Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Spanien ”värvar” Laporte

ENGLAND

1

The Guardian har två av dagens stora engelska fotbollsrubriker på sin sportetta: ”Rooney i nummer 10-roll som Englands lagkapten”, snacket om Henderson med kaptensbindeln var just bara snack, samt ”Hart säger till City att han vill lånas ut till Torino”.

The Sun toppar med en annan engelsk landslagsspelare som vill bort ”Jack: Låt mig få lämna”. Det handlar om Wilshere och det handlar även här om ett lån. Ny klubbadress tycks däremot fortfarande oklar. Tidningen har fler uppgifter om Londonklubben och mittfältare. ”Arsenal redo att knyta ihop affären Miguel Almiron efter värvningarna av Mustafi och Lucas Perez”. Enligt tidigare uppgifter väntas övergångssumman till Lanus för den paraguayanska landslagsspelaren landa på elva miljoner pund.

ANNONS

Daily Mirror summerar Wilshere och Harts flyttar under den gemensamma rubriken ”Som de mäktiga har fallit”. Enligt tidningen lär många PL-klubbar jaga Wilshere, men 24-åringen väntas inte tillåtas att bli utlånad till någon av de större rivalerna.

The Times har som dragplåster att Rooney behåller kaptensbindeln, men uppger liksom ett par andra tidningar att Ranieris mästarklubb kan värva stort innan transferfönstret stänger. ”Leicester redo med 50 miljoner pund för Sporting-duo”. Klubben försöker slutföra värvningarna av Islam Slimani och Adrien Silva.

 

ITALIEN

2

La Gazzetta dello Sport är lätt skeptisk till en landslagsuttagning, ”Nej till Berardi. Är du verkligen säker, Ventura?”. Den nye förbundskaptenen menar att det inte finns plats i hans 3-5-2, men en krönika under har rubriken: ”Systemet får inte krossa talangen”. Mercaton behandlas under rubrikerna: ”Juve, Cuadrado är fortfarande möjlig, och för Witsel gäller kamp till sista sekund”, ”Inter efter Darmian (men det hänger på Mourinho), om Brozovic stannar blir det inget med Fábregas” samt ”Hart till Torino: avtal med City. Napoli-Maksimovic – ett sista försök”.

ANNONS

Corriere dello Sport menar att det är ”Juve och han”, med bild på Witsel. Enligt tidningen är den belgiska mittfältaren överens med Juventus, som lagt ett bud på 15 miljoner euro till Zenit. Tidningen lägger till att ”Cuadrado kan anlända i sista minut”. För storspenderande Inter finns rubriken, ”Inter försöker Lichsteiner, Brozovic på väg bort”. Kroaten är aktuell för Chelsea.

Tuttosport slår också fast att det är Juve och Witsel, men slänger i ingressen in en liten brasklapp, ”Ryssarna har bara ett problem: en ersättare”. Tidningen fyller också i Hart-till-Torino-uppgifterna med att Man Citys målvakt ska genomgå läkarundersökning i dag.

Tuttomercatoweb uppmärksammar besked från Perugia: Joakim Olausson, som blev klar för Serie B-klubben så sent som i juli, får lämna densamma efter mindre än två månader. Det bekräftar Perugias tränare Christian Bucchi. ”Han är en spelare som troligen är på väg ut, för vi söker annan typ av spelare”, sa han vid en presskonferens. Klubben uppges nu leta en ny adress åt den förre Häcken-, Örgryte- och Qviding-mittfältaren. Olausson har kontrakt till 2018.

ANNONS

Sky Italia uppger via transfergurun Gianluca Di Marzio att Juventus värvar från Malmö FF. Det handlar om U19-spelaren Mattias Andersson som ska vara klar för klubben. Den 18-årige backen, som fått chansen i MFF:s a-lag, värvas till Juves Primaveralag.

Sportialia menar att Inter under nye tränaren De Boer håller ögonen på Victor Nilsson Lindelöf. Svensken är ”fortfarande förstaval” i jakten på en ny mittback. ”Men Benfica släpper honom inte för mindre än 30 miljoner euro, och köpen av João Mario och Gabigol ger inte utrymme för ytterligare mångmiljonvärvningar”.

 

SPANIEN

3

Marca hittar en landslags-Silly Season i ”Lopetgui ’värvar Laporte”. För enligt tidningen har förbundskaptenen ”pratat med Athletics franska back som gett sitt ’ja’”. Det följs av ”Ökade ansträngningar för att han ska bli spansk medborgare” och ”Frankrike har en månad på sig att reagera”. På förstasidan finns även ”Modric bekräftar sin avsikt att avsluta sin karriär i Real Madrid: Mitt mål är att stanna i Real Madrid så länge som möjligt”. Det är också värt att notera att en plansch på överraskande ligaledaren Las Palmas medföljer tidningen.

ANNONS

Sport skriver att övergången för Paco Alcácer, som Barcelona redan i går presenterade av misstag, blir officiell senare i dag. Enligt tidningen är Munirs låneövergång i motsatt riktning, till Valencia, också helt klar.

Super Deporte, Valenciatidningen, har också mycket riktigt ”Värvad” i stora bokstäver till en bild på Munir El Haddadi. Den 20-årige anfallaren har redan genomgått läkarundersökning och kommer att presenteras under dagen. Men det är intensiva dagar för Valencia. Tre andra spelare omnämns på förstasidan. ”Sidnei Rechel vill ansluta till Valencia och hoppas på slutligt avtal”, ”Marcos Roja finns på bordet och kan lånas ut av United” samt ”Ezequiel Garay kommer i dag – Valencia arbetar på de sista detaljerna med Zenit”.

 

FRANKRIKE

4

L’Equipe lovar ”Hemligheterna bakom köpet”, alltså Frank McCourts övertagande av Olympique de Marseille. Främst handlar det om hur affären kommer till stånd, men blickar även framåt med ”Den nye ägaren vill vara ambitiös. Han kommer att dömas efter sina handlingar”, skriver L’Equipe på förstasidan. McCourt uppges också beredd att investera 50-100 miljoner euro av sin personliga förmögenhet i klubben under de första säsongerna. På förstasidan finns också ”Juve ger inte upp Matuidi”. Tidningen synar också tyska ryktet om att Draxler är aktuell för PSG. Analysen är att det är oklart både om det stämmer samt tveksamt om Wolfsburg skulle släppa spelaren. Men L’Equipe slår samtidigt fast att spelarens agent träffat PSG:s ägare Al-Khelaïfi och tillbringat de tre senaste dagarna i Paris.

ANNONS

La Provence, tidningen i Marseilleregionen, tillägnar ägarskiftet i OM nästan hela förstasidan, under rubriken ”Den amerikanska drömmen”. Tidningen har på webben också citat från McCourt, ”Jag har redan spelarnamn i huvudet”.

France Football tar sikte på Zlatans ersättare på topp i PSG, ”Cavani, processen kan börja”. Tidningen konstaterar att ”tre år efter sin ankomst är han med omdiskuterad än någonsin”. Den gamle PSG-profilen Sonny Anderson tror på uruguayanen. ”Medier och fans ser honom fortfarande som i skuggan av Zlatan, men det Zlatan gjorde kan Cavani aldrig göra och vice versa”, och påpekar att de är helt olika typer av anfallare. Men FF ser CL som avgörande för hur Cavani i slutändan kommer att bedömas, och reser stora frågetecken för att han kommer att lyckas bättre än Zlatan. En annan PSG-legendar, Carlos Bianchi, ser CL-kraven överlag som löjliga. ”Ibrahimovic kritiserades alltid för att han inte tog PSG längre i Europa. I själva verket har det inte med en enda spelare att göra. Det vore alldeles för enkelt”, understryker Bianchi.

ANNONS

SFR Sport gästades i går kväll av Lyons ordförande Jean-Michel Aulas. Han bekräftade att klubben i sommar nobbat ett bud på 50 miljoner euro från West Ham för Alexandre Lacazette. Han fick också en fråga om hur mycket Lyon kan tjäna som mest, inklusive bonusar, på Martials transfer från Monaco till Man United (Lyon sålde spelaren till Monaco). ”Jag tror det nästan är 28 miljoner euro”, svarade Aulas.

 

ÖVRIGT

5

Bild (Tyskland) ställer på ettan frågan ”Vem blir ny lagkapten?”. Det handlar förstås om landslaget, och målvakten Neuer är det hetaste tipset.

BT (Danmark) rapporterar om ganska svalt intresse för Danmarks VM-kvalmatch mot Albanien på Parken i Köpenhamn. 15 500 biljetter är sålda på förhand, alltså ungefär hälften av arenans kapacitet (38 000). Ekstra Bladet uppger att 27-årige backen Simon Kjaer, Fenerbahçe, i dag kommer att presenteras som landslagets nya lagkapten.

ANNONS

De Telegraaf (Holland) har på sin förstasida ”Landslagets assisterande tränare Marco Van Basten till Fifa”. Det innebär samtidigt att turbulensen i ledningen hos Sveriges kommande VM-kvalmotståndare fortsätter. Van Basten har varit förbundskapten Danny Blinds högra hand och lämnar sin post efter just Sverigematchen. Nyligen lämnade också assisterande tränaren Dick Advocaat och lagledaren Hans Jorritsma landslagsledningen. Dessutom slutar förbundsbasen Bert Van Oostveen vid månadsskiftet, även om han kommer att jobba vidare med vissa förbundsprojekt. På annan plats skriver De Telegraaf att ”PSV väntar på Chelsea för Robert Kenedy”. Den holländska klubben hoppas låna. ”Om Chelsea säger ja, vill vi gärna ha honom, för det är en mycket bra spelare”, säger sportchefen Michael Brands.

Record (Portugal) har som de flesta portugisiska tidningar fokus på Sportings eventuella försäljningar (”Sporting nobbar 25 miljoner euro från Leicester” för Adrien Silva), men till höger dyker ett för svenska ögon välbekant ansikte upp. ”Lindelöf – han kan lämna under transferfönstrets sista timmar”, menar tidningen (se även Sportialia ovan).

ANNONS
Publicerad 2016-08-30 kl 08:00

Kommentarer

Visa kommentarer

Senaste tweets

Arkiv

Annons
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto