriken ”Southampton erbjuder 14 miljoner euro men Lille vill ha 20, inkl bonusar, för att släppa sin anfallare”.

Le Parisien synar läget i franska mästarlaget inför CL-lottningen med ”Är PSG bättre förberedda?”. Fortfarande är CL klubbens heliga graal, fortfarande spökar förlusten mot Man City, fortfarande nämns ”Qatar identifierade två skyldiga: Zlatan Ibrahimovic och Laurent Blanc”. Båda som nu alltså är borta från klubben. Le Parisien håller i en annan artikel fast vid att PSG får 30 miljoner euro plus bonusar för Matuidi (se även Gazzetta dello Sport), samt att Stambouli väntas skriva för Schalke i dag (för 8-10 miljoner euro) och Sirigu snart bli klar för Sevilla på lån. Därefter uppges PSG:s fönster vara stängt, inga nya spelare ersätter.

ANNONS

 

TYSKLAND

5

Bild har en mindre fotbollsrubrik på förstasidan: ”Schweini: Därför stannar jag i United”. På sportsidorna finns också transferuppgiften ”engelsk klubb bjuder 20 miljoner pund för Pulisic!”, Dortmunds 17-åriga stortalang. Klubben i fråga: Stoke City. Bild skriver vidare att RB Leipzig och CSAK Moskva också är intresserade av den amerikanske mittfältaren. Och med rubriken ”Tjurarnas förbannelse gör Gladbach lyckliga”, firar tidningen Gladbachs CL-avancemang (2-1 mot Red Bull Salzburg). Det österrikiska laget har en icke-avundsvärd svit av förluster i kvalet till CL.

TZ skriver att Bayerns målvakt Neuer, känd för sina utflykter utanför straffområdet, väntas få blott en aningen mer tillbakadragen roll under Ancleotti än under Guardiola. Mer målvakt, aningen mindre libero, helt enkelt.

ANNONS

 

ÖVRIGT

6

Ekstra Bladet (Danmark) ger ”Sex stjärnor till Ståle” Solbakken, tränaren, högsta betyg enligt tidningens skala, efter säkrat avancemang till Champions League (1-1 mot Apoel). Erik Johansson får fem i betyg, Robin Olsen och Ludwig Augustinsson fyra.

NBC (USA) är en av många amerikanska medier som gör stor rubrik på ”Hope Solo stängs av från landslaget i sex månader”. Orsaken är uttalandena om det svenska landslaget i OS. Den kontroversiella amerikanska målvakten kallade då bland annat Sverige för ”ett gäng fegisar”.

De Telegraaf (Holland) bereder redan på förstasidan hyfsat stort utrymme år ”Kris i Ajax” efter CL-kvaldebaclet (1-4 mot Rostov). Ajax-tränaren Peter Bosz: ”Vi var inte tillräckligt bra”. Åh tusan. Tidningen noterar också att Ajax miss ger klirr i kassan hos rivalen PSV Eindhoven, närmare bestämt tre miljoner euro. PSV har nu rätt till större del av Uefa-potten som Hollands enda representant.

ANNONS

Het Laatste Nieuws (Belgien) uppger att Sven Kums skriver på för Watford i en affär som kan nå tio miljoner euro. Han skriver på ett femårsavtal, men lånas direkt ut till Udinese. Klubbarna har samma ägarfamilj (Pozzi).

Publicerad 2016-08-25 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto