Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Experten: ”Jag hade fel om Zlatan”

ENGLAND

ANNONS

1

The Times drar upp ”Wenger planerar sent köp av duo för 50 miljoner pund” (Lucas Pérez och Shkodran Mustafi) som största rubrik. I underrubriken påpekar tidningen att ”Tränaren har nu handlat för 100 miljoner pund i sommarfönstret”. En vink om att Arsenal minsann lägger ut pengar på spelarköp. CL-lottningen kommenteras med ”Ruskig lottning för Pep, vars City ställs mot Barça”.

Daily Mirror har ett helt annat perspektiv på Arsenals värvningar. ”Wengers panikköp”. Förklaringen kommer i små underrubriker, till en text med ”exklusiv”-vinjett. ”För en månad sedan tyckte de inte att han var bra nog”, ”De vill köpa honom i delbetalningar” och ”Värvade när Evertons scout ville ha honom”. West Hams överraskande uttåg i EL-kvalet (0-1 mot Astra Giorgiu) beskrivs som ”DisASTRA for Hammers”, en rubrik som får stå som den är. Stan Collymore, ex-Liverpool numera krönikör på Mirror, har något att säga. ”Ett erkännade: Jag trodde Zlatan (och inte behöver han något efternamn?) var för kaxig, för arrogant och hade det för lätt med Paris SG i franska ligan, för att kunna sätta avtryck på Premier League. Så fel jag hade. Det har varit fascinerande att se hans inställning sedan han kom till Manchester United. Jag har inte varit så exalterad över en ny utländsk spelare i Premier League, sedan jag spelade mot Eric Cantona”.

ANNONS

The Sun summerar läget i en flera utrop. ”Oh Nou”, för Citys lottning, ”Oh No” för West Hams debacle och ”Oh yes” för Arsenal som äntligen värvar. Men det finns också ”Exklusivt: Harts vädjan till Liverpool”. Den utstötte Man City-målvakten uppges beredd att ta en rejäl lönesänkning (just nu 150 000 pund i veckan enligt The Sun, 135 000 enligt andra) för att hamna i Klopps klubb.

Daily Mail kör också på Citys lottning, West Hams misslyckande och Arsenals värvningar på sportettan, men uppmärksammar annars att ”Zaha har sagt till Crystal Palace tränare Pardew att han vill lämna” och att ”Palace ordförande Parish rasar mot Tottenham för att klubben försökt locka Zaha och säger att det ’inte finns en chans’ att han lämnar”. Kan bli en hätsk följetong de närmaste dagarna.

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport sammanfattar gårdagens CL-lottning för Juventus och Napoli med ”Bättre än så här…”, och där kan man troligen lägga till ”…går knappast att få”. Ovanför den stora rubriken finns en annan ganska stor rubrik, en intervju med Milans anfallsstjärna Bacca. ”Se så kul jag har. Med Montella är det ett annat Milan”. Han ger också ett svar till varför andra klubbar inte lockar. ”Min fru är oerhört viktig för mig, och hon ville att vi skulle stanna”. Zlatan skulle skaka på huvudet. På mercatofronten märks ”Matudi vitsvart – mot ett ja för 25 miljoner euro”. De italienska och franska medierna är fortfarande inte helt synkade vad det gäller övergångssumman (se under Frankrike).

Corriere dello Sport varnar Juventus och Napoli att ”Ni får inte misslyckas”. Tidningen pekar på en fin lottning där ”de stora lagen undveks, nu kan man drömma”. En rubrik med svenskanknytning, ”Palermo vill ha Balotelli”. Den bångstyrige italienaren kan alltså bli konkurrent till Quaison. Men det finns också andra uppgifter (se under Frankrike).

ANNONS

Tuttosport anser att ”Matuidi är ett steg från Juventus”. Enligt tidningen är PSG ”beredd att tillfredsställa spelarens önskemål”. Juves sportchef Marotta säger sig ”försiktigt optimistisk”.

 

SPANIEN

3

Marca har en jättebild på Cristiano Ronaldo till orden ”Han är kung”, sedan Real Madrid-stjärnan fått ta emot priset som Europas bästa spelare vid lottningsgalan i går. Ett litet citat medföljer. ”Jag vill avsluta karriären i Real Madrid…när jag är 41 år”. Själva lottningen summeras med ”Tufft för Atlético och Barça, tur för Real Madrid”.

AS använder ”Trippel för Cristiano”, vilket syftar på Champions League, EM och gårdagens personliga utmärkelse. Tidningen uppmärksammar irriterat Piqués kommentar till lottningen, ”En dag till på kontoret”. Barça-backen rörde inför lottningen upp känslorna bland Real Madrid-fans när han på Twitter pikade laget för den lätta vägen till fjolårets CL-titel (se gårdagens Headlines webb-tv). Tidningen skriver också om att ”James Rodríguez letar hus i Turin”. Det bygger på ett uttalande från en mäklarbyrå, och skulle alltså i dessa spekulationstider indikera en flytt till Juventus för Real Madrid-spelaren.

ANNONS

Sport försöker hålla goda min efter lottningen och jublar ”Fotbollsfest” inför Barça-Man City. Till lottningen finns från krönikören Ernest Folch rubriken ”Barça-City är inte ett krig, utan en underbar match”. I en liten rubrik på förstasidan påpekas ”…och Real Madrid har Fru Fortuna med sig”.

Cope har intervjuat Cristiano Ronaldo efter utmärkelsen, där bland annat hans skada tas upp. ”Jag är mycket bättre, och tillbaka i september”, samt att Usain Bolt sagt att han gillar Cristiano Ronaldo skarpt. ”Jag har inte talat med Bolt, bara via Instagram, men jag är också ett stort fan av honom!”. Begynnande bromance.

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe lockar med ”Deschamps på offensiven”, efter en osentimental laguttagning till VM-kvalet, där bland annat Patrice Evra föll bort. De franska mästarnas CL-lottning kommenteras med ”Öppen gata för PSG”, och Matuidis potentiella Italienflytt summeras med ”Juventus var i går optimistisk, men från PSG:s håll håller man fast vid att han stannar”.

ANNONS

Le Parisien tar upp tråden kring PSG-mittfältaren under rubriken ”Matuidi i bluffpoker”. Tidningen skriver att Matuidi efter att han kommit överens med Juve, fått till ett möte med PSG-ledningen. Nye sportchefen Patrick Kluivert förklarade då att PSG vill behålla honom, och erbjöd även en kontraktsförlängning. Men Matudi vill ändå lämna. Och även om PSG säger att man inte tänker släppa Matuidi, är det snarare prislappen på 30 miljoner euro, plus bonusar, man vill försäkra sig om. Le Parisien uppger också att enligt deras källor gav sig Mario Balotelli i går kväll av till Nice i ett plan som klubben hyrt. Samtal om en övergång väntar.

 

ÖVRIGT

5

Bild (Tyskland) firar avspark för ligafotbollen med ”Bundesliga fyrar av igen” på förstasidan, som följs av ”Nya regler, nya spelare, nya dräkter”. En som inte får vara med: ”Götze missar ligastarten och Jogi”. För den skadedrabbade Dortmundspelaren kan inte spela mot Mainz och får även tacka nej till landslagsspel veckan därpå.

ANNONS

Ekstra Bladet (Danmark) har förutom spaltmeter om FC Köpenhamns lottning även en lång artikel om nyförvärvet Nicolai Boilsen, vars ankomst gett spekulationer om en snar försäljning av Ludwig Augustinsson. ”Planen är att vi säljer Ludwig nästa sommar. Det har vi en tydlig intention om att göra”, säger tränare Ståle Solbakken, som sedan skämtar kring ämnet att Pierre Bengtson och Oscar Wendt var vänsterbackar i klubben för Augustinsson. ”Han (Boilsen) bryter den svenska traditionen. Det ringer svenska vänsterbackar till mig hela tiden och vill spela för oss, men nu har vi satt stopp för det”. BT drar störst på att Bröndbys Lebogang Phiri vägrade skaka hand med Marcus Berg i gårdagens returmöte (1-1 mot Panathinaikos), på grund av anklagelsen om rasistisk kommentar i förra mötet. ”Om han inte ser mig som människa, så tycker jag inte att jag behöver visa någon mänsklig hänsyn. Medmänsklighet existerar inte i hans liv, så jag tycker inte det finns någon anledning för mig att komma och säga ’hej’”, säger Phiri till tidningen, och lägger till: ”Det krävs en man för att be om ursäkt, men eftersom han inte gjort det, så är det heller inget jag förväntar mig av honom”. Bröndby har sannolikt böter att vänta av Uefa sedan fans hängt upp en stor banderoll med en halshuggen Berg, samt en hängd docka med hans tröjnummer.

ANNONS

VG (Norge) ser Rosenborgs miss i EL-kvalet (1-2 mot Austria Wien) som ”RBK:s dröm om Zlatan krossad – räckte inte till mot Austria Wien”. Texten inleds för övrigt med orden ”Snipp, snapp, snut, så var Europa League-drömmen slut”

Globo Esporte (Brasilien) uppger på morgonen att Gabriel Barbosa, ”Gabigol”, i går reste till Italien för att skriva på för – Inter. Inget Juventus, med andra ord. Övergångssumman blir 25 miljoner euro, 18 milj till Santos och 7 milj till Gabigol. Den 19-årige anfallaren vill ansluta till Inter vid årsskiftet.

 

Till sist…
….minns ni Ermal Hajdari? Han kom tvåa i TV4:s Proffsdrömmen 2103 och senare blev proffs i estländska FC Infonet. Nu bär flyttlasset till Nya Zeeland och vackert belägna staden Nelson i Nya Zeeland, enligt lokala medier. Han blir första utländska spelare i Tasman United. Lagets tränare Richard Anderson säger att den 23-årige svensken är ”en fantastisk värvning”.

ANNONS
Publicerad 2016-08-26 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto