Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Tappade minnet efter Wendts kanon

ENGLAND

ANNONS

1

Daily Express döper i rubrikform om Man Citys argentinska skyttekung till ”Sergio Aggro”, efter en armbåge i ansiktet på Winston Reid i Citys segermatch (3-1 mot West Ham). Agüero riskerar nu att bli avstängd i derbyt mot United efter landslagsuppehållet.

Daily Mail låter domarkrönikören Graham Poll ge sin dom över Agüero-incidenten. ”(Domare) Andre Mariner missade att se armbågen trots att han stod så nära, så förbundet kan nu använda videobevis och straffa honom. Om de gör så, och de måste de rimligen göra, så kommer City att få klara sig utan honom i derbyt”.

The Sun ger Alan Shearers åsikt störts utrymme: ”Exklusivt: Ge upp Roo”. Krönikören tycker det är dags för den 30-årige anfallaren att lägga ner landslagsspelet. Mer England, ”Exklusivt: Landslagsdebutanten Michael Antonio nobbade Jamaica flera gånger i väntan på Three Lions”.

ANNONS

Daily Telegraph har förutom hyllningar av Raheem Sterling på förstasidan också en ny version på ett sedan årtionden etablerat rykte: ”Avslöjat: Ligan överväger att inkludera Celtic och Rangers i ny ’femte division’”. Den nya divisionen är tänkt för start säsongen 2019/2020, och de andra klubbarna har som en av frågorna att ta ställning till om att bjuda in de skotska toppklubbarna. Dagens Zlatan kommer också från tidningen: ”José Mourinho ger Zlatan extra ledighet: ’Den store grabben får semester à la carte”. För medan övriga Unitedspelare som inte är på landslagsuppdrag får två dagar ledigt från träning, är tränaren mer frikostig med svensken. ”För Zlatan blir det semester à la carte. Fyra matcher, han har spelat 360 minuter. Så, fyra dagar ledigt för den stora grabben”.

BBC Sport presenterar sin Veckans elva i Garth Crooks regi. Ingen plats för Zlatan denna gång, men väl för Man Uniteds matchvinnare Rashford.

ANNONS

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport påpekar att ”Inter drömmer men gör inga mål”, vilket rimmar i italiensk form (”L’Inter sogna, ma non segna”). För det blev ”bara oavgjort (1-1) mot Palermo”. Tidningen tillägger att ”Cesc är på ingång om bytet med Brozovic går i lås”. En uppgift som går helt Chelseaspelarens egna tweets i går, där han påpekade att han inte hade några planer på att lämna Londonklubben. På annan plats konstaterar tidningen ”Överraskande anti-Juve”, vilket syftar på utmanarna i toppen som har full pott. Där återfinns efter två omgångar Genoa, Sampdoria och Sassuolo, tillsammans med Turinklubben. Betyget sex av tio var gångbart för flera svenskar, som Hiljemark och Quaison (Palermo) och Rhodén (Crotone). Krafth fick bara fem i Bolognas storförlust (1-5 mot Torino).

ANNONS

Corriere dello Sport har redan inlett hånet mot nye Milantränaren med att i rubrikform ändra hans namn till ”Franko Di Burro”, ungefär ”Fumlige Frank”. Tidningen påpekar att Inter var ”utan spel och utan spelidé” samt att ”Publiken buade och tränaren erkände: ’Vi borde vunnit 4-1’”. En krönika intill har rubriken ”För många kockar vid Inters soppa” (ungefär).

Tuttosport sätter formeln ”Cuadrado+Witsel” och kunde lagt till ”=Juventus”. Underrubriken till de båda namnen är ”Avgörande möte med Chelsea i dag, i Ryssland är man säkra: belgaren till Juve”. Sedan passar tidningen också på att njuta av Turins lillebror. ”Vilket vackert Torino” (5-1 mot Bologna).

Sky Italia uppger genom transfergurun Gianluca Di Marzio att Crotone har Elfsborgs Viktor Claesson som ”högsta prioritet” innan transferfönstret stänger. Enligt tv-kanalens uppgifter kan kostnaden understiga en miljon euro ”men spelaren är ännu inte helt övertygad om destinationen”. Uppgifterna om prislappen ligger inte i linje med svenska, där bland annat Slavia Prag enligt Fotbollskanalens uppgifter förra månaden fick nobben på ett bud värt 13 miljoner kronor.

ANNONS

 

SPANIEN

3

Marca myser åt sitt Real Madrid med ”Generation vinnare”. Tidningen menar att ”Zidanes lag återfått Real Madrids DNA”, och fyller på med dravel som att man ”visar den karaktär som alltid utmärkt klubben”. På annat håll noteras: ”Det är 38 år sedan Las Palmas ledde ligan”, för det gör ölaget på målskillnad efter gårdagens storseger (5-1 mot Granada).

AS njuter också åt Real Madrid. ”Zidane till rekordrytm”. Laget har nu har 14 raka segrar i ligaspelet (fördelat över två säsonger), och är en efter Miguel Muñoz rekordskörd. ”Målet är att slå Barcelona, som hade 16 i rad säsongen 2010-2011”.

Sport har den till synes något märkliga rubriken ”Länge leve medelklassen” efter Barças senaset vinst (1-0 mot Athletic). Men den syftar på att det inte var de allra största stjärnorna som låg bakom segern, utan tidningen ringar in målgöraren Rakitic och målpassaren Arda Turan.

ANNONS

Mundo Deportivo konstaterar blott ”Tre värdefulla poäng”. Liksom Sport uppger tidningen också att ”I dag kan Alcácer bli klar”. Kan det verkligen äntligen vara slut på den transfersagan? Och medan Madridtidningarna hyllar Zidane så har MD ”Zidane frustrerad”, vilket syftar på att Pogbas agent Raiola sagt att Real Madrid-tränaren verkligen ville ha sin landsman, samt att Mourinhos och Uniteds intresse bromsar Bales kontraktsförlängning.

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe ser det som att ”PSG åkte på en läxa” efter den oväntade förlusten i går (1-3 mot Monaco). Tidningen menar att monegaskerna ”dominerade taktiskt och kollektivt”. Hemmalagets mittfältare Bakayoko får högst betyg, åtta av tio. Inte lika kul för gästernas David Luiz, som får superlåga två. För den delen inte mycket roligare för Ola Toivonen. I går tillägnades Toulousesvensken en lång artikel i L’Equipe, som ett mystisk spelare, svårgreppbar. I dag får han lägst betyg av alla spelare på planen mot Saint-Etienne (0-0), en trea. Lika dåligt betyg får Kacaniklic i Nantes. Han byttes också ut i halvtid (0-1 mot Bordeaux).

ANNONS

Le Parisien menar att ”PSG föll från klippan i Monaco”, där den kända platsen i furstendömet åsyftas. Här är det Di María som får lägst spelarbetyg i PSG, tre av tio. Samtidigt underströk klubbens nya sportchef Patrick Kluivert åter att några nyförvärv inte är aktuella.

 

TYSKLAND

5

Bild uppmärksammar Bernd Leno som fick ett kraftigt skott i ansiktet i lördags. ”Jag kommer inte ihåg någonting”, säger Leverkusenmålvakten, och tillägger att minut 21 til 35 är helt svarta. Bakom smällen låg en svensk: Oscar Wendt, som enligt tidningens uppgifter träffade honom i ansiktet med ett skott i 93 km/h från två meters håll. Bild uppger på annan plats att Wolfsburg erbjuder Tottenham hela 30 miljoner euro för mittfältaren Son Heung-Min. Den 24-årige sydkoreanen ska redan vara överens om ett avtal med Bundesligaklubben.

ANNONS

Kicker ser i kampen mellan Bayern München mot Dortmund att ”Rejset är igång”. Tidningen har bild på Lewandowski och Aubameyang, och lägger i en underrubrik till att ”målskyttarna har öppnat starkt”. Den följs av ”Frankfurt överraskar” och ”Gladbachs perfekta vecka”. Kicker skriver även att Dortmund nobbat ett bud från Liverpool på 12 miljoner euro för Christian Pulisic.

 

ÖVRIGT

6

Ekstra Bladet (Danmark) påpekar nöjt att ”Det där är SUPERligan”, efter det oavgjorda resultatet i Köpenhamnsderbyt (FCK-Bröndby 1-1). Samtliga svenskar i startelvorna, Johan Larsson (Bröndby) samt Robin Olsen, Erik Johansson och Ludwig Augustinsson (FCK), får fyra av sex i betyg. Noterbart är också att Johan Larsson nu klättrat upp till tredje plats i tidningens betygsliga. Tilläggas kan också att Ekstra Bladet har följande omdöme om den svenska anfallskedjan Mikael Ishak (ex-Assyriska) och Viktor Lundberg (ex-AIK) i Randers (1-0 mot Silkeborg): ”Den normalt så målfarliga angreppsduon har helt glömt bort hur man gör mål”. På anat håll uppger tidningen att ”Bendtner är på väg mot Championship”. Wolverhampton är enligt Ekstra Bladet nu en seriös utmanare om problemanfallarens underskrift. Sedan tidigare har också Queens PR men ääven Ipswich, Fulham och Aston Villa ringats in.

ANNONS

Dagbladet (Norge) tar notis om att högstadivisionen i landet får ny skepnad: ”’Tippeligan’ byter namn till ’Elitserien’”. Och, ja, fotboll, inte ishockey.

De Telegraaf (Holland) har bland sportsidorna en större artikel om en Sam Larsson, som var matchvinnare för Heerneveen senast. Under rubriken ”Larsson hemlighetsfull”, skriver tidningen att svensken är försiktig i kommentarer men håller dörren öppen för en flytt till en större klubb. Larsson var mer frispråkig kring landslaget. ”Jag hoppas han (Janne Andersson) tar ut mig nästa gång”, säger Larsson, och lägger till ”Jag vet inte om han har mitt telefonnummer, ha, ha”. Algemeen Dagblad hade för övrigt inhopparen Larsson som Matchens lirare från Heerenveens segermatch (1-0 mot PEC Zwolle). ”Han tog befälet och krönte efter fem minuter sin insats med ett suveränt matchvinnarmål”.

ANNONS
Publicerad 2016-08-29 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto